Fórum témák
» Több friss téma |
Okés, csak az infók miatt linkeltem be
Tudsz valamit a Kovács féle gépről ? Ezt a generátort használja. Az lenne a kérdésem, hogy ha áttétellel használják, akkor hogy a csudába oldották meg ?
Nem tudom kire gondolsz. Tudnál esetleg linket hogy hol volt szó róla? (így hogy "Kovács" féle gép, most hirtelen nem ugrik be )
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, igaz nem szélgenerátor, hanem vízkerék esetén: Megépítettem egy vízkereket, amely fordulatát sikerült felgyorsítani stabil 800 fordulat/perc. Generátorként egy autó alternátort (Bosch 90amp 12V) szeretnék használni, de nem elég neki ez a fordulat, alig termel valamit. Szerintetek mi lenne a leghatékonyabb megoldás, hogy lehetne átalakítani az alternátort, hogy ezen a fordulaton is termeljen rendesen? (Hallottam már a tekercs kicseréléséről mágnesre... mégis mi lenne a legjobb) Ha tudsz ötletet mondani hálás leszek érte!
Ha autó generátort akarsz mindenképp használni, meg kell növelni a fordulatot. Szerintem egy 1:2-es áttételt építs be a kerék és a generátor közé.
Szia !
Az autógenerátort gerjeszteni kell, ha jól tudom és kell neki 1500rpm legalább. Az a kérdés, hogy hány wattot szeretnél kicsiholni belőle. Addig is mindenesetre én állandómágneses generátort javaslok neked, mert azt nem kell gerjeszteni. Ha állandó a 800rpm, akkor pedig érdemes elgondolkozni azon is, hogy hogyan lehetne belőle 3000rpm a generátorra, mert akkor pedig lehetne 230v-ot is csinálni belőle 50Hz-en. De yooooo neked, hogy ilyen lehetőséged van !
Sziasztok! Ma nagyon nagy sikert könyvelhetek el. A benesh turbinám elérte a 180rpm-et. Mivel ez egy fekvő vawt, nem gondoltam volna. A tartószerkezet is jól bírta, bár 5m/sec-nél nem volt nagyobb a szélerő. Hatásosnak bizonyult a szélterelő, amit felszereltem elé. Kipróbáltam a 3 lapátosat is, de az betegágy volt, jóformán el sem indult. Végre nekiállhatok a generátort rákötni 1:2 áttétellel. Remélem legközelebb már termelési adatokkal is szolgálhatok.
Gratulálok! (...és közben megesz az irigység! Honnan szedtél szelet? Nálam hetek óta semmi.... )
Üdv.
Van egy 800 wattos inverterem és azt szeretném tápláni 12 V-al. Ha kicserélném az alternátor forgó részét mágnesre, vajon lennének gondok a Volt szabályzóval? ugyanis jelenleg 12V ra van szabályozva. Ha valami eredményt elérnék, akkor áttudnám építeni a kereket akár 3000 fordulatosra is.
Köszi a videókból kiderült, hogy 11-16 óráig fújdogált, pedig itt Érden nem is a dombtetőn lakunk, hanem egész mélyen. Reggel jedi megérzésem volt, hogy kapcsoljam be a webkamerás rögzítést
Ilyen magas watt esetén nem annyira jó a 12volt. Majdnem 70A. Jó vastag kábel kell és a távolság sem tesz jót neki. Inkább a 3000rpm lenne a tuti! Akkor nem kellene inverter.
Szia persze a kis 1-2 kW-os áramfelylesztőkön is szoktá használni őket.
Én egy olyan megoldáson agyalok hogy egy aszinkron motor forgórészbe belefurok hosszába mondjuk 8-as furóval és rudmágneseket ragasztok bele. Az állórész tekercseket meghagynám . Azokról levehető lenne a teljesítmény.
Szia! Én úgy tudom, hogy kell bele mágnes, sőt a mágneseknek a lehető legközelebb kell lenniük a tekercsekhez.
Tibi65! Te próbáltad már? Mérési eredmények vannak?
Jó az elképzelésed,de elég sok mágnes kell bele!
És utána kell nézni a polaritásnak,nem mindegy hogy van belerakva. Egy sorban egyforma polaritásúak,és a következő sor meg ellenkező polaritású legyen.
Mázlista sztem is!
Bár csak lenne itt mellettem egy patakocska Mehetne napi 24-ben,az már produkálna egy kis "energiát"
Oké megy mágnes nélkül is de akkor szinkron fordulat felé kell pörgetni és kondi is kell rá.
De ha a forgórészt betüzdeled mágnessel akkor kis fordulaton is képes termelni és az állórész vasmagját összehasonlítva egy sima autó generátorral elég meggyőző érv a motor használata mellett. Pl:egy 1,5kW-os motor állórész vasa 3-4 szer mélyebb mint egy generátoré. Ha jól gondolom akkor a hatásos tekercs hossza is hosszabb igy adott feszültség eléréséhez kevesebb menet szükséges.
Sziasztok csak tegnap álltam neki kísérletezni áramot termel az biztos.
Szuper! Várjuk az adatokat!
Én ebből indultam. http://fenykapu.free-energy.hu/pajert/index.htm?FoAblak=../pajert53...r.html
Vicces az a ingyenenergiás lap... Ez a mágnesekkel telepakolt rövidrezárt forgórészű motort használni generátosnak ötlet, súlyos születési rendellenséggel született ötlet. Szóval: FORGÓRÉSZCSERE !! Anélkül nem lesz elfogatható az eredmény. Belefurkált mágnesek erővonalainak nagy része a forgórészben maradnak, tehát nem fognak áramot indukálni. Ezért az egészet egyetlen hatalmas mágnesre célszerű cserélni.
Nekem az jutott eszembe, súlyos hiba volt az OPNI-t bezárni...:{{{
Tud valaki abban segíteni,hogy a tárcsás légmagos generátor méretezése hogy alakul,gondodlok itt a tekercsek számára mágnes nagyságára és számára átmérő stb.Illetve Ac szervo motor átalakítása miként lehetséges a forgorészben mágnes van a gond az hogy az üzemi fordulat és a generátorként használatos fordulatnál nagy a különbség.Tehát lehetséges-e ugy áttekerni hogy kisebb fordulaton adja le a feszültséget.
De ha valkinek magyar esetleg német nyelvű leirása van légmagos generátorhoz szívesen venném.Elöre is köszi.
Ezt a forumot ajánlom,olvasgasd.
Sokkal több információt találsz! Légmagos generátottól is. http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9106929
olvasom én azt a forumot is,de konkrétum mindkét forumon édes kevés.Számszerű adatokat szeretnék pl mi változik ha csak 4 tekercset csinálok nagy mágnessel vagy 16 kisebb mágnesekkel,vagy például az átmérő csökkentésével mennyit "gyengül" a generátor,mert hogy a kerületi sebesség kevesebb lenne. stb.
De mint 2 évvel ezelőtt igy most is kevés a valósan mükődő saját készítésű szélkerék igy az infó is. A neten sok leirást találtam de nagy része mese.Leirások mellé fotokon egyértelműen látszik,hogy "lopott képek" mikor nem magyar szabványnak megfelelő konektor van a háttérben vagy a mágnesek S és N-nel vannak jelőlve É és D helyett stb.
(.....és sokkal több mellébeszélést és kioktatást is kapsz, ráadásul olyanoktól akik bevallottan nem építettek még semmit. Azért itt sokkal népszerűbb az építés mint ott. Említsed csak meg erbe-nek a légmagost majd meglátod mit kapsz..... )
|
Bejelentkezés
Hirdetés |