Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikai rendezvények, kiállítások
Lapozás: OK   3 / 17
(#) sajtek hozzászólása Márc 20, 2009 /

Hello
Én Movis tag vagyok és szerintem tök jó hely
Sok mindennel foglalkozunk
Van elektronika , RC , Vasútmodell meg még sok minden más
(#) wg_kezdo válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

SzervizMacska:
Én sem szeretek keresni mert a 400.000 találatból a fele hibás a másik fele nem működik. Ennyit a google a barátod szövegről!.
Ha találok valamit akkor az angolul van, talán kibogarászom talán némi módosítás után működik is.
És bevallom nem érdekelnek a tranzisztorok meg az 555 időzítő, analóg elektronika stb....
Ezeket csak "használni" akarom.
Ezt hívják moduláris építkezésnek. Amikor felhasználsz mások által megtervezett és elkészített modulokat.
Ennyi erővel lehetne azzal is kezdeni, hogy csinálj magadnak tranzisztort.

(#) Movóbácsi válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Hát igen, az ifjúság irányba állítása nem kis kihívás. Első nehézség az érdeklődésük felkeltése, de azok a fiatalok, akik már itt vannak a HE rendszerében ebből a szempontból már előrébb tartanak. Viszont ezt a motiváltságot fenntartani, már csak sikerélményekkel lehet. És lássuk be, az internet nagy szabadsága már nem minden esetben biztosítja a megfelelő forrást. Persze az elhivatottabbak előbb utóbb rájönnek arra, hogy a leghitelesebb információkat a könyvekben találják. Mindenesetre a türelmetlenségüket a lelkesedésükkel lehet magyarázni, és a Movi pont egy olyan hely, ahol sokkal interaktívabban szívhatják magukba az infót, mint a neten. És ha elakadnak akkor egyből ott a segítség.
(#) SzervízMacska válasza wg_kezdo hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Rengeteg titkos varázsszót ismerek, melyek többnyire biztosítják számomra a jelentős számú magyar találatot a keresés során. Csak egy példa: bárminek a felkutatását úgy végzem, hogy a neve/típusszáma után ilyen bűvös szavakat írok: adatlap; adatok; leírás; tulajdonságai; eladás; kereskedelem; vásárlás; megtekintése stb. Ez csak a kereső személy találékonyságától, szókincsétől függ. Itt megint visszajutottunk akaratlanul is az általános iskolába, konkrétabban a magyar nyelvi, nyelvtani ismeretekhez... Igaz, sok időt vesz el az ember idejéből, néha tíz-tizenötféleképpen kell keresni, mire a megfelelő találat felbukkan. Továbbá ezt még lehet tetézni azzal, hogy nem csak 1 kereső motort nyaggat az illető, hanem 3-at, 4-et, köztük legalább egy magyart is.

Az elektronika ( és a számítástechnika ) kvázi hivatalos nyelve az ANGOL, nem értem, hogy Neked, mint programozónak mi ezzel a problémád?

Az elektronika iránti ( nem ) érdeklődésedet tartózkodnék méltatni, mert abból csupán összeveszés és a téma szétoffolása sülhetne ki. Ezért csak egy kérdés: mondd, ha ennyire nem érdekel, akkor egyáltalán mit keresel itt, kedves Webgeneral? Mert valami oknál fogva innen már kiraktak az ajtón és mégis visszamásztál az ablakon... A többiről nem is beszélek. További szép napot!
(#) Norberto válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Úgy érzem, egyezik a véleményünk.
(#) szabi83 válasza Norberto hozzászólására (») Márc 23, 2009 /

egyezik a véleményünk
(#) SzervízMacska válasza Movóbácsi hozzászólására (») Márc 23, 2009 /

Egyszer szívesen megnéznék én is egy ilyen foglalkozást.
(#) Movóbácsi válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 23, 2009 /

Természetesen szívesen látunk. Jelenleg még csak csütörtökön és pénteken vannak foglalkozások délután 15:30-tól, 18:30-ig, de ha a létszám bővül, szeretnénk minden nap lehetőséget biztosítani az érdeklődőknek. És persze a hétvége sincs kizárva.
(#) Norberto hozzászólása Máj 3, 2009 /

Gondolom, sokan tudják már, hogy jövő hétvégén (szombaton) lesz a 4. Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenye, azaz a Magyarok a Marson című rendezvény.

Megy Budapestről valaki? Vagy a környékről? Betársulnék valakihez szívesen, illetve az sem kizárt, hogy én leszek a sofőr az úton... ekkor viszont betársulókat keresek, gondolom, nem csak én érdeklődök a verseny iránt egész Bp-en és azért mégiscsak gazdaságosabb lenne, ha esetleg többfelé osztható lenne a benzinpénz ... persze a vonat sem kizárt, ha egyedül megyek a fővárosból.
(#) Lucifer válasza Norberto hozzászólására (») Máj 4, 2009 /

Te is beneveztél?
Jó sokan leszünk a fórumról
(#) Norberto válasza Lucifer hozzászólására (») Máj 4, 2009 /

Én nem neveztem, (az élmény miatt sajnálom, egy részről viszont ez "szerencse", mert fogalmam sincs még így utólagosan visszagondolva sem, mikor tudtam volna készülni rá fősuli mellett; az összecsapott munkának meg nem vagyok híve semmilyen területen sem ). Szóval én csak nézőként mennék.
(#) Norberto hozzászólása Máj 9, 2009 /

No, végül nem tudtam elmenni, délután 2-ig programom lett sajnos. Azóta viszont élőben nézem, amint tudom, a Magyarok a Marson on-line műsorát :yes:

LINK
(#) bbatka válasza Norberto hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

Pedig nézelődtem, hátha látlak. Persze a felhasználó adatlapon való kép alapján nem biztos felismertelek volna.
(#) Norberto válasza bbatka hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

KTobi ott volt végül és indult vajon? Sajnos én kicsit rossz időpontban kapcsolódtam be és időnként el kellett szaladgálnom a géptől, és nem láttam őt a járművével.

Ellenben néhány Kandós ifjút láttam és felismertem az élő adásban
(#) szabi83 válasza Norberto hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

Sötét a kép
(#) bbatka válasza szabi83 hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

Sötét van a teremben, hogy a robotok tájékozódását megkönnyítsék. Csináltam néhány fényképet, de azok is sötétek lettek. Úgy érzem itt az ideje egy komolyabb gépbe befektetni.
(#) Frankye válasza bbatka hozzászólására (») Máj 10, 2009 /

Pedig a valóságban is így néz ki, tanúsítom.
(#) zenetom hozzászólása Máj 22, 2009 /

Nem tud valaki valamit hogy holnap, Békéscsabán hol lesz rádiótalálkozó (talán a Trefort Ágoston Szakközépiskolában..?) ?
(#) gg630504 válasza zenetom hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

(#) DuMatyi hozzászólása Máj 27, 2009 / 1

Gubán_Gábor kolléga fejéből pattant ki az ötlet: valamikor nyáron meg kellene látogatni a Széchenyi-hegyi Nagyadót. A Fórumon sokkal eredményesebben lehet szervezni, mint msn-en, ezért egy közös témanyitás mellett döntöttünk. Ő beszélt pár rádióamatőrrel, aki szívesen jönne, én csak magamat tudtam adni. Tudva azt hogy így kevesen vagyunk - általában 15-20 fős csoport alatt szóba sem állnak senkivel - ide várjuk mindazok hozzászólásait, akik jönnének, és azokét is, akik kirándulás célpontokat tudnak ajánlani! Ha összegyűlik a megfelelő létszám, akkor már egyvalaki (a szervező) írhat az illetékes cégnek.
(#) Gubán_Gábor hozzászólása Máj 27, 2009 /

Igen-igen, mint mindenki láthatja Matthew kolléga által nyitott témát, arra gondoltam, hogy valóban jó ötlet egy külön téma nyitása, hogy itt mindenkivel tudjunk értekezni ez ügyben és az aktuális látogatásokat meg lehessen szervezni. Meg persze aki már járt valamelyik helyen, az itt megoszthatja, hogy hogyan és milyen feltételekkel lehet eljutni az egyes célpontokhoz, és ott mit érdemes megnézni
Várjuk az érdeklődő kedvű fórumtársak jelentkezését.
(#) gg630504 válasza DuMatyi hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

Indul a BURABU-ból 2009-06-14 vasárnap 0900 MESZ-kor "Lakihegyi adó vagy diósdi rádió-tv múzeum látogatás (díjmentes)."
(#) Imi65 válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

Ha bármit sikerül szervezni, én szívesen megnézem. Jó ötletnek tartom, egyénileg bejutni bárhová, úgyis szinte lehetetlen.
[OFF]Egyszer Horányban nyaraltunk, és a Dunakeszi komptól délre kerékpároztunk. Több kutat láttunk, az egyiknél személyzettel (takarítónéninek saccoltam). Megkérdeztem illendően (a lányommal voltam), hogy nem lehetne-e megtekinteni a kutat? A néni leballagott a föld alá, ahonnan egy idősebb férfiúval tért vissza. Neki is előadtuk, hogy szívesen megnéznénk, honnan kapja a Főváros a vizet. Végigmért minket, majd közölte, hogy nem teheti. Sajnos, a hétköznapi tapasztalatok ( APEH-os ellenőrök, stb) nem igazán a bizalom irányába viszik az emberi kapcsolatokat.
(#) poros válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

AUDI Győr érdekelne benneteket?
(#) levii válasza poros hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

Engem igen, ha valamikor nyáriszünetben lenne.
(#) Norberto válasza poros hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

Engem is!
(#) Peti.Janka válasza poros hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

Sziasztok!ITT egy link az audi weboldalárol. ajánlom olyankor mennyetek mikor van valami nyílt nap, olyankor szoktak kiálítani mindenféle audit. Ki nem hiszem, hogy lehet probálni őket csak saját dolgozóknak. De azért érdemes megnézni. Én mikor először bementem elég sokmindenen elcsodálkoztam iszonyat komoly! Ma már unom is
(#) gg630504 válasza Peti.Janka hozzászólására (») Máj 28, 2009 /

...menjetek ... kiállítani...
(#) Mate78 válasza poros hozzászólására (») Máj 28, 2009 /

Dolgoztam ott egy évet de én is mennék veletek, sokminden változott azóta.Nem is annyira a kész autók érdekesek, hanem a gyártástechnológia és az a magas szintű automatizáltság ami ott van.
(#) poros válasza Peti.Janka hozzászólására (») Máj 28, 2009 /

Én komolyan gondoltam a gyár látogatást utána érdeklődök pontosan és ha összejönne menjünk.
Akit érdekelnek a gépipari dolgok, a vezérlések és ilyet még nem látott nagyüzemi körülmények között annak ez csodaország. Megunni mindent meglehet amint hallottam a csoki gyárat is.
Na végre egy talán személyesen is elérhető hobby társ! Peti. Janka melyik területen vagy?
Következő: »»   3 / 17
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem