Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Spektrum-analizátor
Témaindító: (Felhasználó 518), idő: Okt 26, 2005
Témakörök:
Hello Izeg.
Az én spektrum analizátoromnak is ugyan ez a baja amit te felsoroltal azóta sem mukodik amiota megépitettem nekem már elegem van az egészből. Segitséget kértem attol aki ezt mépitette de nem tudot megfelelo valaszt adni a problémara .Nos nekem az Lm 3915-os IC-t mindig kisult hiába a leiras nem segitet megoldanom a problemat a 4066-okat is cserelni kelet mar eleg sokzor. szerintem az egeszet atkel tervezni,akkor talan mukodne mert ez igy nem fog.Akarmit is csinalsz vele. De azert probalgasd hat ha osszejon neked . A savszuro talan mukodik de a vezerlo nem.
Na pont ezért tartok meg mindegyik áramkörömből 1-1 példányt, hogyha valaki kételkedik a működőképességében akkor megmutathassam neki hogy márpedig igenis működik. Néha ugyanis hozzád hasonlóan nem sikerül valakinek utánépítenie, aztán ráfogja hogy az áramkör a rossz.
Nos tessék böngészgetni a "Ki, mit épített?" topikban, mert sokan megépítették már, sikeresen. De itt is van pár kép meg egy videó is Huba fórumtársunk spektrum analizátoráról: Bővebben: Link Ez is működik. Szóval "a hiba az ön készülékében van". Nem pedig az áramkör rossz. Nem kell rajta semmit sem áttervezni, csak normálisan kell megépíteni és akkor működni fog. A spektrum analizátorom tipikusan egy olyan áramkör amiben ha hiba van akkor azt látatlanban elég nehéz behatárolni. Éppen ezért írtam hozzá nagyon részletes építési és működési leírást.
Sziasztok! Kéne nekem egy olyan kapcsolás vagy nyákterv ami nem két oldalas,mert nincs kétoldalas nyákom. Előre is köszi
És mihez is kellene?Valami konkrét iránypontot azért adhatnál
Sziasztok!
Kicsit elbizonytalanodtam, ezért hozzátok fordulok. A kapcsolások között megtalálható egy "Spektrumanalizátor II" című cikk is. Ezt szeretném után építeni némi változtatással, persze saját felelőségre. A sávszűrő panelon a bemenet egy stereo jack aljzat, amely után rögtön monosított jel kerül az áramkörre. Ezt a bemenetet szeretném megváltoztatni, úgy hogy egy egyszerű kettes sorkapoccsal csak egy sima mono jel kerülne a bemenetre. A kérdés a következő: A képen látható "A" és "B" terv közül melyik a jó megoldás erre? Meg kell-e hagynom a feszültségosztást a mono bemeneti jel esetén is a szintek miatt vagy az osztás a jack csatlakozó miatt kell? Ha esetleg egyik elképzelésem sem működőképes, akkor javaslatokat várnék a megvalósítására, talán némi magyarázattal együtt. Köszönöm a segítséget!
[OFF]Nekem 22"-os monitorom van,de még így is nagyon nagy a kép nem tudom rendesen átnézni
Kisebbre vettem remélem így már jó lesz!
Köszönöm!
Szerintem tartsd meg az A tervet,mert ha csak simán rákötöd a bemenő jelet akkor bizony az nagyon nagy lesz neki.És az oszlopok szinte mindig világítani fognak teljesen.
Ui.: Sztereóban szándékozod megépíteni?
Köszönöm a választ!
Még egy kérdés: Ugye jól tudom, hogy a TL074-es IC-ben 4 db tök egyforma műveleti erősítő van, tehát teljesen mindegy, hogy melyik sávot melyik erősítőre kötöm. Csak a NYÁK terv egyszerűsítése miatt.
Mint ahogy mondtad teljesen egyformák így az is mindegy,hogy melyiket hova kötöd .
Üdv Urak!
Fejembe vettem, hogy építek egy spektrum-analizátor előtétet a szkópomhoz, kb. a hangfrekis sávra. Mielőtt belevágok, megkérdezném a hozzáértőbbeket, hogy mi a járhatóbb út: analóg módszerrel, vagy komolyabb pic-es digitális készülékkel?
Ez attól függ, hogy mennyire értesz a digitális cuccokhoz. Ha le tudod programozni, vagy van ismerősöd aki meg tudja neked oldani, akkor szerintem érdemesebb digitálisban gondolkodni. Amennyiben viszont ezt nem tudod megoldani, akkor érdemesebb először analógban próbálkozni, már csak a siker élmény miatt is.
Szia!
Hát nem vagyok profi programozó... Néhány apróság még menne, de ez túl nagy falat szerintem... Ellenben találtam egy ilyet itt: Elég egyszerű és a működés is érthető a rajzból. Mi a véleményed?
Hát az angolom elég gyenge, ezért a szöveggel nem is foglalkoztam.
Az induktivitás értékek pedig elég egzotikusnak tűnnek, bár lehet hogy csak nekem. Számomra bonyolult a kapcsolás, de én még kezdő vagyok Ha elég erőt érzel magadban és az induktivitásokat is meg tudod oldani akkor egy próbát azért megér.
Hali!
Érdekelni valaki próbálta-e már, a multi plexeres analízátort? Ahhoz nem kell annyi led meghajtó mint amennyi csatorna Én 31sávossat csinálnék hisz a hangosítási EQ-k is 31sávossak így szemmel látható lenne a hangrendszer átvitele. Atilla 86 írt is egy cikket, itt az oldalon, az övé szerintem csak 8sávos ezt kéne tovább fejleszteni
Én találtam egy ugyanígy multiplexált kapcsolást...Bővebben: Link Nekem valamivel egyszerűbbnek tűnik.
Nem tudom,hogy működne-e de én megpróbálnám 4067-el tekintve,hogy az 16sávos multiplexáló.Bővebben: Link
Amit Attila86 közzé tett az 10 sávos és ebből kiindulva csupán a sávszűrő panelon az ellenállások illetve kondenzátorok értékeit kell a kiválasztott sáv értékeihez igazítani. Ha ez megvan, akkor háromszor meg kell építeni a sávszűrő panelt vagy egybe tervezni, de a vezérlése ugyanaz marad. Így összesen három LM391x kell.
Ha tévedek valaki javítson ki!
Hell
Nekem csak egy olyan problémám lenne, hogy 400 LEDes spektrumanalizátort építek, és a kijelző résznek 800 lyukat kéne fúrni... Szerintetek egyszerűbb lenne egy próbapanelra megcsinálni (csak a kijelző részt)? Vagy az úgy gány? Mert egy kicsit elrettent a dolog, nem kis munka lenne kifúrkálni, bővel elég lenne a többi cuccát, ennyi gonddal meg kevesebb lenne...
Szia!
Nekem majd' háromszoros LED-mennyiséghez kellene panelt készítenem! Én mindenféleképpen próbanyákkal csinálom meg, amennyiben tudok szerezni kétoldalas változatot, sajnos még a HE-store-ból nem válaszoltak... Az, hogy "gány"-e, neked kell eldönteni! Ezzel is szépen meg lehet csinálni, illetve egy erre a célra készített lemezt is el lehet rontani... A dobozolást meg úgy kell megcsinálni, hogy ne látszódjon! Már csak lustaság miatt is próbanyákkal készítem el, sem időm, sem energiám nem lenne több, mint 2000 furatot elkészíteni a LED-eknek. És akkor azt még nem is említettem, hogy csak "normál" fúrom van!
10es sorokból lesz 40 db, úgyhogy látszani nem fog semmiképp, ezért is választanám a próbanyákos verziót, meg mátrixban menne, szóval a vezetékelés is egyszerű lenne... Ma azon pöccentem be egy kicsit, hogy "hülye vagyok én? már több mint egy órája ezt lyuggatom, és nem is látszik, hogy kevesebbet kéne holnap dolgoznom" Csak a drága fúrószár kopik... A franc fog ilyenekkel szenvedni! Majd nyugdíjas éveimben összerakok egy nagyot, akkor ráérek majd ilyenekkel szórakozni
Köszi a megerősítést
Igazán nincs mit. Szerintem ez egy olyan szitu, ami a "mazoistáknak" való! Aki szeret fúrni, vagy unatkozik, az megcsinálja. Remélhetőleg kapok olyan nyákot, amire szükségem lenne, majd akkor teszek fel képeket! :yes:
Ja, nem ártana kifejezetten olyan, aminek az egyik oldala horizontálisan, a másik vertikálisan van vezetékelve
Az kész Háváj lenne! (Szerinted egy sima függőleges vagy vízszintes vezetékelésű másik oldalára EMV-vel lehetne fújni réz csíkokat??)
Bajban vagyok! Mi az az EMV? Ilyenről még nem hallottam, vagyis a rövidítés nem ugrik be! :hide:
Kontakt Chemie, a kedvenc vegyszercsaládom
EMV (Deuche: EMI) De meggondoltam magam, kissé drágának találom a cuccot (amúgy használtam már ilyet, amikor nem számított a pénz, csak egy hülye alakú műanyag dobozt minden porcikájában le kellett árnyékolni...)
Ezt a terméket nem ismertem... Talán kicsit túlzás a módszer, de akinek van rá pénze...
Nem tudom, valahogy én nem szánnék rá ennyit
akkor már vennék két vékony próbapanelt, amin csak vagy függőleges vagy vízszintes vezetékek vannak, és összefordítom őket, hogy jó legyen Na mindegy, ki fogom bírni azt a néhány átkötést...
Én először EZT néztem ki magamnak. Most megnéztem EZT... Meg lehetne oldani a merőleges elhelyezést, csak kérdéses, megéri-e?! Olcsóbb, mint a sima forrpontos panel, viszont kétszer annyi kellene belőle, illetve minden második vezetősávot el kellene távolítani... Szerinted melyik lenne a jobb? Pont, vagy sáv?
Áhh, simán azt vedd szerintem, amin nincsenek vezető sávok! Én biztos, hogy olyat szerzek, egyszerűbb összefolyatni, vagy összehúzatni, mint újramaratni!
Azzal egy csomót kell szórakozni megint csak...
Hali!
Te 400 Ledes spektrumanalizátort építesz? PIC-es lesz? |
Bejelentkezés
Hirdetés |