Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
igen látszik köszi kiraktam a kpacsolást is
A rajz szerint kössél mindent össze és elsőre működni fog. A kimenő trafónál a vastag kivezetés a szekunder (0,8 ohm körüli) A vékony a primer (250-350ohm) Ha bekapcsolás után sípol (gerjed) akkor a kimenő szekunderénél meg kell cserélni a visszacsatolás bekötését. Vagyis a másikat testeled le és az előzőleg ami testen volt arra jön az 1,2k és 4,7n. A +250 es pont a graetz + kivezetése lesz a kapcsolás már tartalmazza az első puffer elkót. Láthatod a kimenő mellett. Próbánál legyen terhelés a kimeneten mert csöves erősítőt terhelés nélkül nem járatunk. Milyen hálózati trafót használsz?
Szerelésnél csak 1 kézzel nyúlkálj. 250V egyen nagyot tud rúgni! De veszélyesebb a graetz előtti váltó!
2trafót használok az egyik a fütésért felel az12v egyenirányítom és lesz kb 17v a másik trafót nem tudom mekkora legyen mert sajnos nincs mégegy meghatározott trafóméretem de szerinted mijen legyen?mert azt mondták hogy igyis meglehet csinálni.szerinted hogy csináljam?
,,250V egyen nagyot tud rúgni!" [OFF] Ezt én is tapasztaltam egyszer az ecl86SE-m szerelése közben! Bár nem volt 250 volt,csak valamivel kevesebb,mivel hogy csak a kondiban lévő fesz rázott meg,de eléggé nagyot rúgott!
ECL86 fűtése 6,3V ez lehet váltó vagy egyen. Általában váltó szokott lenni. Amit te adni akarsz neki az sok!!! Tönkre mehet. Anódfesznek olyan 180-190V váltó kimenetű trafó kell. Azt kell egyenirányítani. Abból lesz 230-250V egyen. Szerintem ne állj még így trafók nélkül neki. Én adok olyat ami pont jó, ellátja a fűtést és az anódffeszt is. Mikor jössz el érte?
Hát nagyon kell vigyázni. Ezért szoktam én a pufferre mindíg rátenni egy 100K 2W-os ellenállást!
Hát igen, a kondi nagyot bír rúgni...
Pingvin, miért is akarod egyenirányítani a fűtőfeszt? És miért 17V kell?
2trafóból szerinted akkor összelehet hozni?vagy inkább majd menjek el amit adnál?akkor összerakom a kapcsit és majd utolsó lesz a trafó amit berakok.
hát nekem ezt javasolták hogy ha nincs 1normális hozzávaló akkor 2böl is meglehet oldani a fütésnek egyenirányított fesz kell vagy nem jol magyarázták el nekem?
Az én K*****d-omon nem szélessávú. Viszont a PC-knél mind úgy láttam, hogy LFE (Low Frequency Effects - Alacsony frekvenciás hangeffektusok).
Mindegy, a lényeg az, hogy meg kell nézni, hogy milyen a kimenet, vagy mindenképpen beépíteni, s akkor mindegy mit kötünk rá.
Dehogy kell egyenirányított, megy AC-vel is! Az előcsöveknek szokták a fűtését egyenirányítani. A PCL86-nak sok a 17V, az ECL86-nak meg főleg! Annak még a 12V is ok, 6,3V kell neki.
Egyen csak a kis jelű fokozatoknál kell. Itt jó a váltó. Várd meg a trafót amit adok. Azzal normálisan meg tudod csinálni.
okok rendben van és ezt a hétvégén eltudjuk intézni?elöre is köszönöm!
hallottam egy bölcs szakitól, hogy csövest mindig úgy mérünk, hogy bal kéz a farzsebben!
Hát szerintem meg krokodilcsipeszt a mérőzsinórra. Bár eléggé meghosszabbítja a mérés idejét...
Nem feltétlenül hosszabbítja meg. Sokszor kifejezetten kívánatos, hogy a mérőzsinór hosszan "egy helyben maradjon". Pl. frekimenet méréskor.
Ez igaz. [off]Nekem is rajt van a mérőzsinóron a csipesz, igaz jobbkezes vagyok.
sziasztok! megtudná nekem mondani valaki hogy az ECL86 csőhöz milyen vastag vezetéket használjak? és itt raktam fel tegnap egy kapcsi rajzot ehez a rajzhoz jó ez az ECL86 os cső?mert most láttam hogy PCL86SE a rajz alapján.Nagyon kezdö vagyok köszi elöre is!
Csöves áramköröknél relatíve nagy feszültségek, kis áramok vannak.Ezért nem kell vastag vezeték.
Kivétel a fűtés, ott nagyobb áram folyik lényegesen, ECL86 fűtéséhez én 0,5-0,75-ös sodrott vezetéket használnék.(A többi helyre is azt teszek általában mert az van) üdv
A két csöközt csak a fűtés a külömbség , az ECL-nél 6,3 a PCL-nél 14,5 Szóval ez a kapcsolás az jó mindkét csőhöz! Ami a vezetéket ileti bőven elég a 0,5 -ös vezeték . Esetleg a fütésnek tehetsz vastagabbat 1m -es -et amit sodrottan alkalmazz valami hasonló
Módon .
Helló!
Az normális jelenség, hogy a frissen összerakott GU50-es erősítőmben a rácsoknál valami halvány fény van? Amikor ráadom az anódfeszt, akkor látszik, de amint kikapcsolom meg is szűnik a fény. De ez csak bent a rácsok között látszik.
Aha értem. Viszont most megtaláltam a másik kapcsolást, amit majd meg akarok csinálni, mert most csak Müszi ECC85-ös egyszerű kapcsolását építettem meg tesztelés céljából. Viszont a két rajzon kicsit különbözik a GU katódellenállása. A Müszi rajzán 150 Ohm van, a másikon pedig 330 Ohm. Akkor most melyik a jó?
Na igen, csak itt nem ellenállással állítják elő az előfeszt. Tényleg mekkora anódáramig lehet elmenni? Most ahogy megmértem a 150 Ohm-os ellenálláson 22,5V-ot mértem. Ez 150mA katódáram. Nem sok ez egy kicsit? ha jól számolok, akkor mivel 300V van az anódon, és 22,5V-ot ejt a katódellenállás így kb 280V van az anód és katód között. Ha 150mA-rel számolom a katódáramot, akkor összes disszipációnak 42W jön ki. ha le is vesszük a g2 disszipációját, akkor is a határon megy a cső. Vagy rosszul számoltam?
Akkor csak nem felejtettem el a dolgokat. Az adatlapból kiindulva, kb 300 Ohm-ra kell növelnem és jó is lesz. Remélem úgy jobb hangja lesz, mert így nem az igazi. Mire gondoltál a melegedéssel kapcsolatban?
Hú, de jó, nekem is olyan lesz, mert új a GU! Azt hittem, hogy csak az "érzékenyebb" csövekkel van ez. Mennyire látni ezt a fényt, eléggé?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |