Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » CZ21K22TSXXEH Samsung Plano TV! Mi lehet a baja?
Témaindító: tvszerelő, idő: Okt 21, 2009
Témakörök:
Sziasztok!
A témában említett tv bekapcsolásakor nincs kép csak 2-3 sorban fehér csík a képernyő tetején! Nagyfesz megvan! Mi lehet a probléma! Kapcsolási rajzom van,de nemigazán értek a tv szereléshez! Telefonokat javítok! De ha egy alkatrész csere megoldaná a problémát akkor azt meg tudnám csinálni.Vagy támpontokat ha kapnék hogy mit és hol mérjek! Válaszokat előre is köszönök!
Valószinüleg függöleges eltérités.Kapcsolási rajz alapján könnyebb lenne...
Küldjek privátba kapcsolási rajzot?
Inkább ide! Plusz ha tudsz egy-két képet is...
Az ic301 környékén(la7840) nézz körül. Tápja megvan-e...
Hello!
Rámértem az 1-es 6-os lábak közé! 3,2V-ot mértem! De a kapcs rajz alapján 16,5V-nak kéne ott lennie,nem?
Szia!
Az 1-6 lábak között 33V-ot kell mérj. +-tápos! Az 1-es lábon -16V-ot, a 6-os lábon +16V-ot kell mérni.
Nagy valószinüséggel elhunyt az ic...
Feszültségek hogy alakulnak?
Ez az ic felelős a függőleges eltérítésért? Mihez képest mérjem a +-16v feszültséget? A földhöz képest?Mert a kapcs rajzon csak gnd és vcc van!
Vagy a hűtőbordához képest mérjem?Az lenne a test?
A tuner fémburkához képest mérd. Az biztosan testen van.
14,6V és 15,4V-ot mértem az említett pontokon tehát akkor tápfesz van! További teendő?
Ha van szkópod mérj rá az 5-ös lábra(TP22).
A 4-es és 5-ös lábakon fűrészfeszültséget kell látnod, egyik pozitívba, másik negatívba megy. Ha itt van vezérlés, akkor IC hiba. Én még megnézném a D304-et és C307-et.
Sajna nincs szkópom csak a munkahelyen az meg nem elhozható! Gondolom közel sem biztos hogy az ic a rossz!
Na pont ezért lenne jó a szkóp, hogy az ic-e a húnyó...
Várj egy kicsit hátha van valami jó trükk szkóp nélkül kideriteni.
Hát jó lenne valami szkóp nélküli megoldás,mert bár az ic nem drága,de azért ott lenne a postaköltség aztán ha mégsem az a hunyó akkor kidobtam a pénzt az ablakon!
Elöször cseréld a D304-et!
A mérőponton kis hangszóró+1-200ohm hallgasd meg van e jel?(kb 50Hz.)
Szerzek alkatrészt és kicserélema diódát.
Csere előtt inkább mérd ki multiméterrel!
A kondit viszont próbaképpen azért cseréld ki.
A 100u-s kondenzátor és a dióda cseréje sem oldotta meg a problémát! Mi legyen a következő lépés?
Hol "mérjek" rá hangszóróval? Melyek azok a pontok?
Sem a dióda sem a kondenzátor cseréje nem oldotta meg a problémát. Hol "mérjek" a hangszóróval?
TP22-er mérőpont az ic 5-ös lába.
A meghajtást nem biztos, hogy hallod hangszóróval. Én IC-cserét javasolok. Azért egy szkópos vizsgálat mégiscsak jó lenne...
Voltam Tv szerelőnél! Azt mondta,nem biztos hogy az ic a hunyó,szerinte valami kondenzátor száradt ki vagy valami hasonló hiba lehet,mindenesetre elviszi és megnézi mi lehet a probléma!
Szia!
Sajnálom, hogy nem sikerült előbbre jutnunk a témában. |
Bejelentkezés
Hirdetés |