Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Na szóval... Vicsys számára van egy tippem, hogy milyen órát kellene elkészítenie. Mivel már csinált egy csomó fajtát a bineáristól kezdve a dátum kiíratósig stb, arra gondoltam, hogy még nem láttam római számokkal működő órát
Egyelőre elég lenne óra : perc de ha nagyon fullusra akarja megcsinálni, akkorm ehetnének a másodpercek is római számokkal
Ehhez mindössze egy római számos led kijelző kellene
Össze kell építeni LEd ekből aztán kiönteni műgyantával
Akkor inkább egy kínai számjegyes lenne a tutkó.
A barátomnak terveztem egy órát ami rovásírás jelekkel írja ki az időt. Azon filózom, hogy DCF-es legyen-e?
Erről az jut eszembe amikor a haverom olyan ajtócsengőt kért tőlem, hogy amikor megnyomják kopogjon.
Ezt én is terveztem. Az ajtón lévő kopogtató megemelésekor meg csenget...
Fúúú! Ha elvállalod és megegyezünk akkor nem tudsz nekem is csinálni egy rovásírásos órát?
A többit szerintem majd PM-ben.
Érdekes eddig az izzót mocskolták, most már szorítja ki a kompakt fénycső, most meg a kompakt fénycsővel csinálják
Bővebben: Link Idézet: „A műsor, a jogdíj ugyanaz, a hordozó .... Melyik a drágább?” De a kapott minőség, a digitális 5.1, többnyelvűség, gombnyomásra onnan nézed ahonnan akarod, extrák... (de akkor is drága). Idézet: „A szórakozóhelyen bekapcsolt rádióból szóló zene után kell fizetni jogdíjat, pedig a rádió már fizetett nem is keveset. Hogy miért? Mert így szól a törvény.” Igen, a rádió, a lemezkiadó saját felhasználása tekintetében fizet jogdíjat. Minden egyes felhasználás új engedélyt igényel - ez a szerzői jog egyik nemzetközileg ismert alapelve, amely azt a célt szolgálja, hogy a szerzők, előadók és gyártók anyagi fenntartásának költségeit mintegy "szétporlassza" mindazon személyek között, akik azzal kapcsolatban felhasználást végeznek, ne az "első láncszem" fizessen mindent. Aztán felmerült előrébb a következő is: Idézet: „Ki és hogyan kapja meg a befizetett jogdíjat?” A befizetett jogdíjból az Artisjus levonja kezelési költségét, és ezt követően felosztási szabályzata útján felosztja azt a szerzők között. Mind a kezelési költség mértékét, mind a felosztási szabályzatot a szerzőkből álló, demokratikusan választott testületek állapítják meg. Gépzene esetén az Artisjus által beszedett előadóművészi és hangfelvétel-előállítói díjat az EJI és a MAHASZ osztja fel. Aztán: Idézet: „"legálissá" tehetőek (jogilag) a letöltött és ilyen adathordozón tárolt adatokat (film, zene , könyv stb. ...) ?És mi van a szoftverekkel gondolom így nem "legalizálhatóak"...” Csak a kis-zenei művek tehetők legálissá. Azaz, a netről letöltött zenék a hivatalosan megvásárolt (hologramos) adathordozón legálisan vannak rajta. Sőt aki erről diszkózik még az is legális, persze, a lejátszás pedig csak akkor jogszerű, ha az Artisjusnak a gépzenei nyilvános előadási jogdíjat megfizeti az adott rendezvén szervezője. Aztán: Idézet: „valaki nekiszegezte azt a kérdést egy artisjusos arcnak, hogy a matrica megléte esetén ugye akkor már meg sem büntetik az embert, ha szerzőijog-sértő anyagot találnak rajta.” Elég tanulatlan arc volt az a tag, mert a fentebb kérdés rá a válasz. Remélem minden kérdésre válaszoltam. Van már HEpszichológia, én meg a HEügyvédje lettem vagy mi?
Köszönjük a válaszokat "ügyvéd úr" .. bár van még néhány fehér folt, de egyenlőre megpróbálom megemészteni ezen információkat...
Idézet: „bár van még néhány fehér folt” Idővel majd az is piszkos lesz. De komolyan mondva, ha tudok, válaszolok rá. Egyébként azért vagyok ennyire tájékozott, mert sok-sok évig a médiában is dolgoztam, még a mai napig is be-be segítek nekik, s figyelemmel követem az Artisjus kiadványait.
Esetleg Topi tegye automatikus figyeléssé, és szóljon rá az elküldőre, hogy ez hiba. Én nem haragudnék, ha a megszokott hibákért rám szólna a rendszer, bár megtanulnám mit írok rosszul.
Egy kérdés: Mi a helyzet azzal, aki saját illetve mások, nem jogdíjköteles számaiból szolgáltat zenét. Illetve ezekből a számokból saját netrádióműsort szerkeszt?
Ilyenkor is jogdíjköteles? És kell-e egyébb adót befizetnie?
Ha én csinálok egy zenét akkor én nyugodtan minden jogdíj nélkül sugározhatom... Viszont ha ezt rögzíti valaki, vagy csak egyszerűen megszerzi, és ő sugározza, akkor a jogdíj engem érint, onnantól kezdve én vagyok a termék szerzője minden jog engem illet.
Abban semmi poén nincsen, mert ha a saját óráját is nézi, akkor dekódólni tudja az időt.
És létezik, olyasféle "licensz" zeneszámokra mint a Gnu?
Tehát, ha valaki lejátsza, és feltünteti a szerző nevét akkor teljesen ingyen lejátszhatja, akár rádióban is?
Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet átírni a WIN XP-ben a szöveget, midnenféle szöveget... Arra gondolok, hogy van egy angol nyelvű XP és hogy fordítják le más nyelvekre? Arra gondoltam, hogy lehetne csinálni egy XP-t ami rovásírásos lenne
Az eléggé húzós lenne, hogy mindent áttudj írni erre a nyelvre. Már két hónapja írogatom a windozt, de csak részlegesen tudtam így is "szlengesíteni" a "magázós" részeket.
Szeintem csak két hét lenne a font fájlok megírása. Nem tudod mire vállalkozol.
Normál is és DFC s verzió lenne az igazi, érdekel engem is a rovásírásos óra. A rovásírásos propeller óra lenne az igazi, váltható rovásírás illetve normál kijelzés között.
Hogy írod át, minek a segítségével, vagy hogyan kell? A rovásírásos tényleg iszonyatos meló lenne, most egyelőre elkapott a hév, hogy magyarosítsam, szó szerint az XP-met Pár kép, ikon kicserélése
Szórakozóhelyen, vagy nertádióban mindegy milyen zene megy, mindenképpen díjköteles.
Milyen egyéb adóra gondolsz? ha kapsz pénzt a buliért, akkor az adóköteles. Bence: Idézet: „és ő sugározza, akkor a jogdíj engem érint, onnantól kezdve én vagyok a termék szerzője” Nem, onnan vagy a szerzője amikor kipattant a mű az agyadból. Természetesen kedettől fogva minden jog téged illet. A jogdíj pedig onnan illet, amikortól bejelented a művedet az Artisjustnak.
Mint írtam, a rádió mindenképpen fizet, de a szerző(k) Adhatnak engedélyt a legális és ingyenes sokszorosításra, terjesztésre.
A "kisjogos" zenei műveket nem sugárzással , hanem számítógépes hálózat igénybevételével nyilvánossághoz közvetítő rádió- és televízió-szervezetek esetleges költségvetési támogatásuk 1%-ának, esetleges előfizetői díjbevételeik 2%-ának, valamint reklám- és szponzorációs bevételeik 4%-ának megfelelő, együttes összegű, de minimum havi 7000 Ft+ 15% ÁFA szerzői jogdíjat kötelesek fizetni.
Előszőr is eudcedit.exe -vel meg szerkeszted az egyéni fontokat, majd megmondod a rendszernek, hogy ezt használja.
Ez a beállítás a programokkal nincsenek hatással, mert azok kódlap alapján dolgoznak. ezért én speciel, nem is foglalkoztam még vele, mert odáig még el kell jutni A programaok stringekbe vannak rendezve, itt tartalmazzák a hibaüzenetek szövegeit, állapotinformációs szövegeket, pl amikor az scvhost.exe is anyázik, mert valami védett memória területre akart írni és aművelet nem hajtható végre stb. Aztán vannak a dialogok: ezek mind valamilyen üzenetpanelek, legyen példaként a taszk manager, amikor megynitod és a sok értéket, meg grafikont látsz magad előtt. Ezek tartalmaznak statikus szövegeket, amit x,y tengelyre pixelben kell megadni hogy hová kezdjen el kiíródni aszöveg. A tartalmát bármikor át lehet írni. Sajnos nagyon sok programot csak HEX -a alól tudod piszkálgatni, ami sok türelmet emészt fel. Én se vagyok az hű de Űber valaki aki mindent tud. De jó is lenne. Ha a mikrofos kiadná a forráskódokat, akkor rettentően egyszerű lenne az egész játszma, de nem az sajnos. Amit most képeken látsz, az nekem majdnem egy egész éjszakás Idézet: volt.„mulatság” A pogramokban a szöveget, képet kitudod cserélni a RascHack programmal.
Mára elköszönök: Szevasztok! :kalap:
A Windóz most kilép...
Most már kikapcsolhatja
az _ampervadasz_-t.
A következő hiba lépett fel a kikapcsolás végrehajtásakor: 0x0000000aE
Aszámítógépt előszőr be kell dugni a konnektroba, és be kell kapcsolni, csak azután lehet kikapcsolni. Hibajelentés küldése? Igen Mégse? Na megyek mert holnap egy eszetlen szerver szervetlen szerelésének szemtanjuaként, szerelésében szerepelek majd. |
Bejelentkezés
Hirdetés |