Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hálózati zavarszűrő építés
Hy all QUAD405 tápegységéhez lenne szükségem zavarszűrőre Előre is köszi.
A HQVIDEONÁL kapsz:
http://www.hqvideo.hu/info/hu/mw-filter_001.html
800 VA toroiddal készült erősítőm elé várok zavarszűrő kapcsolást beszerezhető alkatrészekből. EMI filternek is hívják, ha jól tudom.
Ilyen jelenségek ellen kell, mint pl.: lámpa felkapcsolásakor pukkan/csattan a hangfal, vagy ugyanez történik adapter kihúzásakor a konnektorból, vagy mikor a hűtő leáll, mert elég már a hűtésből. Kaptam már olyan tippet, hogy mikróból szedjek ki ilyen áramkört, de rossz mikróhoz nem tudok hozzájutni, a jóban pedig, inkább melegítek . Sejtésem van, hogy mi lehet egy ilyenben, de ha lehet pl.: a tekercsnél nem csak induktivitást kérek, hanem menetszámmal, vezetékátmérővel, csévetestanyaggal, fizkai méretekkel kérem paramétereit megadni. A segítséget előre is köszi. T
egy alap kapcsolás hozzá:
http://www.triode-systems.com/modules/wfsection/circuits/single-sta...it.png üdv
Mi ez a 250V VDR Ha az amire gondolok (túlfesz ellen)akkor megfelelő értékű biztosíték feltétlenül szükséges!
vdr = Voltage Dependent Resistor, azaz feszültségfüggő ellenállás.
A vdr-t villámvédelemre szokták legsűrűbben használni... üdv
Kösz a minap csináltam épp egy beltérit az is hasonló megoldású volt és épp egy ilyesmi ment zárlatba a túlfesz miatt!
Sziasztok!
Úgy hallottam, hogy RC tagokkal is meg lehet oldani a zavarszűrést, nekem erősítőbe kellene, ha esetleg valaki bármi érdemlegeset hozzá tud szólni, kérem ne habozzon Üdv
Jól gondolod, tényleg meg lehet, ám egy quad405-nél akkora a trafó primer oldalán is az áram, hogy az rc-tag ellenállásán hatalmas negy áram folyk---> nagy teljesítmély-->rossz hatásfok és nehéz beszerezhetőség...
Üdv.: Hurka
Köszönöm szépen a választ, az mai gyors előzetes olvasataimből arra következtettem, hogy sorban kell kötni az ellenállást, akkor meg nagyobbnak kéne lenni, mint a trafó, mert nekem 2db 680 Wattos toroid lenne benne
Azért gondoltam RC-re, mert a vasmagos tekercs állítólag sokat ront a dinamikán, mondjuk a Technics SU-A900-as erősítőmnek olyan dinamikája van, hogy kettéáll a fülem a mai napig tőle. Van 6db bontott zavarszűrős tápcsatlakozóm, de annál csak jobb egy gondosan megépített panelon elhelyezett verzió. RLC-vel esetleg van valakinek egy derék kis kapcsolása hozzá beültetési meg nyák rajzal?
Ja bocs, tehát bármilyen zavarszűrő jó, lehetőleg szép hangú tehát lehet LC is.
Remélem mire oda kerül a sor valami hozzá értő megadja a választ.
Ezen már énis gondolkodtam hogy hogyan is lehetne csinálni egyet, de nagyon eltántorítottak, mert amit az üzletekben lehet kapni azok jobbak mint amit házilag lehet készíteni! De azért én megpróbálom . A melléketben ott van minden, csak én nem fogok tekercset csinálni/venni hanem nekem van itthon bontott, az is egykoron zavarszűrőként üzemelt úgyhogy nekem egyszerűbb valamivel, csak azt nem tudom, hogy hány mH, csak annyit tudok róla, hogy 2Ω -os!
Sok sikert az után építéshez így 1 hónap elteltével
tyhűű hát így nem nagyon tudom hogy mire gondolsz
Igen, erre gondoltam.
Szerinted jo ez erősítőbe a trafó elé? A fürdönkben van 1 neon, és az felkapcsoláskor zavarja a mélyládám. Rosz Pc tápból meg van dögivel.
Valaki használt már pc- tápból való emi szűrőt erősítőbe? (olyat ami 2 hozzászólással ezelőtt van)
jó az igen, emi filter minden hol, emi filter marad
csak a terhelhetősége marad meg :yes:
én a zavar szűrést/bár csak ideiglenesen/ egy 230/230 as leválasztó trafóval oldottam meg! mivel van egy kis régi pc tápból bontott ac220v/10w ventilátorom és az ha ki vagy be kapcsoltam akkor zavarta a házimozi rendszert! így beletettem ezt a kis leválasztó trafót és már meg is volt oldva a dolog! most majd kerül a végleges helyére a ,, kicsike": bele a drága jó unitra diora erősítőbe! D mert hogy abba is minden bele hallatszik -_- egészen ma délelőttig! ja és én a primer elé fogom tenni nem pedig a secunder elé!
hmmm milyen okos emberek vannak itt
Eszem be nem jutott volna a PC táp az alaksorba nélkületek, köszönöm!
Sziasztok
Nekünk a problémánk az, hogy egy masszírozó űlésbetétet használunk, ami egy kis adapterrel 220-at kap. Amikor ezt bekapcsoljuk akkor a vestel és az orion tv-t zavarja, bezzeg a régit nem Miért van ez? És szerintem én is egy zavarszűrővel(pc tápból) szeretném ezt orvosolni. Szerintetek jó lesz ez?
ÜDV.
Kipróbáltam már 3 különböző hálózati zavarszűrőt. Ám egyik sem vált be.Mindegyiknél lehetett hallani egy nem is olyan kis puffanást a zenében mikor pl: a pákát bekapcsoltam. Quad-ot cseréltem le VF2-re a tápot meg 1 az 1-be átdobtam. A tápban lehet valami ,mert a Quad-nál nem csinált ilyeneket? Mit tehetnék vele,hogy ne pattogjon itt nekem mindenféle villanykapcsolásra.Mert nagyon idegesítő. Köszönöm.
Aha szépek.
Én szegény gyerek vagyok, inkább kipróbálok valamilyen hülyeséget.Mondjuk sorba kötök egy pár PC-s szűrőt hátha....vagy telerakom kondival,mittudomén. De azért köszike. Valószínüleg nem megfelelő terhelésűt próbáltam eddig mer a Táp 750VA-es.
Üdv.
Na vettem egyet gyárit. 500W -ost.400VA-es trafóval is próbáltam. A hiba még mindig ugyanaz.Most már nagyon mérges vagyok.Lehet,hogy a hálózatban gerjeszt valami? Mindenesetre érdekes,hogy másnál nem csinálja csak ennél az erősítőnél. Már megpróbáltam másik trafóval meg másik puferrel de nem akarja abbahagyni a durrogást. Mi lehet ez?? Az alacsonyESR értékű kondik nem ilyen bajok kiküszöbölésére valók? Van valakinek ötlete?
ÜDV.
Idézet: -nincs mert most tesztelem csak úgy hentereg a szőnyegen egy könyvön.„Fémdobozban van az erősítőd?” Idézet: -fadobozba lesz úgyhogy nem akarok hálózati földelést.„Használod a hálózati földelést az erősítődoboz leföldelésére?” Idézet: -fogalmam sincs hol lehet az a zavaró tényező,az a baj,hogy mindenre így reagál.„lágyindítót, vagy egy nullátmenet kapcsolót építhetsz a zavaró készülékhez.” Mi az a nullátmenet kapcsoló?Egysarkú talán,ahol a fázis van kapcsolva? A trafóhoz van lágyindító.
Aha.
Akkor beépítem aztán meglátom utána milyen lesz de azért belerakom a szűrőt. Köszi.
A jó francba, én kis buta a hosszabbítóra nem is gondoltam pedig az volt a bűnös
Sziasztok egy hálózati zavarszűrőre lenne szükségem egy triakos kapcsolóhoz. A triak 400V-t és max 32A kapcsolna. Nézelődtem a retnél hátha találok ekkora fojtót de csak a 10A-s volt a legnagyobb. Azt szeretném kérdezni hogy ekkora teljesítményhez milyen típúsú vasmagot (lehetőleg amit a LOMEX-ben vagy RET-ben kapni lehet) mekkora huzalátmérőt, hány menetet, a tekercseknek hogy kell elhelyezkedni a toroidon.
Válaszotokat köszönöm.
Szevasztok
A hétvégé elészült az első erősítőm.tda2003al..és egy 6ohmos hangszró van rákötve..az lenne a problémám vele hogy a (viszonylag elég magas) hangokat nem adja tisztán...hanem így cicceg.Na nemtudom máshogy leírni..még elég kezdő vagyok.Ugyhogy a segítségeket várom Köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |