Fórum témák
» Több friss téma |
Alsó határfrekvenciának 50Hz-el kibékülnék. Ezt azért saccolom így, mert a végfokjaimon van egy felüláteresztő szűrő, kapcsolhatóan 30 és 50Hz. Az 50Hz-es állapotban is teljesen jól szól a cucc, ott is szoktam hagyni a hangszórók kímélése céljából. No igen, rávilágítottál a súly/méret párosra is. Szeretném személyautóval szállítani Pont azért készülne, hogy a nagy dögöket ne kelljen mozgatni ha nem muszáj, de egy kis plusz mélyalap legyen a kompaktok alatt. 300W-ot fog kapni, a végfokpanel már adott.
közbe kérdeznék én is.
Tudtok esetleg valamilyen végfok típust (kapcsi rajzot) javasolni ami a következőket tudja. Fűzhető 2 ohm-ig 2ohm-os teljesítmény 3kW (2*1500W) gyári végfokba nem gondolkozok, max dyna rendszerben, az viszont mocskosul drága
Hát egy 2ohm stabil végfok nem olcsó, és gyakorlatilag erősáramú szerelési technikát kíván egyes helyein, gondolj csak bele mekkora áramok folyhatnak... Házilag biztos nem állnék neki. Érdemes szaglászni Phonic XP sorozat környékén, azok 2ohm stabilak. Nemem a MAX sorozatból van kettő, arra is ráírták régen, mostani katalúgusban min. 4ohm-ot adnak meg. Érdekes, mert hídra meg odaírják a 4ohm-ot hogy is van ez? Az akkor effektíve 2ohmra jön ki per csatorna... Szóval van itt is zűrzavar.
dolgoztam már phonic típusú végfokkal, de ha már végfokot akarok venni akkor tuti nem phonic-ot veszek, hanem féldigitálisat. 5-10 rugóval drágább viszont jobb is.
Az a baj hogy én inkább házilag építeném a végfokot
Ígértem nektek a Dyna hangfalak rajzát
Nos Dynacord F12CWH Dynacord F17 PWH (sub) nem teljesen a gyári, viszont hangzásra olyan lehet látni az egyik rajzon hogy a doboz sarka meg van törve. Ezt teljesen felesleges megcsinálni, mert ha normális hangfalat akarsz csinálni, akkor sarokvédőt használsz.
A toppot utánépítetted már? Ha igen akkor milyen lett?
A vegerosito meg elmegy ahogy a kolega emlitette , szepen nagyaramu szempontbol " huzalozni" es sokmindennel meg lehet epiteni.
De mi fogja taplalni ?.A tap a legfontosabb ennelkul nem er semmit a akarhany kilowattos erosito. Ide kene 2 x 2KW-os tap ami allandoan tudja a teljes erot ha kulteren bombolteted. 3KW-on felul mar problema maga a halozati csatlakozas /aramellatas is .
Igen, a TOP ládát megcsináltam
A rajz szerint 15-ös anyagból kell csinálni, de ebbe az a vicc h ilyen meg nem létezik sima natúr bútorlapból megcsinálod, annak az anyagvastagsága 18mm másik hozzászólásra... akkor milyen erölködőt javasoltok építés szempontjából? am. meg a tápot meg lehet oldani toroiddal
Hangra milyen lett? Valamennyire hasonlít a dynacord-ra?
hát 1 db TOP-hoz kellett 2 db F17 PWH sub
annyi, hogy 2 dnyacod gyári hangváltóból csináltam egyet rendszerprocit kölcsön kaptam, így 90%-ra hasonlít a gyárihoz hangzásilag
Vannak EV (electroVoice) lábmonitorok
Nem tudtok tervet véletlenül? annyi kikőtésem lenne hogy lábmonitor legyen és ne fekvő legyen (ha esetleg nem EV terv az se gond, bár én ezekkel dolgoztam sokáig és meg vagyok velük elégedve
Nah és az F18-ast utánépítetted már?
szia
nah hát igen.. még folyamatban van mert ami van terv, az nem adja le szépen a hangot, szóval módosítgatok rajta picit. Viszont ha lábmonitor rajzot tudnál adni, azt megköszönném
Valami ilyesmire gondoltál? (csatoltam) Amúgy én hallottam F17-et gyárit. Szépen szólt, amilyen "kicsi" ahhoz képest nagyot is, de én inkább tölcséres párti vagyok. Hiába nagyobb, viszont kettő szól úgy mint 4 darab F17. Viszont a top... Az nagyon tetszett. Annyira szépen szólt meg hangosan.. fúú az tényleg szuper volt.
hát
ilyenem nekem is van ez fekvő monitor nekem láb monitor kéne hasonló mint egy sima hangfal, csak az egyik oldala szögbe van vágva és hátra kell billenteni dyna 17-est énis hallottam már szólni, illetve az nekem van készen is viszont 1 TOP ládához kell 2 db 17pwh mert olyat szól
milyen F16?
Amelyiken két gázturbina van...
Biztos elírta. Amúgy az F18 akkor nem is olyan jó? Pedig gondolkoztam rajta, hogy megépítem, de akkor inkább mégse. A hangszóró mögötti részt azt amúgy behangoltad?
jó az F18, mivel 1 db tudása felér 4 db 17-essel.
Viszont én még nem építettem meg csak dolgoztam vele. Szerintem a hétvégén nekiállok és meglátjuk milesz. Hogy értetted a hangolást?
Ahol van a hangszóró, azt a ládát be kell hangolni mint egy bassrefit, olyan 40hz környékére. A tervel én gondba voltam sokáig, viszont a külső méretei fent vannak a dynacord oldalán a lap ami meg a hangszórót tarjta az egyik fórumon megtaláltam. Az mondod érdemes megépíteni? Rutse-t szerinted hangnyomásba leveri?
hát sztem igen
azért egy Dynacord rendszerrel bárki mellé nyugodtan ki merek állni
Ez a láda szerintetek milyen? Mert van a sima rutse 15"-os félébe amit ismer mindenki csak abba van hiba... Szerintetek ez jobb lehet? Ránézésre jobb mert nem szükül sehol nem úgy mint a másik rutse.
Szép "kis" dobozka egy negyvenes hsznek Ha valakinek van tapasztalata, én is várom!
Úgy érzem, hogy nekem nemsokára lesz vele tapasztalatom.
hát
hasonlít a 186 HORN ládára nagyon is bár én akkor is maradok a Dyna rendszernél
Helló
Erről a ládáról van valakinek tapasztalata/élménye? esetleg egy 15"megvalósítva milyen lehetne? X1 Sub
szia
rendszerbe elég szépen szól. Rendszer alatt azt értem, hogy a hozzá tartozó szélessávú ládák, vmint egy DPS proci se árt. külön viszont nem a legjobb, vannak az RH-nak sub ládái, amilyen kicsik, olyan jók. 400/800-as hangszóróval szerelve.
Sziasztok!
Mult héten megérkezett a két RCF LF18451 tipusu hangszóróm amit a képen is láthattok. Kérdésem hogy milyen ládába tegyem bele hogy kihozzam belőle a maximumot? két tervet is mellékeltem vajon melyikben lenne a legjobb ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |