Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   732 / 3607
(#) SALáta válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

A hozzászólás végén egy jóízűt nevettem, persze ismerek pár ilyet. A legjobb az az illető volt aki a volt kollégáimai és engem teljesen kikészített, és utánna mondta hogy visszajönne. Annyit ökörködtünk hogy néha visszagondolva már fáj a hasam a nevetéstől. Valahogy minden jó volt egy ideig, de nem sokáig tartott ez az idő. Vannak szép pillanatok. Én az oktatást találom most silánynak, nem gakorlati emberek hanem elméleti emberkék oktatják a gyakorlatokat. Ebből ha bekerül egy friss hús egy jól összeszokott bandába nagy nevetések szoktak lenni.
Aki nem küzd az éetben nem ér el semmit, ha itt meg apuci anyuci eltávozik akkor igaz barátai nem lévén akkorát koppan hogy fáj még aki látja annak is.
(#) Norberto válasza Georgee hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

PIC-ezni tudsz, ott az MPLAB-ban a beépített szimulátor.
(#) _ampervadasz_ válasza SALáta hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Idézet:
„oktatást találom most silánynak, nem gakorlati emberek hanem elméleti emberkék oktatják a gyakorlatokat”

Van benne sok igazság. Anno nekem, két gyakorlatis tanárom volt az egyik, valóban "elméletis". Egy háromfázisú esztergagépet nem tudott bekötni, illetve igen, csak nem jött rá miért nem indul el. Igen kitalálták a forgásirány védelemt is, az ilyen elmés szerkezeteknél, és ez vastagon le is volt irva az installációs füzetben. Nagy égés volt, mert az egész osztály ott volt, és látták a töketlenkedést.
A másik gyakorlatis valóban gyakorlatis, egy kicsivel azért többet tudott. Őnálla legalább valamit csináltunk. Igaz, egésznap 13 percet látni, amikor is reggel megnézi ki van itt, és kiadja a feladatot, majd 11 -kor bejön és megnézi végzett e már mindenki azzal a feladattal, amit már 145 -ödszörre kiadott. Persze mindenki megcsinálta, de gyakran azzal ütöttük el az időt, hogy játszadoztunk a nagyfeszültséggel és a biztonsági törpefeszültséggel.
400V -ra kettő darab 24V -os DIL00 -ás mágneskapcsoló ráköt, majd 20 másodperc múlva lángcsóva, vagy a 24V -on a grafitheggyel hegesztettünk, vagy alufóliával ugyan ezt. Még olyat is csináltunk, hogy bekötöttem egy 3x150A -es másgneskapcsolót berregőnek. Persze, hogy olyan hangja volt mint a zetornak.
Amikor meg a gyakorlatis tanárom megengedte hogy megcsinálhatom a GLE2 -es lépcsőházi automatákat, és amikor a gyakorlati vezető / igazgató bejött és látván hogy mit csinálok, elkezdett kiabálni, mert, hogy nekimegyek mindennek úgy hogy nem értek hozzá stb. jelzővel illetett. Persze néztem ki furcsán a sötét fejemből de mindegy. Csattogott egyet a fejemben az irógép, elkönyveltem a dolgot, és nem is vettem tudomást az egészről. Valahogy annak az embernek a szavára nemtudtam adni.
(#) DuMatyi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Egy biztos! Az oktatás minden sznten egy nagy N U L L A. Ha nem tanulsz még hozzá önszorgalomból tízszer (!) annyit, akkor nem leszel jó szakember. Önszorgalom alatt értsd: a hobbit.
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Értelek, és ez esetben meg is volt a hobbi, mind a villanyszerelés területén, mind az elektronika területén. Nem is hagytam abba az álmokfutásom folytattam tovább. Ezért voltam három tanárom "kedvence" is. Persze ritkán fárasztó poén is eszembe jutott, amit azonnal el is sütöttem. Akkor úgy pár percre földreküldtem mindenkit a röhögéstől.

Nekem a legnagyobb élményem a morze kúpos idomszer rászorítása volt a munkadarabra.... Nem hitték el hogy szemmel belövöm a gépet, persze óriási szerencse is volt részemről. A másik pedig az anyagraktáros nem szerette a tanárunkat és olyan anyagot adott ami még a fűrészgép lapjánál is erőssebb volt.. Fenomenális volt a hatás.
(#) zolee1209 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

WC pucoló...

A másik meg az volt amikor még Tóth Ferenc Csaba volt a fémipari alapképzős ( ő egy igazi koponya! ) és szerszámot kért az anyagraktárostól. Az anyagraktáros egy olyan 40 körül járó néni lehetett, és úgy hivta mindeni Borinéni. Szóval anyagot akart kikérni, és aznap nem lett volna órája csak beugrott egy másik tanár helyett és kérni akart szerszámot, és nem dta ki neki Borinéni.

Az ok az volt hogy ő most nem volt státustban ( szabadnapos volt) és nem adható ki neki, a szerszám, és mondjon egy olyan tanárt, akinek a nevére kikérheti. Erre mondott is, és akkor, erre megint volt egy kifogás, mert hogy az ő nevére nem is lehet kikérni, mert nem is velük van, hanem a másik tanár aki bla bla. Erre CSaba mondja, hogy akkor irja az ő nevére, és ekkor megint elkezdett szövegelni, mert hogy x , y tanár és úgy, meg azért. Erre Csaba modnja jó akkor az ő nevére írja. Ez így, fél percig ment. Csaba csak folyton azt mondta jó akkor irja az ő nevére. Borninéni meg már szerintem az internetes adatbázisban is felkuatta már szerintem az összes világon létező nevet, de nemtudott kifogni a tanáron. Mivel a diákok körében elmismert nagy koponyának számított, aki az inteligenciájával tudott fegyelmezni. Ezért a tanárok, és többek között Borinéni szemében is "ellenséggé vált". Nekik az volt a berögzött gondolkodásuk hogy, ezek a gyerekek buták, rosszak, tönkre tesznek mindent, semmire sem jók. Még csak meg sem próbáltak pédát mutani "ezek" tanárok, de róllam ez lepattogzott.

Vess egy pillantást erre a képre! Amikor a túlkoros lakatosokat oktatta, akkor bizony csodákat vitt véghez a Csaba! Amíg ő tanitott a géplakatos tudta mi az a hegesztő, a lakatos is tudta mi az a motor, vagy is csak a korlátokhoz mérten, mert az iskolának voltak keretei, munkadarabjai, csak egyszerűen nem adták ki minden valótlan, és valós okra hivatkozva. (A valós sem lenne, mit már ezerszer leírtam, hogyha a tanár benn marad a diákokkal, és tanít.) Egyébként amióta nincsen ott, azóta ismét a reszelővel, és a kb 10cm -es munkadarabbal barátkoznak a "lelkes" diákok, ami siralmas.

HPIM4186.JPG

Még egy kép, hogy jobban látszódjon a motorcsoda.

Jóéjszakát, mindenkinek most már eleget off -oltam mára.
Holnapra is kell hagyni valamit.

HPIM4180.JPG

(#) SALáta válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

A hal a fejétől bűzlik.
(#) DuMatyi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Szép!
Lágyforrasztás 1,5 mm^2-es rézdrótból, keményforrasztás, vagy lánghegesztés eljárással készült a kereke vasdrótból?

Nem semmi a gép!
(#) DuMatyi válasza SALáta hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

De nem ám! Eszméletlen aprólékossággal lett a festés is kidolgozva.
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Az a helyzet, már nem emlékszem rá. Annyi víz lefolyt már a lefolyóba.

Tóth Ferenc Csaba mindig is szerette a motorozást, és a vérében is benne van a mai napig. Régen motorokat szerelt összes stb. Nem úgy alakultak a dolgok ahogy kellettek volna, és adósság lett a ége. Melette elment Komáromba tanítani (ekkor ismertem meg), majd aztán végleg feldta ezt az álmát, és tanárként folytatta tovább, majd amikor a korábban leírt okok miatt elment onnan, és leköltözött a Pécs mellé Kaposfőre. Jeleleg édesannyával él együtt, segít neki, és Péett tanít most.

Eszembe jutott: Hegesztő pálcából, és egyébb található maradékokból készítették, láng hegesztéssel. Rézdót, és ehhez hasonlók nem voltak - mint az korábban irtam, pont azért, mert nem adtak ki neki sok alapanyagot, szerszámot - és láss csodát így is alkottak egy nagyot.

Megjegyzem az igazgatónőnek nagyon tettszett a produktum, és az irodájába kirakta. Aztán végűl inkább a zsibongónak nevezett előtérben egy üvegszekrényben kapott egy díszes helyet.
(#) Imi65 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

[OFF]
Idézet:
„és leköltözött a Pécs mellé Kaposfőre.”

Ampi, már biztos álmos voltál. Kaposfő nem igazán Pécshez esik közel. Kaposvár folyója a Kapos, nyilván innen ered, azért Kaposfő a neve a falunak. Szegény Kaposnak viszont eléggé útban van a Mecsek, nem igazán tud rajta keresztül Pécsre folyni, ezért nem is Pécsi-víz lett a neve. Nézd a térkép részletet.....
(#) _ampervadasz_ válasza Imi65 hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Jóreggelt mindenkinek. :kalap:

Üdv Imi65! Rég láttam karaktereid.

A "mellette van" foglmat nem szó szerint, hanem csak nagy vonalakban értettem. :yes:
(#) sprofan válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Megtudja valaki mondani nekem hogy ez pontosan milyen időpontot jelent? Fridays 9/8c
Amerikai oldalon van, egy sorozatot akarok majd nézni, azt tudom hogy péntekenként, de hány órakkor? (na meg azt is hogy GMT-5 óra az eltérés, de ez nem lényeges)
bocs ampervadasz, véletlenül a választ nyomtam..

Még a dokumentumot is sierült megtalálom ami a témáról szól.

Ezt az irományt Tóth Ferenc Csaba írta ( Alias: Vidék )

VAS

Mi történik, ha egy Vidék nevű arc a fémipari oktatód?
CHOPPERT FOGSZ ÉPÍTENI GYAKORLATON!!!
Nem tudom, ki mennyire van képben a szakképzésben uralkodó viszonyokban, de a mai fiatalságot a piáláson, szexen kívül nem sok minden érdekli. Kivételek hála Istennek akadnak, és azért az évfolyamonként pár emberért éri meg csinálni az egészet! Az egész úgy indult, hogy egyik tanulóm, akinek nagyon nem fűlött a foga a fémkörzőt reszelni, elkezdett marháskodni egy darab hegesztőpálcával. Elvettem tőle, mondván, hogy majd én csinálok valami értelmeset belőle. És lehajtottam egy apehanger kormányt, persze piciben. Na erre rárobbantak, hogy csináljuk meg már hozzá a motort is! Étkezőszünetben lerajzoltam a füzetembe egy durva choppert: Na gyerekek, akkor nekiállunk! (Ha már igazi choppert nem építhetek olyat, amilyet igazán akarok…) Lelkes segítség bőven akadt. Szép sorban készültek az alkatrészek, és egy azonos osztályba, de más csoportba tartozó srác – Berényi Gábor - össze is hegesztette. (Amikor megtudta, mit is vállalt el, ilyen képet vágott…) Így született a VAS, melyet 4 gyakorlati alkalom alatt raktunk össze. Kerekei forognak, kormánya fordítható. Teljes hossza 218 mm. Én magam festettem, szabad kézzel, ecsettel. Persze engedély nélkül készítettük, le is lettem szúrva, hogy 1, Miért használom el a drága jó alapanyagot engedély nélkül 2, Értelmesebb dolgokat is lehetne csinálni gyakorlaton. Pedig szándékom szerint ez kiállítási tárgy is lehetne a minden évben esedékes pályaválasztási kiállításon, és különben is az igazgatóasszony szólt, hogy az iskolai vitrinekben kiállítható munkadarabokat is készítsünk időnként. Azt hiszem, ez kellőképp feltűnő és nem is rosszul sikerült darab… (Hozzá kell tegyem, az elkészült mű annyira tetszik az igazgatóasszonynak, hogy a saját irodájába tette ki jól látható helyre …)
A munkákban az 1b/11 géplakatos és karosszérialakatos osztály tanulói vettek részt: Fakan Sándor, Farkas János, Kelemen László, Kunos Balázs, Romos Zoltán, Takács Tibor, az alaplemezt Kozár Ferenc feliratozta, a hegesztést Berényi Gábor végezte. A munka a Komárom-Esztergom megyei Önkormányzat komáromi Ipari Szakképző Iskolájának Almásfüzitői tanműhelyében készült 2007 január-február hónapokban, Tóth F. Csaba (alias Vidék) szakoktató irányításával.

(#) _ampervadasz_ válasza sprofan hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Semmi probléma.
(#) Norberto hozzászólása Okt 9, 2009 /

Nem akadozik rajtam kívül még valakinek a netszolgáltatása közületek?

Itthon olyan furcsa... jópár oldal bejön, de teljesen átlagosak pl. nem, mint Google vagy ilyesmik... HE az véletlenül pont bejön.

Érdekes szitu... biztos az "időjárás" miatt van ez.
(#) GrandF válasza Norberto hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Nekem is akadozik, méghozzá kb. ugyanúgy, ahogy neked.
Érdekes az biztos, bár nem hiszem, hogy az "időjárás" miatt van.
(#) tiggersoft válasza Norberto hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Nekem speciel a HE. volt nem elérhető pár perce, a többi pedig lassu...
(#) Norberto válasza GrandF hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Mármint úgy értettem az időjárást, hogy arra lehet fogni a szolgáltatók által, ahogy néha szokták.

Egyébként biztos valami támadás ért pár fontos szervert vagy ilyesmi...
(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Ezt nem csak te tapasztalod. Azt néztem én is, hogy a He nekem is villanásszerűen - mintha egy dokumentumot nyitottam meg volna meg - töltött be. Viszont a többi oldal elérése, egy kicsit lomhább. Gondolom a rossz idő miatt sokan neteznek, na meg persze péntek van és ilyenkor már mindenki otthon van az iskolából, koleszből stb.
(#) banyaiakos válasza Norberto hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Idézet:
„Egyébként biztos valami támadás ért pár fontos szervert vagy ilyesmi...”

Akkor ezt nem csak én látom?

wááá.jpg

(#) KTobi válasza banyaiakos hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Nem az első eset, de még nem találkoztam vele.
(#) banyaiakos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

ajaj
(#) _ampervadasz_ válasza banyaiakos hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Érdekes, ilyennel én még nem találkoztam.
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Az hagyján, hogy a fórumozók, de mit vétettek a topik címek?
Következő: »»   732 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem