Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Szia Tony994!
Elsőre nekem úgy tünik, az index romlik el. Ez lehet több okból is. (Az adó és vevő nem pontosan van egymásra írányitva). Valami miatt leáll az index infra LED-je, vagy a propelleren lévő fotódióda. Ezeket kellene először levízsgálni. Ha ezzel megvagy, és nem javult a helyzet, keressük tovább a hibát. - Az idő és dátum kiírása az jó? Szia
Szia.
Ezzel kezd a hiba keresését: - Szórt fényt kaphat a fotódióda, ezért teljes sötétben is nézd meg. Szia.
Nézd meg, hogy a fototranyódnak mekkora a kollektorköri ellenállása. Próbáld ki az eredeti helyett 100k ohm -mal.
A tranyóra húzz oldalról egy műanyag csövet vagy alkoholos filcel fesd be az oldalát,hogy a fényt csak a végén kapjon! Nekem is megbolondult mikor élesztettem csak nekem szerencsém volt mert a teraszon csináltam az élesztést és jött egy felhő és jó sötét lett akkor indult be ekkor esett le a fény árt neki!
Én speciel zsugorcsővel oldottam meg.
Már csinálom a zsugorcsöves megoldást utánna írok. üdv
Ráhuztam a csövet de semmi javulás megint meghal
Behúztam a sötétítőt elég sötét van de mostis meghal mejik ellenállást cseréljem ki?
Most hogy rajtavan a cső (piros) semmit nemcsinál semmi se világít rajta..
Most levettem a csövet és most még inkább semmit se csinál :S
Szia!
1. Az infra LED ad-e ki fényt? Kösd le a motort, de a trafót hagyd rajta a bázison. Kapcsold be az infra led-et. Mérd meg rajta a feszültésget. 1.2 V körül kell lennie. Telefon fényképezője, más fényképező segítségével "láthatóvá" lehet tenni e sugárzását. 2. Érzékeli-e a fototranzisztor? Kapcsold be a táplálást. Kézzel forgatva a rotort vidd a tranzisztort az infra LED fölé. Mérd meg a PIC PB0 lábán a szintet. Alacsony szint kell, hogy beálljon, ha a LED ad ki fényt és a tranzisztor a LED fölött van. Finoman elfordítva (jobbra - balra) előbb - utóbb magas szintre kell váltania (>4V). 3. Akkor nem rajzol ki semmit sem a propeller, ha a motor forgása túl lassú, vagy nagyon egyenletlen. Kiegyensúlyoztad a rotort? Szia.
Szia!
1.145 Voltot mértem az infra lednél , megnéztem telefonkamerával és világít.Kicseréltem a vevőnél a BP 103 -mat egy újra most kiírja a szöveget , de megint villog.. üdv
Azon gondolkodom , hogy az alátétet kicserélem egy egy távtartóra és akkor a tekercset megtudom emelni , én arra gyanakszom hogy túl sok kakaót vesznek fel a ledek és a PIC nemkapja meg az 5 voltot mert a ledek elveszik , és meghal ez nem lehetséges?
Érdekes..Most itt megy melettem 4-szer végigment a szöveg és most meghalt...Érdekes hiba..
Szia!
A propeller puffer tápra tegyél ideiglenesen még egy 1000 mikrót, vagy egy másikat, aztán nézd meg a működését újra. (Az idő kiírásával nincs ilyen hiba?) Talán a terhelések miatt valóban leesik az 5V is. Szia.
Szia azzal nem próbálkoztam mert nincsen távirányítóm , de majd lessz
Szia!
Ezek szerint egyből szövegmódba lép, és most csak ezt jelzi ki? Szia.
Ugyvan megcsinálva a progi hogy szövegmódba menjen engem inkább a szöveg érdekel..Az írja ki hogy Elkészül Tony propeller clockja ....
Nagyszerű Tony994!
Nos, akkor tegyél még egy próbát úgy, hogy lekötött motorral is mérd meg a puffer tápját, terheléssel is (100 Ohm 2W !) . Valószinű, hogy egy bizonyos terhelés hatására esik szét a kép. mert nics elég nagy teljesítmányátvítel a forgótrafóról. Szia.
Szia!
Hogyan lehet a demószöveget kicserélni? Például " Kálmi clock ja". Köszöntem.
Szia!
Több lehetőség is van. Pl:: amikor a hex állományt beolvasod az íróba, az EEprom tartalmát ott át tudod írni azonnal a kivánt szövegre. Ezután kiírod a PIC-be. Szia.
Szia!
Majd holnap..Már fáradt vagyok!üdv!
Szia!
Én icprog106B-t használok írásra,de ott csak másolás és be illesztést találtam. közvetlen szerkeszteni nem tudtam vagy nagyon béna vagyok.
Szia!
Amikor a hex állomány be van olvasva az icprog-xxx-be, alul ott van egy ablakban az egész EEprom tartalom. Ott tudod módosítani a kivánt szövegre. (Ahol az eredetit is látod beírva azt kell átírni). Csatolok egy képet hozzá, szia.
Szia!
Aha így most már értem. Ezer köszönet érte .
Szia!
Tudom mi a baj , amúgyis 12 volt helyett 20 ról járatom...És az elején azért jó mert hideg ezért nem hibázik , de mikor már körbement párszor bemelekszik nagyobb lessz az ellenállás és a PIC a terhelés miatt nem kapja meg a 5 voltot... Most akkor újrakéne tekerni szerintem nagyobb menetszámmal és egyenletesebben, abban nem tudsz segíteni hogy huzalt honnan tudok szerezni? Mert semmmi ötletem , esetleg te nem tudsz nekem küldeni annyi huzalt amiből újratekerem..Még azon gondolkodom most van itt a lomtalanítás kéne keresni egy TV-t szétszedni és a huzalt kiszedni belőle csak az a baj hogy mindenhol ülnek ... üdv!
Szia!
Állítsd kisebbre a kitöltési tényezőt. A bázison távirányítóban beállítható.... Zománchuzalt (kis tételben ~ 20dkg) Villért-nél lehet kapni. Szia
Szia
Nagyon érdekes ez a dolog, ha már meg a 16F akkor visszatérek rá. üdv
Szia!
A propeller programok is sokkal többet tudnak... |
Bejelentkezés
Hirdetés |