Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Köszi.
Idézet: „Méz: virágok nektárjának, növényi nedveknek a méhek által átalakított terméke” Tehát ezek szerint a méhek teljes emésztőrendszerén átmegy ez a trutyi, és végül méz lesz az output? Ez így elég bizalomgerjesztőnek hangzik... Idézet: Attól olyan finom [OFF] „átmegy ez a trutyi,”
És hogy még bizalomgerjesztőbb legyen :
Idézet: „A főszereplő a mű megalkotásában a méh. A szakszerűen elnevezett mézelő méh összegyűjti a növények nektárját, illetve a leveleken, ágakon és hajtásokon található édes nedveket, mely nem más, mint a kártevők által a levélből kiszívott, meg nem emésztett, kifecskendezett folyadék. Szóval, ezt az összegyűjtött nektárt a méhecske a méhkasba szállítja. Ott a többi méh ezt a nektárt mézzé alakítja, amit aztán méhsejtekben tárol. A sejteket a méhek szépen, gondosan viasszal lezárják, hogy ne érje nedvesség. Úgy is hívják ezt a sok sejtből álló "méztárolót", hogy lép.”
Biztos, hogy átmegy és nem visszajön? :hide: Bár mindegy, amellett hogy finom, még gyógyít is.
Még egy idézet:
Idézet: „A munkásméh nyelőcsövének kitágult részében szállítja haza a nektárt, bontóenzimet ad hozzá, majd a méhsejtbe önti a híg folyadékot. Társai tovább „teregetik” ( nagy felületen, a sejtekben apró cseppekben szétterítik) ezt a folyadékot, érlelik, majd szárnyuk mozgatásával elpárologtatják a felesleges vizet. Ha a méz raktározásra érett, azt biztonságosan légmentesen lezárják.”
Tehát, ha mi is sokáig gargalásznánk a sörrel, akkor méz lenne belőle?
Vasúti témákra:
A képen egy Flirt ("e" nélkül, ejtsd: flört ) Vajon mire gondolt a névadója? motorvonat látható. Mivel motorvonat, így a vontató jármű egyben személyeket is szállít, mint a villamos, vagy a metró. A hibajelenség: Igen, a biztosító berendezések jó részénél a sínszálakba vezetnek nagyfrekvenciás jelet, amelyet a mozdony érzékelője vesz, kiértékel, majd ennek megfelelően ad jelzéseket a mozdonyvezető felé. Ha a jel kimarad, vagy téves jel érkezik, illetve, ha zavar miatt a kiértékelés hibás, előfordul, hogy azt feltételezi, hogy a mozdonyvezető vörös (továbbhaladást megtiltó) jelzés mellett haladt el, és ilyenkor működteti a vészféket. A modern járműveknél ilyenkor jön a "drótfejű csaj" a szövegével. A hibajelzéshez, még egyszer: Az a jobbik eset, ha a megállj-jelzés jön fel, tévesen, a szomszéd vágányról. Keletiben voltam még, forgalmi szolgálattevő, és ha nem látom, el sem hiszem: A 4. vágányon állt egy vonat, ennek még nem kellett volna indulnia. Az 5. vágányon (közvetlen mellette van, egy "váltó" (kitérő) választja el őket, de külön kijárati jelzőjük van) állt a másik vonat, amelyik indulni készült. A kollégák kezelték a kijáratot, annak rendje-módja szerint, majd a 4. vágányon álló mozdonyra (is) feljött a továbbhaladást engedélyező fény! Ha mind a ketten elindultak volna, lett volna nagy csitt-csatt, de szerencsére nem ez történt. A karbantartókat értesítettük, de nem találtak rá magyarázatot, nem is sikerült az esetet reprodukálni... A terepasztalra: Ez bizony tényleg szuper jószág, sokmillás árral. Az állam leesett, még most is azt keresgélem... (És "nagyon nem olcsó" hobbi.... ) TrainSimulator: Szerintem az egyik legsikerültebb játékprogram. Igen, valóban úgy van, hogy Te állítod össze a vonatot a mozdonyból és a kocsikból, megtervezed a terepasztalt, majd beülsz a mozdonyba, és mehetsz. Nagyon "ott van" a program, és a grafikájához képest nem olyan vészes az erőforrás-igénye. (Ami még jobban tetszik benne: hogy létrehozhatsz saját festésű, külalakú járműparkot! Szerintem nagyon jó kis játék!)
Már úton van lefelé a játék Sajnos mint sok embernek, nekem is muszály tovább élni a gyerek koromat, például a vonatokat nagyon szeretem, és mellette a fegyvereket is, utóbbit úgy értem, hogy nem háborút akarok, meg ilyenek, csak mégis valamiért megfog a dolog.
Sziasztok!
Az előbb csörgött a vezetékes telefon. Felvettem, majd egy rögzített hang a következőt mondta: Gratulálunk az xyz számra végződő telefonszámot kiválasztottuk a többszázer nagyságrendű telefonszám adatbázisból. Ön garantáltan nyert 3000 Eurót vagy 1500Euronak megfelelő tárgyi ajándékot. (ezt elmondta még egyszer) Ahhoz, hogy ezt megkapjam, hívjam fel a 06 90 ... (na mondom emelt díjas, már kezdtem mosolyogni) aztán megismételte. Következő szöveg, hogy ez csak MA tudom "aktiválni" hívjam most stb stb. A hangüzenet végén benyögte, hogy a telefonálás valami 430Ft/perc és, hogy csak ma érvényes ez a dolog. És errefelé a vége felé már nagyon rossz volt a hang minősége. Csak azért írtam, hogy ez nagyon nagy valószínűséggel átverés, nem is hívtam vissza, mert Mi alapján nyertünk? Milyen játékon, nem "mutatkozott be" hogy milyen cég jóvoltából stb stb és ami nagyon szembetűnő, hogy MOST hívjam fel még MA mert holnap ez már nem lesz érvényes Ilyet bárki tud csinálni, nem akarok tippeket adni, hogyan de csak egy ilyen szervert kell bérelni és hívogatni az embereket és nekik meg folyik be a pénz, mert rengeteg ember visszahívja őket. Ha más is találkozik hasonlóval ő dönti el, hogy visszahívja-e de szerintem nagy átverés az egész Nem tudom ismeritek-e a svindlerek című sorozatot, kb éve, fél éve a spektrumon ment, abban voltak technikák, hogy Angliában milyen módszerrel lopnak az emberek és ott is előszeretettel alkalmazták azt a módszert, hogy visszahívatták magukat ilyen emeltdíjas telefonszámokon. Ha meg mégis tényleg nyertem volna és most nem hívom vissza akkor így jártam
Hali!
Hú skacok senkinek nem ajánlom, hogy DVD íróban ledet cseréljen Hazajöttem suliból és eszembe jutott, hogy ha már elöl a power és a hdd led kék, akkor legyen az a dvd íróé is Kutattam ledet és probléma nélkül beraktam. Ám mikor raknám össze az egészet, észrevettem, hogy a motoron lévő "szíj" lejött. Ugye ez húzná vissza a tálcát meg stb. Hát úgy sacc/kb 20 percembe került mire visszavarázsoltam (De lehet, hogy csak én voltam nagyon béna
Jótanács, (persze utólag könnyű okosnak lenni): Nagyon vigyázz, amikor szeded szét a DVD írót. Bár erre van egy egyszerű mód. Úgy áramtalanítod, hogy kint van a tálca, amikor leszedted az alját, utána az előlapját, kiveszed a panelt, de óvatosan, mert a szalagkábelek ugye tartják, azokat ki kell húzni a panelből. félre a mechanikát, a panel előtted. LED csere, vissza a mechanikát eléd, szalagkábeleket vissza a panelra, panelt a helyére, előlap a helyére, az alját vissza, meget a gépbe, bekapcs, tálca belök, aztán már világít (villog) is kéken a LED....
A billentyűzetben is kicserélhetnéd, ha itt tartasz.
Amúgy minden optikai meghajtón azért van az előlapon egy 1mm-es lyuk, hogy ha oda betolsz egy tűt, akkor kijön 1cm-re a tálca kb és ki tudod húzni. Ha valamiért nem adná ki a lemezt, ez arra való. Manuálisan így tudod kiszedni.
Na egy fejtörős kérdés
Van egy becsomagolt fájl, ami kicsomagolásnál jelszót kér. Nincs meg a jelszó. Feladat: ki akarom bontani. Alternatívákat várok
Brute force zip jelszótörő. Lassú de működik.
Vagy pl : Bővebben: Link De ha gugliba bepötyögöd : zip password , zip jelsz*f*lt*r*s, sokat mond.
A brute cuccot próbáltam már régebben, de a lassú szó nem fejezi ki teljesen azt hogy mennyire nemgyors
A linken meg nem tudok eligazodni szerk.: de eltudok
A linkről ki tudsz nézni progikat, de van demo is, de rengeteg ilyen program létezik.
Brute force az lassú Olyan módszerrel nekem volt, hogy több év is kijött mire megfejtette volna. Nem, nem commodor 64-gyel próbálkoztam
Ha valaki tudja miért ragad rá az ember nyelve a bauxitra, ha megnyalja akkor árulja el nekem. Valami szakszerű magyarázatra lenne szükségem.
Idézet: „Ha valaki tudja miért ragad rá az ember nyelve a bauxitra, ha megnyalja akkor árulja el nekem.” Bocs, hogy nem tudok szakszerű magyarázattal szolgálni, inkább kérdeznék: miért is kell nyalogatni? Valami ad-hoc vegyelemzés a cél?
Pláne hogy magamtól jöttem rá a jelszóra, ezek a programok semmit se érnek...
Két napja volt egy értekezletünk, és az egyik tanár valahonnan előszedett egy darab bauxitot, és azt állította, hogy amikor kicsik voltak, akkor azzal szórakoztak, hogy megnyalták, és örültek maguknak, hogy ráragad a nyelvük. Ezt félve, de kipróbáltam én is. És tényleg ráragad, sőt odatapad, olyan mint ha apró csövecskéken vákuummal oda szívná a nyelvét az embernek. Erről beszélgetésbe elegyedtünk, de nem tudta megmondani senki, hogy valójában miért is ragad rá a nyálas nyelv, és engem ez érdekel.
Szerintem valami a viszkozitásban keresendő, meg talán a hajszálcsövességben.
Én is így vagyok ezekkel a programokkal, még soha egy sem segített érdemben, de legtöbbször ott hagytam a francba, mert kiírta mennyi időt várjak, na mondom, ezt elfelejtheted... inkább máshonnan beszereztem azt amire szükségem volt.
Sejtettem, csak viccből irtam, de bocs hogy segíteni akartam.
Hali! Az a gáz, hogy a billemben nincsenek ledek Amúgy még régebben megpróbáltam. Csak akkor még süti voltam nagyon. (kb 10 évesen volt ez az akció)
Tudom én, de sokszor nem találok olyan dolgot, ami oda befér, és el is éri azt a műanyagdarabot, ami kilöki a tálcát. Meg ha beindítod a gépet, és visszalököd a tálcát, villogni fog a LED, amiből láthatod, milyen szép lett..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |