Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
A program sosem reklamált. Ahogy utánaolvastam, mindkettő a legutóbbi.
Tettem a pic lábaihoz 100nF kerámiakondit, így sem lett jobb. Nem lehet, hogy kifogtam egy gyári hibás picet? MPLAB szövegeiből nem az látszik, hogy a picből ő tud olvasni, csak hülyeséget talál? Vagy azt hiszi olvasott, pedig nem, és ezért jön száméra értelmetlen dolog?
Ezt csak úgy lehetne kideríteni, hogy egy másik PIC-el nézed meg. Minden úgy tűnik jó, ezért vagy a PIC, vagy a PK2.
Akkor a PIC-et kölcsön adom a hozzáértő ismerősnek, nézze meg, mit csinál az eredeti égető.
Ahogy nézem, Q6 és Q7 hibája okozhat még bármiféle bajt, nem? VPP és VDD jó, ki van mérve. GND földön van, azon nem tud tönkre menni semmi. AUX a levegőben lóg, tehát mindegy mit művel. PGD és PGC és a PIC közt csak ellenállás van, azok nem mentek rövidzárba. Tehát csak a két BC807 (vagy a 18F2550) -vagy a LLN4148 dióda hibája tud baj lenni. Ha a multiméter diódavizsgálója alapján jó, biztosan jó?
Na, most tényleg működik
Nem tudtam letenni ami életre nem kelt... A dióda körül volt a gond, -az átkötésnél letört a forrasztás... Így már felismeri, és minden jó! Idézet: „Nem tudtam letenni ami életre nem kelt...” Ez egy jó tulajdonsága a hobbielektonikával foglalkozó amatörnek! Akkor az a dióda okozta a bajt, ami beállítja a PGD, PGC, AUX vonalakon a pnp tranyók zárásával a jelfeszültségek szintjét? Nem semmi hiba, nehéz volt megtalálni, de sikerült! Gratulálok!
Maga a dióda jó volt, csak hozzá sem ért a pichez az átkötés hibája miatt.
Gyakorlatilag kizárólag a forrasztással volt kapcsolatos az összes hibája. Ez van, ha 20 éves korodig csak papíron látsz áramkört
L1, Q1, D1 és C4+C1 van a Vpp pumpa körben, R2 és R3 a Vpp érzékelésében. Ha Q5 nélkül is panaszkodik, akkor jó lenne megmérni, hogy C1 vagy C4 nem zárlatos-e, és D1 jó-e. Érdemes még rámérni a PIC 2-es lábára, hogy az nem zárlatos-e a GND felé, mert ha igen, akkor zárlatosnak érzi az egyébként jól működő Vpp pumpát is.
D1 helyére be lehet tenni próbaképpen akár egy 1N4148-at is, el kell azzal is indulnia.
Tegnap vettem tranzisztorokat és kicseréltem a Q1-et és végre működik. Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Hello
Én venni szeretnék PICKIT2-t, erre gondoltam. Ez megfelelne nekem? Nekem elég lenne simán csak a programozó, de a Chip*ad-tól nem hiszem hogy tudnék rendelni Szlovákiába. Szóval akkor ez alkalmas sok PIC programozására és debuggolására is (azt majd csak később)? Üdv.
Igen, a PICkit2 alkalmas rá.
A hozzá kapott Low Pin Count demókártya pedig 20 lábú PIC16F690 mikrovezérlővel van ellátva. Ez nem debugolható, mert túl kevés erőforrással rendelkezik, de jól el lehet vele játszadozni A demókártya egyébként könnyen átalakítható a PIC18F14K50 befogadására úgy, ahogy a cikkben leírtam. Így könnyen lehet belőle USB-vel ellátott PIC18 fejlesztői kártya.
Sziaztok
Ehhez mit szóltok? Bővebben: Link Elképzelhető, hogy ilyen áron működő képeshez lehet jutni?
Nekem úgy tűnik, hogy ez a Szilva-féle PICkit2 klón. Nyilván működik és jó. Egy korlátja van, hogy csak 5 V-os PIC mikrovezérlőkhöz jó. A 3,3 V-osokhoz egy külön illesztőkártya kell.
Szilva biztosan orul neki, hogy masok arusitjak a klonjat Azt hiszem a legnagyobb baj, hogy meg csak meg sem emlitik, hogy honnan szarmazik a klon, ki tervezte, es ez egy kicsit galad dolog.
Nem ez a legnagyobb bajom vele, mivel nyíltként csináltam meg, megteheti. Inkább azon mérgelődök, hogy már láttam úgy hírdetve, hogy meg sem említi a Vdd szabályozatlanságát, azt írja, hogy minden PIC-kel működőképes, és linkeli az eredeti PK2 által támogatott eszközök listáját a Microchiptől. A klón leírására meg képtelen volt egy linket betenni, a gyanúltan vevő meg majd megtalálja és engem szid, mert mondjuk tönkretesz vele valami 3.3V-os PIC-et. Hiába no, a tisztesség eléggé kiveszőben van az emberekből, sajnos...
Le van írva a leírásban, hogy 5V-os ic-khez jó, de azért írtam egy szívhez szóló hozzászólást, valószínű eltávolítja a listáról, és engem kitilt a licitálók közül.
Hogy hogynem az illető fórumtag:
Azonosító: tallerbator Regisztrált: Okt 12, 2008 Hozzászólások: 47 Az összes 0.01%-ka / Naponta 0.15 hozzászólás az eddigi 309 nap alatt Rangja: még nem kapott rá a pontgyűjtésre Lakhely: Budapest, XVIII. kerület (1185) Utoljára: 1 napja volt itt
De nem viccel a csávó nagyüzemben gyártott belőle 18 darabot. Erre magyarázza meg hogy magának csinálta, csak már nem kell neki, mert azt esetleg elfogadtam volna, de 18db van belőle! Én is adtam már el icd2-es klónt egy darabot, de tényleg azért mert lett helyette egy pickit2 és csak ott porosodott, de azért 18 darabot.......
Rákerestem, és ott kérdezősködött Tőled mikor nem ment, és Te meg szépen eligazítottad mit kéne csinálnia ha valami nem megy. Kitanulta mit, hogy azután legyártott belőle 18 darabot
Nem erről a konkrét hirdetésről írtam, hanem azt, hogy láttam már olyat. Teszvesz-en is hirdette valaki a múltkor, lehet, hogy ott volt ilyen félrevezető. Hát ez van.
Van még egy vaterán az is kap egy kis hozzászólást.
Igen, ismerős volt a nickje, itt kérdezősködött a HE-n korábban.
Na, ezaz, az ilyenek miatt szoktam bosszaknodni: "Mindent tud amit az eredeti (kivéve a Programmer To Go funkció)" - legalább ne hazudna...
Meg persze nem tudja az analizátor részét sem.....
Egy opensource cuccot pénzért haszonnal árulni nem hágja át a szerzői jogi törvényeket? Ha monjuk a kittet árulja, és az előállítási költség annyi amennyi, akkor biztos nem de itt 18 darabról van szó, nem hiszem, hogy emberbarátságból ennyit legyárt valaki.
Melyik analizátor nem megy rajta? Mert az 5V-on kívül a többi dolognak kellene. Sőt, mintha próbáltam is volna anno.
Idézet: „Egy opensource cuccot pénzért haszonnal árulni nem hágja át a szerzői jogi törvényeket?” Nem
Így van, nem is a dolog törvénysértő volta miatt, hanem amiatt szoktam dohogni magamban, ha valaki a más által "kifejlesztett" (mert azért volt benne nem kevés izzadság, tervezés, prototípus, tesztelés, ilyesmik) eszközt úgy tűntet fel, mintha az a saját ötlete lenne. És ezt csak tetézi azzal, hogy félrevezető információkat ad róla, sőt, még egy halvány linket sem ad az eredeti cikkre, ahol megjelent a cucc.
Én pl. sosem tagadtam, hogy igenis az késztetett a leegyszerűsítésre és a klón megtervezésére, hogy a Microchip közzétette az eredeti eszköz dokumentációját, sőt a firmware forráskódját is (amiért ezúton is hálás köszönet jár). Eleinte meg is mozgatta a fantáziámat, hogy a firmware-be még lehetne esetleg más okosságokat is beépíteni, de aztán maradtam annál, hogy inkább legyen az eredetivel teljesen kompatibilis a hardver és működjenek rajta a gyári firmware-ek.
Watt klónját szeretném megépíteni de nem lehet kapni a Lomex-ben pár alkatrészt, megnézné valaki, hogy amit választottam helyettük az megfelel e.
IRF7317 helyett SI4539 MBRS190T helyett SK16B Ha ezek nem megfelelőek akkor légyszives ajánljatok helyettesítőt. Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Építettem egy újabb pickit2 klónt, a Szilva félét. Egy ugyanilyen pickit2 klónnal akarnám beégetni a hex file-t az új klónba. De vmi Vpp problémát ír ki. Ezt: PK2Error0049: VPP Voltage error. Check target and retry operation. PICkit 2 Ready Sajnos a picezésben kezdő vagyok még. Aki tudná a megoldást, kérem segítsen! Előre is köszi! Üdv!
Sajnos nem jó a FET helyette és sajnos nem tudok helyettesítőt. Miért ragaszkodsz a Lomex-hez? Én írtam hol lehet kapni az alkatrészeket....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |