Fórum témák
» Több friss téma |
de nem engedi hogy amit a paintel csinaljam felrakjam
Nézd át figyelmesen a nyáktervet. A pattogó hang közben nem leng véletlenül fel-le a membrán ? Ha igen, nézd meg a visszacsatoló ellenállások környékét. Ha nem, akkor próbáld meg előfok nélkűl. Lehet, csak azzal van a baj.
Jó lenne a panelodról egy fénykép.
A Paint alapértelmezetten bmp -be menti a képeket, amit ide nem tudsz feltenni. Mentsd jpg, gif, png, stb -be.
A paintben mentés másként->fájl típusa>jpg.
Ebből semmit sem tudtam kibogozni. A kapcsolási rajz megvan?
AZ EROSITO DE HOGY KEL BEKOTNI A POTMETEREKET...
A Caps Lock gombot kapcsold ki!
Bocsanat
Fényképezd le az áramkört alulról-felülről, és tedd fel a képeket.
meiket ez meg nincs kessz
Akkor a kapcsolási rajzot töltsd fel!
meikhez(elnezest de nem toom meiket)
Minden rajzot tölts fel, ami az erősítőhöz van.
No, megjött végre a TDA nyák, amire egytápos, kéttápos, párhuzamos és hidas kapcsolást is fel lehet építeni. Kiderítem, hogyan tudom felajánlani úgy nektek is, hogy ne sértsek vele, semmilyen itteni szabályt.
100W
4 db TDA 2030-al. Igazából nem érthető mitől szól ennyire jól, de többen írták már itt is, hogy a hidazott gainclone, nagyon tud szólni és ez a kapcsolás ráadásul két-két párhuzamosan kapcsolt végfokot tartalmaz. Pár hozzászólással korábban talán kovidivi kérte, hogy szóljak, ha az elmélet gyakorlattá lesz.
Hello! Ezt a kapcsolást keresem már nagyon régóta, ehez nem tudtok kapcsolási rajzot? esetleg nyáktervet?
Sziasztok!
Szeretnék fülhallgató kimenetet tenni az erősítőmre, mekkora ellenállást kell sorba kötnöm vele? Jobb lenne, ha tudnám a füles teljesítményét, akkor kiszámolható lenne, de sajna fogalmam sincs. Átlagosan mit szoktak használni?
Szerintem építs külön egy fülhallgató erősítőt pl. ezt: Bővebben: Link én is megcsináltam ezt és tökéletes
A kimenetre nem ajánlatos ellenállást rakni... elméletileg inkább a bemenetről huzd le földre (potival, trimmerrel). Bár nem is tudom hogy szólna egy 32ohmos hanszórón ez az IC, de NEM erre találták ki.
Szia!
Milyen erősítő az, amelyikre fülhallgató kijáratot akarsz?
szia bocsi hogy eddig nem valaszoltam ugy kene hogy 2-4 mikrofon+szamitogep bemenetet is lehessen alitani hangerot es kulon kapcsolni hogy menyene v nem (egyszere kene 2is menyen)
meg egy kerdes a mute es stamd byt hogy lehet vezerelni?
sziasztok találtam ezt a kapcsolási rajzott a tda2030 ic ről
azt szeretném megkérdezni hogy működik e szeretnék erősítőt építeni és varok rajzokat kösz
szia pont ezt a kapcsoást épitetedmeg amit mellékeltem
Udv,
Ez a kapcsolas majdnem ugyanaz mint a gyari ajanlas (en azt epitettem meg mar eleg sok peldanyban). A C6-os 1nF-os kondi a bemeneten teljesen felesleges, a kimeneten a C4-es csatolo kondit pedig legalabb 4700µF-ra novelnem! A bemeneti korben van egy fesz. oszto 2db 100k-s ellenallasbol. Az alsoval parhuzamosan erdemes kotni egy 22-47µF-os kondit. Egyebkent jonak tunik a kapcsolas.
Szia!
Nem azért, hogy ellentmondjak Lamalas-nak, de én otthagynám azt az1n-os kondit. Hogy mire jó? Amennyiben különálló végfokot építesz, ami egy közönséges potival kezdődik, akkor előfordulhat az, hogy teljesen feltekert hangerőnél kihúzod és visszadugod a bemenetet. Az RCA csatlakozóknak van egy olyan hibája, hogy a kihúzás során a test kontaktus hamarabb szakad meg, mint a jel ér. Ennek akkor lesz következménye, ha mindezt feltekert potinál teszed meg, mert ebben az esetben akár 50V feszültséget is rácsatolhat a kihúzás közben az összekötő kábel a bemenetre. Amennyiben ott nálad nagy térerősséggel van jelen rádió, vagy TV adó, akkor az erősítőd azonnal tönkremehet, mert a 2030-as ezt a fajta túlvezérlést nem bírja. Az 1 n-os dolga ennek a leválasztása, de csak akkor fog működni, ha a bemneti kondival sorbakötsz legalább egy 2,7k-os ellenállást.
Üdv urak lenne egy kérdésem, az egyik fele evidens lesz a másik meg remélem hogy az! Tehát van nekem ez a kapcsolásom, itt hiányzik a kicsatoló 2000µF es kondi illetve a hangfallal párhuzamoson kötött 1ohmos ellenállás a 0.1 µF kondival, ezt mindenképp be kell építenem a kapcsolásomba, ha ezzel direkt hangfalat akarok róla meghajtani? A második pedig, itt szimmetrikus táp hajtja az ic-t viszont én egyszerűen csak aszimmetrikusan szeretném hajtani akkor elég ha a negatív tápági kondikat (C4 C6) elhagyom illetve a negatív vezetősávot összekötöm a földdel?
Kattints rá a fényképezőkép jelre jobbra, feljebb.
Jójó kösz megvan a datashetje is, csak már le van marva a panel és később jöttem rá hogy ez nekem így lenne jó, Ahogy én néztem nekem evidens hogy ha az adott pontokat összekötöm, illetve a hiányzó 2 kondit illetve egy ellenállást beteszem akkor a megfelelő kapcsolást kapom, csak pontosítani szerettem volna!
Ha nincs negatív tápág, akkor ez a kapcsolás nem jó. A cikkek között van meg a szimplatápos verzió, és abba tényleg kell a kicsatoló kondenzátor, azt építsd meg, és legalább 12V kell neki, hogy szóljon.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |