Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Arra nem gondoltál, hogy megtekered PCL 86-hoz kimenőnek a képkimenőket ? Nekifogni nehéz csak, utána már megy mint a karikacsapás. Én már tekertem PCL 86-hoz rá kimenőt puszta kézzel, többé-kevésbé vadul (4 primer 3 szekunder formában) és összehasonlíthatatlanul jobb hangú lett, mint bármelyik TV kimenőm (az egyszerűság kedvéért minden szigetelést sima szigetelőszalaggal oldottam meg ügyesen, ha kicsit zsugorodik, akkor sem legyen rés). (igaz, valahonnan örököltem egy-két guriga vékony huzalt a primerek tekercseléshez, a kevés szekundert meg csak össze tudom szedni itt-ott).
Egy Tinával kapcsolatos csöves kérdésem lenne:
Az általam használt Tina Pro V5.1 elemkészletében nem szerepel pentóda, csak dióda, trióda és tetróda. A makrók között eldugva találok pentóda rajzjelet, de nem jövök rá, hogyan tudnám kitenni a rajzfelületre. Nem áramköri analízist szeretnék, mindössze rajzot készíteni. Létezik valamilyen megoldás?
A baj az,hogy nekem nicsen huzalom! Amúgy megtekerném én a kimenőket,ha lenne huzalom! Egyedül a nagy trafóhoz(subláda kimenő) van huzalom,de az meg valszeg el is fog fogyni,meg hát vastag is szerintem pcl kimenőhöz!(0,4-0,6mm közti vastagságú lehet kb a huzalom ami van)
Sziasztok,
Történt egy kissebb modifikáció a PCL86 SE-men. Nem tudtam ellenálni ezeknek a rugós leszorítóknak amiket Hans-tól és CIROKL-tól kaptam, valamint végre le lettek fújva matt feketére a kimenők vasai és csévéi! Terveztem hogy esetleg sárgaréz szerű aranyra fújom a kimenőt meg a rugókat és megkapja az egyik 30-as sárgaréz tekerőt a hangerőpoti, de így egységesebb, meg az arany festéket egy másik projecthez tartogatom, mégse legyen két egyforma! Bocs a fotó minőségéért, telóval...
Üdv mindenkinek.
Van egy Audio AE259-es vonalerősítőm, valamikor az 1950-es évek második felében készült, korához képest nagyon jó állapotban, Zánkán volt szolgálatban, leszerelésekor működött, azóta nem volt lehetőségem próbálni, a csövek fűtenek. Nagyon helyes darab de én nem akarom bántani, ha valakit érdekel akkor megválnék tőle! Egy hozzá való mikrofont is adok hozzá. Most Zalaegerszegen van.
sziasztok!! lenne egy olyan kérdésem hogy nekem van egy unitra zk 140 es szalagos magnóm,nos én szétszeretném szedni és egy erősítöt szeretnék belöle építeni van valakinek valami ötlete hogy lehetséges e ez a dolog vagy sem??mert nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz a csövesekhez.minden kedves segítséget elöre is köszönök!!
Köszi fiúk már csak az van hátra hogy egy 7-es fúrószár segítségéval nokedliszaggatót csináljak az aljából a jobb szellőzés érdekében! Mindjárt megyek is a cég sufnijába :yes:
Szia! Alkatrész kitermelésre remek lesz DE CSAK MONÓBAN!
Ha sztereót szeretnél értelemszerűen be kell áldoznod mégegy ZK-t a tudomány oltárán Viszont már most van egy egész tisztességes kimenő trafód, egy ECL86-od foglalattal, egy ECC82-d szintén foglalattal amit használhatsz példáúl az EM84-es varázsszem vonalszintű meghajtásához :yes: , amit szintén tartalmaz a magnód! Sajnos még ha meg is elégedsz a monóval akkor sincs kitermelhető táptrafód, mert azt a magnó motorja szolgáltatja az Imi65 által már ismertetett furmányos módon. Egyébként 4-5 darab ezresért már vehetsz a vaterán működő példányokat!
köszi hogy segítettél!! Van valami egyszerü kapcsolásod ezekre amit mondtál valami nagyon egyszerüre gondoltamamihez ezeket a meglévö cuccokat feltudnám használni??? Majd még azt szeretném töled kérdezni hogy milyen trafót vegyek hozzá?Ha még ennyiben tudnál segiteni akkor nagyon megköszönném.
Nézegetem a kapcsolási rajzát a "sima" ZK-140-nek, de sehol sem találok benne EF86-ot! Véletlenül van itt egy mellettem, de lusta vagyok szétcsavarozni
Viszont ECC82 helyett 83 van benne!
hy pedig itt a csö a kezembenezek vannak benne:
EF86 / ECC81/EF83/ECL86 és van egy világitásnak szánt arra nincsen semmi irva
Ez akkor valami deluxe verzió, de a lényegen nem változtat sajna hogy monó
Az enyém egy fapados lesz, itt a rajza
és van benne egy EM64 is
lehet hogy más más alkatrésszel került ki a gyárbol biztos kisérleteztek
win djvu nevű programmal tudod megnézni!
Az EM64-ről tudnál képet készíteni?
Bocsi hogy hülyén néztem csak volt ott egy szivacs és lejött a festék tök homályosan lehet látni
Üdvözlöm az urakat! Segitségre lenne szükségem,nem jöttek meg a rendelt csőfoglalataim,és holnap méreteket kell adnom a lakatos szakinak.A nyákos noval foglalat,és a septar (6c33c)foglalat,külső vagy beépitési mérete kellene.Előre is köszönöm.
Egész pontosan ZRK-140 mindkét birtokomban lévő csodamasina!
Na szoval szerinted ezekre az alkatrészekre van valami kapcsi megoldás hogy ujra tudjam éleszteni?amugy nem tudom hogy mi melyik csö mire is való csak igy vaktában lövöldözökvan a kimenőtrafó meg a csövek már jó alaposan kibeleztem szegénykémet még a foglalatokat is kiszedtem a csövek alá,már csak egy okos dolog kéne hogyan szólaltassam meg szerinted?
Ja! Ezt nemtudtam bocsi! :hide: azthittem tényleg létezik EM64-es cső!
A válasz a kezdetektől ott van a levegőben csak senki nem mondta ki :yes:
Használd Dj Hans PCL86 SE kapcsolási rajzát csak a fűtés legyen 6,3V 13,5V helyett! Én is ezt építettem meg PCL-ekkel és a "te" ZK-140-es kimenőddel elsőre pöcc-röf indult és mosolyogtam miközben hallgattam
Ha eljössz a X.ker-be akkor adok neked hozzá hálózati trafót, amivel tudod üzemeltetni. Ez egy Videoton csöves rádió hálótrafója. Kiszolgál egy mono erősítőt varázsszemestől.
Már sikerűlt is elbaltázni azt a sajt talpat, ezért kap majd 1,5-ös szemcseszórt vasból egy újat ugyanazzal a nútozással és sárgaréz hálóval mint a többi helyen!
Egyébként köszönöm :yes:
Azért azt a motort én kidobnám
|
Bejelentkezés
Hirdetés |