Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC monitor javítása

Témaindító: pedrock, idő: Máj 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   22 / 72
(#) niedziela válasza (Felhasználó 12183) hozzászólására (») Júl 3, 2009 /

Elsőre a tápot kellene megnézned, ha kikapcsolt a monitor a tápfeszültségek megvannak, vagy sem.
(#) (Felhasználó 12183) válasza niedziela hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

Rendben, megnézem. Köszi a tippet.
(#) jahatpersze válasza mammut hozzászólására (») Júl 7, 2009 /

Van egy vadi új Asus 22" VW220D LCD monitorom. Tud: 56, 60 ill 75 Hz-et. Az első kettőn vibrál a kép, de azt hallottam, hogy az LCD-knél nincs ilyen vibrálás mint a CRT-knél. Ha 75Hz-re rakom még akkor isz szokott vibrálni egyes színeken. A videókártyám régi ATI Radeon 9600-as. Nem tudja valaki mi okozza a vibrálást mit lehet ilyenkor tenni?
(#) mammut válasza jahatpersze hozzászólására (») Júl 7, 2009 /

A helyedben, havert vagy barátot megkérnék, hogy próbáljuk ki az ő videokártyájával, így kiderül, hogy a kártya rossz e.
A LCD-nek nincs villódzása, mert multiplexálisan vannak a sorok és oszlopok újraírva, ezeknek csak válaszidejük van milisec-ben mérve.
Ha másik kártyával is ugyanaz a jelenség, akkor a monitorban, esetleg a VGA / HDMI kábelben lesz a hiba!
(#) jahatpersze válasza mammut hozzászólására (») Júl 7, 2009 /

Köszi a választ ismét! Ha nem veszed tolakodásnak akkor megkérdezném hogy ezeket a dolgokat honnan tanultad meg? Milyen könyvekből?
(#) mammut válasza jahatpersze hozzászólására (») Júl 7, 2009 /

Az informatikával már kb 10 éve foglalkozom, azon belül is egyaránt hardverrel is és szofverekkel is, meghát idevág a pár éves elektronikai amatőrködésem is, ez idő alatt ráragadnak az emberre a dolgok, meghát főleg ha csinálja is aktívan, bár a szakmám villanyszerelő, viszont 10V-tól egészen a 400V-osrendszereket is mi szereljük és bizony itt 250mA-es jeladótól kezdve a 800A-es KSA sínrendszeren át, a 2500A-es NS-t is megbabráljuk alkalmanként! A dolgok java részét a neten szedtem össze, igaz sok információ hamis ami a neten található, de a komolyabb dolgokat megerősítik hivatalos dokumentumok is...
(#) jahatpersze válasza mammut hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

Már megint igazad lett, A haverom GeForce 7200GT videókártyájával tökéletesen működik 60 Hz-en. Na de nem baj, én majd használom 75 Hz-en. A lényeg, hogy a monitor tökéletes.
(#) Rakloo válasza jahatpersze hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

Nekem is ilyen monitorom van.Két hónapos ,eddig teljesen tökéletesen megy.
(#) jahatpersze válasza Rakloo hozzászólására (») Júl 9, 2009 /

meg az a 3 év garancia is jó
(#) zotya169 hozzászólása Júl 18, 2009 /

Üdv!
Volna egy kis problémám a CRT monitorom egyszer csak kikapcsolt. Tehát nincs kép csak kattog valami a monitor belsejében de nem tudom mi az a led is csak villog.
Mi lehet a gond?
Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) orsolya 22 hozzászólása Júl 23, 2009 /

sziasztok!
Van egy kis problémám és nagyon meg köszöném ha valaki tudna segíteni nekem ! Lg flatron monitororm van kb. 1,5 éves és az elmúlt napokban meg jelent a bal oldali részen egy vékony rózsaszín csík! nem mindig van ott csak akkor ha bekapcsolom a gépet és rá egy 10perc után ! miután kikapcsol a képernyő eltűník olyan mintha felmelegedés miatt jönne elő! Szeríntetek komoly a híba?? köszönöm előre is a segítséget!
(#) misike hozzászólása Júl 24, 2009 /

sziasztok
van egy kis gondom a monitoromal.
Samsung SyncMaster 151BM TFT monitor 15"
sajna egy idö után fehér lesz a monitor vagy fekete.
és nem tudom mi ért csinálja.
Tudvalaki valamit mondani?
Köszi hali
(#) bbalazs_ válasza misike hozzászólására (») Júl 25, 2009 /

Sokminden lehet.
Ha nagyon hirtelen megy el, akkor valoszinuleg a szinkronjel a ludas. Ha viszont lassan fakul ki, akkor kontrasztfeszultseg a kepernyo panelen. Valoszinuleg valami alulmeretezett alkatresz tulmelegszik.
A kepernyo hatuljarol szedd le a fem lemezt az elektronika folul es nyalas ujjaddal tapizd vegig. A magasfeszhez ne nyulj (ahol a trafok vagy a 230V van)!
(#) misike válasza bbalazs_ hozzászólására (») Júl 26, 2009 /

szia
A jel meg kapja.
Nem tudom mi lehet a ludas.
Egyik ismerősöm azt mondta hogy valami dióda mehetett ki.
Csak azt nem mondta hogy hol találom meg azt a hibás diódát.
Valami ötlet?
Szia
(#) Jácint hozzászólása Júl 30, 2009 /

Üdvözletem!

Tudom, hogy szervesen nem kapcsolódik ebbe a témába a kérdésem, de érdekelne, hogy lg studioworks 900B schematikus diagrammját honnan tudnám letölteni (ingyen, ha lehet)

A válaszokat előre is köszönöm
(#) mammut válasza Jácint hozzászólására (») Júl 30, 2009 /

Szerintem ellenőrizd a rajzokat alkatrészek és a sematika alapján, mert nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy jó a 900B/BJ monitorokhoz ez a rajz!
(#) Jácint válasza mammut hozzászólására (») Júl 31, 2009 /

Ezer köszönet érte, nméhol eltér, néhol viszont majdnem megegyezik. Viszont a rar-okban egyes fileokat nem tudok megnyitni CRC, vagy egyéb hiba miatt :eek2: . Ilyen például a part3-ban 8-mc.pdf.
De úgy néz ki, hogy így is tudok vele boldogulni
(#) zozyapa hozzászólása Aug 12, 2009 /

szasztok.Lenne egy olyan probim,hogy vettem egy lcd monitort,és bekapcsolom,van kép meg minden,aztán azonnal eltűnik.Kikapcs-bekapcs,meint van,aztán sötét.Mi lehet a baj?SEGÍTSEN VALAKI LÉCCÍÍÍÍÍ!
(#) Joker22 hozzászólása Aug 14, 2009 /

Helló!Nekem is hasonló a problémám mint "Bártfai Ferenc"-nek és ki is vettem egy zárlatos tranzisztort-C5801.Ez eddig jó mert már bekapcsol a monitor, de ugye csak kellene tenni egy jó tranzisztort bele.Az a kérdésem hogy a BU508AW tranzisztort szerintetek bele rakhatom?Ez is NPN tranzisztor és egy másik monitorban volt.
(#) Joker22 hozzászólása Aug 14, 2009 /

Bocs most olvastam megint el a fentieket es látom hogy a BU-m nem megfelelö,de akor én se jol tudtam hogy monitorbol van .Akkor keresgélek még hátha találok monitorbol való tranzisztort...
(#) szati77 hozzászólása Aug 17, 2009 /

Üdv Mindenkinek

"Nekem az a problémám az Lcd monitorommal, hogy zöld a szín van többletben, mire is gondolok , pl fekete háttérnél nem fekete a háttér, hanem zöldesfekete. Akármit csinálok a színbeállításokkal nem jutok vele semmire. A zöld az mindenhol ott van. Fotóknál is mintha az egész képet zöldesfátyol borítaná. Mit lehet ilyenkor tenni? Be lehet a színkorrekciót valahogy állítani?"

Nekem is ilyen gondom van. Minden szin megvan, de a fekete helyett is zöldem van. Az osd szinei és az indulo logo rendben van, de ha jelet kap akkor csunya zold a kép. DVI-rol is, és dsubrol is. Lehet hogy vezérlo panel? Vaqgy proci?
(#) pipi válasza szati77 hozzászólására (») Aug 17, 2009 /

másik gépről próbáltad? videokártya rendben?
(#) szati77 válasza pipi hozzászólására (») Aug 22, 2009 /

Ezt ugye nem komolyan kérdezted? a géppel semmi baj mindkét portja hibátlan, a másik monitorral semmi gond. Ezzel a hibábal vettem meg, egész jo áron.
(#) liderces válasza szati77 hozzászólására (») Aug 22, 2009 /

Hello! Nekem is volt van egy hasonló problémás monitorom. Nálam az egész kékes rózsaszines volt. A videópanel cseréjével orvosoltam, most tökéletes. Ezek szerint ez tipushibája a fuji-simens-eknek. Az elektromos panelekről tudnál képeket? a videó és táppanelről is. Köszüdv!
(#) szati77 válasza liderces hozzászólására (») Aug 24, 2009 /

este csinálok képeket. még azon agyalok hogy a dvi-t kiherélem rola.
(#) patexati hozzászólása Szept 7, 2009 /

Sziasztok! Van nálam javításon egy TFT monitor valami nevetlen márka. Az a gondja,hogy az inverterben az egyik trafó elszállt Az elektronika jó mert átrakom a másik felébe ott megy a jó trafó de egy a baj csak egy másodpercre kapcsol be azt elalszik Kéne menni neki egy trafóval is vajon vagy csak a kettővel megy Volt egy szkenner inverterem beledobtam a saját csövével a rossz helyére de ugyanaz felvillan azt elalszik! Mit figyel a védelem bent szerintetek? Ki lehet iktatni valahogy? Trafót amúgy hol lehetne beszerezni?
(#) ferzoo válasza patexati hozzászólására (») Szept 7, 2009 /

Trafót nemigen tudsz beszerezni,kivéve bontásból.Egyébként nem szokott tönkremenni,ma már kínaiak koreaiak is minőségi dupla szig.ü Cu-z huzalt használnak.Min.1000V átütésivel gyártják őket,inkább máshol keresd a hibát.
(#) patexati válasza ferzoo hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

Ez biztos rossz mert a szekunder egyik csévéje összeégett Csak miért nem marad bekacsolva ha már kivettem a rosszat és nincs menetzárlat Amúgy nem mai kb 3-4 éves
(#) patexati válasza patexati hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

Na megvan a hiba! Leírom hátha okul valaki belőle! Az egyik trafó volt rossz és ha nincs bent vagy nem jó nem indul el a másik fele sem mert figyeli a kimenetet az inverter áramköre/védelme.Most egy másik trafót szerkesztek bele mert sajna pont olyan nincs mint bent volt de játszok a primér menetszámmal még jó nem lesz mert most túl erős és kinyírná a csöveket
(#) szati77 hozzászólása Szept 12, 2009 /

sziasztok

van itt egy samsung 152v monitor. A hiba a következo volt nem volt háttér világitás és a biztit is mindig kivágta megtaláltam a ludas alkatrrészt. miota kivettem már nem vágja ki a biztit és pár mp-re már van háttér világitás. egy 8 lábu(szerintem fet) ad333t van ráirva de sehol nem találok rola leirást. a képeken ott van a cucc. Valaki tud segiteni hogy mivel lehetne potolni?
Következő: »»   22 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem