Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
igen látszik köszi kiraktam a kpacsolást is
A rajz szerint kössél mindent össze és elsőre működni fog. A kimenő trafónál a vastag kivezetés a szekunder (0,8 ohm körüli) A vékony a primer (250-350ohm) Ha bekapcsolás után sípol (gerjed) akkor a kimenő szekunderénél meg kell cserélni a visszacsatolás bekötését. Vagyis a másikat testeled le és az előzőleg ami testen volt arra jön az 1,2k és 4,7n. A +250 es pont a graetz + kivezetése lesz a kapcsolás már tartalmazza az első puffer elkót. Láthatod a kimenő mellett. Próbánál legyen terhelés a kimeneten mert csöves erősítőt terhelés nélkül nem járatunk. Milyen hálózati trafót használsz?
Szerelésnél csak 1 kézzel nyúlkálj. 250V egyen nagyot tud rúgni! De veszélyesebb a graetz előtti váltó!
2trafót használok az egyik a fütésért felel az12v egyenirányítom és lesz kb 17v a másik trafót nem tudom mekkora legyen mert sajnos nincs mégegy meghatározott trafóméretem de szerinted mijen legyen?mert azt mondták hogy igyis meglehet csinálni.szerinted hogy csináljam?
,,250V egyen nagyot tud rúgni!" [OFF] Ezt én is tapasztaltam egyszer az ecl86SE-m szerelése közben! Bár nem volt 250 volt,csak valamivel kevesebb,mivel hogy csak a kondiban lévő fesz rázott meg,de eléggé nagyot rúgott!
![]() ![]()
ECL86 fűtése 6,3V ez lehet váltó vagy egyen. Általában váltó szokott lenni. Amit te adni akarsz neki az sok!!! Tönkre mehet. Anódfesznek olyan 180-190V váltó kimenetű trafó kell. Azt kell egyenirányítani. Abból lesz 230-250V egyen. Szerintem ne állj még így trafók nélkül neki. Én adok olyat ami pont jó, ellátja a fűtést és az anódffeszt is. Mikor jössz el érte?
Hát nagyon kell vigyázni. Ezért szoktam én a pufferre mindíg rátenni egy 100K 2W-os ellenállást!
![]()
Hát igen, a kondi nagyot bír rúgni...
Pingvin, miért is akarod egyenirányítani a fűtőfeszt? És miért 17V kell?
2trafóból szerinted akkor összelehet hozni?vagy inkább majd menjek el amit adnál?akkor összerakom a kapcsit és majd utolsó lesz a trafó amit berakok.
hát nekem ezt javasolták hogy ha nincs 1normális hozzávaló akkor 2böl is meglehet oldani a fütésnek egyenirányított fesz kell vagy nem jol magyarázták el nekem?
Az én K*****d-omon nem szélessávú. Viszont a PC-knél mind úgy láttam, hogy LFE (Low Frequency Effects - Alacsony frekvenciás hangeffektusok).
Mindegy, a lényeg az, hogy meg kell nézni, hogy milyen a kimenet, vagy mindenképpen beépíteni, s akkor mindegy mit kötünk rá.
Dehogy kell egyenirányított, megy AC-vel is! Az előcsöveknek szokták a fűtését egyenirányítani. A PCL86-nak sok a 17V, az ECL86-nak meg főleg! Annak még a 12V is ok, 6,3V kell neki.
Egyen csak a kis jelű fokozatoknál kell. Itt jó a váltó. Várd meg a trafót amit adok. Azzal normálisan meg tudod csinálni.
okok rendben van és ezt a hétvégén eltudjuk intézni?elöre is köszönöm!
hallottam egy bölcs szakitól, hogy csövest mindig úgy mérünk, hogy bal kéz a farzsebben!
Hát szerintem meg krokodilcsipeszt a mérőzsinórra. Bár eléggé meghosszabbítja a mérés idejét...
Nem feltétlenül hosszabbítja meg. Sokszor kifejezetten kívánatos, hogy a mérőzsinór hosszan "egy helyben maradjon". Pl. frekimenet méréskor.
Ez igaz. [off]Nekem is rajt van a mérőzsinóron a csipesz, igaz jobbkezes vagyok.
sziasztok! megtudná nekem mondani valaki hogy az ECL86 csőhöz milyen vastag vezetéket használjak? és itt raktam fel tegnap egy kapcsi rajzot ehez a rajzhoz jó ez az ECL86 os cső?mert most láttam hogy PCL86SE a rajz alapján.Nagyon kezdö vagyok köszi elöre is!
Csöves áramköröknél relatíve nagy feszültségek, kis áramok vannak.Ezért nem kell vastag vezeték.
Kivétel a fűtés, ott nagyobb áram folyik lényegesen, ECL86 fűtéséhez én 0,5-0,75-ös sodrott vezetéket használnék.(A többi helyre is azt teszek általában mert az van) üdv
A két csöközt csak a fűtés a külömbség , az ECL-nél 6,3 a PCL-nél 14,5 Szóval ez a kapcsolás az jó mindkét csőhöz! Ami a vezetéket ileti bőven elég a 0,5 -ös vezeték . Esetleg a fütésnek tehetsz vastagabbat 1m -es -et amit sodrottan alkalmazz valami hasonló
Módon . ![]()
Helló!
Az normális jelenség, hogy a frissen összerakott GU50-es erősítőmben a rácsoknál valami halvány fény van? Amikor ráadom az anódfeszt, akkor látszik, de amint kikapcsolom meg is szűnik a fény. De ez csak bent a rácsok között látszik.
Aha értem. Viszont most megtaláltam a másik kapcsolást, amit majd meg akarok csinálni, mert most csak Müszi ECC85-ös egyszerű kapcsolását építettem meg tesztelés céljából. Viszont a két rajzon kicsit különbözik a GU katódellenállása. A Müszi rajzán 150 Ohm van, a másikon pedig 330 Ohm. Akkor most melyik a jó?
![]()
Na igen, csak itt nem ellenállással állítják elő az előfeszt. Tényleg mekkora anódáramig lehet elmenni? Most ahogy megmértem a 150 Ohm-os ellenálláson 22,5V-ot mértem. Ez 150mA katódáram. Nem sok ez egy kicsit?
![]() ![]()
Akkor csak nem felejtettem el a dolgokat. Az adatlapból kiindulva, kb 300 Ohm-ra kell növelnem és jó is lesz. Remélem úgy jobb hangja lesz, mert így nem az igazi.
![]()
Hú, de jó, nekem is olyan lesz, mert új a GU! Azt hittem, hogy csak az "érzékenyebb" csövekkel van ez. Mennyire látni ezt a fényt, eléggé?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |