Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Először működés közben (összerakott állapotban) próbáld mozgatni a dobozát. Pl. az elejét kicsit mintha meg akarnád emelni. Van-e változás a képen akkor?
A pár Wattos ellenállások nem lapulnak a panelhez,hanem kicsit messzebb vannak tőle (kb. fél cm), hosszabbakra vannak hagyva a lábai.Ha meg tudod keresni a füg. elt. két vezetékét ami a az elt. tekrcsre megy,akkor utána a főpanelen a két vezeték körül látsz majd egy ic-t, mellette valahol az ellenállás is.
Kedves Bonanza02,felcseréltem a pirosat a zöldel és nagyon halvány,homályos volt ezért kicseréltem,a képcsövet és tökéletesen müködik.Ezért köszönöm a segitzséged.Köszi
sziasztok van egy B&O tv ém ami néha bekapcsol néha nem amikor nem kapcsol be a led zöldre vált aztán vissza pirosra, vagyis vissza lép standby ba. Nem tudjátok mi lehet a baja amugy a tv tipusa mx4000
Próbáltam, de semmi. Egyébként megvan az ic, csak egy kapcsolási rajz kéne nekem, hogy lássam melyik elkó, melyik ellenállás tartozik ahoz az áramkörhöz.
Szevesztok!
Egy GABA Gt2110-es tévén, még mindig időnként elmegy a kék szin, majd időnként vissza jön. Mi lehet a hiája? A képcső panelt már átforrasztottam az esetleges kontak hibák miatt, de semmi sem változott. Az érdekessége a jelenségnek, hogy ha sok kékkel rendelkező jelet kap (pl. digitv beltéri menü kék háttere,) akkor visszajön a kék egy időre. Előre is köszi a segitséget.
Szia!
Távirányítóval, vagy a készülék saját gombjával próbáltad? A készüléken lévő bekapcsoló gombot sokáig kell nyomni, hogy rendesen beinduljon.
Szia!
Itt a rajz!
Hú de nagyon király vagy! Köszi szépen!
hali van egy Videoton sikképernyős tv és ma kb 1 órakkor kikapcsoltam és 3 körül magától bekapcsolt és elkezte folyamatosan váltani a sávokat és azóta is azt csinálja nem lehet kikapcsolni sem mert vissza bekapcsol!? vajon mi lehet a baj???
sziasztok van egy B&O tv ém ami néha bekapcsol néha nem amikor nem kapcsol be a led zöldre vált aztán vissza pirosra, vagyis vissza lép standby ba. Nem tudjátok mi lehet a baja amugy a tv tipusa mx4000
A kék ágyú kapcsolótranzisztora a színvégfokban cserére szorul szerintem.
Mennyire értesz a tv-hez? Színvégfok?
Okés. Én az R549 390 Ohm 2W-ra tippelek.
SZIASZTOK nekem van egy sony trinitron kv-32fx20u tv-m és az lenne a hiba vele hogy nincs kép. ha megy ,a kpcsö gyujtása jó a nagyfesz is +minden szerintem nem kap vezérlö jelet és nem tudom hogy a képcső végén lévő panellehet e rossz vagypedig ahonnan kapja a jelet az a panel vagyis az agya van begajdulva és kellene segitség hogy mihez nyuljak hozzá elég komoly tv és jólenne ha jó lenne köszi elöre is amugy néha nap bejön rajta a kép de nem kontakt hiba ..
Bocsi de csak most tudtam,csatlakozni Bonanza02 szerinted a képcsővel volna a gubbanc??
Szia!
Tekerd fel a segédrács potit. Lehet, hogy teljesen le van tekerve, és azért nincs fény. A trafón szokott lenni.
Szia!
Nem kapcsoló, végerősítő tranzisztor.
Szia!
Távirányítón beragadt gomb? Készüléken beragadt gomb?
szia! már próbátam de semmi hatás nincs.képet valahogy nemlehet belöle kifacsarni.hang van.
a távírányító biztos nem a készüléken sem látnám h az de lehet csak az az érdekes h teljesen magától jött elő kikapcsolt állapotban és a bekapcsolás gomb meg a léptető gomb is egyszerre!?
A csatornaváltó gomb vonalán lehet valami zárlat még. De okozhatja egy enyhe átvezetés is, például poron keresztül. De lehet még EEPROM hiba vagy neadj Isten vezérlő hiba is.
Képcsőfűtés rendben? Minden csati a helyén van? Valahol forrasztáshiba esetleg?
Egyáltalán fűt a képcső? Ha működik és közben lekapcsolod a villanyt (hogy sötét legyen)akkor a képcső nyakánál halvány fénynek kellene lennie.
Szia!
Annyira azért nem. Tulajdonképpen csak elektronikai alapismeretekkel rendelkezem. (alkatrészek között eligazodok, kicserélem ha tudom hogy mit kell)
Mindent meg lehet javítani, ami egyben van. Természetesen ezt is. Szakembert kell igénybe venni a javításhoz, ha Te nem szeretnél foglalkozni vele.
Kezdjük ott hogy a készülék elején lévő gombok mögött egy gumilap van,ami ha koszolódik akkor ragacsos massza keletkezik és lehet hogy beragadt a gumilap.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |