Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyák nyomtató kérdések
Lapozás: OK   9 / 11
(#) Stadi válasza kly hozzászólására (») Okt 4, 2009 /
 
Szerintem X-Y plotter maratásálló filccel. Tuti siker. A plotter már meg is van hozzá, csupán néhány évtized kell, és megcsinálom neki az új vezérlést. A gyárija ui. nem ért semmi normális nyelven.
(#) SALáta válasza Stadi hozzászólására (») Okt 4, 2009 /
 
Step-dir vezérlés és akkor cnc nyelven már tudsz is rajzolni akár . Szerintem még mindig a legjobb a fotózás, vasalással nem lehet olyat csinálni mint fotózással.
(#) Stadi válasza SALáta hozzászólására (») Okt 4, 2009 /
 
Ez lesz majd a sorsa, igen. Olvasni már volt időm a témában, de a megvalósítás még nincs napirenden sajna.
(#) SALáta válasza Stadi hozzászólására (») Okt 4, 2009 /
 
Én most csak két szánt szeretnék csinálni. De hasonlókra használnám, akár két szánnal még gravírozhatnál is.
(#) Stadi válasza SALáta hozzászólására (») Okt 4, 2009 /
 
Nos igen, ha "kicsiben" már sikerült tapasztalatot szerezni 2D-s step-dir CNC-vel, akkor szeretnék majd valami komolyabb gépet is csinálni, olyat, ami akár egy normál fúrógépet is elbír. Plusz Z irány, mert az baba. De itt már olyan távlatokról beszélek, nem is biztos, hogy meg fogom érni... Régen egy BNV-s kiállításon volt egy 3D-s tárgymásoló gép, ami egy érzékelővel letapogatta az eredetit, akkor pl. épp egy játékautót, majd ezzel párhuzamosan elkezdte kimarni az alapanyagból, ami talán fakocka lehetett. Na, ez egy cél, ilyen gépet építeni. Bár én két lépésben oldanám meg: először 3D modell a tárgyról, majd szerszámcsere és marás.
(#) SALáta válasza Stadi hozzászólására (») Okt 4, 2009 /
 
Igen az szép, bár automata szerszámcsere eléggé bonyolult, meg illik oda már a szervó. a Hobbicnc-n már volt fent olyan videólink ahol mutattak óriási "hobbi" marót szerszámcserélővel, maximum azon a hobbi a megépítés lehetett otthon. Hasonló tervek vannak nekem is.
(#) kly hozzászólása Okt 4, 2009 /
 
kicsit nem érdemes csinálni venni kell. Főleg első CNC nek.

http://cgi.ebay.com/Sable-2015-CNC-ROUTER-ENGRAVER-mill-PCBs-engrav...c0.m14

persze ehez kell még egy vezélő is ami kb 60 dolcsi meg a szerszám

ennyibe úgyis benne lesz mire megcsinálod.
(#) SALáta válasza kly hozzászólására (») Okt 4, 2009 /
 
Ha van léptetőmotorod, esztergályos ismerős és olcsó anyagbeszerzési forrás megéri építeni, meg az építés öröméért is. Tény hogyha mindent venni kell ennyiből épphogy kijön.
(#) kly válasza SALáta hozzászólására (») Okt 4, 2009 /
 
ha jó mechanikát akarsz nem valami kotyogós sz**rt akkor ennyiből ki se hozod ,***

Disztingválj már, légy szíves!
Frankye
(#) kly hozzászólása Okt 4, 2009 /
 
*****

Az apróhirdetést meg az Apróhirdetési rovatba tedd!
Frankye
(#) iamrob hozzászólása Okt 28, 2009 /
 
Sziasztok!

Hát, nem sok, de érdekes.
(#) ottobacsi hozzászólása Nov 7, 2009 /
 
Sziasztok! Én is szeretnék egyszerűen nyák-ot készíteni! Én egy olyan megoldásra gondoltam amit eddig még csak 1-2 helyen olvastam. Rajzgéppel megrajzolnám az áramkört közvetlenül a nyákra maratás álló filccel. De mivel nincs ilyen masinám, ebből kifolyólag egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy régi canon bjc 4650-es nyomtatóm, és abból hogyan lehetne rajzgépet csinálni? Mi kell hozzá? Csinált e már ilyet valaki? A hozzászólásokat és az ötleteket előre is köszönöm!
Valaki már csinált belőle: Bővebben: Link
(#) SALáta válasza ottobacsi hozzászólására (») Nov 7, 2009 /
 
Két léptető motort kell vezérelned egy programmal, erre akár a turbocnc is megfelel. Kell két léptetőmotor vezérlő. Papíron foglalkozok még csak a dologgal, bár nem ez a célom mint neked. A beállítása nem lesz egyszerű, magát a filcet rányomni kikapcsolni kell egy mechanika, rugó és tekercs, ezt is tudod majd vezérelni a cnc programból. Itt a kérdés hogy ha kell neked egy nyák akkor hajlandó vagy e írni rá cnc programot? Nézz át a cnc vezérlő elektronikák témába. Nem rossz ötlet, nekem tetszik csak mivel generálsz hozzá G kódot? A turbo cnc dos os program, neked azonban ha be van állítva a mechanika minden egyes rajzolathoz pályát kell írnod, de ne félj az nem bonyolult csak időben sok.
(#) SALáta válasza SALáta hozzászólására (») Nov 8, 2009 /
 
Én a videón úgy láttam valami fileból generálta a kódot, de nem mutatja nagyon. Eléggé lassú de ez valószínű a tinta száradás miatt van, azért sokkal gyorsabb is lehetne.
(#) ottobacsi válasza SALáta hozzászólására (») Nov 8, 2009 /
 
Köszönöm szépen az eddigi segítséget , már így is sokat segítettél. Úgy érzem neki kell esnem a cnc vezérlő elektronikában található 700db hozzászólásnak. Esetleg szerinted nyissak egy új témát ennek a "Canon nyomtatóból CNC-t" dolognak?
(#) coyote83 hozzászólása Márc 31, 2010 /
 
Sziasztok! nyákra hogyan lehet nyomtatni? Nem az ármakörre gondolok hanem pl.: az alkatrészek nevét, vagy egy egész beültetési rajzot
(#) Zozi85 válasza coyote83 hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
Ugyan úgy rávasalhatod mint az áramkör maszkját, sósavval picit leecseteled az kiviszi a papír maradék szálait. Ha szép egyenletes feketét szeretnél akkor még teszel rá egy pici fogkrémet és az ujjaiddal meg dörgölgeted.
(#) luminus hozzászólása Jún 11, 2012 /
 
Lenne egy olyen kerdesem h hogyan lehet atalakitani pcb filet pdfbe?
(#) sastas01 válasza luminus hozzászólására (») Jún 11, 2012 /
 
Ha elárulod a programot amivel a PCB-t csináltad hamarabb fogsz választ kapni!
(#) bundyland válasza luminus hozzászólására (») Jún 11, 2012 /
 
Feltelepítesz egy virtuális pdf printert (pl. Bullzip)
és oda nyomtatod ki ami egy pdf file-ba fog történni.
(#) proba válasza luminus hozzászólására (») Jún 12, 2012 /
 
Legtöbb prg tud PDF-be is nyomtatni
(#) lionsec hozzászólása Szept 11, 2012 /
 
Kis segítséget szeretnék kérni abban ,hogy vásároltam a vaterán nagyon baráti áron egy HP320-as nyomtatót amit panel nyomtatásra szeretnék használni mert teljesen egyenesen megy át a nyák alatta ezért tetszett meg.De ebbe is belelehet tölteni a viasz alapú jelölő festéket?Mivel ez a típus úgy tudom nem piezó elven működik.
(#) lionsec hozzászólása Szept 12, 2012 /
 
a szublimációs festék Textil i körömnyomtató/ alkalmas lehet nyák rajzolásra?Vettem egy HP320 as nyomtatót azzal szeretnék kisérletezni csak a festékkel vagyok meglőve kicsit.
Tudna valaki infót adni?
(#) balazs8888 hozzászólása Feb 3, 2013 /
 
Sziasztok!
Átalakítottam egy epson stylus c62-s nyomtatót hogy bevegye a panellapot! De egy problémába ütköztem! Van egy optokapu amely egyrészt érzékeli a fej végállását , és és a papírt! Az a bajom vele, hogy egyszerűen bármit csinálok kiáll és azt írja kifogyott a papír néha véletlenszerűen ha úgy mozgatom a mozgó részt ami az opto kapu közé megy akkor nyomtat! letöltöttem a kapcsolási rajzát meg mindent a nyomtatóhoz! azt írja hogy az optokapu kimenetén 0,7 V- nak kell lenni ha nincs papír ha van papír akkor 2,4 V -nak! Megpróbáltam azt hogy a mozgórésszel ne kelljen foglalkozni , hogy mivel van 5V a nyomatatón ezért egy fesz osztóval csináltam 2,4-t és amikor elindul a fej és ugye venné be a papírt akkor egy nyomógombbal megkapja az optokapu kimenete a 2,4 V -t de sajnos nem működik:S Esetleg lenne valakinek valamilyen ötlete arra hogy lehetne megoldani ezt a problémát, hogy úgy érzékeljen hogy van benne papír! Ha valaki tudna valami okosat mondani akkor elküldöm neki a kapcsolási rajzot! Köszönöm előre is!
(#) djadji hozzászólása Márc 25, 2013 /
 
Én is gondolkodom egy ilyen nyomtatón.
VAn egy Epson Stylus Color 460 nyomtatóm. A próblémák adottak, előttünk sok HSZ szólt róla.
Mi lenne a másik oldalról közelítenénk meg?
NYÁKra felvinni egy vékony festék réteget, ami megszáradás után kerülne a nyomtatóba. A nyomtató patronjába pedig a festék oldószere kerülne. Ahol lefesti, onnan 5 perc után le lehet törölni a festéket.
(szélsőséges: Vékonyan bekenni savval a NYÁKot, a nyomtatóba lúgot tölteni. Ahol ráfestek , ott semlegesíti a NYÁKot és nem marja le)

Vagy (ami még eszembe jutott) valami spec körülmény közben kötő festék. Pl UV fény, alacsony hőfok, vagy hasonló. Nyomtatóba nem tud beleszáradni, és utána a nyákra rá lehet szárítqatni.
Vélemény? Ötlet, mi lehetne jó?
(#) bbalazs_ válasza djadji hozzászólására (») Márc 25, 2013 /
 
Az alapotlet nem rossz. Szerintem egyszeruen egy regi plotterrel (aminek acelhegye lenne) es egy gyari UV-s vagy P20-al lefujt nyakkal meg lehetne probalni. Utana egybol bele a vaskloridba.

A masik otletem a viasz es a buboreknyomtatok. De az nem biztos, hogy a viasz viszkozitasa mellett azt is ki tudna 'kopni'.

A tobbi otleted nem jo, az oldoszer nem marad meg cseppalakban, erosen terulnek az oldoszerek, a letorles meg vinne a szomszedos dolgokat is. A savval bekent nyakot nem kommentalnam...
Ha mar muszaj ilyesmi, akkor en egy lezernyomtatot alakitanek at UV diodasra es kozvetlenul egy fenyerzekeny nyakra 'rajzolnek' a sugarral. Persze, itt a diodanak erosnek kellene lennie, nem tudom, hogy a fenyerzekeny anyag hogyan viselkedne rovid, de intenziv UV impulzus mellett...masreszt az UV hogyan verodik ezekrol a fenyre kitalalt tukrokrol. Gondolom, ha nem tul nagy a hullamhossz-elteres, akkor talan a veszteseg nem nagy.

A masik otletem lenne egy regi TV-kepcsobol kiszerelt elterito, de itt meg a legritkasag a problema, hogyan zarjuk vissza?

Az en igazi iranyom az lenne viszont, hogy ne marjunk, hanem juttassuk ra a rezet a hordozora. Ha tudnank muanyagot is szorni, akkor elvileg egy haromdimenzios (jo, rendben, inkabb tobbretegu) vezetekhalozatot is fel lehetne epiteni a ketdimenzios lapon.


Mindent osszevetve en maradok a lezernyomi-film-levilagitas-maratas mellett.
(#) bbalazs_ válasza balazs8888 hozzászólására (») Márc 25, 2013 /
 
Mi lenne, ha a panellapot raragasztanad egy igazi papirlapra?
(#) djadji válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 26, 2013 /
 
Fényérzékeny festéket honnan lehet szerezni? Láttam képet, ahol bekenik vele a NYÁKot, arra teszik a fóliára kinyomtatott lapot és úgy világítják le.
Az iylen festék? nem találtam semmi ilyesmit a HESTORE-ban sem.
(#) orcika70 válasza djadji hozzászólására (») Márc 26, 2013 /
 
(#) djadji válasza orcika70 hozzászólására (») Márc 28, 2013 /
 
Köszi, keretem a szegedi képviseletet, de nem érem el őket (gyanús, hoyg nem festékkel kereskednek, hanem ők egy nyomda, akik felhasználják az anyagot)
Lehet, hogy hülyeség, de azt találtam, hogy a műkörmösök is használnak UV fényre száradó cuccokat. Esetleg azt is lehetne használni? (nem találok olyan műkörmöst aki értené mit akarok...).
Hígítva beletölteni a nyomtatóba, kinyomtatni a NYÁKra.. és megszárítani UVvel. Mehet is a savba.
Valakinek nincs ismerőse műkörmös, aki tudna infót és tapasztalatot szerezni, bírja e a maratást az ő festékük?
Következő: »»   9 / 11
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem