Fórum témák
» Több friss téma |
De ez hogy fog neked szélirányba állni?
Ez fix szélirányhoz jó csak.
190 cm átmérőjű lapátkerék kb mekkora fordulaton dolgozik? Még nem volt erős szelem,úgy saccra 120 körül pörög percenként az enyém.
Generátor még nincs rajta ![]()
mert függőlegesen szokás használni akkor mindegy a szélirány..
Az enyémeknek 150cm az átmérője és 280-as fordulaton még csak 5A-nél jár.
Gratula! Már csak az lehet a gond hogy ha a generátor már alacsony fordulaton dolgozna akkor meg fog állni a rotor a két állás között. Ha meg magasabb fordulaton indulna a generátor akkor elveszted ennek a típusnak az előnyét hogy szellőben is dolgozhat. (Ezért szokták legalább a felét elforgatni 90 fokkal.) Ha tovább fejleszted, akkor majd próbáld mégjobban kiegyensúlyozni, mert rengeteget számít neki. (Nem csak amiatt hogy nem hullik szét minden idővel a rezonancia miatt, hanem azért is mert ezzel erőt nyersz ami a generátornál plusz teljesítmény.)
![]()
Köszi
![]() A következő lépés a 3 lapátos és ha rakok még két bakot balra és jobbra, akkor 6 méteres lesz a hossza. Még nem szereltem fel a szélterelőt, ami 45 fokot zár be a földdel és így 250%-al nagyobb felületről érkezik a lapátokra a szél. A generátorom 200-as fordulaton ad 500 wattot, majd ha meglesz a 6 méteres változat, akkor fogom rákötni, addig csak játék ![]()
Jó nektek van generátor
![]() Nekem meg kész a cuccom,és csak üresen forog... Nem akarok + súrlódó cuccokat beépíteni,valahogy a légcsavarra kell szerelnem a generátort... Sajnos nincsenek nagy mágneseim,sem sok huzalom a tekercseléshez. Így egyenlőre csak "látványosság" Már megkérdezték:helikoprter lesz? ...
Ez sajnos sehogy, de az uralkodó szélirányra merőlegesen van betájolva, ami észak, észak-nyugat.
Ugyebár a dél, dél-kelet is jó neki. A délnyugati oldalán a házam felső szintje van, az észak-keleti részen pedig egy nagy nyárfa.
(nem fúj a szél és itt sincs senki.....nem történik semmi és nincs miről olvasni....hah ez sem egy jó nap)
Jaja már többször volt úgy, hogy fújt a szél, mint állat, erre gyorsan összedobtam egy turbinát, majd azonnali hatállyal szélcsend lett....
![]()
Ismerős.... ilyenkor beáll legalább egy hetes szélcsend, csak nehogy tesztelni tudj. Aztán ha megjön és kiderül hogy valami alapvető hiba van akkor meg egy hétig orkán van csak hogy ne tudjál hozzányúlni....murphy törvényei...a vajas kenyér garantáltan pofával lefelé esik.
![]()
Hát ez az, és akkor mondja meg nekem valaki, hogy ez a Murphey vagy valami felsőbb akarat, vagy az olajlobbi figyel minket műholdról és befolyásolja az időjárást a negyedik térdimenzióból...
Ma délutánra ígértek szelet.
Remélem látom ma rendesen forogni a lapátkereket ![]() Napok óta szellő sem rezdült.
Basszus remélem nem fog lefújni a tetőről
![]()
Hát nálam semmi szél sem volt. Csöveket szigeteltem a tetőn, a hőmérő szerint ott fenn 32 fok volt.....majdnem lefolytam....
Nálam sem volt semmi.... Legalább végeztem
![]()
Sziasztok!
Érdekességképpen egy egyszerű szélgenerátor: - http://bazarghai.blog.hu/2008/09/10/szeleromu_szelgenerator_egyszov...nergia Mit szóltok hozzá?
Itt sem volt még csak szellő sem...
Talán ha 3 - 4 alkalommal mozdult meg a kerék...
Sziasztok!
Sajnos a hajas dolog becsődölt. Semmi értelmeset nem lehetett kihozni belőle. Nem érdemes vele kínlódni. Tegnap nálam fújt a szél rendesen és volt alkalmam este fordulatszámot mérni. Átalakítottam kicsit a turbinát úgy hogy a tetejét összefogattam, ahogy először is terveztem. Most már van fordulat rendesen. Méréseim szerint 6 - 8 km/h -s szélben elért 130-150-es fordulatot. Mivel úgy tűnik, nálam ez a szélsebesség a mérvadó, ehhez kell készítenem a generátort. Igaz ha rajt lesz a generátor, biztosan meg fogja majd egy kicsit. Szerintetek elegendő a fen írt fordulat ahhoz hogy termeljen? üdv.: kla
Szerintem egy sokpólusú légmagos generátorral jó lehet.
Szia !
Az én generátorom 200rpm-nél adja le 36 volton az 500 wattot. Ki kellene próbálnod.
A héten szétkaptam egy csavarbehajtó/fúró gépet. Aranyos bolygómű van benne, nehéz volt összerakni. A lényeg, hogy megforgattam egy fúrógéppel os 20 voltig felment a termelése. Egy 12v 35 Wattos spot gond nélkül világít és kipróbáltam egy 60 centis ellenálláshuzalt, amivel hungit szoktam vágni. Ez is jól bemelegedett, használni lehetett egy műanyag kacsa lefejezéséhez
![]() ![]()
Vettem egy digitális kerékpár sebesség mérőt és fel szereltem a turbina alá. Egy mágnest tettem a lapáttartóra és az izgatta az érzékelőt. Ahányszor el repült felette a mágnes, egyet tolt a számlálón. Majd egy stopper és percenkén leolvastam a mérőt. Leolvasás után nulláztam a számlálót. 10 mérést végeztem alkalmanként, aztán átlagoltam.
Már én is nézegettem pár olyan motort,jó erős mágnesük van. De elrettent a nagy fordulat,amit igényelnek.
És nagyon gyenge a csaapágyazásuk is, ráadásul nagyon aprók....
Ma feldobom a turbinára kétszeres áttétellel, így meglesz a 150 körüli fordulata. Ha elérhé a 14 voltot, akkor dobnék rá 2 db 6 voltos ups aksit és egy ups használnék inverternek egyenlőre.
szia!
Hány pólusú a te generátorod? Hogy sikerült a teszt a generátorral?
Szia !
Úgy olvastam, hogy 21 mágnes és 20 tekercs, vagy fordítva. VAWT500 volt a neve a permanent-nél. Úgy hallottam, hogy már nem kapható, de nemrég találtam egy másik helyen is ilyen 65K pénzösszegért. Permanent vawt500: Link A próba nem sikerült, mert kellene nekem még hozzá egy legalább 2m hosszú ékszíj, de a forgórészen már fent van a tárcsa. Kicsit egyensúlyoznom kell még a turbinát, meg kerékagyak is kellenek a 6 métereshez. Rudgosom az esztergályost, de mivel már előre összeraktam neki egy számítógépet fizetség gyanánt, egy kicsit lassan halad ![]()
Bocsi, rosszul emlékeztem !
![]() Mágnesek: 20db íves mágnes Tekercsek 51db tekercs Egyenirányítás: 51x2db dióda 36V 500W Még egy helyen találtam: Link
Az utóbbinál nem tudsz venni, csak a leírását meg a képeit tettem fel oda, mert többen is érdeklődtek hogy hogyan néz ki belülről......meg ha jól látom most az a link el sem érhető
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |