Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Na szóval... Vicsys számára van egy tippem, hogy milyen órát kellene elkészítenie. Mivel már csinált egy csomó fajtát a bineáristól kezdve a dátum kiíratósig stb, arra gondoltam, hogy még nem láttam római számokkal működő órát
![]() Egyelőre elég lenne óra : perc de ha nagyon fullusra akarja megcsinálni, akkorm ehetnének a másodpercek is római számokkal ![]()
Ehhez mindössze egy római számos led kijelző kellene
![]()
Össze kell építeni LEd ekből aztán kiönteni műgyantával
![]()
Akkor inkább egy kínai számjegyes lenne a tutkó.
A barátomnak terveztem egy órát ami rovásírás jelekkel írja ki az időt. Azon filózom, hogy DCF-es legyen-e?
![]()
Erről az jut eszembe amikor a haverom olyan ajtócsengőt kért tőlem, hogy amikor megnyomják kopogjon.
![]()
Ezt én is terveztem. Az ajtón lévő kopogtató megemelésekor meg csenget...
Fúúú! Ha elvállalod és megegyezünk akkor nem tudsz nekem is csinálni egy rovásírásos órát?
![]() A többit szerintem majd PM-ben.
Érdekes eddig az izzót mocskolták, most már szorítja ki a kompakt fénycső, most meg a kompakt fénycsővel csinálják
![]() Bővebben: Link Idézet: „A műsor, a jogdíj ugyanaz, a hordozó .... Melyik a drágább?” De a kapott minőség, a digitális 5.1, többnyelvűség, gombnyomásra onnan nézed ahonnan akarod, extrák... (de akkor is drága). Idézet: „A szórakozóhelyen bekapcsolt rádióból szóló zene után kell fizetni jogdíjat, pedig a rádió már fizetett nem is keveset. Hogy miért? Mert így szól a törvény.” Igen, a rádió, a lemezkiadó saját felhasználása tekintetében fizet jogdíjat. Minden egyes felhasználás új engedélyt igényel - ez a szerzői jog egyik nemzetközileg ismert alapelve, amely azt a célt szolgálja, hogy a szerzők, előadók és gyártók anyagi fenntartásának költségeit mintegy "szétporlassza" mindazon személyek között, akik azzal kapcsolatban felhasználást végeznek, ne az "első láncszem" fizessen mindent. Aztán felmerült előrébb a következő is: Idézet: „Ki és hogyan kapja meg a befizetett jogdíjat?” A befizetett jogdíjból az Artisjus levonja kezelési költségét, és ezt követően felosztási szabályzata útján felosztja azt a szerzők között. Mind a kezelési költség mértékét, mind a felosztási szabályzatot a szerzőkből álló, demokratikusan választott testületek állapítják meg. Gépzene esetén az Artisjus által beszedett előadóművészi és hangfelvétel-előállítói díjat az EJI és a MAHASZ osztja fel. Aztán: Idézet: „"legálissá" tehetőek (jogilag) a letöltött és ilyen adathordozón tárolt adatokat (film, zene , könyv stb. ...) ?És mi van a szoftverekkel gondolom így nem "legalizálhatóak"...” Csak a kis-zenei művek tehetők legálissá. Azaz, a netről letöltött zenék a hivatalosan megvásárolt (hologramos) adathordozón legálisan vannak rajta. Sőt aki erről diszkózik még az is legális, persze, a lejátszás pedig csak akkor jogszerű, ha az Artisjusnak a gépzenei nyilvános előadási jogdíjat megfizeti az adott rendezvén szervezője. Aztán: Idézet: „valaki nekiszegezte azt a kérdést egy artisjusos arcnak, hogy a matrica megléte esetén ugye akkor már meg sem büntetik az embert, ha szerzőijog-sértő anyagot találnak rajta.” Elég tanulatlan arc volt az a tag, mert a fentebb kérdés rá a válasz. Remélem minden kérdésre válaszoltam. Van már HEpszichológia, én meg a HEügyvédje lettem vagy mi? ![]()
Köszönjük a válaszokat "ügyvéd úr" .. bár van még néhány fehér folt, de egyenlőre megpróbálom megemészteni ezen információkat...
![]() Idézet: „bár van még néhány fehér folt” Idővel majd az is piszkos lesz. ![]() De komolyan mondva, ha tudok, válaszolok rá. Egyébként azért vagyok ennyire tájékozott, mert sok-sok évig a médiában is dolgoztam, még a mai napig is be-be segítek nekik, s figyelemmel követem az Artisjus kiadványait.
Esetleg Topi tegye automatikus figyeléssé, és szóljon rá az elküldőre, hogy ez hiba. Én nem haragudnék, ha a megszokott hibákért rám szólna a rendszer, bár megtanulnám mit írok rosszul.
Egy kérdés: Mi a helyzet azzal, aki saját illetve mások, nem jogdíjköteles számaiból szolgáltat zenét. Illetve ezekből a számokból saját netrádióműsort szerkeszt?
Ilyenkor is jogdíjköteles? És kell-e egyébb adót befizetnie?
Ha én csinálok egy zenét akkor én nyugodtan minden jogdíj nélkül sugározhatom... Viszont ha ezt rögzíti valaki, vagy csak egyszerűen megszerzi, és ő sugározza, akkor a jogdíj engem érint, onnantól kezdve én vagyok a termék szerzője minden jog engem illet.
Abban semmi poén nincsen, mert ha a saját óráját is nézi, akkor dekódólni tudja az időt.
![]()
És létezik, olyasféle "licensz" zeneszámokra mint a Gnu?
Tehát, ha valaki lejátsza, és feltünteti a szerző nevét akkor teljesen ingyen lejátszhatja, akár rádióban is?
Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet átírni a WIN XP-ben a szöveget, midnenféle szöveget... Arra gondolok, hogy van egy angol nyelvű XP és hogy fordítják le más nyelvekre? Arra gondoltam, hogy lehetne csinálni egy XP-t ami rovásírásos lenne
![]()
Az eléggé húzós lenne, hogy mindent áttudj írni erre a nyelvre. Már két hónapja írogatom a windozt, de csak részlegesen tudtam így is "szlengesíteni" a "magázós" részeket.
Szeintem csak két hét lenne a font fájlok megírása. Nem tudod mire vállalkozol.
Normál is és DFC s verzió lenne az igazi, érdekel engem is a rovásírásos óra. A rovásírásos propeller óra lenne az igazi, váltható rovásírás illetve normál kijelzés között.
![]()
Hogy írod át, minek a segítségével, vagy hogyan kell? A rovásírásos tényleg iszonyatos meló lenne, most egyelőre elkapott a hév, hogy magyarosítsam, szó szerint az XP-met
![]() ![]()
Szórakozóhelyen, vagy nertádióban mindegy milyen zene megy, mindenképpen díjköteles.
Milyen egyéb adóra gondolsz? ha kapsz pénzt a buliért, akkor az adóköteles. Bence: Idézet: „és ő sugározza, akkor a jogdíj engem érint, onnantól kezdve én vagyok a termék szerzője” Nem, onnan vagy a szerzője amikor kipattant a mű az agyadból. Természetesen kedettől fogva minden jog téged illet. A jogdíj pedig onnan illet, amikortól bejelented a művedet az Artisjustnak.
Mint írtam, a rádió mindenképpen fizet, de a szerző(k) Adhatnak engedélyt a legális és ingyenes sokszorosításra, terjesztésre.
A "kisjogos" zenei műveket nem sugárzással , hanem számítógépes hálózat igénybevételével nyilvánossághoz közvetítő rádió- és televízió-szervezetek esetleges költségvetési támogatásuk 1%-ának, esetleges előfizetői díjbevételeik 2%-ának, valamint reklám- és szponzorációs bevételeik 4%-ának megfelelő, együttes összegű, de minimum havi 7000 Ft+ 15% ÁFA szerzői jogdíjat kötelesek fizetni.
Előszőr is eudcedit.exe -vel meg szerkeszted az egyéni fontokat, majd megmondod a rendszernek, hogy ezt használja.
Ez a beállítás a programokkal nincsenek hatással, mert azok kódlap alapján dolgoznak. ezért én speciel, nem is foglalkoztam még vele, mert odáig még el kell jutni A programaok stringekbe vannak rendezve, itt tartalmazzák a hibaüzenetek szövegeit, állapotinformációs szövegeket, pl amikor az scvhost.exe is anyázik, mert valami védett memória területre akart írni és aművelet nem hajtható végre stb. Aztán vannak a dialogok: ezek mind valamilyen üzenetpanelek, legyen példaként a taszk manager, amikor megynitod és a sok értéket, meg grafikont látsz magad előtt. Ezek tartalmaznak statikus szövegeket, amit x,y tengelyre pixelben kell megadni hogy hová kezdjen el kiíródni aszöveg. A tartalmát bármikor át lehet írni. Sajnos nagyon sok programot csak HEX -a alól tudod piszkálgatni, ami sok türelmet emészt fel. Én se vagyok az hű de Űber valaki aki mindent tud. De jó is lenne. ![]() Ha a mikrofos kiadná a forráskódokat, akkor rettentően egyszerű lenne az egész játszma, de nem az sajnos. Amit most képeken látsz, az nekem majdnem egy egész éjszakás Idézet: volt.„mulatság” A pogramokban a szöveget, képet kitudod cserélni a RascHack programmal.
Mára elköszönök: Szevasztok! :kalap:
A Windóz most kilép... ![]()
Most már kikapcsolhatja
az _ampervadasz_-t. ![]() ![]() ![]()
A következő hiba lépett fel a kikapcsolás végrehajtásakor: 0x0000000aE
Aszámítógépt előszőr be kell dugni a konnektroba, és be kell kapcsolni, csak azután lehet kikapcsolni. Hibajelentés küldése? Igen Mégse? Na megyek mert holnap egy eszetlen szerver szervetlen szerelésének szemtanjuaként, szerelésében szerepelek majd. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |