Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   332 / 1386
(#) solymosi válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 18, 2009 /
 
"Primitív módszer "

Igen ebben egyetértek, de hát szerencsétlen hobbysta abból "főz" amije van. Bonyolultabb nyáknál nyilván nagyon macerás de ennél a primitív táppanelnél teljesen használható volt.

Következő probálkozás alkoholban feloldott gyanta+színezék lesz. Bár olyan vélemény is van hogy a gyanta egy idő után reakcióba lép a rézzel.

(#) solymosi válasza emmzolee hozzászólására (») Nov 18, 2009 /
 
Igen, köszi kimaratás után én is rögtön rájöttem, hogy a GND-t legalább hagyhattam volna dupla szélességűre. Majd a következő...

Egyébként jól működik a táp. 0 zaj!
(#) dinokal válasza pimmi1 hozzászólására (») Nov 18, 2009 /
 
A videóbemenetnek kb 1V-os jel kell, a nagyfrekvenciás részhez valószínüleg ennél kevesebb megy. Műszer nélkül nem tudod beállítani. Szkóp kéne hozzá. Ráadásul ha a második panelen lévő tekercs vasmagját eltekergetted, eleve rossz képet kell kapjál, ha a tranzisztor munkapontja nem jó valamiért, szintén, tehát nem biztos hogy a nagyfrekis rész rossz. Ott csak egyetlen állítási lehetőség van, a trimmerkondenzátor, amivel a kimenő csatornafrekvenciát hangolhatod. Inkább mérd meg az ellenállásokat, nincs esetleg valamelyik megszakadva, a kondenzátoroknál nincs e valami szemmel látható hiba, a nyákon nincs szakadás vagy zárlat. A nagyfrekis rész sajnos mindenre kényes, elég egy rossz forrasztás, a cuccos látszólag működik, csak nem úgy ahogy kéne. Ez a kisfrekis részre is igaz.
Esetleg ha találsz hozzá kapcsolási rajzot, vagy a processzor típusa után adatlapot, arról ki lehet silabizálni valamit, de műszer nélkül nem biztos hogy sokra jutsz vele.
(#) gulasoft válasza dinokal hozzászólására (») Nov 18, 2009 /
 
Egy jobb műszer árából meg már új gépet veszel, egy szkóp árából akár egy ps3 is kijön.
(#) dinokal válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 18, 2009 /
 
Szia. Igazad van , én csak a lehetőségekről írtam, nem véletlenül írom le mit nézzen meg műszerek nélkül. Egy szál pákával mérések nélkül áramkört javítani szinte reménytelen dolog, ráadásul távdiagnózisokkal ?
Azért egy digitális voltmérőt már lehet venni 800-ért a kínai piacon.
(#) pimmi1 válasza dinokal hozzászólására (») Nov 18, 2009 /
 
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Odaadtam a cumót egy hozzáértőnek, ha visszakapom, megírom mi volt.
(#) sprofan hozzászólása Nov 18, 2009 /
 
Ma délután bementem az itteni elektro boltba, venni akartam Wolf-os fotólakkot. Mondta az eladó hogy nincsen, kérdezem mikor lesz? Válasz: Már nem gyártják, ezért nem is lesz, pedig többen vitték mint a p20-at. Igaz ez? Tud valaki erről valaki valamit, tényleg na gyártják már? Nem igazán szeretnék p20-at venni...
(#) kiskacsa2009 válasza Abukodonozo hozzászólására (») Nov 18, 2009 /
 
Hol van az a "nálunk"? Elmennék oda...
(#) emmzolee válasza sprofan hozzászólására (») Nov 18, 2009 /
 
Csodálkozok rajta. Hogy-hogy nem gyártják?

A P-20 se rossz, ha csak nem jobb mint a Wolf. Miért nem szaladsz bele egy olyanba?

A nagyobb elektronikai boltokban (Lomex, Elektro kontha, és persze a He store is, van még egy jópár...) lehet vásárolni úgy is, hogy internetről cikkszám szerint meg adod, hogy miből mennyi kell, és kiküldik akár még utánvéttel is akárhová. Gyöngyös messze van Pesttől. Írj rgy hosszabb bevásárló listát, és akkor már nem lesz olyan borsos a szállítási költség, mert megoszlik. (1300-2000Ft)

Én 10Km-re lakok Pesttől. és volt már egy párszor, hogy kipostáztattam magamnak a cuccot, mert mire bemész a városba, és elintézed, az sok idő, és benzin, a dugóban. Akkor majdnem mindegy, hogy ki küldetem magamnak ugyanannyiért, és az időm is megmarad.
(#) sprofan válasza emmzolee hozzászólására (») Nov 18, 2009 /
 
Nem tudom, én is azért kérdezem hogy ki-mit tud erről.
Azért nem veszek p20-at, mert 1 flakon áráért (100ml) 1,5x annyit kapok (150ml). Lehet nem tűnik soknak, de mégis az... Én mindig is sajnáltam és sajnálni is fogom a pénzt postaköltségre elverni, a Hestore pont jó, de ott meg nincs wolf-os fotólakk. Írnék én hossú bevásárlási listát, ha lenne miből...
(#) gulasoft válasza sprofan hozzászólására (») Nov 19, 2009 /
 
A p20 egy nagyságrenddel jobb mint a wolfos ***. Nyugodtan próbáld ki! Én egyszer vettem egy wolfosat, 3 napi kínlódás után ment a kukába és elszaladtam egy p20-ért.
A wolfosat azért nem gyártják mert valami olyan anyag volt benne amit az EU betiltott.
(#) gulasoft válasza emmzolee hozzászólására (») Nov 19, 2009 /
 
Nem tudom hol laksz, de a vonat a keletibe vagy a délibe bevisz 10km-ről max 30 perc alatt, és hestore az örsön van, mind a két vonat a 2-es metró vonalán van, az még 20 perc. Ha meg Konthába vagy chipcad-be kell menni, akkor a deákon átszállsz és a klinikáktól 5 perc gyalog mind a kettő.
Én pesten lakom mégsem járok kocsival. Itt jár a vonat, 20 perc alatt a keletiben vagyok.
(#) Frankye válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 19, 2009 /
 
Egyetértek, a Wolf egy marék kaka! Első lakkozásos próbálkozásaimat - ugyancsak anyagi okok miatt - Wolf-os lakkal próbálgattam. Az eredmény egy kifújt flakon lakk, négy-öt elrontott NYÁK lemez, egy elhasznált előhívó, és egy csomó elpazarolt idő/pénz/energia volt.
A P20-ból megvettem egy flakonnal, és az első saját lakkozású panelom 100%-os minőségű lett.
Ezek után rájöttem: Nem az a drága, amit több pénzért kell megvenni, hanem amit megveszek, de használhatatlan. A Wolf fényérzékeny lakkja ilyen, használhatatlan. (Arról nem is szólva, hogy az első flakonnak a fúvókafeje előbb beszáradt, majd amikor kitisztítottam, a szára a flakon nyakánál letört, így egy kb. 90%-ig tele flakon ment a szemétbe! A P20 évek múltán sem száradt a fejbe...)
(#) shady hozzászólása Nov 19, 2009 /
 
Sziasztok! Én még új vagyok. Hol kaphatok Ny.á.k maratót?

Pirossal pótoltam a hiányzó karaktereket... --vicsys
(#) solymosi válasza shady hozzászólására (») Nov 19, 2009 /
 
Én a "pinceboltban" vettem. Itt találsz még ötleteket:Link
(#) sprofan válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 19, 2009 /
 
Régebben használtam p20-t, de már nem. (Vagyis mostantól megint ) Én mindíg is azon a véleményen voltam, hogy csak rá kel jönni a technikájára. A boltosal is beszélgettünk arról hogy-smint, ő is mondta hogy többen vitték mint a p20-at, elsősorban nem kezdők. Ha azt nézzük, könyebben romlik, és a fújóka tőben letörése is elterjedt jelenség volt, de ennek ellenére olcsó, ami pláne most elég nyomós érv. Sajnos már nincs itthon csak 1 flakon, de az meg 2 éves és köpköd, jó lett volna venni megint de így...
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 19, 2009 /
 
Hát én nem járok tömegközlekedési eszközökkel, ha csak nem muszáj. Tehát jegyeket kellene venni, ami 290Ft ha igaz a Lomex 6 jegy ára lenne a reptértől.

Na mindegy ne ragozzuk ezt, mert nem ez a lényeg, hanem szerintem sokkal kényelmesebb megrendelni a neten, és házhoz hozzák kb 1500Ft-ért.
És ami még előny, hogy nem kell otthon lennem. Küldetem a faterhoz, aki már nyugdíjas, és mindig otthon van. Átveszi, aztán amikor este haza érek haza viszem.
Nekem ez így a legfrappánsabb.

Jártál már úgy, hogy írsz egy listát, ahol pontosan leírod, hogy mi kell, és nem azt kapod. nem nézed át a boltban, mert az ember nem hagy rá lehetőséget, meg nem akarod föltartani a többi vásárlót ezzel. Szóval haza viszed, és otthon rájössz, hogy nem mindenből azt kaptad, mint ami kellene. Ah neten rendeled, akkor cikkszám alapján veszik le a polcról, és ha azt a cikkszámot rendeled, akkor nem adnak mást. Jártam úgy is, hogy ic-t vettem 10darab egyformát, és otthon láttam, hogy 2db másmilyen volt. Természetesen nem a boltosokat hibáztatom, mert nagy a pörgés, nincs idő 100%-osan dolgozni.

De ki így, ki úgy. Én úgy.
(#) szdavid válasza emmzolee hozzászólására (») Nov 20, 2009 /
 
Reptérről bemehetsz a Nyugatiba vonattal (300Ft) is. (Nem kell tőle félni, elég sűrűn jár. ) Onnan 15 perc séta a Lomex. Így "csak" 600Ft az oda-vissza út (ha jön a kaller, ami nem jellemző )
(#) gulasoft válasza szdavid hozzászólására (») Nov 20, 2009 /
 
Egyébként is a repülőjegy árához képest a többi elhanyagolható
Egyébként én is a reptér mellől járok a városba, csak Én a XVII felőli oldalról. Nekem 20 perc vonattal a keleti, ezt csinálja meg valaki reggeli csúcsban kocsival ha tudja.
Azért 1500Ft-ot kiadni csak a postára, akkor mikor egy ellánállás 2-3 Ft elég húzós. 1500Ft-ért már nagyon komoly mikrovezérlőket lehet kapni, és ez csak egy posta!
(#) J-O-E válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 20, 2009 /
 
Igen Nyugatitól 12-15perc gyalog, tehát nem drága de idő igényes.
(#) dinokal válasza sprofan hozzászólására (») Nov 20, 2009 /
 
Szia. Én mielőtt használnám beleállítom kb 50-60 fokos melegvízbe, eszében nincs köpködni , több mint 2 éves.
(#) sprofan válasza dinokal hozzászólására (») Nov 20, 2009 /
 
Jó ötlet, bár már ennek is tőből el van törve a fúvókája, majd meg kell ragasztanom
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 21, 2009 /
 
Hello

Na. Azt hiszem, hogy ezt a témát méltánytalanul hosszú ideig, és részletességgel tárgyaltuk. :papakacsint:
(#) emmzolee hozzászólása Nov 21, 2009 /
 
Mutattam már a legújabb művemet?

SMD panelt csináltam vasalással. Kellemes meglepetés volt. jó lett. :yes:

(#) Norberto válasza emmzolee hozzászólására (») Nov 21, 2009 /
 
Valóban jól néz ki!

Azt nem is árulod el, mit tud?
(#) emmzolee válasza Norberto hozzászólására (») Nov 22, 2009 /
 
Ez egy autóba való kapcsolóüzemű tápegység vezérlő panelje. egyelőre 200W-os változat, de olyan jó a vezérlés, hogy szerintem fölbővítem 4-500W-ig a nagy áramú panelt a vezérlés meg marad ez.

Itt egy link, abban van több kép is.

Erről lenne szó. Ebbe való.
(#) gulasoft hozzászólása Nov 24, 2009 /
 
Azt írtátok, hogy a vasalás és maratás után aromás higítóval szeditek le a festéket a nyákról.
Milyen az az aromás higító? Én próbáltam lakkbenzinnel, meg nitrohigitóval, mind a kettő vitte egy kicsit, de teljesen egyikkel sem sikerült leszednem a vasalt pozíciórajzot.
(#) Bari- válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 24, 2009 /
 
Valószínű azért mert a nyák felületébe beleivódik valamilyen szinten a tonerpor, aromás hígító sem szedi le teljesen, halványan a nyoma ottmarad. Csak a legfelső felületi réteg lecsiszolásával tudod eltüntetni.

Bari
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Én a Pattex Palma Lemosó és hígítót használom erre.

Az aztán nem sz...ozik semmivel. Próbáld ki ha eddig nem használtad. Én nagyon szeretem, mert sokmindenre jó az ereje miatt. némelyik műanyagot oldja is rendesen, úgyhogy figyelni kell mire használod. Erre pl: tökéletes.
(#) kábé hozzászólása Nov 25, 2009 /
 
Sziasztok!

Nem tudom van-e valami mód arra ha egy elektronikához több panel is tartozik azt egy fóliára kinyomtatni.
Általában egy nyákterv egy pdf-es oldalon szerepel. Akkor is ha picike a nyák. Én próbálgattam bemásolni wörd-be de utána elég macerás a méreteket beállítani, mert eddig 1-1-be még sosem másolta át. Pusztán papírkímélés miatt szeretném megoldani, mert ha összejön egy oldalra való nyákterv akkor érdemes szvsz kinyomatni.

Köszi
Következő: »»   332 / 1386
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem