Fórum témák
» Több friss téma |
Az akkumulátorok a kapacitásuknak a 10-edével szabad tölteni [A].
Tehát ha van egy 100Ah-ás, 12V-os akkumulátor, akkor 10 órán keresztül 10A - 12V-tal lehet tölteni.
Ennél azért bonyolultabb a korrekt válasz, amit irsz csak irányérték, (baj nem lesz belőle).
Mert végülis az a problémám hogy az inverter kimenő fest potival (pesze az inverterben van
![]()
Az elso szelcsend generatorom. Mukodik. Nincs szel 1 napja.
Sajnos, én már olyan öreg vagyok, hogy 17 éve kezdtem UPS-eket javítani.
![]()
Tovabbra sem fuj a szel. Szivat, vagy mi van? Eddig mindig ette a fene.
![]()
Gratulálok a szélcsend generátorhoz!
![]()
Jól látom az egy mosógép motor? Mert akkor szélcsendben azzal is forgathatod.
![]()
Én is szoktam Flex áttételt használni! Egész kellemes dolgozni vele. Sajnos nagy Flex áttételem nincs
![]() Abban 1:4-es vagy nagyobb áttételek is vannak!
Igen, ez egy mosogep motor az aljan egy tacho generatorral, amit csak fordulatszam ellenorzesre fogok hasznalni, ha elkezdene fujni vegre a szel. Aztan johet a generator tervezes.
![]()
Szia
Azt hittem csak én vagyok ilyen elvetemült ![]() Nagy flex,jól hangzik amit írsz.Titok mit sikerült kihoznod ilyen flex áttétellel már? Ez kerékpár villa és flex kombinálása járható útnak tűnik kis teljesitményü szélkerék esetén,csak kísérletezni kel mi a jo rotor átmerő.Előszór 70 centis lapátok voltak rajta,de gyorsan leszabtam sacra és így 53 centiméter lett.De még lehet ez is sok egy kicsit.. De most már egyenlőre nem bántom mert valahogy a tengely kapcsolást jó volna valami más módon megoldani.mert a mostani megoldás nem a legjobb választásnak tűnik. Létezik hogy egy ablaktörlő motorban valami elektronika van és nem működik dinamó ként ? Befogtam az állványos fúróba és 1 voltot sem mértem rajta,600 as fordulattal kínozva.Az tény hogy nem Zsiguli ablaktörlő.talán valami peugeot.Áttételt leapplikáltam rolla,és a mocibol csak két vezeték log.Ha áramot adok neki forog,de megforgatva semmi feszültséget nem produkál.Szedjem szét teljesen vagy totál halot ügy szerinted szerintetek ![]()
Szia!
Nem lehet hogy mind az álló, mind a forgórész tekercselt, nincs is mágnes benne? Csavarhúzót vonzza valamelyik környéken?
Szia
Jó észrevétel,viszont ha tekergetem lehet érezni hogy ugrál,fogja a mágnes.De kiszaladok és megnézem mert bogarat ültettél a fülembe.
Hello fester. Nem halott, csak az alloresze nem allando magnes. Csak ugy tudod szora biri, ha kivezeted az alloreszt es adsz neki kulso gerjesztest aramgeneratorrol /3 ampernyit/. Ekkor a forgoreszrol kicsatolhatsz nemi teljesitmenyt, de a szenkefe poziciojat valtoztatni kell az optimalis kimeno teljesitmeny erdekeben, mert
![]()
Mérgemben szét is szedtem
Azthiszem pofára isestem,csináltam fotográfiát is,ha más is igy járna tudja alapbol mi a baj.erre nem gondoltam volna.Három szénkefe,és test a negatív de hogy ez ott is kapja meg..Sajnos nem vagyok elektronikában enyire jártas,csillagpontos bekötés mint a generátoroknál,meg valami zavar szűrő talán.Sajna szegecselt rögzitésü a panel.Ja és persze benne figyel a két oldalt a mágnes is.
Találtam egy videót.Ha neki sikerült a világ végén..
Szerintem nem érdemes végig nézni. Bővebben: Link
Nem semmi......Amikor láttam hogy arra az oszlopként fun kcionáló rakás szőlőkaróra még fel is mászik...
![]() ![]()
Az a tekercses rész a ferrit rúddal pont olyan mint a feszültség kétszerezőben....de gondolom itt nem az a szerepe. (Elvileg ha az elektronikát lenyesed róla és a mostani forgórészt rögzíted állórésznek akkor a tekercsek végeit ki tudod vezetni fixen, megszüntetve a szénkefés mókát. A lényeg hogy az eddigi állórész legyen a forgórész, kb úgy mint a vawt 500-asnál.)
nem az. az egy lc szürő ami megfogja a szikrázásból származó radihullámokat.
viszont az utolso képen látszik, hogy meg van égve a tekercs. ez igy kuka.
kísérletezni jó lehet.....adott a vasmag, a mágnes......Ha döglött a tekercselés akkor itt az alkalom megtekerni vékonyabb dróttal....szigorúan csak szórakozásképpen , unalmas téli estékre..
Üdvözlök mindenkit a forumon.
Ma regísztráltam nálatok,azzal a nem titkolt szándékkal hogy a segítségeteket kérjem milyen tipúsú "generátort" ajánlotok szélkerékhez.Hází építésű mobil ,vízszintes tengelyű kb 8q rotorral szeríntem komoly nyomatékkal.
Igen kormosak azok a tekercsek!
![]() Amúgy ha állandómágneses,akkor pár voltot mindenképpen kellene adnia generátor üzemben!
Nincs ennek semmi baja. A tekercsek csupán a kefekopástól porosak. A három szénkeféből egyik a test, másik a lassú fordulat, harmadik a gyors fordulat. Pörgetve a test és a kefekivezetések között kell mérni. Egy baja van. A csúszócsapágya nem tartós üzemre készült, hamar elkezd lötyögni, belever a mágnesbe...
Nem igazán értem hogy milyen is lenne a szélkereked, de szélkerékhez a legjobb a légmagos tárcsagenerátor. Persze lehet kisérletezni autógenerátorral is, de azt az autókhoz találták ki
Megkérnélek, mutass egyetlen iparilag sorozatban gyártott szélkereket, aminek légmagos tárcsagenerátora van!
Én pedig megkérlek mutass egy olyan sorozatban gyártott székereket, ami Magyarországi viszonyok között legalább 100 napon termel.
Dehogynem. A légmagos generátorok sokkal kisebb szélben is termelnek. Nem kell áttétel megfelelő tekercs és mágnesszám esetén. A legtöbb gyári készülék csak viharban termel, házilag használható átmérő esetén. Azok a hatalmas szélmalmok ott az Osztrák határ mellett lehet, hogy mennék kisebb szélben, de egy 2m lapátméret alatti biztosan nem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |