Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Találtam még egy jelöltet. Ezekből kiszajú, szélessávú (több 10 MHz) erősítőt tudsz csinálni, Pl. szkóp függőleges erősítője.
ECL86 alkalmas RIAA készítésére , így a PCL86 is .
Csatolásban teljes építési leírás.
Mégegy kérdésel zaklatnám az ittenieket:
A képeken egy Videoton Tv hang kimenőtrafója. 4 vezeték jön ki belőle. 2 kimenet, 2 bemenet gondolom. A kérdésem az lenne, hogy melyik melyik? 2 vezeték középen a 3 tüskéből 2re megy, a másik két vezeték a szélére.
Szerintem érdemes kipróbálni , triódába kötött pentóda jól terhelhető kimenetet ad és egyszerű .
Mérd meg az ellenállásukat és azonnal megtudod .
A kihozott vezték vastagsága is megmutatja .
0,7 Ohm és 385 Ohm. vezetékvastagság azonos.
Túrót azonos, csak az a rész azonos, amit látsz. Nem hozzák ki a trafóból az eredeti vastagságán a primert, mert még a szél is elszakítaná, ha levennék a TV hátlapját.
jóvanna, é a kijövő vezetékre gondoltam (hálótrafónál az általába különbözik). Bele nem igazán látok. Ellenállásból tipp esetleg?
Nem eco módhoz van így csinálva (bár elsősorban úgy fog működni majd), a foglalat nem a falapra van közvetlenül szerelve, éppen megfelelő hosszúságú hiltiszalagokkal el van tartva attól, a foglalatok körül körben majdnem 1 cm a légrés, a csőnek kivágott nyílásban fölfele táguló aluminium légterelő van, dupla légréssel (cső- levegő-alu-levegő-fa) ennek a résznek kritikus csak a működése egyedül (egy kis beégetés tervezett itt), alulról akadálytalan a légáramlás, ha nem lesz jó, felülre kerülnek a foglalatok (persze akkor sem a falapra közvetlenül). Nem lesz gond a levegőzéssel szerintem, az első 16 órás termikus teszten majd minden kiderül és a szükségletnek megfelelően módosítok ezen a részen.
Az csak látszólag azonos ..
A 385 ohm a primer .
Marcell úr, azért ki is találhattad volna ám. Csak abba gondolj bele, mi történne, ha a 4-8 Ohm -os hangszórót rákötöd erre a 385 Ohm -os tekercsre... Mi jutott volna a hangszóróra? (Feszültségosztó!) Fiatalság, szabad ám törni azt a buksit.....
Jólvan..
Egy 1000 µF 35V kondi elfüstölése után arra jöttem rá, hogy bizony ez a graetz nem lesz jó... Kéne bele még két kondit raknom, hogy simább legyen a jel, ugye? :S Valószinüleg a 7805 is ezért rakoncátlankodik, és csak 4V-t küld ki.
Akkor szokott a 7805 ilyet csinálni, ha gerjed. Raktál rá gerjedésgátló kondikat? A kondit fordítva raktad rá a grécre?
ha raktam rá kondikat, akkor még ennyi volt se jutott a kimenetre. Viszont a graetz-emből maradt ki a kondi...
Így nehéz elképzelni a ténykedésedet. :nemtudom:
Graetz-be beraktam egy 470 µF kondit. 6,17V fűtésen. => minden oké végre. Bocs, néha kicsit felületesen fogalmazom meg a problémáimat .)
7805 melegszik rendesen. 5x5x1 cm-s hűtőborda van rajta (régi procihűtő). 50 fok körül van 5 perc használat után.
[OFF]Kinek nem volt itt szép neve, pláne halottak napja környékén, vagy nem egyre gondolunk ?
[off]Piros hangszóró? A (jó)múltkor is volt róla szó...
Én egy narancssárgáért jelentkeznék, azt is lehet ?
Üdvözlet mindenkinek!
Most találtam ezt a fórumot... Szeretnék csöves erősítőt építeni, kapcsolási rajzom van, de van egy néhány (amatőr) kérdésem. Van vki, aki tudna az esetleges kérdéseimre válaszolni? kösz
Háát igen, mesélhetnék az EAG-okról
ezen a héten végig az újonnan vett AV760/C csodámat élesztgettem, és nagyjából el is készültem vele. Nem semmi gép, a 80W jával leszólja az APX-eimet Kapott új pufferkondikat. Eredő kapacitás 10uF, és bámulatos, hogy mennyire elég neki, egyáltalán nem torzít, mondjuk azért a 930V-os anódfesz miatt bőven elégnek is kell lennie Ráadásul az egyenirányítása is csöves (AZ4) ami egy elég nagyáramú robosztus egyenrányítócső, ha mégis vissza tudlak beszélni a csöves egyenre, akkor megpróbálnám ajánlani. a fűtése kicsit neccesebb, de valamit valamiért (4V 2,3A)
Jaa és a hálózati trafója is tekintélyt parancsoló, már első látásra.
Amíg fel nem teszed őket, addig ez nem fog soha kiderülni.
Üdv
DJhans féle PCL86 SE-ben szeretném triódának kötni a pentódát, ehhez a G2-nél lévő 220 Ohm-os ellenállást kellene az anódra kötnöm? Abban a kapcsolásban a trióda kb mekkorát erősít a bemenő jelen? Az adatlapban 100-at írnak az erősítésére, a hangkártyából max 2Vpp jön ki, de gondolom a trióda nem csinál belőle 200Vpp-t. Keresgéltem a neten infókat róla de erről sehol se írtak.
Igen, anódra kell kötnöd a 220ohmos ellenállást. De miért akarod a PCL86-ot triódába kötni? 1W-tal kevesebb fog jönni, nekem is volt triódába kötve...
Mondtam, hogy ez is max annyit fog adni, mint az adódfesz, de 100-asra nincs beállítva az erősítés. Valami 20Veff-t ha ad ez a trióda.. Bár nem tudom, majd a "nagyok" megmondják.
A PCL triódaja olyan, mint az ECC83-ban lévő. 100-at csak papíron erősít. Imi szerint úgy 60 körül teljesít valójában de terhelve elég nagy torzítással. Visszavett állapotban már kevesebbet de a torzítás is kisebb. egyébként a pentódát nem kell nagy jellel meghajtani (itt még van erősítés nem úgy, mint a nagyobbaknál) tehát bőven elég még visszacsatoltan is. Triódába nem kötném a kis PCL-t, amúgy is kevéske amit produkál hát még triódában. De kipróbálhatod, előttem leírták milyen módon kell.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |