Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Szeretnlm tudni milyen tranzisztor A1300 03 És milyet tehetek helyette.Egy motort vezérel kimenő tranzisztorként müködött átütött a zárlatos motorért.
szia , nem tudom miért minden rendben van tettem egy BD tranzisztort de forró és elötte a dioda is mi lehet az oka nem tudom csak terhelesnél melegszik,ellenállással nincs baj
esetleg leirnám miröl van szó bövebben ha nem érted koszi
hello egy szolár lámpába kiment 2tanzisztor 1gyik száma c33740, s9015 mivel lehet hejetesiteni
elöre is köszönöm a segitséget
S9015 Bővebben: Link elvileg BC640 vagy BC559 biztos jó helyette PNP.
A másik meg elvileg BC337 NPN.
Üdv!
Keresem de nem találom az ST8050C tranyó helyettesét de nem találok semmit csak az adatlapját. Tudna nekem valaki tippet adni? ST8050C Köszi...
Ha tényleg kell ekkora áram, akkor pl. a 2SD1207 jó helyette.
Itt az adatlapja... ~63 Ft az ára, és pl. a HQ - nál beszerezhető.
Hát igazából nem tudom hogy az áram mennyire kritikus mert egy dvd-be van a kicsike...
Köszi segedelmet...
Sziasztok!
Van egy elektronikus fénycsőelőtét amit javítanom kellene. A hibát már megtaláltam, a két MJE13003-as tranzisztor és 2db 22ohm-os ellenállás füstölt el benne. MJE13003-as helyett vettem BUT11 -eseket, viszont gondom van a lábkiosztással. Az MJE13003-as tranzisztort kétféle lábkiosztással találok a neten. Melyik lehet a jó? Link1 Link2
Szia!
Amivel én találkoztam: Ha szemből nézed, és a lábai lefelé vannak akkor a lábak sorrendje balról jobbra: emitter, kollektor, bázis. Ha az a 2db. 22 ohm-os ellenállás az amire gondolok, akkor a 2 tranzisztor bázisára voltak kötve.
Üdv
Nekem a modellrepülönek a motorszabályzója ment tönkre,kisfordulaton járattam a motort és egyszer csak elkezdett dölni a füst.... szerintem csak 1tranzisztor ment tönkre amin látni is hogy szénné van égve.a feszültség ami a bázis lábra megy szépen változik mikor tolom a gázt neki szerintem az elektronika többi részénak nem let baja mert nem zárlatosra égett a tranzisztor hanem az egyik lába kiesett aszámát nem tudom leolvasni mert nagyon megsült szegényke de ennyit látni: U425 MORO.CO (a pintok a nem látható számokat jelzi) B85... de talán egy 5-ös van még ott nem vagyok benne teljesen biztos mást egyeléltalán nem lehet látni ez egy negativ feszültségre reagáló tranzisztor (NPN ha jól tudom) a negatív megy a motorhoz -megy a bázisra és -megy a collektorra is (remélem nem kevertem nagyon össze a lábakat) Haszügség van még valami adatra kimérem. Segítségeteket elörre is köszönöm. :worship:
A kérdésem az lenne hogy milyen tranzisztor lenne jó bele szerintetek? ennyi volt ráírva: Art-Tech electronic speed controller.
(ez lemaradt)
Szia!
Az szerintem egy FET lehet benne, első körben én IRL2203N-el vagy IRL3803PBF-el próbálnám helyettesíteni.
Sziasztok!
Ismeri valaki ezt a tranzisztort? Szeretném kicserélni valami érzékenyebbre. Csak annyi volna a módosulás,hogy ne 3V legyen a VBE hanem kisebb. Tehát kisebb feszültséggel tudjam vezérelni. Köszönöm Üdv.: Gábor
A V(BE) paraméternek semmi köze a tranzisztor áramerősítéséhez! A tranzisztort árammal vezéreljük nem feszültséggel, bár a BE-Dióda karakterisztikájában meg lehet feleltetni egy feszültséget egy adott áramhoz egy adott hőmérsékleten. ( Érzékenység nevű paramétert nem használunk bipoláris tranzisztoroknál. Inkább áramerősítési tényezőről szoktunk beszélni.)
Ha nagyobb áramerősítésű PNP tranzisztort keresel Ic=500mA - re Uce=300V -ra az nem egyszerű és nem is biztos, hogy eléred vele amit szeretnél. Ha volna egy kapcsolási rajzod és elmondanád, hogyan szeretnéd átalakítani, könnyebb dolgunk lenne!
Csak nem a hírhedt mókamester vagy a Terminál fórumról?!
A tranyók nyitása típustól függően 0.55V...0.6V körül indul, magasabb kollektoráramnál a bázis-emmiter feszültség 1V fölé is felmehet. Ez az általad beszúrt linken található adatlapon is világosan látszik! Ezek után nem értem a kérdést! Gyanítom, hogy nem vagy tisztában a tranzisztorok működésével. Mindenesetre, hogy konkrétan segítsek is, annyit mondanék, hogy nem kell és nem is tudod kicserélni más, "jobb" típusra. A tranyó nem egy feszültségvezérelt kapcsoló... Nem relé, amit különböző névleges meghúzófeszültséggel lehet kapni, és csak két állása van, nyit-zár. Azt sejtem egyébként hogy neked egy komparátorra lesz szükséged!
SZia.
Köszi Elképzelhető,mert nem is biztos,hogy itt a hiba az erősítőben. Csak gondoltam hátha van olyan,ami már kevesebb jelre is jobban kinyit. Ez csak egy ötlet még...egyelőre a műveleti erősítőt fogom lecserélni. Talán az egyből megoldást is ad a problémára.
Szia. Ettől tartok én is. De közben rájöttem,hogy nem is biztos,hogy itt a gond. Mert bőven elegendő az aktuális MJE a céljára. Csak a műveleti erősítőm nem tud elegendő vezérlést produkálni. Kapcsrajzot nem tudok,de ha nem jutok dűlőre,majd megszerkesztem egy tervező programban.
Amúgy talán egy példa: IRF640 helyett IRF940-t használok egy másik erősítőben és egy az egyben ki tudom vezérelni. És fordítva is sikerült,de az nem is lehetne kérdés. Biztos hülyén tettem fel a kérdést,ezt én is látom már De a válaszod több,mint elég A problémát nem ezen a szakaszon kell megoldanom,hanem még előtte. Köszi
a héten beszerzek 2 olyan fet-et ,az a kérdésem lenne hogy ha mégse jó bele mi fog történni? leég az egész áramkör?
Szia!
Nem hiszem, hogy bármi baja lenne tőle, max. nem fog működni az áramkör. De ami nekem itthon vannak szabályzók abba mindegyikben FET van.
Sziasztok! a"BC547 NPN"-es tranzisztort mivel lehet helyettesíteni?
Válogass:
Bővebben: Link
Üdv mindenkinek.
Dolgozgatok egy technics erősítőn,de belebotlottam egy C1685-ös tranyóba ami rossz...na most guglival kerestem 2sc1685-öt,a HQ-n találtam is ,de ezt írják:kifutott tétel,nem rendelhető,helyettesítőt nem írnak.Valaki tudna segíteni mivel helyettesíthetném?Előre is köszönöm,üdv.
Tessék:
Bővebben: Link A 2sc1685 150Mhz-es, nem tudom milyen szerepet töltött be az a tranyó az erősítőben, de a listáról inkább minimum 150mhz-eset válassz.
2sc1685: SI-N 60V 0.1A 0.25W 150MHz UNI
2SC2634:SI-N 60V 0.1A 0.4W 200MHz UNI Akkor ez most jó nekem ugye?
Igen, de a 2SC945 olcsóbb
SI-N 60V 0.1A 0.25W 250 MHz
Köszönöm szépen segítőkészségedet!
Üdvözlet
Hello!
Az MBD507 és MBD508 at mivel lehet helyettesiteni? Kösuönöm elörre is a segitséget. István (neocska) |
Bejelentkezés
Hirdetés |