Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma
 
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 116
(#) barany165 hozzászólása Máj 9, 2009 /
 
Sziasztok! A gyerekek vettek egy uj Minolta PagePro 1400W tipusú lézernyomtatót. A festékpor elég gyorsan kifogyott, mivel 25 000Ft a toner/drágább mint a nyomtató!HI!/megfelelő porral utántöltöttük. A baj csak az, hogy nemtudjuk resettálni! Hibajelzés van. Ha valaki tud tanácsot adni ezügyben szívesen venném! Köszönettel:Bárány!
(#) jeges hozzászólása Máj 10, 2009 /
 
Nemrégen vettem szinte 1 honapja ujan egy HP2055d alig nyomtatam vele 20 lapot tán és ilyen elkoszolást csinál a a nyomtatot A4 lap közepétöl egészen a lap ajáig ez mitöl lehet! :eek2:
Ezt a jelenséget csinálja pauszt és sima papirná is persze mindegyik tipus laser nyomtatoba valo papir!
Ráadásul még a tunert is zabálja egy 2300 lapos tunerné egy kicsit futa hogy 20 lapp kinyomtatása eböl 10 lap takarékos üzembe nyomtatva 10lap ful kakaova és csak szöveges oldalak letek vele szinte nyomtatva de a tuner álapotán 20 lap után már 2 % festékcsökenés mutatkozik a 100% estékálapotbol levonva!!!
Észevételem szerint ha a nyomtatási sürüséget felveszem maximunra akor van ez a jelenség de enek nem szabadna ilyetcsinálni mert ez borzaszto egy uj nyomtatotol elvárva szoval nagyot csalotam a hp nyomtatoba direkt panel nyomtatásra letvolna csak a célja az eszköznek de ilyen silánymunkát csinál sajna!!!
Ez szerintetek mitöl lehet ez a hibaforás?
kérlek segitsetek!
(#) didyman válasza jeges hozzászólására (») Máj 10, 2009 /
 
Ha előtte kérdezel, ajánlottam volna, hogy veszel egy laserjet 4L-t, nagyrevíziót adsz neki (ha szükséges, de azért 16 év után erősen ajánlott), ez kb. 5k+ pucolás (apró javítás), toner töltve 5k és működik. ha 300dpi nem elég, akkor LJ4P, 600dpi. Az új HP-hoz a toner úgynevezett demo-toner, csökkentett kapacitással. Ha elfogy, vegyél újat. De csak eredetit. Mert a szervizben esetleg megtagadják az esetleges garis ügyintézést, ha nem eredeti toner maradványaira bukkannak.
(#) jeges válasza didyman hozzászólására (») Máj 10, 2009 /
 
hy

ok a tuner zabálást valszeg ez a demo tuner tudhatja le lehet 1000 lap max lehet max nek a tunernek !
ere a nyomtatáskor valo szemetelésre nem tudsz hibba forást mondani esetleg ez mitöl is lehet?
ez agaszt inkább !
(#) LJordan hozzászólása Jún 11, 2009 /
 
Sziasztok
Samsung ML2010-PR lézer nyomtatóm van. Most töltöttem 3x fel. Kicseréltem a fényhengert is. A probléma az, hogy a töltés és csere előtt a nyomtatáskor a lap két szélén sötétebb volt a szöveg mint a közepén, ezét cseréltem ki a fényhengert.
A csere után ott tartok, hogy a bal oldala egy fekete lapnak sötét a utánna halványabb, és mire a jobb szélére ér ott ismélt fekete lesz a lap, a közepén tehát kifakul. Olvastam, hogy LSU -t kéne megtakarítani, de olyat csíkot a nyomtatóban nem is látok.
Ez elvileg valami plexinek kellene lennie.
Ha valaki tud segítesen légyszives. Egyáltalán ez lehet a probléma? Vagy van valami sokkal jobb ötletetek.
Gari már nincs rajta, igaz a töltéssel el is szállt volna már rólla.

Köszi
(#) gulyi88 válasza LJordan hozzászólására (») Jún 11, 2009 /
 
Ha olyan szutyok tonered van, mint nekem akkor a penge be volt ragasztva, és mikor szétszedted a ragasztást eltörted, így a penge pozíciója megváltozott, kevesett/több festéket enged arra a hengerre, ami a fényhengerhez ér (a por oldalról).
Na ezt visszaállítani egyszerűen lehetetlen, nagyon sokat szenvedtem vele (már ívesen ki javítottam blőle).
Következő meglepetés, hogy a henger vastagsága nem állandó, és nem is központos

Legegyszerűbb egy másik felbontatlan tonert szerezni, vagy egy új nyomtatót venni (új toner annyi, mint egy nyomtató )

Az LSU dolgot úgy kresd, hogy azon jön ki a lézer, szóval a toner berakott helyzetéből, a rajta lévő rés + fényhenger megadja a síkot, ahol az LSU nak lennie kell(el van búja a plafonon - xerox3116-)

Tanulság
Álltalában a tonereken a porküblihez van egy dugó, mindenképp (a dugó élete árán is) csak ezen tölsétek a tonert, szétszedni soha ne szedjétek!
(#) Ricsi89 válasza gulyi88 hozzászólására (») Jún 11, 2009 /
 
Nekem is szórakozott a nyomtatóm és szétszedtem egy kicsit a tonert, hogy kitisztítsam. Nekem a lehúzókés olyan, hogy van egy alap lemez, amin pár milli vastag szivacs van, amin egy hajlékony műanyag lap van felragasztva. Ennek a töltőhengerhez érő része tele volt rárakódott porral, ami már rá volt ragadva. Ezt lekapargattam körömmel és még meg is fordítottam azt a műanyag lehúzókést. Most nagyjából tökéletesen nyomtat, de kíváncsi leszek meddig. Azelőtt csíkokat húzott és egyenetlenül nyomtatott. Ez egy Lexmark E120-as nyomtató.
(#) deniel válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 15, 2009 /
 
Szia!

Velem párszor előfordult, hogy úgy tűnt mindent kiszedtem, de mégis maradt benne egy pici fecni. Hajtogasd szét a harmónikát, és akkor látszik, hogy hiányzik-e a papírból.

Melyik részén akadt el?

Vagy lehet, hogy már elkezdte volna a követhező oldalt másolni, és felvette a következő papírt, és az állt meg valahol.

Deniel
(#) tilde hozzászólása Jún 18, 2009 /
 
Hello

Nemrég hozzám került egy használt nyomtató (HP Business Inkjet 1000)olyan hibával, hogy a sárga színt nem nyomtatta. A festékpatron tele van, gondolom próbálták kicserélni. A nyomtató ledes kijelzője szerint a nyomtatófej is rendben van. Már leszedtem a nyomtató burkolatát, és látom hogy a festékpatron és a nyomtatófej közötti összekötőcsőben nem folyik friss festék, és a nyomtatófej beömlőnyílásán is látok kisebb száraz festékdarabokat.

A kérdésem az, hogy most mit és hogyan próbáljak meg kitisztítani?

Ahogy én látom a festékpatron alatt talán van egy festékszivattyú, amely elnyomja a festéket a fejig. Tehát szerintem ha a fej lenne eltömődve, akkor a csőben attól még kellene lenni festéknek, ezért én a csövet tisztítanám, csak nem tudom, hogy ezzel nem okoznák e valamilyen károsodást.
Vagy rosszul gondolom és a fejben van a szivattyú, és akkor csak az a hibás?

Ezt főleg azért kérdezem meg inkább, nehogy valamilyen visszafordíthatatlan károsodást okozzak a nyomtatóban. Ja és egyébként a többi szín rendben van ahhoz nem nagyon nyúlnák.
(#) Lucifer hozzászólása Jún 18, 2009 /
 
Üdv mindenkinek!

Van egy Epson EPL-6200-as nyomtatóm.
Pillanatnyilag annyit tud tenni, hogy ha tápot kap, elkezdi fűteni a fűtőszálat, majd hűteni azt a ventivel, illetve végrehajtja a mechanika tesztelését. Lapbeszedő motor megy, megpörgeti a lézer előtti tükörforgató motrot. Usbn nem látszik, ledek nem világítanak rajta. Szereztem hozzá szervizkönyvet, végigmértem minden kézzelfoghatót. (Tápok, órajelek rendben vannak, tekintettel arra, hogy a motorok mozgatása is elindul gondolom a benne lévő két proci is rendben vannak.) Már ott tartottam, hogy jó hagyjuk, amikor elkezdtem nézegetni a benne lévő két ram foglalatot, és valamiért feltűnt, hogy a kettő nem egyezik. A két belső slotból az egyik nem RAM foglalat. Ki mit gondol, az egy ROM foglalat lenne, és azért nem megy a gép? Illetve RAM nélkül el kellene indulnia?

(#) tilde válasza tilde hozzászólására (») Jún 19, 2009 /
 
Hello

Már megint én vagyok. Már kiszedtem a festék vezetőcsövét, és szerintem tényleg az van eldugulva, mert injekciós fecskendővel próbáltam átnyomni rajta vizet, de nem sikerült. Ez egy vékony műanyag cső a két végén a csatlakozókkal, amiket nem tudok eltávolítani. Örülnék ha tudnátok adni valami tippet a cső kitisztítására, vagy netán reménytelen?

Mondjuk én arra gondoltam, hogy beteszem egy fazék vízbe a csövet, és felfőzöm, nem tudom, hogy ez segítene e.

Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) tilde válasza tilde hozzászólására (») Jún 20, 2009 /
 
Hello

Sikerült kitisztítanom a vezetéket a patron és a nyomtatófej között. A festék helyett a csőben most levegő van.

Összeraktam bekapcsoltam a nyomtatót, de a hiba megmaradt, sárgát még mindig nem nyomtat. A festéktartály tele van, nemlég lehetett cserélve, mivel 97% anyag van benne, és bekapcsolás után a csőbe is beáramlott festék, de a nyomtatófejig sajnos nem jutott el, nem értem miért. Jelenleg a csőben bizonyos szakaszokon van festék, közöttük levegő, és sehogy sem jut el a nyomtatófejig.

Most akkor mi lehet a hibás? Vegyek egy új nyomtatófejet, vagy mi?
(#) tilde válasza tilde hozzászólására (») Jún 20, 2009 /
 
Ja, és a nyomtató ledes diagnosztikai rendszere szerint minden rendben van.
(#) tilde válasza tilde hozzászólására (») Jún 21, 2009 /
 
Hello

Egyelőre sikerült megoldanom a problémát. Egy kis gőzkezelés a nyomtatófejnek segített, nyomtat szépen. De még a csövön továbbra sem érkezett anyag a fejhez, gondolom a bent maradt festékkel nyomtat még most. Remélem majd később szív magának festéket a tartályból.

Nem nagyon szeretem a monológokat, de hát ha így sikerült.
(#) paul64 hozzászólása Júl 4, 2009 /
 
Sziasztok,

Érdekelne találkozott-e már valaki a következő hibával:
a gép egy HP psc2175-ös multifunkciós nyomtató, a hibajelenség, nem látja a színes patront.
Egyszer-egyszer bekapcsolás után kiírja, hogy nyomjak enter-t a patron igazítás megkezdéséhez, ekkor még dolgozik is a patron, de ezután már csak a hibaüzenet jön miszerint " Vegye ki és ellenőrizze a patront".
Patrontípus: 56 a fekete 57 a színes és a probléma új patronnál is fennáll.
Szerintetek kuka, vagy szervíz?
(#) feccus hozzászólása Szept 2, 2009 /
 
Sziasztok.

Nemrég vettem egy lexmark x4550-et,a fekete kifogyott és újra töltöttem,de a nyomtató nem enged nyomtatni.Régi lexmarkomat ha újra töltöttem üresnek látta de engedett tovább nyomtatni,ez pedig nem.Tudja esetleg valaki hogy -hogyan lehet resetelni(ha lehet)vagy pedig hogyan tudnám a töltött patront használlni.

Köszi.
(#) Kacsavadasz hozzászólása Szept 11, 2009 /
 
Sziasztok!

Nyomtató tonert szeretnék újratölteni, egy HP tonerről lenne szó, a problémám az lenne, hogy lehet-e beletöleteni más (Minolta) port is. Ha van valakinek tapasztalata e problémában vagy a toner újratöltésében írhatna.

Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) Zoltan.ms válasza feccus hozzászólására (») Szept 11, 2009 /
 
Az új nyomtatókba már elektronikával védett patronok vannak.
Hiába töltöd újra, számolja a kinyomtatott lapok és az elfogyott tinta mennyiségét, ha kiürül a patron az elektronika megjegyzi és hiába töltöd üresnek látja.
(töltés elleni védelem)
Vannak már patron hekkelő kütyük is.
De újat kell venned.
(#) Zoltan.ms válasza Kacsavadasz hozzászólására (») Szept 11, 2009 /
 
Szia.
A patron és tonertöltő állomásokon legtöbbször egyféle port használnak.
Ez csak nekik jó, mert eladják és kész, minden cég a saját nyomtatójához fejleszti a festékport mert a szelénhengernek és az égetőműnek hosszútávon nem mindegy mit kap.
Szerintem elmegy a másik porral is de talán a szelénhenger és az égetőmű látja a kárát.
A nyomtatót ha jó én nem veszélyeztetném ezzel, sok olyan printert láttam ahol vastagon ráégett a por az égetőműre mert nem arra a hőfokra volt tervezve és ha a szemcsefinomság és egyéb paraméterek sem stimmelnek akkor a szelénhengerben is kárt tehet.
(#) Kacsavadasz válasza Zoltan.ms hozzászólására (») Szept 11, 2009 /
 
Köszönöm a gyors választ!

A nyomtató elég új, szóval nem kockáztatnák. Veszek eredeti Hp-s port és megtöltöm azzal. Még így is olcsóbb mintha új tonert vennék.
(#) feccus válasza Zoltan.ms hozzászólására (») Szept 12, 2009 /
 
Van hozzávaló 34-35-ös utángyártott patron,nem tudom hogy vajon azt elfogadná-e?
(#) Zoltan.ms válasza feccus hozzászólására (») Szept 17, 2009 /
 
Elméletileg igen mert abban az elektronikai is le van másolva. Csak utántöltés ellen van védve az eredeti.
(#) feccus válasza Zoltan.ms hozzászólására (») Szept 19, 2009 /
 
Köszi az infókat,de szerencsére sikerült gyorsban eladnom.Tudsz esetleg valamilyen jól tölthető multis nyomtatót ajánlani?
Köszi.
(#) nagy_david1 válasza feccus hozzászólására (») Szept 19, 2009 /
 
Canon Szerintem a legjobb nyomtató a piacon. Nézz szét a hivatalos honlapján és nézz ki egy magadnak valót, aztán keress árat neki a googléban. Mellesleg az én canon-om is chip-es, de ha kifogy a festék akkor leáll a nyomtatás, hiába töltöm újra. De ha lenyomom a reset gombot 5 másodpercig akkor a nyomtató folytatja tovább a nyomatatást és kikapcsolja a számlálást. Nekem volt egy IP1000-esem aztán elromlott, de nem az én hibámbol, hanem egy szervizbe vittem el tisztítatni, ahol újraprogramozták és az egész rendszere megomlott. Aztán magasabbra tettem a mércét egy IP4500-al, és mai napig is ezt használom. Gazdaságos, nagyon szép képeket nyomtat, de ha infót nézel róla akkor meglátod hogy tintasugarasból a legjobb kategoria. Én kinyomtattam több mint 300 fotopapírt vele és vagy 1500 írólapot, és persze külön festéket vettem hozzá, mert patronnal ezt nem győzném. A canon-ok nagyon hűségesek. Ár/érték arány nagyon jó, és minőség is. Lehet ha a HP, lexmárk és ezek többet zsúfolnak bele ugyanolyan kategoriás nyomtatóba, de a canon egyszerűségével és takarékosságával messzel lehagyja az egészet. A baj az, hogy ha megkívántad az ip4500-at akkor el ell keserítselek mert már tavaly elfogyott a ország üzleteinek raktárábol, és csak ott maradt ahol 45000 ft, miközben reális ára 25000 körül mozgott. Van az új a 4600, de ebbe nem lehet állítolag festéket kapni jó árban. De mint mondtam, menj fel a hivatalos magyar canon honlapra és nézz ki egyet. Még egy pro érv mellettük. Különálló festékpatronok, és nem egyben van az összes szín, úgy hogy csak azt töltöd amelyiket kell, és a patronok a fejen vannak, nem slaggal viszi oda a festéket a nyomtató. Most 2 év után jött egyetlen baj csak, a piros patron a sok újratöltéstől már elromlott és kellett vegyek egy új, eredetit. Vannak spéci canon festékcsomagok is festéktartályokkal és mindennel, ha még nállam is többet nyomtatnál.
(#) nagy_david1 válasza nagy_david1 hozzászólására (») Szept 19, 2009 /
 
Most látom van 4700 is, de erről nem tudok semmit, se árat, se festékről információt. De itt ha keresel, akkor találsz bármilyen fajtát. Garanciát nem vállalok és nem rábeszélni akarlak a canon-ra, de szerintem piacvezető minden téren.
(#) feccus válasza nagy_david1 hozzászólására (») Szept 20, 2009 /
 
Én elég sokat nyomtatok fotót is,és sokat fénymásolok is,azért kellene nekem olyan amit tényleg lehet tölteni rendesen.
(#) nagy_david1 válasza feccus hozzászólására (») Szept 20, 2009 /
 
Hát ha fénymásolsz is akkor szerintem nézzél ki egy MP-t, de ne a 2xx szériát. Pl. MP6xx mert ezek is nagyon jó ár/érték arányosak és lényegébe ugyanaz mint az IP4xxx, csak van benne egy nagyfelbontású scenner is. Én MP600-at akartam venni de már azt is lekéstem, mert felvásárolták az országból, 2 évvel ezelőtt. Az biztos, hogy jól bírják az utántöltést, és mondom van hozzájuk spéci különálló tartályrendszer is, ha nem lenne elég a fecskendővel való töltés. Én 2 éve fecskendővel töltöm a megfúrt tartályokat, és semmi probléma. Nem vettem meg én egyelőre a spéci tartálykészletet, de nem is bántam meg, mert így is nagyon sokat bír nyomtatni. Szerintem bőven elég ha megveszed az 5 festéket flakonossával. Mindenképpen miután kinézel egy nyomtatót azután második ként rögtön nézd meg, hogy a festék hozzá kapható-e és milyen árban. Én is mint írtam nagyon sokat nyomtatok és fontos volt, hogy a festék jó árban könnyen beszerezhető legyen. Üdv.
(#) feccus válasza nagy_david1 hozzászólására (») Szept 20, 2009 /
 
köszi a sok infót,nézelődök valamilyet aztán majd írom a tapasztalatokat.
(#) Zoltan.ms válasza feccus hozzászólására (») Szept 21, 2009 /
 
Egyértelműen a Canon a legjobb tintasugarasban minden tekintetben!
Nekem is az van és soha nem vennék más márkát.
A legjobban tölthető a leggazdaságosabban üzemeltethető, a legstabilabb, de a külön színű patronokkal felszereltekkel vigyázz járj utána rendesen mert azok fotónyomtatók és abban pedig időkorlát védelem szokott lenni ha lejár a tinta szav ideje nem nyomtat tovább hiába van tele a patron.
Ez nagy szívatás, legalábbis az Epson ezt csinálja.
Járj utána alaposan de mindenképp Canon! az a nyerő.
(#) feccus válasza Zoltan.ms hozzászólására (») Szept 21, 2009 /
 
Köszi,meggyőztetek canon mellett döntöttem,de tényleg jól utána kell járnom,hogy melyiket lehet rendesen tölteni.
Következő: »»   5 / 116
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem