Fórum témák
» Több friss téma |
Na én is írok már ide...
AZ én projectem is hasonló mint a Szebence kollégáé (PIC-es), csak nekem a mezei pirossal. Most olyanon dolgoztam hogy zenére villogjon a lézer (nem basszusra, elég ha csak ugy simán, aztán majd lehet finomítani...). Csináltam miki előfokot, annak a jelét astabilként 555-be annak a kimenetét FET-re ami kapcsolja a lézert az áramgenerátorban, persze kicsit hagytam "szivárogni" a lézernek kb 10-15mA-t amikor nem kap hangot hogy amikor jelet kap, akkor ne zúdoljon rá hirtelen, mert attól is döglődik a diófa. De valami nem volt jó, valószínűleg becsúszott a lézernek az áramkörébe valami nem odaillő fesz (vagy a FET volt rossz vagy az egész áramkör), mert meghalt a lézer. Igen. Megint. Aki hasonlót csinálna, annak szólok hogy tranyóval ne kapcsoljon még úgy se lézert hogy a két láb közé berak egy nagy ellenállást, hogy picit menjen a lézer, mert becsúszhat valami mint nállam. Optocsati, esetleg relé a lézernél, de ott is vigyázni kell hogy ne úgy legyen hogy teljesen megszakítja a tápot a diófának és aztán meg ráadja mert attól is átmegy a túlvilágra....
Ez sem füstgép, csak egy társasági vizipipa
Megépítettem ezt a motorszabályzó kapcsit Bővebben: Link, de a legkisebb fordulatszám még elég nagy. Hogyan lehetne még kisebb fordulatszámot csinálni vele?
Hello! Én ugyanezt a kapcsolást úgy építettem meg, hogy 5 ohm 2w-os trimmert kihagytam, ezzel lehetne állítani a max fordulatszámot. De ha azt kihagyom, akkor nincs értelme az 1000 µF-es kondenzátornak, mivel rövidre van zárva, ezért azt is kihagytam. Így most tökéletesen működik 2 db a lézershowm számára.
Meg volt a probléma... fordítva kötöttem be a PNP tranyót
Az előfordul. Én a múltkor a kivezérlésjelzőbe mind a 15 tranyót fordítva kötöttem be. 15*3=45 láb ki ill. beforrasztása újra :eek2:
Letöltöttem a popelscan-t, de akadt egy kis gondom, nincs kimenet, ilyenkor mit kell csinálni? A válaszokat köszönöm!
Hát ma valami miatt meghalt a zöld lézerem a laser show-ba... Jó multkorába napi többször is ment fél órákat, ma kb 2-3 másodperc után megadta magát... Esetleg van rá esély, hogy működésre bírjam még? Ahogy látom az áramgenerátorába lévő SMD IC olvadt meg. A megolvadás finom kifelyezés, mert a fele ráflyt a mellette lévő 3 forrszemre...
Sziasztok!
Kezdésnek egy 34 K galvója szétszedve . A lényeg egy két képre rá van írva. Nem az a lényeg hogy nem lukas a mágnes így elöljáróban.csak a nem fúratos mágnest sokkal könnyebb beszerezni. Ez a galvó pl nem érné el a 25 K-t sem ha nem lágyvas lenne a test. Tehát nagyon fontosLágyvasat előállítani is lehet de hangszóró magjából is ki lehet esztergálni.
Sziasztok !
Biztos láma kérdés ,de miből lehet galvót kinyerni ? Üdv : István
Profi lézercuccból !!
Volt régen valami orvosi dologban is ,csak el felejtettem ,mert akkor még nem érdekelt a téma
34 K galvó scanner szett eladó.
Amit egy pár hozzászólással visszább ismertetek a tekerésről meg a felépítéséről. Ha valakit érdekel áron alul eladó mert az egyik galvó megszakadt. Sikerült igaz megtekernem de még mindíg kellett volna lapítanom a tekercseken mert megint megszakadt mert beleért a mágnes. el kell vele mojolni de ha valakinek van türelme hozzá nameg szerszámilag felkészültsége viszonylag könnyedén meg lehet oldani. Komoly a szett panelenként 8 potméteres és minden lehető védelem benne van. 2x 24 volt kell neki és már hasít is. a másik galvója tökéletesen működik. galvó befogóval együtt adom . az ára csupán negyvenezer magyar forint. Ha valaki megtekeri azt az egy galvót el lehet passzolni 100 felett simán.
megérne többet is mert én ezt eladásra vettem és visszajött mert az egyik motor tekercse megszakadt viszont helyette teszek bele új szettet igaz kissebb sebességűt de muszály megoldanom mert ehez nincs türelmem
csak egy jó tekercstestet kell kitalálni amin két ellapítot profi tekercset lehet gyártani.és kész Mindene működik egyébként. tekercselési adatok méretek vannak 110 volt amennyiért én vettem használtam
ÁÁÁÁÁ!! 60 ezer forintért ba..kodjon Djatis kb 4 max 5 órát ???
12ezer forintos órabérre én sem mozdulok rá!!
Sajnos nekem lett egy nagyon koraszülött kisfiam és egyáltalán nincs rá időm hogy ezzel kisérletezzek viszont a készülék amit eladtam garanciát vállaltam rá és maximum szeptember 20 ig vissza kell szállítítnom romániába
így nekem sokkal gyorsabb ha egy igaz valamivel kevesebb sebességű scannert teszek bele másik szettet azt sokkal egyszerűbben és gyorsabban beépítem.
sziasztok énBővebben: Linkezt a kapcsolást szeretném megcsinálni és ha jól értem akkor a zene ütemére fog változni a minta?
A lézernek mennyire árt, ha villogtatom, és az csökkenti az élettartamot? (A kitakarásra gondolok)
Egyszerűség kedvéért én tennék a helyedbe elé egy korongot ami van egy lyuk. És forgatnám egy motor tengelyén.
Komolyabb rajzoknál nem az igazi! X/Y scannerhez gondoltam, nem spiro galvoihoz.
Nyugodtan lehet kapcsolgatni! Ha rákeresel a topik fájlmellékleteire, ott találsz modulálható áramgenerátort a lézerdiódához. És ez már ki lett itt tárgyalva, talán nem is egyszer.
Köszönöm a választ, per pillanat a szupepe féle áram generátor van megépítve, szerintem az is marad, nekem bevált, csak arra voltam kiváncsi, hogy a lézer mennyire tűri, ha villogtatom
Sziasztok!
Előszedtem a Kókány féle lézershow-s projektemet. Ott tartok, hogy megvannak a motorok, rajta a tükrök, a két motorvezérlő (555-ös pwm szab.), a lézerpointer. A lézer meghajtójával vagyok gondba. Ha 12V-ot adok neki, jó a fényerő, de a 7805 egy idő után melegszik, ezzel együtt halványodik a lézer. 5V-ról alapból halványabb. Ha 5V-ról menne, és kihagynám a 7805-öt, úgy jó lenne? Esetleg egy egyszerű kapcs.? Köszönöm! JĐ
Sziasztok !
Már akartam kérdezni egy ideje..... Szedtetek már szét - újabb autók - Km óráját ? Abban a mutatókat nem galvó hajtja ? Ha kell teszek fel képet róla.... Üdv : István |
Bejelentkezés
Hirdetés |