Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   683 / 3610
(#) Action2K válasza (») Szept 10, 2009 /

Szia! Miért nem adtál Neki betétlapot?
Bocsi, tudom, most nincs kedved viccelődni, de ha komolyabban nézzük a dolgot, a lakásotok ha van felelősségbiztosítás, akkor nem lehetne, hogy a biztosító fizessen helyetted? Végül is azért vannak.
Pl.: Ö nálatok járt, s nekidől a létrátok, ráesett egy virágcserép az erkélyről, a bodri kutya nekizavarta a szomszéd macskáját, a kishúgi belerongyolt a háromkerekűjével... Valamire csak fizetnek, ha nem marad az "A" terv.
(#) Norberto válasza Action2K hozzászólására (») Szept 10, 2009 /

pucuka is valami hasonló történetet / verziót ajánlott nekem, hogy így kéne "megjátszani".

Idézet:
„a lakásotok ha van felelősségbiztosítás”

Arra gondolsz, ami villám-károkra, eláztatásra, ilyesmikre szokott fizeteni? Mert olyanunk van. :yes:
(#) Doncso válasza Action2K hozzászólására (») Szept 10, 2009 /

Teljesen jogos a feltevés, ügyvéd úr
(#) Action2K válasza Norberto hozzászólására (») Szept 10, 2009 /

Hát, hasonló. Van egy kiegészítő, és ezen a néven szerepel, hogy felelősségbiztosítás. Az előbbiek a ti ingó és ingatlanotokban bekövetkezett kárra fizet, míg az utóbbi a nálatok tartózkodó vendégek után fizet. Csak azt is meg kell nézni, hogy ez a vagyoni, vagy a baleseti résznél szerepel.
Ha nincs ilyen, akkor meg meg kell nézni, hogy mire fizet, s arra kitalálni valamit. TV, számítógép... PC-re a legegyszerűbb, mert van ugye áramingadozás a vihar alapján, s akkor elmegy tőle a táp, viszi magával az alaplapot meg a fél gépet, s már van is 30-40 ezer kár. Persze az ilyen kárigényt ne ép egy 40 napos kánikulai időszakban adj be. Rossz táp, alaplap winyó van dögivel, szakértői véleményt pedig ad a számtek boltos. Én adtam már pár ilyet, mondjuk azokba aztán jól belemászott a villám.
(#) _ampervadasz_ válasza hadnagyakos hozzászólására (») Szept 10, 2009 /

Idézet:
„Szerintem úgy, hogy ott pannonos toronyról szedte le az adatot, mivel a t-mobilnak vagy nincs ott tornya vagy nem támogatja az a torony a mobil internetet”

Ebben igazad is van. De az a helyzet hogya vonalas a tanatem T-komás (T-komo$). De már rájöttem, hogy mi volt ez a processz. Az MSN szaladt ki ezen a szálon. Valószínű abban a pillanatban az egyik partnerem mobil internetről csatlakozott fel.

A kapcsolat igy nézne ki:

Gépecském->helyihálózat->DSL->Tcom$telefonközpont, és rendező->Tcom$ ISP->Tmobile$ hálózat->Pannon$ ISP-> mobiltelelfon hálózat 3G/GPRS->átjátszóállomások->3G/GPRS USB router->célgép.

Ha hülyeséget irtam valaki sikítson, és übereljen! (Elvi elrendezkedésben ezt így képzelem el. (Ebben van némi tapasztalatom.)
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Szept 10, 2009 /

Tiszerintetek sokat kértem egy olyan munkáért amit következőkben végeztem el?:

-10m tv kábel+F csatlakozó+apacsatlakozó
-6db dugalj, az egyiknél 8m MM fal vezetéket kellett cserélni mert a Panel+Programozók elfurták a kábelt. Egy ideig átvezetett, majd amikor az alu vas elkezdett oxidálódni a kilowattos teher alatt, egyszer csak megszűnt szép fokozatosan a feszültség (125V -ot mértem ). Továbbá az összes vezetéket viszább kelett vágni mert égett volt, és alig tudtam bekötni őket.
-15m telefonkábel az internetnek, egyik végén RJ11 csatlakozóval, másik vége RJ11 falicsatlakozóval. (ebben jön a telefonkábel amit a modembe kell dugni).
A lakásba bejött a telefonkábel, két irányba vált el, egyik nagyszoba, másik a konyhafele, és azon kersztúl a kisszobába, az internetnek, és egy telefonnak.
Ezt szétszedtem, és a nagyszoba + konyha kábelét összefogtam egy fali RJ11 -es csatlakozóba ott ahol a telefonkábel a lakásba jön. Erről a helyről indul a 15m telefonkábel, végén RJ11 dugasszal külön az internetnek a kisszobába. Felszereltem a falra egy Splittert, ezzel osztottam szét, a telefon internetet közvetlenül, ahol bejön a telefonkábel. Ezzel így bárhonann lehet telefonálni, és internetezni egyszerre. Egy 5m -es részen kábelccsatornázva lett, a többinél meg a szönyeg alatt lett eltünteve,illetve a beépített szekrény mögött. (ki kábelcsatronáztam volna, de a tulaj nem kérte, pedig erőszakos voltam, mondtam hogy ez így puritáré) A legfontosabb ez egy panelház, nem salakbetonos, hanem usztatott beton. (utalva arra hogy nem a könyebbik munka volt ez.) Emelett folymatosan biztosítanom kelett az villamos áramot, egy csomó dugaljat, kivéve egyet, felszültség alatt cseréltem ki.
Az internet idáig 72Kbit/s sebességű volt, most 1,97 Mbit sebességű volt annak ellenére, hogy akkor általában T-com$ terheltebb szokott lenni az átlagosnál. (1Mbit/s előfizetés, és a poén hogy ADSL+ -os modemet adott el nekik a T-kom$, holott ők soha nem fognak 8Mbit feletti sávszélt venni. Ebből látszik mennyire, átverik atudatlan embereket.) A Telefonközpont / rendező távolsága, 200M körül van, tehát a lakásban kialakított topológia korlátozta a sávszélt, illetve dobta is szét, ha egy bejővő hivás érkezett! A javításommal, jobb lett az internet, illetve paralell mehet minden mindennel.

Ezért kértem el 7500Ft -ot. Tiszerintetek az sok? Szoktam maszekokat csinálni nem az a gondom. Csak érdekelne a dolog hogy ti reálisnak tartjátok e. Azért kérdezem, mert akinek csináltam, amikor záródott az ajtó, akkor hallottam, hogy szentségelt az idős párból a férj. Csak szeretném megnyugtatni, azzal hogy az ide beírt válaszomat, és az erre való reakciót, ős is láthassa. (Értenek mind aketten aböngésző kezeléséhez, a fiuké az internet) Csak megszeretném nyugtatni, és nem szeretém, ha egy félreértés végett arosszhiremet keltené, és emiatt elessek, esetleges maszekmukától, ami egyből a végemet jelentené. Így is örülök, mert egy 30 ezres csekket, végre 3 hónapos késéssel betudtam fizetni és a többit nem is irom. Egyébb dolgoknak utánanézzve, csak a kiszállás 3000Ft + két ember dolgozik kb 6 órát 550Ft -os munkabérért (6*3*550=) 9900Ft + haszonnak még rádob minium10000Ft maximum 20000Ft. ha számolunk akkor ez ~33000Ft ra rúg. Ez csak a legáltalánodabb összeg. Errefelé olcsóbban nem dolgzik senki, és szándékosan van elhúzva az idő, abérezés miatt. (kivéve én ezért vagyok kapós.)
Dolgoztam (szenvedtem) én egyedül 8 órát azért, hogy ne elkapkodott legyen, hanem igényes, és sok év mulva is biztonságosnak mondható legyen kiépített / felujított rendszer. Ui.: 5 év garanciát is vállaltam rá. (de ez alap)

Minden jót mindenkinek. Jóéjt. :kalap:
(#) sándor válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

Szia! Nem ismerem a pontos munkadíjakat , de ugye ez az összeg anyagköltség nélkül van?
(#) _ampervadasz_ válasza sándor hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

Igen. :yes: az 5000Ft -ból lett kihozva. Mert a boltost ismerem, és lealkudtam 7000 -ről. Számla is készült rólla, átadva stb. ahogyan azt kell.

Megkérdeztem 3 vállallkozást. Abból kettő el sem vállata volna (pont ezért), a másik meg hasonló árakkal dolgozott volna...

ErGO: 12500 a végeredmény anyagköltségestül. 16 éves korom óta az építőiparban dolgozok, tapasztalatom van, azt nem mondom hogy bőven, de van. ... és sajnos az árnyoldalából is.

Jól járok, mert az a pénz számomra adómantes, illetve ha órabérbe számolom, még akkor si bőven. Jól jár akinek csináltam mert működik mindene, ahogyan azt kérte, és harmadába került mintha egy számlaképes vállakozó kezéből kapta volna ugyanezt.

Barátoknak persze minden esetben 4 liter üditőért megcsinálnám.
(#) sándor válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

Akkor megnyugodtam.. Szerintem így reális áron dolgoztál. csak sajnos a mai világban mindenki mindennek sokallja az árát ... Előre megbeszélted velük az árakat úgy hozzávetőlegesen?
(#) Stadi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

Kb. 2 évvel ezelőtt egy kőműves segédmunkás keresett napi 8 óra betonkeverőbe lapátolásért 5000 Ft-ot. "Tisztán." Vesd össze, hogy neki milyen felkészültség kell ehhez a munkához, ill. Neked milyen kell. Továbbá, ha ő nem figyel oda, mert mondjuk másnapos, max. lassabban lapátol, vagy melléhányja a sódert, de ha Te nem vagy észnél, az balesetveszélyt okoz, rossz esetben pedig ... akár halált is. Szóval én min. 2-vel szoroznám meg azt az összeget, amit kértél.

Az 550 Ft-os órabér meg diákmunkával is megkereshető, nem kell hozzá se végzettség, se túl nagy szakértelem.

Norberto: Örülök, hogy nem esett bajod. Plusz egy szavazat a bontós alkatrészbeszerzésre.

Ez volt a baj a részemről, hogy elsőre nem. Mert a dolog úgy nézett ki hogy tőszomszédba szétfúrták szintén a vezetékeket, illetve egy csomó mindent ott is cseréltem javítottam, és a tulaj nagyon meg volt velem elégedve, és mondta hogy én leszek neki a különbejáratú villanyásza. A szomszéd meg átjárt egymáshoz, és elterjedt a hírem, ezért megkért engem is hogy nálluk ez és az a probléma van, megkéne oldani. Amikor megvettem a cuccokat, ezt el is felejtettem akkor sajnos. Pedig máskor az első szokott lenni nállam, hogy egy cetlire felirom mit mennyiért rakok stb, illetve módosító tényezők. A poén az, hogy először még el is számoltam magam, és az egyik "db" jelzé "0" nak látszódott a a forint után és véletlenül igy egy tizessel elszámoltam magam. Bámultam a világba amikor néztem a végeredményt. Azthittem a fejemben számoltam el valamit, de aztán a turpisságra rájöttem, és gyorsan korrigáltam a problémát.
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

Idézet:
„Az 550 Ft-os órabér meg diákmunkával is megkereshető”

Nem akartam túlozni, a legáltalánosabb fizetéssel számoltam szándékosan.

Idézet:
„Te nem vagy észnél, az balesetveszélyt okoz, rossz esetben pedig ... akár halált is”

A lakástűzzel járó anyagikárokat belevéve. Apám volt nejénél kigyulladt a dugalj, és az elosztó. Szerencsére időben észre lett véve és el lett oltva a tűz. Egy elosztó és a szőnyeg totálkáros, és a készülékek AUDIO/VIDEO kábelei sinylették meg a dolgot. Hogy hogyan sikerült eloltani, ne kérdezd, nem voltam ott. (Hi-FI LCD TV Házimozi 2db DVD iró egy 400W -os PC Ez mind egyhelyre volt bedugva.)

norberto.: Most olvasok visszafelé! Nem semmi. Gondolom ~40 -el repeszthettél.
Egyszer én is majdnem felkenődtem fékhiba miatt egy olcsó autó tetejére. Szerencsére a soför figyelmes volt, és észlelte a bajt korán. (ismert, és tudja hogy közlekedem) Azóta új bicó, elől hátul tárcsafék és igen jó fékezési teljesítmény jellemzi. Ezért repesztek a városban is, és már a fényesre kopott, sikitó fékek hallatán már kitérnek az utamból. Ezzel megspóroltam egy csengőt a bicóra, ami ráadásul nem is automata Sokat szoktam vele terepezni is pl. Dunaparton, még akár esőben is ha felidegesítenek, és tökig (nem félre érteni ) sáros a vas, még akkor is nagyon jól fékez. Eddig csak az összteleszkópot sikerült összeszakítanom benne, de azt teljesen amikor rettenetesbe kapcsoltam, és mint a mérgezett pantkány száguldoztam kétláberős járművemmel.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Szept 11, 2009 /

Mindjárt megőrülök. Keress áramot a két ujjadddal.

Azért arra kiváncsi leszek, hogyan tud bárki áramot keresni ezzel az ujbizgentyűvel, vagy a fázisceruzával, vagy bármi mással, ha egy nyitott áramkört vizsgál. kiváncsi lennék arra hogy hány darab kelt el ebből. ui.: a kismegszakító ellenőrzése hogy fel van e nyomva már kiment a divatból.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Szept 11, 2009 /

Ez mind semmi.: ne vedd ki az elemet, kapcsold be a GPS -ed és vegyél hozzá egy GPS zavarót, hogy ne legyél bemérhető "tök jó". Sétáltasd az aranyhalad, sörnyitó a papucsba fuzionálva, hogy kéznél legyen lábon. Grillpartyz, egy virágtartó formályú grillezzővel, panel moyloknak.

GPS zavaró Sörnyitó papucs Puzzle Alarm Clock Aranyhal sétáltatása Grillsütő panellakóknak

Puzzle Alarm Clock -ot építse már meg valaki. Az építőelemek legyenek IC-k. Legyen Pl. PLCC, Profi FPGA,DIP,TQF típusú ICkkel megáldva. Ha kirakod, akkor elhallgat az óra. Biztos ami biztos, ruszki minőség legyen, hogy ne férjen ki az ablakon és behatásnak is ellenálljon. Aztán ebből cikkezhetne is a kifejlesztője. .

Most én bennem van a probléma, vagy ez tényleg normális? Ha én vagyok a ....., akkor kérem valaki adja meg egy jó pszihológusnak a számát, aki maszekba is vállal olcsóért.
(#) Stadi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

A puzzle alarm clock-ba inkább egy maréknyi, mondjuk 0805 méretű SMD ellenállást, kondit és hasonló méretű tranyót tárazzon az, aki garantáltan fel szeretne ébredni. És persze csak úgy hallgathat el, ha a megtalált alkatrészek a megfelelő helyre kerülnek. Könnyítésként lehet némi redundancia, mert az összeset úgyis reménytelen lesz megtalálni.

Idézet:
„akkor kérem valaki adja meg egy jó pszihológusnak a számát, aki maszekba is vállal olcsóért.”

Csak aztán nehogy szentségelned kelljen a záródó ajtónál.

... mert még a végén a picológus fog itt keseregni az offtopikban...
(#) Doncso válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

Hát én végig olvastam amiket írtál, és őszintén mondom neked, hogy én ennyi pénzért lehet, hogy neki se álltam volna, talán ha a küszöböt rágnám, akkor, de aki ezt a nevetséges összeget sokallja, az csinálja meg magának, ez már tényleg a zsugoriság netovábbja, most őszintén, mi az a 7500 Ft? Egy átlagos embernek 10-15000 Ft között kellene hogy keressen / nap ahhoz hogy normális életet lehessen élni és valamit előre felé is haladni. Na mindegy, azért felháborítanak néha az ilyen emberek. Az ilyennek adnék 8 órára 2000Ft-ot azt megnézném neki hogy tetszene. Szerintem ne csüggedj, ilyen emberek voltak, vannak, és lesznek is.
(#) Action2K válasza Doncso hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

Idézet:
„ilyen emberek voltak, vannak, és lesznek is.”
:yes:
Napokban volt nálunk: Ügyfél telefonál nekem, hibát bejelent, én rögzítem, szerelő megkapja, ügyfélnek telefonál időpont egyeztetés révén, ügyfél megkérdi az árát. Szerelő mondja 6000Ft, ügyfél mondja: szerinte az drága, szerelő mondja: szerinte meg nem, ügyfél: de igen, visz hallás.
A feladat az lett volna, hogy két ember kiszáll egy 25 km-re lévő helyszínre, az egyik felmászik a tetőre, a másik a TV-nél lesz, műszerek elővesz, jelszintmérés, parabola antenna beállít, jel, és minőségmérés, fizetés, hazajövetel.
Ez két ember 1 órai munkája az oda-vissza kocsikázással együtt, s ebben benne az üzemanyag, gépkocsi amortizáció is.
Megnézném ki megy neki ki ennél olcsóbban. Ráadásul Pestről, mert mi vidéki árakat mondtunk csak neki.
(#) Doncso válasza Action2K hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

Na az ilyen emberektől akadok ki, egyszerűen fogalmuk sincs az árakról, illetve , hogy mi mennyibe kerül. Arról meg nem is beszélek, hogy vannak olyan munkák amit nem is lehet órabérbe számolni, mert úgy senkinek se éri meg. Mint például ezt amit meséltél, úgy gondolta, hogy 600Ft-os órabérbe kimennek a fiúk bohóckodni neki 1 órát?
Sajnos ezek vannak, nem tudsz velük mit csinálni.
(#) vicsys válasza Doncso hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

Hohó! Ez nekem is drága lenne! Tekintettel arra, hogy nincs parabolhám... (A viccet félretéve, teljesen jogos az összeg! Én úgy kezdem, hogy munkától függetlenül 12500.- Ez csak a felkérés összege.)
(#) Action2K válasza Doncso hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

Még azokat a nagy arc emberkéket csípem, akiken messziről látszik a vastag buksza, s jön nagy mellénnyel, hogy új "palotája" van kint az erdő szélén, de az "átkozott" ilyen olyan szolgáltatóktól tele a micsodája, mert nem hajlandók a saját pénzükön kihúzni pár km kábelt, hogy legyen neki "Mónika show"-ja. Akkor kell neki "tányéros TV", de nehogy a déli oldalra tegyük (persze, hogy technikailag oda kéne), mert elrondítja az épületet, meg nehogy véssünk, fúrjunk, mert új ház, meg 6 tévére kellene. Persze hogy az egész sorosan van szerelve, ami alkalmatlan a tányéroshoz, oda csillagpontos kell.
Szóval az igények előadva. Mondom neki, hogy ez így nem jó, hanem így meg úgy lehet csak a technikai okok miatt. Erre ő, márpedig úgy nem lesz. Erre én, márpedig akkor nem fog TV-t nézni.
Néma csend, ledöbbent arc, majd elviharzott.
Pár hét múlva újra jön (lélekben megtörve), tisztelettudóan, megalázkodva, kedvesen ecsetelve, hogy szeretne TV-t nézni...
Mint kiderült, a ház (szebbik arca) nem is déli fekvésű, így az antenna egy eldugott oldalra kerülhet, s az is kiderült, hogy a villanyszerelők nem is sorosan építették ki a rendszert, s minden már előkészítve, csak az antennát kell a konzolra, a kiállás helyén felszerelni, a TV-khez meg berakni a beltériket. Ohne fúrás, faragás...
Na az ilyenek is érdekes emberkék.
(#) szamóca válasza Stadi hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

Én nem tartom soknak az 5 ezret 8 óra sóderlapátolásért, nap mint nap. Tudván hogy az a 8 óra gyakorta 12, és van amikor nem is fizetik ki őket.
Az rendben hogy agy nem kell hozzá, de ott azt kell(ene) megfizetni hogy fizikailag kikészülsz, és idősebb korodra egészségileg leépülsz.
(#) Ricsi89 hozzászólása Szept 11, 2009 /

Mi is járunk apámmal villanyt szerelni néha. Múltkor volt egy olyan meló, hogy a házhoz építettek egy garázst, előszobát, kazánház szerűséget, plusz még kívülre is kellett lámpát felrakni, meg a műhelybe elvezetni az áramot és oda is, lámpa, konnektor, stb. Szóval fúrás, faragás, minden volt. Az anyag magában volt 25 ezer. Mi kértünk összesen kb 40-et, munkadíjjal együtt. A munka 3 napig tartott. Szerintem nem sok. Más dupla ennyiért, vagy még többért csinálta volna meg... Szóval szerintem nem sok, amit kérték érte.
(#) Doncso válasza Action2K hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

Ez egy aranyos sztori,

Idézet:
„Pár hét múlva újra jön (lélekben megtörve), tisztelettudóan, megalázkodva, kedvesen ecsetelve, hogy szeretne TV-t nézni...

Ez nagyon tetszett. Egyébként ismerem az ilyen figurákat, jön, előadja magát, mert neki van esetleg pénze, és majd ő megmondja a szakinak hogy csinálja, aztán meg néz mint a lukinyúl, az csípem még amikor némely pénzes figura olyan zsugori hogy hajajj, mi gépi vakolással foglalkozunk, és tapasztalatból mondom, ha nagyon lóvés a tulaj, annál rosszabb, mert milliméterezik 2,5méteren, és egy kávéval nem kínálna meg, míg a kisebb pénzű tulajok, akár sört is hoznak ha úgy addódik.
Perszemi is úgy állunk minden tulajhoz.
(#) Doncso válasza szamóca hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

Idézet:
„Én nem tartom soknak az 5 ezret 8 óra sóderlapátolásért, nap mint nap. Tudván hogy az a 8 óra gyakorta 12, és van amikor nem is fizetik ki őket.”

Ezt annyira jól mondtad, sajnos annó én is jártam így.
(#) hapro hozzászólása Szept 11, 2009 /

Hasonló történet(ek)...
Igazából gondolkodtam rajta, egyáltalán írjam -e le ezeket, de végülis..

Valaki felhív, hogy ez-meg az ajánlott és hogy menjek el erre a címre. 4 emeletes háza volt a nőnek, rózsadomb, hát mondom szép. Előadja, hogy ezt kell megcsinálni, meg azt, meg itt ne szemeteljek, ja meg ha itt vagyok akkor még ezt is meg azt is...tájékoztatom, hogy most csak felmérem miről is van szól, ja? Megegyeztünk, hogy felhívtam, amint kiszámoltam az összeget, másnap hívom, és majd kiugrott a szeme amikor mondom, 20.000Ft anyaggal munkával kiszállással. Aztán elköszöntem miután elmondta, hogy nehogymár azért mert úgy látszik neki van lóvéja azért meg akarjam vágni...
Házunkban alsó szomszéd megkért, hogy az ajtaját fordítsam meg balosról jobbosra. Tudni kell hozzá, hogy 1930 körül épült a házunk, nála azóta is az eredeti ajtó van bent, ami agyon vetemedett. És 20 kiló festék van rajta. Még mielőtt neki fogtam bárminek is tájékoztatom a lehetőségekről, és a kimenetelről, hogy ez így nem nagyon lesz jó, mert vetemedett, stb... Azt mondja, ok-ok csak csináljam. Elkészítem. Jó? Jó. -mondja. ok elraktam a félnapos munkáért és anyagért járó kemény 5.000Ft-ot. És pár hét múlva ott vagyok náluk valamiért, és elkezdi mondani, hogy ő ugyan próbálta megcsinálni, de hogy én nem jól végeztem a munkámat, és javítsam ki, mert ennyi pénzért illik, és jár nekik amúgyis...Na őt ott hagytam és elmentem.
stb..stb...stb...
Amióta pestre költöztem azóta érnek ilyen esetek, és a pesti emberekkel, akik jó dolgukban nem tudják mit kezdjenek magukkal.
Akinek nem inge...
(#) Stadi válasza szamóca hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

Általában véve természetesen igazad van, de én egy konkrét "kisiparos" esetről beszéltem, ahol reggel pontosan kezdtek, délután pontosan végeztek és még ebédidő is volt, és nem 5 perc. A pénzt pedig a nap végén a mester a segédje kezébe nyomta. Ez nem az a kategória, mint az utolsó Gálvölgyi show-ban, hogy belépti díjat kell fizetni a "gyúrunkvazzéknak", csak hogy fizetés nélkül dolgozhass.
(#) Rober_4 hozzászólása Szept 11, 2009 /

De mérges vagyok
Minden gépre ugyanazt a windowst tettük ugyanúgy a gépterembe, s az egyiken van helyi biztonswág és házirend, a másikon meg nincs! Secpol.msc sincs.
(#) zolika60 válasza hapro hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

Persze ellenkező előjelű történet is van. Íme: Egy asztalos vállalkozóval megállapodtam három ablak cseréjére. Kijött megnézte azt mondta 460000 Ft. Kicsit sokaltam, de a referenciák szépek voltak, hát egye fene rászántam. Előleget kért, amit többször módosított mire elkészítették szinte ki volt fizetve. kijött Két embere beszerelni. Régi ablaktok belsejét kivágták Bele csavarozták az keretet körbe nyomták pur habbal. Jött a vállalkozó mondta fizessem ki, de 500000-ig, merthogy az áfa miatt drágább az üveges. Mondom neki, hogy ennyivel biztos nem, de ha készen esznek nem bánom, mert maga az ablak nagyon igényes volt. Azt mondja erre, hogy ő már befejezte, mert a régi ablaktok burkolása nincs ebben az árban. Egy kissé össze vesztem vele. Végül aztán befejezték rendesen. Így is valószínűleg ez a három legdrágább ablak a faluban.
(#) Norberto válasza hapro hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

Idézet:
„a pesti emberekkel, akik jó dolgukban nem tudják mit kezdjenek magukkal”

Sajnálatos dolog, de egyet kell értsek vele, megmondom őszintén.
Következő: »»   683 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem