Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vag-com-hex interfész (kábel hibák)
Témaindító: illestibor, idő: Máj 20, 2008
Témakörök:
Kérdésem a gurukhoz:A vag com nem látja azt a funkciót (szürke a fül) amivel hozzá lehetne férni az ablakok vezérléséhez vw golf 2001.Akkor a komfortfokozata nem tudja azt kezelni?
Tudnal segiteni hogy tudjam felprogramozni.Probalkoztam isp programerrel1.2.0.52 de nem sikerult.Akartam vasarolni egy ponyprogot es a forgalmazoja azt mondta hogy neki nem sikerult kapcsolatot letrehozni az atmega es a programozo kozt.Ezzel a isp proggal probaltamBővebben: Link
Milyen segítségre gondoltál?
Itt az interface a PonyProg-hoz... Ezzel biztosan fog működni. ( Érdemes a PonyProg weblapját böngészgetni...)
Ha mukodik akkor erre a segitsegre gondoltam!!
Feltennék screenshotot de nem tudok,mert az autóm a szerelőnél volt és ő mondta,hogy valószínűleg az autóm komfortfoka nem tudja kezelni az ablakokat de nem nagyon hiszem azért kérdezem.Ugyanis azt szeretném hogy amikor lezárom az autót akkor vigye fel az ablakokat.Kulcssal működik bal1-ről.Távírányítóra nem reagál.Tudnál ebben segíteni?Tudnom kéne a komfortfokazat számát vagy mit?
Ha visszajött a szerelőtől jöhet a screenshot.
Amúgy, szerintem, nem mondott hülyeséget a szerelő, nagyon könnyen lehet , hogy a komfortelektronika ennél a modellnél nem tudja ezt. A komfortelektronika adatait és kódolását kiírja a VCDS , ezért lenne jó ha látnám a képernyőt.
Utánanéztem és úgy tűnik az Audik Comfort elektronikája tudja ezt a funkciót, de ezeket VW-be nem építették...
( Itt érdemes olvasgatnod... )
Köszi hogy utánanéztél.A leírás szerint valóban csak audikba építettek ilyet csak 2 dolgot furcsállok:
1.Az én autóm szinte teljes extrás és ezt az alapvetően fontos dolgot miért nem programozták fel. 2.ha megy a kulcsról akkor nehéz lett volna a riasztórendszerről visszakötni egy szálat az ablakokhoz? vagy nincs ilyen kimenet a riasztón? Utángyártott 20 ropiért beépített alarmokban van ilyen és volt is anno a jó kis 3-as golfomban. köszi még1x
Közben ezt találtam úgyhogy ez jó megoldásnak tűnik
Bővebben: Link
Probalkozz ezzel en is cak igy kaptam
Szolj ha sikerult en nem probaltam soha !!
Cimbim most küldte át aprogramot azt mondta neki akadozott a vag-com interfésszel.
Sikerult felirnom az atmega-t es az epromot is ujra irtam es most csal usb serial-nak latja a pc-m? Te ptobaltad felirni a tartalmakat, es mukodott-e ???
ross-tech nak kell hogy lássa,mert különmen nem jó!a flash-t,és az epromot is írni kell az atmega-ban + C46
805-os tartalma nincs valakinek,ami jó is???Vettem egy kábelt,de valószinű rossz progit adtak hozzá,mert csak két napig működött!
Mindket tartalmat ulrairtam az atmega es a 93c46 ot is es megis csak usb serial-kent latja! Nem tudom mar hogy mi lehet a gond , tartalom nem jo vagy mar lakatresz hiba van?!
Nem , vagy nem jól programoztad fel az FTDI EEPROM-ját ( XXC46, XXC56....)
Az fdti elvestheti a ballitasait ???vagy az eeprom lehet hogy meghibasodik?
MPROG-gal, próbálod vagy direktben programozod a 93c46-ot? ( Én az MPROG-ot javaslom! )
Direktbe prgramoztam.Kiforasztottam az aramkorbol es igy irtam fel.Meglett a baki szjna az eprom nem jo kicsereltem es az ujat felprogramozas utan mukodik ! De azert koszi !!
Elindult a vag com 704 es interface de megse mukodik. A szamitogep felismeri mint ross tech hex can es ha testelem akkor a kovettkezot adja :
port status:ok interface:found! type:ross-tech hex-usb+can version:1.44 status:failed self test! k1:ok k2:ok can:not redy de ha akarok testeli vele akarmien autot akkor : interface check interface not ready! pussible reasons: incorrect com port selected interface not plugged in inition not tuned on k-line stuckt firmware update needed Mar nem tudom hogy mire gondoljak ! Varom a segitsegeiteket ha van valmi otletetek!!
Le kell zárni az ATmega-t.Csak úgy lesz jó!
Láttam pár nyitottat is és gond nélkül mentek...
Milyen dátum van a vag-com-on?
De lehet rossz a tartalom.Küld át mind a háromat,és megnézem.Vagy innen töltötted le?
Én sok éve vettem egy kábelt Uwe Ross - tól és azóta is használom a legfrissebb fw-vel
|
Bejelentkezés
Hirdetés |