Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése

Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   47 / 138
(#) Chokapick válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Jo kis oldalt talaltal ezt meg eddig nem lattam sehol.A video is nagyon szuper a vegen.Csak meg mindig nemertem,hogy a linkben is felvolt tuntetve a dac is es egy TDA erosito is.Akkor most a videoban lathato fenyjatek mivel volt meghajtva.Zenerol vagy PC progirol?
Vagy a ossze volt kotve a dac es a TDA? De annak mi ertelme volna? Biztosan nemjol tudok valamit
(#) Kovidivi válasza Chokapick hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Én annyit filóztam ki eddig, hogy ha USB-ről, vagy nyomtató portról vezérled a végfokokat, akkor kell DAC, utána kell egy PID vezérlés, ha visszacsatolásos a galvó. Ha nem, akkor ez kimarad. Ezután jön a végfokozat, és a galvo.
Én olyan megoldást keresnék, ami a hangkártya kimenetén szolgáltatná a két végfoknak a jelet, és így lehetne program által rajzolni (plusz kimaradna a DAC, laptopon nem sok nyomtatóport van, és az USB is kevés ). Tudom, hogy akkor az egyenáramű komponensek nem jutnának át, de nekem nem is célom melegíteni a tekercseket.
Ha valaki tudna egy ilyen programot, kérem írjon ide, vagy az x / y szkenner galvóépítés topicba!
Néztem a popelscan nevű progit, egész jó, csak nálam érdekes módon az output device-nál nem tudok semmit sem választani.
Köszönöm szépen!
(#) wir12 válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Helló!
Próbálkozz ezzel nekem bevált...

jelgen.zip

(#) Kovidivi válasza wir12 hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Nekem is van egy spéci jelgenerátorom, de ott nem lehet csatornánként külön szabályzoni a kimenő jelet. Azért egy program, ami már alapból tud pár figurát, mégiscsak jobb lenne (Ha létezik egyáltalán ilyen )
(#) Chokapick hozzászólása Nov 16, 2009 /

Sokat olvasom a forumokat es nem talaltam valaszt. Kerem ha valakinek van dac-os kapcsolasa segitsen.Ebben a topikban tobbszor is felvan teve a kapcs rajz. pl: (#553082) ennel a rajznal a JP 1-nel van +5V es GND,utanna a TL084....4-es labanal +12V, 7-es labnal -12V. A tobbi ilyen rajznal nincs feltuntetve a 12V csak az 5. Szeretnek biztosra menni a megepites soran ezert kerdezem a hozzaerrtoket,hogy akkor milyen tapot kell hasznalnom? Ahogy en ertelmezem (de erositsetek meg mert csak feltetelezem),hogy kell egy trafo aminek 12V szimetrikus kivezetese van? + egy fontos kerdes! latam,hogy itt a forumban mar lett emlitve,hogy a ttl kivezetesek: red,green,blue mennek a modulacios bemenetre.Na de mi az a modulacios bemenet?
(#) Chokapick hozzászólása Nov 16, 2009 /

Na hosszu keresgeles utan talaltam ezt a reszletes leirast Rem.meglehet nyitni. Csak ebbol hianyzik a 74HC. A ttl kimenet szamomra meg relytely
(#) Z0Z0 válasza Chokapick hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Nekem is ez van megépítve.A nyák viszonylag könnyen megrajzolható filctollal is.

DAC.rar

(#) tybord hozzászólása Nov 19, 2009 /

Egy pár Kép a készülő projetemről.
(#) tybord hozzászólása Nov 19, 2009 /

még pár kép
(#) Wacak hozzászólása Nov 20, 2009 /

Sziasztok!
Kis segitségre lenne szükségem.
Van egy 100mw-os zöld ttl analog modulom,ezt mivel,hogyan tudom megszaggatni!
A másik kérdésem pedig,hogy van egy léptetömotoros szkennerem ami egy gyári lézerben volt.Vezérlés is megvan hozzá,müködik rendessen.A legnagyobb bajom az az, hogy nem tetszenek az ábrák amiket firkál.Csak zene ütemére váltja az ábrákat,nincs dmx lehetöség sem.
Meglehetne azt oldani, hogy pc-ről legyen vezérelve,vagy más abrákat firkáljón?
Tudom,hogy léptetömotorral csak egyszerübb ábrákat lehet létre hozni,mert lassúak a motorók,de szeretém ha én választhatnám ki hogy mit rajzoljon a lehetöségekhez képest.
(#) watt hozzászólása Nov 22, 2009 /

Mit szóltok a kísérleti stádiumban lévő rezonáns scanneremhez?
Ha van ötletetek hogy nagyon vékony rugólapot miből lehet kitermelni, szívesen venném. Amit most használok, azt áruházi lopásriasztó lapkából vettem ki.

Tudtok olyan helyet, ahol lézertükröt lehet kapni pici méretben? Mert ez a DVD-ből kitermelt, ez féligáteresztő, nem az igazi... Ti mit használtok?

(#) wir12 válasza watt hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Hát én személy szerint egy 100Ft boltba kapható ilyen faragó amin van egy kerek tükörke én annak a tükrét
(#) wir12 válasza Wacak hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Megszaggatni egy Szupepe áramgenerátorral tudod a Mod in bemenetére kell egy AMV ha csináltál már LED villogót tudod mi ez. Az áramgenerátort a diódára kell kötni. A vezérléshez még nem nagyon értek

dpss23.jpg

(#) Kovidivi válasza watt hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Nagyon király. Egyre több ötlettel bővül a topic. Szerintem elolvasom ezt, és a galvós topicot elölről, mert mostmár jobban értem a dolgok mikéntjét. Üdv!
(#) pipi válasza watt hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

esetleg lapszkennerből való, kb 8mm széles tükröt tudok adni, (ez az üveg felületén tükrösített) csak darabolnod kell
(#) djjosy hozzászólása Nov 22, 2009 / 1

Laserworld el 40g tipusú fekete szinű lézeremben a dióda 150 óra után meghalt. to 5 tokozású tud e valaki ilyet esetleg pointerekben van e ilyen vagy honnan lehetne olcsón beszerezni a diódát.Sajna a gép már nem garis és az első is megadta magát ezt kaptam helyette de ez se birta tovább.Lehet csak én fogom ki a selejtes dolgokat?Tud valaki egy jó boltot a neten ahol ilyet lehet bele kapni?thx.....
(#) wir12 válasza djjosy hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Attól függ milyen színű és teljesítményű dióda kell.
(#) Georgee válasza watt hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Mindenki a tükörrel szenved, szerzel rossz winyót, majd a lemezből ki vágod, persze ne ollóval mert deformálódik így a lézer fény is törik. Nekem ilyen van a scannerbe 0.6mm és ha ügyesen dolgozol szép eredményeket érsz el vele.
(#) Apukam válasza djjosy hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

A rossz modullal mit csinálsz?
Én olyat keresek!
(#) watt válasza Georgee hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Nagyon jó ötlet, köszönöm! (van pár korongom...)
(#) Georgee válasza watt hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Vékony koronggal csináld! Ha lehet valami kis multifunkciós készülékkel!
(#) djjosy válasza wir12 hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

el 40g 40mw-os ennek árulják,de benne g20b a dióda tehát valoszinűleg 20mw-os csak azt nemtudom hogy a laserworld mért árulja 40-esnek? ezt a tipust?
Apukám:diódát keresek egyébként minden más jó benne bevizsgáltattam.
(#) zsoltee0001 válasza watt hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

Szia

Ha csak a lézer fény szétszórása a cél, próbálj szerezni lézernyomtatóba való poligon motort. Ezt tulajdonképpen pont erre találták ki.
üdv.
(#) Apukam válasza djjosy hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

Helló! Tulajdonképpen Én keresek diódát.
C-mount-nak hívják.
Találltam egy oldalt tegnap itt a link.

Bővebben: Link

Még nem rendeltem innen, de ha több darabot rendelnénk, hátha olcsóbb lenne.
Üdv
(#) watt válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

Nem. Nem csak szétszórni akarom.
(#) watt válasza Georgee hozzászólására (») Nov 23, 2009 / 1

Köszi, már sikerült egy 4mm átmérőjű, kb, 0,5mm vastag korongot kiszabnom(lombfűrész, reszelő stb.) Tökéletes alkatrész! Most próbálom 3D-sé teni a rendszert...
(#) elektrojános hozzászólása Nov 23, 2009 /

Helló all,megkell mondanom.hogy én egy kicsit sokallom azeket a horribilis összegeket a lézerekért.Mitől ilyen drága egy nagyobbacska teljesítményű?És ha lenne vkinek zöld lézere és nem kell neki csere esetleg érdekelné?
(#) zenetom válasza elektrojános hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

Hali!
Idézet:
„Mitől ilyen drága egy nagyobbacska teljesítményű?”

Próbáld megcsinálni otthon
(#) elektrojános válasza zenetom hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

Miccsoda?Hu én ehhez nemigazán értek.
(#) elektrojános válasza zenetom hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

Nade hogy?
Következő: »»   47 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem