Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefon hiba

Témaindító: nagysusu, idő: Júl 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 92
(#) zoly15 válasza thungs hozzászólására (») Szept 29, 2009 /

Köszönöm!
Újonnan csak kijelző van ami 8000Ft :no:
(#) felho24 hozzászólása Nov 10, 2009 /

Sziasztok. Lenne egy nokia 5200-ám. Ami ha rájön nem találja a sim-et.volt szerelőnél aki azt mondta h a szervizes srác nemem talált hibát. Szerinitek mi lehet a gubanc??
(#) fikszes hozzászólása Nov 20, 2009 /

Sziasztok! van egy k750i sony ericssonom ezt a készüléket cseréltem és amikor szétszedtem darabokra mert nem működött a kamera része olyan hibára bukkantam hogy félig el van szakadva az a csatlakozós hajlékony összekötő vezeték ami a panel és a kamera részt köti össze. sikerült összekötnöm azokat a pontokat ami be volt szakadva egy ponttal nem boldogulok mégpedig:az objektív takarónak a az érzékelő mikrokapcsolójával mert ez sajnos hiányzott a készülékből és nem enged kamerázni ha valaki meg tudná mondani hogy a csatlakozó résznél mely pontokra kéne forrasztanom a mikrokapcsolót mert ezt a részt sehogy sem tudtam követni és kimérni.
(#) zolee1209 válasza fikszes hozzászólására (») Nov 20, 2009 /

Szia!
Az objektívtakarónak egy egyszerű kis kapcsolója van. Nem mértem ki, de ha objektív nyitott állapotban van, és akkor a kapcsoló is nyitva van, ez esetben egyszerűen nem forrasztod be, igaz, ekkor a fedél elhúzásakor nem indul a kamera... A másik megoldás, hogy veszel hozzá aukciós portálon vezetéket a telóhoz. Bővebben: Link
(#) Ricsi89 válasza fikszes hozzászólására (») Nov 20, 2009 /

Van egy icipici okos megoldás, amivel általában a törött mikrokapcsolót szokták kiiktatni. Szóval meg kell picit buherálni a telefont szoftverét és ezáltal nem veszi figyelembe a mikrokapcsoló helyzetét. Bár a legjobb megoldás egy új kábel lenne. És a legérdekesebb, amin múltkor ismerősömmel gondolkoztunk, hogy ha a fedő nyitott állapotában a kapcsoló nyitott állapotban van, akkor ha eltörik a kapcsoló, akkor miért kell ez a kis módosítás, amikor elvileg azt érzékeli állandóan, hogy nyitva van az objektív, de mégis azt írja ki a telefon ,amikor belépnék a kamerába, hogy nincs nyitva az objektív, amikor elvileg a kapcsoló nyitott állapotban kell, hogy legyen.
(#) zolee1209 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 20, 2009 /

Itt van a "trükk", lehet, hogy a kapcsoló záró érintkezős!
(#) Ricsi89 válasza zolee1209 hozzászólására (») Nov 20, 2009 /

De a lényeg,hogy a kapcsoló alap helyzetben a belső rugója miatt nyitott hátlap helyzetben van és amikor bezárom a fedelet akkor nyomja meg. Szóval ha letörik a kis pöcök, akkor elvileg a rugó ellenében nyitott állapotban kellene maradnia. Szóval mintha a védő el lenne húzva. Ezért nem is értem a dolgot a mai napig. A k800 esetében pont fordított a helyzet, mert ott akkor nyomja meg a kapcsolót a fedő, amikor kinyitom. ennél érthető is lenne, ha esetleg ilyen gond adódna. de itt...
(#) zolee1209 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 20, 2009 /

Szia!
Egyszerűbb volt gyors megmérni!
A kapcsoló nyitott fedél mellett zárt! Ha a kapcsolót lenyomjuk (fedél zárt), akkor nyit, és egy PN átmenet mérhető rajta úgy, hogy az anódja a kamera felé néző érintkezőn van!
(#) proba válasza fikszes hozzászólására (») Nov 20, 2009 /

A kettőből talán össze tudod hozni...Az egyik védett de attól használható.Az alkatrészek nevére lehet keresni nem kell bogarászni hozzá.
(#) fikszes válasza zolee1209 hozzászólására (») Nov 20, 2009 /

kösz az infót de nagyon szeretek javítani buherálni épp ezért forrasztottam hajszálvékony lakkozott vezetékeket a csatlakozókra 6db és jó is lett nagyon kicsi forrasztási pontokon kellett szenvednem elektronikai mikroszkóp alatt.mondjuk a szakadt szalagkábel kimérése 4 órát vett igénybe ugyanis 2 tűvel kellett dolgoznom mert sajna nem lehet követni a nem átlátszó helyeken az áramköröket ráadásul 2 rétegű ezért is kérdeztem hogy nekem úgy volt logikus hogy 2 ponton kellene összezárni a telefon felé a csatlakozó forrasztásainál. mert ahogy olvasgattam ha rossz akkor nem érzékeli a zablak nyitott állapotát és ez csak úgy lehet hogy nyitott állapotban zár.
de tényleg köszi a segítséget rendes vagy!
(#) fikszes válasza zolee1209 hozzászólására (») Nov 20, 2009 /

Szia! oké most már csak egy kölcsön telefont kell szereznem amin kimérhetem ezt a 2 pontot "lehetetlen"kösz hogy kimérted!
(#) fikszes válasza proba hozzászólására (») Nov 20, 2009 /

köszi!
(#) zolee1209 válasza fikszes hozzászólására (») Nov 20, 2009 /

Szia!
Nincs mit! Ha most otthon lennék, akkor a kapcsoló másik két pontját is kimérném... A telómat már nem szeretném ennyire szétbontani, mert már sokszor háborgattam és féltem az LCD...
(#) fikszes válasza zolee1209 hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

meglett az a két pont rövidre zártam most már működik!
(#) zolee1209 válasza fikszes hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

(#) set68i hozzászólása Dec 3, 2009 /

Sziasztok!
Van egy gondom, remélem tudtok segíteni soft problémával kapcsolatban is.
Szóval van egy Motorola E398 telefonom, amire tegnap próbáltam skineket feltelepíteni, mert már meguntam a régi menükinézetet. Skin managert használtam, felraktam egy pár skint, de a témák menüben nem jelent meg egyik sem. Ezután csináltam egy baromságot, mert a skin manager látta a skineket a telefonon, és egyiket aktivnak tettem, majd újraindítottam a telót, de nem indul el, megjelenik a boot screen és azután csak villog a kijelzô, indul újra folyton... gondolom nem találja a skint. Gondoltam ha újraflashelem helyrejön, a flashelés sikerült, de továbbra sem indul el...
Mit lehet tenni?
(#) AMD hozzászólása Dec 10, 2009 /

Sziasztok!
Van egy kis probléma a Sony Ericsson w910i telefonommal. Az mp4 videók szaggatnak rajta. Alig észrevehető, de emiatt nincs szinkronban a hang és a videó. Videófelvétel indításakor hol csippan hol nem. Vannak még más egyéb szoftveres problémái is. Próbáltam frissíteni a SEUS-al, de szerinte naprakész. Az XS++ 3.2 nem boldogul vele: Sorry, your phone is NOT SUPPORTED.
A fájlnevek:
W910_R1FA035_MAIN_GENERIC_SH_RED52.mbn
W910i_R1FA035_FS_CENTRAL-EUROPE_CID52.fsm
Sofia_i_CDF1201_0116_3_R7A_GENERIC_CENTRAL_EUROPE
Tud valaki segíteni, hogy tudom rátölteni?
Előre is köszönöm!
(#) proba válasza AMD hozzászólására (») Dec 10, 2009 / 1

(#) Ricsi89 válasza AMD hozzászólására (») Dec 10, 2009 / 1

A2Uploadert neki.! Erre keress rá és ezzel a programmal próbálkozzál. Az XS az újabb telókat már nem kezeli.
(#) AMD hozzászólása Dec 11, 2009 /

Köszönöm a segítséget!
(#) hondabig1 hozzászólása Jan 2, 2010 /

Sziasztok!
Sony Ericsson P1i okos telefonom van.És ha bekapcsolom, akkor bejön a Vodafone logója.Kéne lenni egy kis csíknak is,aminek töltenie kéne..de a csík sem jön be. Csak a Vodafone logó meg a hang és ennyi
Próbáltam azt is, hogy úgy hagytam..hátha egyszer csak betölt..de nem..semmi.

SEGÍTSÉÉÉÉG!
(#) Ricsi89 válasza hondabig1 hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Hali!
Szerintem próbáld meg frissíteni a szoftverét. Szerintem ott lesz a gubanc. A SE honlapjáról le lehet tölteni a programot. Minden a telefonon lévő adat el fog veszni sajnos a frissítés alkalmával. Ha ezután sem megy, akkor nagyobb a baj.
(#) hondabig1 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Helló!
Az a baj hogy semmire nem reagál.Még a töltésre sem.
Ha összedugom a számítógéppel akkor is csak a logó jön be,igy sajna nem tudok frissíteni.
Ha bekapcsolom ugyan ez a helyzet.
ja és kikapcsolni sem lehet.

Nem kell bekapcsolni a frissítéshez. kikapcsolt állapotban kell csinálni, a frissítő majd írja mit kell csinálni. :yes:

Ha összecsatlakoztatjuk a számítógéppel, akkor automatikusan bekapcsol.Viszont a gép nem ismeri fel.
Kipróbáltuk egy másik se telefonnal, azt felismeri.

De nem kell rádugni sem ameddig a szoftverfrissítő program nem kéri. Ott sem simán kell rádugni, hanem a C gomb nyomása közben. Így a telefon nem kapcsol be, hanem bootloader módba kapcsol. Így lehet a szoftvert frissíteni. Ha leszedted volna a frissítő programot és elindítottad volna, akkor már nem agyalnál a dolgon, hanem lehet, hogy pakolnád visszafelé a dolgaidat a működő telefonra.

Sikerült!
Köszönöm a segítséget.
(#) lanti hozzászólása Jan 14, 2010 /

Helló urak!

Érdeklődnek ki szerint melyik a legmegbízhatóbb /web/áruház mobilteló alkatrészek tartozékok beszerzéséhez! A gigatel és speedshop cégeket inkább mellőzném mert nem csak drágák de a minőség is hanyatlásnak indult náluk!
(#) édeség55 hozzászólása Jan 17, 2010 /

Helló mindenki.

EGY OLYAN PROBLÉMÁM VAN, HOGY VAN EGY SAMSUNG SGH C-260 -AS MOBILOM. KÖLCSÖNADTAM AZ EGYIK ISMERŐSÖMNEK, AKI VALAMI KÓDOT RAKOTT RÁ, DE A KÓDOT Ő SEM TUDJA. A TELEFON EZT ÍRJA KI: SIM-KÁRTYA ZÁR JELSZÓT KÉR. MIT LEHET TENNI ILYENKOR?
(#) pucuka válasza édeség55 hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Üdv!
Elhiszem, hogy ideges vagy, de ne kiabálj. (a nagybetűs írás azt jelenti)
Üsd be a PIN kódot, mikor kéri.
Ha háromnál többször próbálkoztál, akkor a PUK kóddal tudod visszaállítani azt az állapotot, hogy elfogadja a PIN kódot.
Ha már ez sem működik, akkor a szolgáltatótól SIM kártya cserét kell kérni.
Ezek a kódok a SIM kártyához mellékelt borítéban vannak. Mielőtt a kódokat használod, azonosítsd a SIM számát a borítékon levővel.
Ismerősöd csak nyomkodta a gombokat, jó magyar szokás szerint, és a menüben bekapcsolta a PIN kód kérést.
Következő: »»   8 / 92
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem