Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Sziasztok! sikerült fel újítanom a vt b545-ös rádiómat ilyen lett kivül-belül.
Most meg neki kezdtem az orion ar512-es rádiónak a felújításának, és az fm tunerjének át hangolásához Misi.
Üdv!
Gratulálok szép munka,nekem is van pár régi rádióm,de sajnos csak télen érek rá foglalkozni velük.Alig várom a telet!
Nagyon szép munka,tetszik ahogy ,megoldottad az anódpótlót Gratulálok hozzá!
Hali mindenkinek!
Tegnap előtt kaptam egy nagyon régi B&D fúrógépet. A hátsó csapágya szét volt esve, kapott újat fel van újítva, működőképes. Ez muzeálisnak számít már? Vagy, valaki tudna róla valamit mondani? Az adattáblája már nincs meg :no: Előre is köszönöm! Üdv!
Szép napot mindenkinek! Íme "újabb" két készülék. Elsőként egy 115A "néprádió". Én már úgy jutottam hozzá,hogy elkezdte valaki átalakítani hangolhatóvá, 3 hullámsávossá, további tekercsek beépítésével. A külső kozmetikázást már én végeztem,hitelesített "skálával". Ezúton is szeretném megköszönni Tamásnak a gombot.
A másik készülék egy IMI által gyártott lemezjátszó.További szép napot mindenkinek!
"Hínye" ezen aztán volt mit dolgozni, igazán szép lett
Kb 30 éve használtam ilyet. Akkor nagy szám volt az ütve fúrás. Nagyon szerettem még igazi szerszámnak készült masina volt. Egy antenna szerelés alkalmával letettem a padlásfeljáróba egy bérházban. Elfordultam beállítani az erősítőt és soha többé nem láttam. (Lehet, hogy ez volt az? )Sokáig sirattam szegényt. A lakók persze semmit nem tudtak semmiről. Ha jól emlékszem 500W-os volt.
Idézet: „még igazi szerszámnak készült masina volt.” Ezt igazolom! Még most is nagyon jól megy! Pedig foroghatott bőven mert a hátsó csapágy úgy szét volt kopva hogy szétesett. A golyó kosarat meg sem találtam gondolom elkopott Akkor ez már 30 év felett jár? Azt nem tudom hogy ez-e lehet az, vagy nem Üdv!
Nem semmi munka! Gratulálok!
Üdv szép munka gratula hozzá szép lett a néprádió csak igy tovább gyüjtögessünk
Idézet: „Akkor ez már 30 év felett jár?” Igen abban az időben jelentek meg. De lehet, hogy "csak" 25. Már nem emlékszem pontosan.
Köszönöm! Biztos hogy jó fúrógép,annak idején az ezermester újságokban sokat foglalkoztak vele. Talán azelső két komoly gép ez a B&D és a Multimax.
Oké, köszönöm!
Így már tudom hogy kb milyen idős :yes:
Köszönöm a véleményeket! Igyekszem gyűjtögetni,újraéleszteni őket,ahogy az időm (meg persze a pénztárcám) engedi.
Szia! Szép lett! Az átalakítás miatt nem a legeredetibb, de aki nem ismerné ezt a modelt, azt is hiheti, hogy gyári.
Nagyon szép a lakkozás. A hangszóróselymet külön irigyelem. Honnan van? Nekem is kellene 1-2 nm az ugyanilyen rádióimhoz. A lemezjátszóhoz én hatalmas gratulációt tudok küldeni.
Köszönöm! Nekem egy gyárból szerezték a perforált bőrt,amit kézzel hímeztem ki. Sanos már nekem is fogytán van
Ja, hogy ez nem szövet Nagyon jól megcsináltad. Nem tompítja nagyon a hangot?
Egyáltalán nem tompítja,mivel a lyukak nagy része szabadon marad. Én amatőr módon úgy vizsgáltam,hogy megvilágítottam az eredeti és az új "szövetet" és fénymérővel megmértem az átszivárgó fény mennyiségét. Még jobb is lett az eredmény,föleg a nagyobb készülékeknél (pl. pacsirta),ahol vastagabb és sűrűbb az eredeti szövet.
Szervusztok!
A mai napon került hozzám egy BRG M5a Mambó típusú készülék. A gazdája szerint elektromosan rendben van, csak mechanikai hibái vannak (egyébként nagyon szép állapotú). Több magnót sikerült már újraéleszteni, de ilyen építésűvel még nem találkoztam (hogy az előlapra rögzítették az alkatrészeket). Tudnátok-e abban segíteni, hogy lehet hozzáférni a mechanikához? Hátha van egy olyan fogás, mellyel egyszerűen eltávolítható az elektronika. A motort, lendkereket kell kivennem, a felcsévélő tengelycsonk gumipereme ment tönkre és a szíj is szétmállott a tengelycsonk, illetve a hangtengely között. Segítségeteket előre is köszönöm! Gábor
Sziasztok!
Sikerült hozzájutnom egy Setton RS-220 as Rádióserősítőhöz ,amely a pincéből kikerülvén valami barbárhoz került és szétgányolta az egészet.kiherélte a bemenetválasztót és sikeresen megölte a végfokot is. Sajnos a sok kusza drót miatt elég nehéz kiigazodni rajta,ezért fordultam hozzátok, hátha van valakinek hozzá kapcsrajz vagy valami szervizdoksi. Köszönöm előre is a segítségeteket. Még talán annyi,hogy a gyárilag famintás dobozt lefújták hőálló ezüsttel, ezzel mit lehetne kezdeni az öntapadós matricán kívül? köszönettel: pokot
Sajnos ezt a gépet nagyon nehézkes lesz javítani,aztán mindent újra beállítani lesz még nagy élmény.üdv
Idézet: „Még talán annyi,hogy a gyárilag famintás dobozt lefújták hőálló ezüsttel, ezzel mit lehetne kezdeni az öntapadós matricán kívül?” Benzinnel lemosható ha szerencséd van. Aztán majd meglátod mit találsz alatta.
Sziasztok!
Ugyan nem annyira muzeális, de hátha tudtok tanácsot adni. Egy UHER SG 561 Royal magnóval annyi a gondom, hogy a lendkerék meghajtása rettenetesen dübörög (már 9,5-nél is hangos, 19-nél pedig zavaró). A készülék sokáig állt, de rendesen kikapcsolva, így a közlő görgő nem nyomódott neki egyik tárcsának sem. A motor és a lendkerék tárcsáját alaposan meg fogom tisztítani, de ha az nem segít, mit tanácsoltok, mit tegyek a közvetítő gumigörgővel? Üdv: Gábor
Szerintem vizsgáld meg mennyire kemény. Ennyi idő után már nagyon meg tud keményedni a gumi. Nem segít rajta más csak a csere. De a lendkerék kopott csapágyazása is adhatja a hangot. Nem ismerem a típust de más készülékeken van erre állítási lehetőség. Egy alapos tisztítás és olajozás csodákat tehet. Kopott csúszócsapágyakkal pedig egy ügyes esztergályoshoz mennék.
Köszönöm a tanácsot! Holnap kibontom és megnézem, mit tehetek.
Gábor
Ugyanez a jelenség állt fenn a teljesen azonos típusú Uher magnómnál,betonkeménnyé vált a futófelület,én újragumiztattam és beköszörültettem,mert az eredeti használhatatlanak bizonyult,ha érdekel megadom az illető elérhetőségét aki tud újragumizni,nem drága 1-2 ezer ft-ért megcsinálja.
Másik: Itt tart az ELAC project. Mechanikus vezérlés eltávolítva, újrafényezve.Doboza is kész van,rétegelt nyír/MDF lap, dió páccal kezelve,politúrozás előtt áll.Bővebben: Link
Készülnek a videók a nálam található régi rádiókról, magnókról lemezjátszókról.
Ma kezdenénk a Philips Jóbaráttal Philips 494A Remélem mindenkinek elnyeri a tetszését Üdv Mackó
Sziasztok! Már rég írtam ide. Most azon apropó okán teszem, hogy eggyel gyarapodott az 'Érdekes és haszontalan' gyűjteményem.
Neve: Antik feszültség ellenőrző. Hasznát nem nagyon fogom venni, inkább vitrines darabnak illik be. Nagyon szép, gondos amatőr munka. A vezetékei még a textilszigetelésűek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |