Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   38 / 244
(#) djgombi válasza DMZ hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Caston-ról csak annyit, hogy mélyeket hajtani tökéletes, de a top-okba szereti nyirbálni a magasakat. Abba a szekcióba inkább Ágota kell.
(#) DMZ válasza djgombi hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Szia!

Nem tudtam hogy a toppokhoz nem jó a Cascone, de az elárulom hogy crossoverrel nagyon szépen szólt!
Ez 2005-ben lett letesztelve a tornateremben és még a mai napig szól a magas! Lekopogom!

Hajtottam a hangfalakat Caston-nal /CPA-400/. Egész buli alatt villogott a magas védelme. Másik bulin egy QSC volt rajta GX-3 ami 2* 300-at tud 8 ohmra. Azt is kivégeltük de a magas védelme be se villant. Én ezért is nem szeretem a Caston-t. Több helyről hallottam már ugyanezt a magas nyirbálást és a hangja se egy fantasztikum.

Értem,csak hogy a CPA-400-as és a CPA-400B-és köztük nagy a külömbség!
(#) djgombi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

(#) djgombi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Értem a Caston az világmárka /nálad/
Szerintem hagyjuk.

Nálad meg az Ágota a világmárka?
Szerintem is hagyjuk.

A QSC már inkább
(#) kanocos hozzászólása Jún 17, 2009 /

lehet veszekedni hogy ez gagyi az jó stb. Egyet kell szerintem mindenkinek megérteni. Mindenki más "hallással" rendelkezik mindenki más típusu zenét kedvel. Valakinek beválik a SAL valakinek az MNC valaki magasabb kategóriát választja. Mindenkinek a maga döntése milyen kategórában vásárol és hol az a határ ahol azt mondja hogy elégedett vele. szerény véleményem...
(#) pl13 válasza kanocos hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Persze, de főleg a kispénzűeknek kell igazán megnézni, hogy mit vesznek, és a SAL, MNC helyett ugyanazon az áron valami használhatóbbat keresni.
(#) DMZ válasza djgombi hozzászólására (») Jún 18, 2009 /

Azt mondod hogy akkor már inkább a QSC?
Nem ismerem ezt a fajta gyártmány,de már nézegettem,viszont ha kölcsön adod hogy leteszteljem a hangfalaimat vele akkor kapsz választ rá hogy jó-e vagy szar!
De inkább hagyjuk!
Hallgass pl13-ra!
(#) chuckzo válasza chuckzo hozzászólására (») Jún 21, 2009 /

Na emberek összeállt a cucc:
Végfokok:
Reflex Rx-500
Ágota DS-600
Fischer BA-3000

Hangfalak:
2 JTC 300/400W (három utas)
2 Rutse (Garry 400/800W)
2 Reflex (150 W)

CD:
2 Gemini Cd 8800

Keverő:
Eso Hip Stanton Mixvibes Pro

Csak elég egy kisebb buliba
(#) Istike88 válasza chuckzo hozzászólására (») Jún 21, 2009 /

Várunk képeket is a cuccról
(#) sound.man válasza Action2K hozzászólására (») Jún 26, 2009 /

Így már mehetek kisebb falunapokra? Belenéztem az 1250-be +-96v-ról jár szóval elvileg tudhatja a 2x600w-ot.
(#) Action2K válasza sound.man hozzászólására (») Jún 26, 2009 /

Mit ne mondjak, két szép darab! A dizájn is gusztusos, nincs agyoncsicsázva.
(#) tamas88 hozzászólása Aug 9, 2009 /

Sziasztok!

Írnék egy kis monológot a SAL PA25 aktiv hangfalról.
Pár hónappal ezelött itt a fórumon kérdeztem hogy,érdemes megvenni ezt a hangfal párt,és mindenki leszólta.
Többen azt mondták hogy nem szól mélyeket,meg hogy drága,és hogy ne vegyen meg.Na de most mégis megvettem,és garázsban használom,és ahhoz képest még a szub tartományt (kb 25-40hz) is szépen lesugározza,és tényleg tudja a 95dB-t,amit gyártó ír.A másik dolog,igaz hogy piezzo a magas,de nagyon szépen be van hangolva,és nem fülfájditó a magas.
Mondjuk szobában már elég brutálul szól,szóltak is a szomszédok
Szóval akinek csak házibuliba,kissebb helységekbe
kell,bőven megéri.

További jó fórumozást mindenkinek.

Tomi
(#) dB_Thunder válasza tamas88 hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

Idézet:
„még a szub tartományt (kb 25-40hz) is szépen lesugározza,és tényleg tudja a 95dB-t,amit gyártó ír”

És ezt méréssel is alá tudod támasztani??
(Nem, itt nem a te füledet kell használni műszernek)
(#) saosin hozzászólása Aug 9, 2009 /

Hello!

Lenne egy kérdésem.

Hangfal vásárlása előtt állok és mindenképpen nagy kompakt ládát szeretnék amihez nem szükséges mélyláda.

2 ládára gondoltam az egyik reloop rsp 30, a másik omnitronic dx2522.

Melyik éri meg jobban hangerősségben és tiszta hangzásban?

üdv
(#) pl13 válasza tamas88 hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

Idézet:
„és tényleg tudja a 95dB-t,amit gyártó ír.”

Bizti tudja, még egy 10 centis hsz is tudja, csak kérdés, hogy hány watton. Mert nem mindegy. Ilyeneket venni annak lehet elfogadható megoldás, aki nem ért a témához, nem is akr érteni hozá, nincs segítsége, és minimális összeg áll rendelkezésére.
(#) tamas88 válasza pl13 hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

De ez az én szubjektiv véleményem,hogy ahhoz képest sal,meg stb., szépen szól.Persze aki 100ezer forintos cuccokkal nyomul,leszólja a kissebbet.
"aki nem ért a témához" egyik ismerösöm is benne van a hangositásban,és voltam vele már egy párszor hangositáson,szóval tisztában vagyok dolgokkal,hogy egy komoly cucc szebben szól,meg nagyobbat,de akinek nem rendezvény hangositásra kell annak megfelel ez hangfal is.

Egy sima habszélű HA31-el jobbat érek el. Magyarul nem az ára számít.
(#) tamas88 válasza pl13 hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

Biztos.A lényeg kinek mi jön be,és mire akarja használni.

Nem. A lényeg h. bizonyítható. Felhasználási céllal meg ugyanúgy hangosításra gondoltam. Csak persze nem olyan egyszerű hangsugárzót tervezni, mint megvenni. Hozzáértéssel kapcs erre céloztam.
(#) djgombi válasza saosin hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

Szia! Ha választani kell akkor inkább a reloop! Abban legalább nincs "plélemez" sugárzó
(#) saosin hozzászólása Aug 9, 2009 /

OKé értem.

Én is reloop-ra gondoltam, mert omnitronic-rol sok jót nem hallottam, bár én sem próbáltam ezért nem voltam benne biztos.
Valakinek vannak tapasztalatai RSP 30-al kapcsolatban, hogy maximum önmagában mekkora hangosítást lehet velük vállani?

köszönöm!
(#) djgombi válasza saosin hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

Hát hangosítást nem nagyon csak nagyon kis tömegre és területre. De házibuliba tökéletes. Egyébként meg ki kell próbálni és egy jó végfok is nagy előny.

"válasz" gombot használd légyszives másképp nem tudni kinek írsz
(#) DJ_Tacee hozzászólása Aug 9, 2009 /

Üdv!

Gondoltam én is megosztom veletek a büszkeségeinket.

- 2x Technics SL1210MK5
- 1x Ecler Nuo3
- 1x Technics RP-DJ1210
- 1x Apple MacBook Pro 2,2GHz/4Gb
1x Stanton FinalScratch 2
- 1x Behringer CX2310
- 1x Phonic MAX-860
- 1x Phonic MAX-2500
- 1x Tapco J-1400

Hangládák: StageVoice, Wharfedale, Storm Audio
(#) pl13 válasza djgombi hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

Beépítés után aztán sokat számít a kosara.

Ui: sugárzó az az, amikor a hangszórót dobozba építed
(#) djgombi válasza pl13 hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

Piezóra értettem, hogy plé
(#) saosin válasza djgombi hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Ígí van ki kell próbálni! Bár ezt nem igazán tehetem meg és az is igaz, hogy sok függ a végfok minőségén is. Azért is gondoltam ezt a ládát "hangosításra" mert gyárilag 4 Ohm-on fut tehát egész jól lehet terhelni.
Bár én sem komoly hangosításra gondoltam, főleg kis helyiségekben, talán egy tornaterem méretü helyiségben élőzenére gondoltam legfőképpen ének és hangszer kihangosításhoz. Én sem hiszem, hogy van akkor hangnyomása annak ellenére hogy 4 ohm, hogy akár dobot is lehessen vele hangosítani, inkább azokat a hangszer erősítőket és éneket és egyéb hangszereket amik nem tudnak megszólalni a dob mellett.
Következő: »»   38 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem