Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   383 / 2544
(#) lapose válasza spinstilaz hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Szia!

Helyettesítő nem jó? Bővebben: Link
(#) spinstilaz válasza lapose hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

szeretnék inkább eredeti alkatrészt mert nem házilag tákolt erősítőről van szó.
(#) Bassmester válasza spinstilaz hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

A LOMEX -ban kérdezted már? 1516 az van nekik raktáron, a 3907-est pedig meg kéne kérdezni.
(#) Norby14 hozzászólása Okt 18, 2009 /

sziasztok! a segítségetekre lenne szükségem! vettem tegnap egy 10W-os mono erősítőt (egy kit, amihez adnak kapcsolási rajzot meg mindent, nekem csak össze kell forrasztani) TDA2003-mas IC-vel. Össze is raktam szólt meg minden de egyszer csak elkezdett zúgni a hangszóró. De ezt úgy kell elképzelni, hogy többször húztam le a 12V-ról és vissza mert közben állítgattam a hangzáson stb... ha vki tud segíteni az írjon légyszíves, előre is köszi!
(#) Norby14 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

szia! először nem, de csak kb 5 mp-ig hallgattam rajta zenét utána rátettem úgy is szólt majd ezután levettem a 12V-ról, visszadugtam és onnantól már csak zúgás volt hallható, de viszont ha rádugom a bemenetre a zenét akkor szól az egész de úgy, hogy a mély részeknél ad hangot, olyan mintha akadozna a lejátszás:/

szerintem az IC hibásodott meg, mert ha rosszul kötöttem volna be akkor meg sem szólalt volna egyszer sem:S am meg a leírás azt írja, hogy "A fémháza 0V-on van." és ezt úgy érti, hogy a negatív vezetéket a hűtőre is rákell kötni?

értem, amúgy kék színű a kondenzátorom és van rajta egy vastagabb szürke csík és 2db negatív jel van függőlegesen kicsit távolabb, na az a pozitív láb vagy negatív? mert lehet, hogy itt rontottam el
(#) Moderátor hozzászólása Norby14 hozzászólására (») Okt 18, 2009

Kezd el kérlek a nagybetűket használni mondatkezdésre!
(#) Norby14 válasza (») Okt 18, 2009 /

Rendben.

Akkor nem tudom, mit ronthattam el, de holnap megyek vissza a boltba megkérdezem, hogy mi lehet a baj, és köszi a segítséget! Majd holnap írok, hogy mi volt. Sziasztok!
(#) spinstilaz válasza Bassmester hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Igen érdeklődtem náluk, de sajnos nem tudják vállalni a beszerzését mert már nem gyártják. Az lenne a legjobb ha lenne valakinek fölösbe.
(#) szucsy3 hozzászólása Okt 19, 2009 /

Ohhh igazán köszönöm ezt a sok , és hasznos választ!
(#) bölcsész válasza szucsy3 hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Lehet senki nem tudta a választ...
Én pl. nem értettem, hogy miért nem tudtad lemérni? Nincs multimétered?
(#) szucsy3 válasza bölcsész hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Hmmm...
De van multiméterem, csak nem mér váltót mV-ban...
am mind1...már találtam megoldást
(#) bölcsész válasza szucsy3 hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Én is így jártam a hétvégén...
Végülis ez (mármint a nem segítés) is a segítség egyik formája.
Én is megoldottam a magam problémáját...
(#) DuMatyi hozzászólása Okt 19, 2009 /

Sziasztok!

Szükségem lenne egy igazán csúcskategóriás lehetőleg monolit IC-t tartalmazó erősítőre. Eddig nem találtam, lehet, hogy diszkrét elemekbőllesz.

Főbb jellemzők: minimum 10, maximum 15 watt 8 ohmon. Legyen alkalmas 4 ohmos meghajtásra is, lehetőleg rövidzár védett, de ha nem az, a tápágban egy áramkorlát megteszi helyette. Torzítási tényező 15 watt 4 ohmon maximum 0,1 %,20 Hz - 20 kHz sávszéleken.
(#) martin96 válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Szia!
Nézd meg a vf3 végfokot.
(#) hapro válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Esetleg egy Gainclone...? 1db IC meg még táppal együtt kb 10 alkatrész. Az a maximum 15W az ott 50W :hide: , de kisebb trafóval egy picit kisebb feszültséggel, máris lejjebb lehet menni vele.
Ha össze tudjuk hozni akkor egy ilyet meghallgathatsz nálam.
(#) DuMatyi válasza martin96 hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Köszi!
(#) DuMatyi válasza hapro hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Fantasztikus! Esetleg IC típusszámot mondanál? Láttam a kecskeméti találkozón az erősítődet.
(#) Norberto válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Séróból: LM3875

Remélem, eltaláltam a számot.
(#) lapose válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Szia!

Ha kicsit akarsz LM1875
Ha közepest LM3875
Ha nagyot LM3886
(#) DuMatyi válasza lapose hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Köszönöm! az első lesz! Mindenkinek hálás köszönetem!
(#) bölcsész válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Én most rendeltem LM1875 kitet a chipamp.comról.
Illetve most jött meg a csomag.
Tudom ajánlani.
(#) dj-mike hozzászólása Okt 19, 2009 /

Sziasztok!
Megépítettem az NMOS350/500 féle N csatornás végfokot 10 FET-el. Tápfesz +/-77V. Élesztésnél minden úgy ment, ahogy itt le van írva.
De. Nem lehetett 15V-ot mérni, csak 12V-ot a 100ohmos ellenálláson. Azt is csak, ha teljesen szélsőállásba tekertem a VR2-t.
Ígyhagytam.
Majd biztosíték visszarak, erősítő bekapcsol, és szépen villogtak a FET-ek a panel alatt.:S Az volt a gond szerintetek, hogy csutkára ki volt tekerve a VR2-es trimmer? Mert amúgy minden jó volt elvileg. Kimeneti DC fesz is stimmelt, a 100ohmos ellenállásokkal járt kb 15percig és ugyanazokat az értékeket mértem. Csak mégse mértem 15V-ot.
(#) csezoli21 hozzászólása Okt 20, 2009 /

Sziasztok
Már igen sok helyen kerestem, meg sok erősítő gyűjteményt letöltöttem, de sehol nem találok olyan 5-10 Watt körüli erősítőt ami nem ic-s!
Nincs véletlenül valakinek ilyesmi kapcsolása? Van pár dolog amik meg lennének hozzá,... pl tápfeszültség +16 volt, vagy +- 16 volt, meg van tl072 műveleti erősítőm, és sokféle tranzisztorom,... tehát a kérdésem lényegében az hogy van e ilyen tranzisztoros erősítő kapcsolása valakinek aminek kb ez a feszültség kell? És 4Ohm os hangszóróhoz kellene! Köszönöm szépen a segítséget előre is!
Helló
(#) kanocos válasza csezoli21 hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

szia nekem ez a rajzom van tranyós 10W és 4ohm igaz még nem próbáltam...
(#) csezoli21 válasza kanocos hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Helló
Hát először is szeretném megköszönni a segítséget,...
De ehhez nagyon sok alkatrész nem beszerezhető, vagy csak helyettesítőkkel megoldható, amihez én nem értek,...
Meg van 3 olyan ellenállás a kapcsolásban amik potinak tűnnek de a 3.-ik kivezetésük nincs bekötve, ezeket sem értem micsodák,... Szóval vagy nagyon át kéne dolgozni a kapcsolást, amit én szintén nem tudok, vagy még mindig várok 5-10 wattos 4 ohmos nem ic-s kapcsolást!
Még egyszer köszönöm a segítséget
Helló
(#) kanocos válasza csezoli21 hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

találtam még kettőt
(#) highand válasza csezoli21 hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Hello!

25w-os erősítő

Menj erre a topicra, ott minden segítséget megkapsz, ha azt akarod, hogy ne legyen a teljesítmény 15W felett, akkor csak +-15V-ot használj tápfesznek. Később ha nagyobb teljesítményt akarsz egyszerűen felviszed a tápfeszt.
Következő: »»   383 / 2544
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem