Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Te már most kinőtted az SE-t. Kezdheted a PP-t építeni.
Szia!
Ha jól gondolom,akármilyen trafó nem jó hozzá,azt szerezni kéne,ugye?
Ma átvezetékeltem a kis piccolot. Kapott 0,5mm átmérőjű hőálló szigetelésű szép kis merev vezetékeket belülre. Egyúttal kicseréltem a katódhidegítő kondikat újra, a régi használt, bontott helyett.
Janinak is, meg Cirok Lacinak is hihetsz. Meg Sturbinak, Köbzolinak, és még sok mindenkinek. Nem ellentmondásokat állítanak, itt inkább olyan a dolog, hogy a szőke, vagy a barna tetszik-e jobban. Mindegyik "veri" a bolti erősítőket.
A Jani kis PCL-je pl. rám nagyon jó benyomást tett (az én technikámon), de számomra elegendő hangerőn sokszor "belefutott" egy-egy túlvezérlésbe (főleg a "kitartott" basszusokon), ahol már elfogadhatatlanul torzított. Érzékenyebb hangdobozzal lehet, hogy elegendő lett volna a hangereje, "de a katona azzal harcol, amije van". Az EL is ( a Jani által tekert trafóval) egész jól működött, nem volt köztük akkora különbség, hogy toleráltam volna miatta a kisebb teljesítményt. A PL500 PP-ről nem tudok csodákat mesélni, csak egyszerűen végezte a dolgát. Kíváncsi lennék Jani PP-jére is.
Értelek, igazából lehet hogy egy PCL elegendő lenne, nem kell óriási teljesítmény, csak egy picivel több kellene mint ami van. Meg igazából a kíváncsiság is hajt, egy PP-t is kell építeni. Persze csak lassan és okosan, nem kapkodunk, ez volt az első amit Kőbüki mestertől már megtanultam. Előbb befejezem az EL-t, rommá hallgatom majd szépen elkezdem begyüjteni a dolgokat a PP-hez. Ez a terv. Addig meg szedem az infókat és próbálok okosodni, véleményeket hallgatok.
Én itt a szobában jól elvagyok a piccoloval. Tudom meddig tekerhetem neki oda hogy ne torzítson. Zenehallgatásra elég ez, de ha dübörögni akarok arra ottlesz az EL84PP . Akarok még egy 2x30W-os PP-t majd az AV760/C dobozába PL36-al.
Nem annyira tragikus a helyzet. Sajnos én már adni nem tudok, mert minden ilyen trafóm elfogyott (a fórumtársaknak elosztogattam). De könnyen lehet, hogy valakinek éppen van felesleges. Kérdezz rá bátran....
Nálam a trafónak való anyagot megtalálod. Ha majd belevágsz elviheted. Majd megpróbálok a tapasztalataim alapján segíteni. A 84 PP is már rég bedobozolt kész gép lenne. Meghallgatás alatt bizonyított, hogy jó a hangja és 12W le is jött róla tisztességesen. Csak a lustaság/időhiány miatt nem tudtam újratekerni a kimenőket. Így meg nem is volt kedvem a dobozhoz hozzáfogni
Idézet: „A Jani kis PCL-je pl. rám nagyon jó benyomást tett (az én technikámon), de számomra elegendő hangerőn sokszor "belefutott" egy-egy túlvezérlésbe (főleg a "kitartott" basszusokon), ahol már elfogadhatatlanul torzított.” Ezt olyan jól leírtad, hogy én sem tudtam volna jobban megfogalmazni, valahogy ugyanez van nálam is az EL84-el, ha nincs előtte semmi csak egy CD lejátszó, akkor elég a hangerő, még sok is, de ha emelem a basszust, magasat, bármilyen módon, akkor kinyílik, testesebb , dinamikusabb lesz, viszont kevés a kraft, szegény kifullad. Pedig nem sok hiányzik a teljességhez, csak az a pici, de az sajnos hiányzik, mindamellet nagyon szeretem. Igaz ma egy picit elkenődtem az előfok hallatán, de sikerült túllépni (na vajon kinek köszönhető ez is )
Köszönöm szépen Janikám. Te egy úr vagy.
Értem a fejtegetést. Húha , holnap ZH? Akkor rá kell pörögjek a lecóra.
Az a kicsi ami neked még kell az EL84 SE-hez azt egy GU50 SE tudja. Ezt én is tapasztaltam. SE-ben nálam ez az utolsó lépcső teljesítményben. Utána már szigorúan a PP-k következnek.
Itt az előnye az MSN-nek a fórummal szemben. Ott azonnal kapsz választ a kérdésedre Köbzolitól ( Kitől mástól?).
Ezért kell hamarosan csinálnod a PP-t.
Igen, ezt valahogy sejtettem. De nem is akarok mégegy SE-t építeni, no nem mintha nem tetszene, csak, PP még nem volt, így nagyon kíváncsi vagyok rá. Ahogy Imi egyszer mondotta volt : "Köbzoli majd elmondja az ide tartozó ismereteket" Ez annyira tetszett, hogy meg is jegyeztem magamnak. Mindenesetre, meghallgattatom veled a kis SE-met, kíváncsi vagyok mi a véleményed róla. Egyébként döbbenet mit tud 2-3 igazi watt. P.M.P.O-ban ez már 1500W lenne.
Imi! A PL36 PP (talán 30W ) szerintem a maximum amit a hangfalaim elviselnek. Ezért ezt céloztam meg a max erősítő teljesítménynek amit csinálni fogok. Ennél nagyobb egy lakásban ritkán kell.
A PL500 hangerőben mindent tudott. Nem volt gond még az orgonával sem. Melóhelyről elvitte a kolléga haza(nem az övé volt), és majdnem összevesztek, mert nagyon nem akarta visszahozni....
Szerk: A PL36 kb ugyanazt tudja.
Hát igen, csak szegény Zolit se akarom már állandóan piszkálni a dolgaimmal, neki is van ezer dolga, minthogy a kezemet fogja mindig. Szerintem azért kaptam tőle a könyvet, hogy addig is elfoglalom magam Ez persze csak vicc volt, remélem nem haragszik meg érte.
[OFF]Szerintem, ha legközelebb szervezünk Janival, Szamócával Köbzoli-túrát, szerintem Neked sem kéne kihagyni. Zoli személyes varázsa a hosszú útért bizonyosan kárpótol.....
Kíváncsi is vagyok a hangjára nagyon . Milyen hagfalakkal hallgatod? Mérd be hogy mit tud műterheléssel, szkóppal, hanggenerátorral. Frekimenet...
Ezt én is tanúsíthatom ! nem oly rég voltam a Köbzolinál , S jót beszélgettünk !
Igen, invitált már magához engem is, meg egyszer találkoztun a börzén személyesen, nagyon szimpatikus , csak tudjátok, nem olyan egyszerű így gyerek meg asszony mellett elszakadni itthonról, egyedül tartom a házat, rengeteg a tenni való, de talán majd egyszer ha úgy alakul, egyébként szívesen elmennék.
[OFF]Lacikám, sajnáltuk is, hogy nem tudtunk szombaton menni, de így meg találkoztunk Nyikolájjal. A börzén egyedül Moszkvai kollégával futottam össze.
Fél gyári SHARP dobozaim vannak, a magasak már cserélve lettek, nem nagy szám dobozok, nem olyan rossz, de nem is pró, közép kategória, bár őszintén szólva a mini hifim falai valahogy jobban szólnak, lehet az impedancia, vagy hogy nem zárt dobozok, nem tudom, talán jobb az érzékenységük.
Ha elkészülök vele, persze bemérem, de még sok a tennivaló rajta, ma is mérnem kellett volna a babucim nem engedett, apának játszani kellett de szépen lassan azért haladok vele.
Írok hivatalos kikérési igényt és távolmaradási igazolást az asszonynak!
[OFF]Matthew, Ampervadász Peti, és időnként Zolee1209 is szokott velünk jönni, de ez már 2 kocsis túra lenne.
Kocsi nem érdekes. Akad szekér ha kell, inkább az idő.
Még az előző oldalon olvastam, mire készültök, gondoltam csatlakoznék... Na majd meglátjuk!
Nekem nincsenek nagy szám hangfalaim csak Vidi DC2050E bár azt mondják és a hifi magazin a tesztben is írta, hogy ez nem annyira rossz és a Vidik között a jobbakhoz tartozik. Szerintem nem szólnak rosszul az erősítőimmel. Erzékenysége lehetne nagyobb nekem csak ennyi a gondom vele.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |