Fórum témák
» Több friss téma |
Én is ugyanezt csináltam, csak én a magnetron, meg trafó helyére raktam az UV levilágítást Így 2in1 a készülék! Ja, és általában az ilyen mikrók grill funkcióban: ha leállt az időzítés, tovább pörgetik a tálcát, fűtés nélkül!
Köszi. Sajnos a neve ismeretlen mivel én Erdélyi vagyok... Valamikor sima marószódás oldatot használtam, ha jól emlékszem 4-5%-os oldattal. Nagyon felbosszantott a positiv20 mivel nem folyt szét egyenletesen...
Szia!
Positiv 20 elterülésével kapcsolatban, csak fújd rá a zsírtalanított nyákra és tedd valami vízszintes száraz pormentes, sötét helyre, és ha másnap előveszed csodásan el lesz terülve.
Én kb. 45°-ban tartom a lemezt miközben "Z" alakban fújom le. Utána, mint Mangroove videoján, fejjel lefele fordítom 30-60mp-re, és berakom egy nagy cipősdobozba (50-es a lábam, tehát már majdnem láda méretű, na mindegy....), vagy nyáron csak kirakom a pincében száradni..
Sziasztok!
Tudnátok tippeket mondani, hogy Pesten hol gyűjtik a rossz kompakt fénycsöveket, amikből kitermelhetném az elektronikát? Köszönöm.
Pl. Praktiker...hány db. kell?
4db-ra lenne szükségem, kb. 15-20 wattosra, nem tudom vannak-e ekkorák kidobva.
Mekkora csövet akarsz hajtani 15-20 w-os elektronikával? Nekem 7 w-os elektronika hajt 4w-os csöveket(igaz 8 db.-ot).
Már van 4db 15W-os UV csövem, meg szkennerem is, még az elektronika meg az időzítő hiányzik...
Igen, néztem a te levilágítódat is, kis ügyes fénycsövek és olcsón sikerült őket beszerezned.
Szerintem nem nagy beruházás 4 db. tesó gazdaságosat venni, mert "guberálni" nem hiszem, hogy egyszerü 4 egyformát. Én annó 10db ot vettem, hogy legyen tartalék. Azt hiszen 290/db áron. Ha akciós akkor a 15w-os sem drágább 500-nál.
Igen, igazad van, bár nem tudom mennyire megbízhatóak ezekből az olcsó kompaktokból származó elektronikák. Mondjuk a levilágító úgy is csak pár percet működik, gondolom "ezer" évig elmegy róla...
Ezeknél főleg a csövekkel van a baj . Vagy a bekötésekkel...meg persze a kis zárt tér. Az elektronika szinte örök, főleg ilyen felhasználásra. Szerintem érdemes beruházni.
Már találtam is a Praktiker oldalán 15-20W-osakat 400-500Ft-ért . Köszönöm, ez lesz a megoldás, ha kész lesz teljesen, majd teszek fel róla képeket.
Kiváncsian várom...
Ha jó időzítőt akarsz, akkor a kaqkk időzítőjét ajánlom erről az oldalról:Bővebben: Link
Köszönöm az ajánlatot, bár én nem tennék LCD kijelzőt egy levilágítóba, szerintem felesleges. De jól néz ki Igazából egy avr-es kis visszaszámláló órát gondoltam hétszegmenses kijelzővel.
Még egy kérdésem lenne a kompakt fénycsövekkel kapcsolatban: Az mindegy, hogy a fénycső 2 vagy 3 U alakú csőből áll-e, mármint elektronika szempontjából, mindegyiknek csak két vége van? Csak hogy fel tudjam használni az uv csöveimhez.
Szivesen, de ami nagyon jó benne, hogy megtartja az eredeti beállítást, tehát ha több egyforma panel kell, akkor csak beteszed, elindítod, és az idő mindig ua. lesz, van jelzés is a végén hang, és ha kinyitod a tetejét leáll a levilágítás, de ha lezárod tovább fut a program az időzítése.
Ja és szrintem nem sokkal drágább egy LCD mint egy hétszegmenses kijelző. De ez privát véleményem.
Én a héten vettem 100 darab UV LED-et, pénteken fogom összerakni a levilágítót. Eddig fénycsöveket használtam, de szimpatikusabb megoldásnak tűnik a LEDes kivitelezés. Majd meglátjuk mennyire válik be...
Időzítőt én is szeretnék bele rakni, valószínűleg megépítem az általad linkelt, LCD-s változatot. Egyébként a véleményeddel, hogy nem sokkal drágább az LCD mint a 7szegmenses LED kijelző, nem értek egyet. Számoljunk egy kicsit... Ha LED-es megoldást választok, akkor hogy értelmes kijelzést kapjak (perc, másodperc) legalább 3 digit szükséges, de legyünk igényesek és mindenre gondolók, vegyük úgy, hogy a levilágítási idő kijelezhető legyen akkor is, ha 9 perc 59 másodperc feletti időt állítunk be => legyen 4 számjegyes kijelzés. Többre semmiképpen nincs szükség. Egy négyszámjegyes, LED kijelző ára durván 4-500 Ft. LCD modul esetén azt hiszem -ár szempontjából- gyakorlatilag közömbös, hogy 1X16 vagy 2X16-os modult nézünk, az ára így is, úgy is átlagosan 1500 Ft körül mozog. Akárhogyan is nézem, ez bizony háromszorosa a LED-es megoldásnak. (jó tudom, LED-hez még sokszor hozzácsapnak egy plusz IC-t, de az is általában 100 Ft alatt marad) Na mindegy, én is az LCD mellett voksolok, de azt hiszem az árral érvelni nem feltétlen meggyőző dolog
Én is most vettem 200db UV LED-et
Csak még nem találtam ki hogyan csináljak belőle kétoldalas levilágítót. Lapos lencséset vettem és 3x3cm mátrixban fogom elhelyezni. Tesztek alapján a lencsétől 3,5cm-re már teljesen egyenletesen "terül" a fény. Így a készülék nem lesz vastagabb 10cm-nél.
Egyelőre én is gondolkodom, mert nézegettem fórumokon, meg pár helyen, hogy hogyan rendezték el a LEDeket... És úgy nagyjából két megoldással találkoztam, az egyik esetben 20X20 mm-es mátrixban, a másikban pedig 30X30 mm-es mátrixban helyezik el a LEDeket.
Ha 30X30-asban rakom le őket, akkor nyilván nagyobb panelt tudok készíteni, de igazából a 20X20-as jobban tetszik, biztosabb megoldásnak gondolom. Aztán ki tudja, lehet a végén mégis a nagyobb méretnél döntök...
hali
megkérdezhetném,hogy milyen kijelzöt ajánlasz ehhez az idözitöhöz? köszönöm elöre is
Sikerult vegre megneznem a videot...HAT......oszinten mestermunka! Rengeteg uj dolgot tudtam meg...
Az elso dolog volt hogy nekifogtam szaritot epiteni. Par nap es meglesz. Hoszabalyzo egy villanyradiator hoszabalyzoja lesz, idozito pedig a telefonom stopperoraja az elejen. Azt sem tudtam hogy lefele kell forditani... Van egy kerdesem: a csoveknek a hullamhossza 365 nm, a positiv 20-as 360-450nm savban erzekeli... nincs egy kicsit hatarerteken az en csovem? Ki kellene cserelnem? A masik kerdes a videot nezve az hogy egymasra ragaszt ket foliat, ez azert van hogy sotetebb legyen a fekete resz? A sima uveg amivel lenyomtatja atengedi az UV sugarakat? nem tompitja?
Jól látod, gyakorlatilag tényleg azért kell két fóliát összeragasztani, hogy a fekete az fekete legyen. Sokkal jobb fedést biztosít a két réteg, sokkal határozottabb vonalú, szebb paneleket lehet így készíteni.
Az üveg természetesen nyel el az UV-ből, érdemes minél vékonyabbat használni!
Listázd ki a képeket ! biztosan tudsz ötletet meríteni belőlük . Igaz hogy fénycsöves , de két féle is van
kétoldalas ,a képek közt .
Egy 2006-os hozzászólásra válaszoltál.
Szerintem ez egy "sima" karakteres LCD. Olyasmi, mint ez itt. De nem vagyok teljesen biztos benne. Szerk.: Nézz körül itt. A leggyakoribb a 16x2 karakteres. De ez sem biztos.
Hétvégén elkészült a LED-es levilágítóm. 5 mm-es, víztiszta tokozású UV LED-eket használtam (30 Ft/darab), és 2X2 cm-es mátrixban helyeztem el őket. 8 cm-es levilágítási távolsággal 9 percig kell világítani a nyákokat, és tűhegyes lesz a rajzolat a paneleken. Már 5 éve UV fénycsöves levilágítót használtam, de nagyon megérte leváltani. Én eddig a csöves levilágító képével is meg voltam elégedve, de most sokat javult a felbontás, és az élesség is. Nagyon szuper, csak ajánlani tudom mindenkinek. Az egész megvolt 3000 Ft-ból + trafó...
Hol sikerült 30Ft/db áron venned led-et?
Hát egy kicsit drága a postaköltség de még így is csak 20Ft darabja.Rendeltél már innen? Csak mert én szeretnék és jól jönne egy két tanács mit-hogy.
Valóban olcsóbb, viszont gyenge fényerejű. Vehetsz belőle 10-szer annyit, hogy ugyanakkora fényintenzitást elérj, akkor már lehet nem jön ki olcsóbban...
Amiket én vettem, azok 2000 mcd fényerejű LEDek. Egyébként itt, HE-n hirdeti az egyik srác... |
Bejelentkezés
Hirdetés |