Fórum témák
» Több friss téma |
Ahol vetted nem adták meg.Ma szétkaptam egy menyezetventilátort többsebességes volt,de szerintem nem állandó mágneses.Nem tudom van-e értelme foglalkozní vele?
De megadták, egy része N42 a másik N35, de nem tudtam közöttük különbséget tenni.
Sziasztok!
Egy függöleges tengelyü szélgenerátorhoz szeretnék segitséget kérni. Megnéztem az Amerikai oldalt(http://www.otherpower.com/) nagyon komoly,de valakinek nem-e volna hasonló műszaki rajza ,amit esetleg föltenne a topikba? Köszi.
Vízszintes vagy függöleges tengelyüt akarsz?
Kösz!Én N-42 ből szeretném.Mennyí 1.3 huzalt használtál 24v-hoz kg-ra csak azért kérdezem hogy kb. mennyít rendeljek, a jövő héten megprobálom a tekercselést.
A fenébe(!) ilyenkor döbbenek rá, hogy milyen hülyeséget csináltam amikor nem dokumentáltam le mindent. Ha mégegyet akarnék csinálni bizony vakargathatnám a fejemet. Halvány emlékeimben ugy rémlik hogy valahol fél kiló körül mozgott, de lehet, hogy kicsivel több. De ha rendelsz egy kilót abból nincs baj. Tekercselő ismerőstől kaptam, azért nem tudok biztosat (találomra hajtott le nekem, aztán mégegyszer kellett kérnem).
tegnap probaként tekertem 2x55 menet/tekercs 0.8 huzalból és igy lett 76gramm/tekercs.Ebböl már tudtuk számolni hozzávetőlegeset.
Kinéztem a neten 1kg 1.3mm-es 2500 forint+szállítás a trakis-nál.Vagyis az átmérő nem is számít az árnál.Most lett kész az agy meg a tárcsák,Ma még ki akarom szerkeszteni a tekercsek helyét méretét.Addig edzem rajta míg jó nem lesz!
Akkor bizony kell az 1Kg! Köszi a segítséget.
A tekercsek helyét én egy nagy kartonlapra szerkesztettem ki és ott is állítottam össze. Csíkokat vágtam üvegszálból, rátettem a tekercsekre és pillanatragasztóval rögzítettem, pont ahogy a leírásban szerepel. Utána már óvatosan lehet mozgatni.
Én ezt a magyar oldalt találtam:
http://www.eleg.hu/tiki/tiki-index.php?page=HaziSzelKerek de ha keresel a neten képeket a vawt szóra elég sok féle függőleget tengelyűre találsz!
"pont ahogy a leírásban szerepel."
A Hp leírásra gondolsz? Lefordítottad? Vagy kened vágod az angolt?
Hello sziasztok. Végre a szélkerekem ma felkerült a helyére. Nagyon jónak tünik. A bratyónak a függőleges kereke pár méterre van az enyémtől, de míg az alig forog az enyém megyen mint ha villany motor hajtaná. Pedig csak pvc lapátok vannak rajta, nem pedig valami kikísérletezett csoda lapát. Aki mégis kételkedik, az nézze meg ezt.
http://www.indavideo.hu/video/vizszintes_tengelyu_szelgenerator
Az a szélnyomás érzékelő mit állít a keréken?
Szó szerint nem tudom én sem lefordítani az egészet, de a lényeget ki bírtam hámozni. A generátor építés részt jól megértettem, a fémmunkás rész volt egy kicsit homályosabb (bár már az olvasáshoz szemüveg kell, lehet, hogy az volt maszatos
![]() Amugy gratulálok Rossman kerekéhez szép munka! Gondolkoztam én is, hogy beüzemeljem-e az enyémet, de egész nap taknyos idő volt meg szitált a köd. Sárba kellett volna dagonyázni.
A hétvégén összedobtam egy feszültségkétszerezőt, egy kicsit átrajzolom és közzéteszem. Egyenlőre csak a 12/24V-os változat készült el, de a 6/12-est is kikísérletezem. 130W-ig terheltem, azt gond nélkül és jelentős melegedés nélkül vitte. Tulajdonképpen nem is feszültségkétszerező, hanem egy stabilizált kimeneti feszültségű dc-dc konverter. A kimenete 20-30V-ig állítható, 9V-tól indul és 30V-ig lehet a bemenetére feszültséget adni.
Sziasztok.
Rakok fel pár képet. A véleményetekre vagyok kíváncsi. Kb mit adhat le majd. A tekercsek mágnesek aránya delmur82 képe alapján készül. A kerekem kb 10 km/h szélben indul.
És még 2 kép.
Az adja rá a gerjesztést szerintem ha generátor van/lesz fent.
De lehet fékező egy bowden és egy mondjuk kerékpár patkófék.
Nekem is PVC lapátok vannak fent és ha nem töri meg az ívet az ember akkor nagyon strapabíróak és könnyű utángyártani.
Mekkora átmérövel csináltad? Ha jól számoltam 12 lapátos vagy csak a videó nem tudja visszaadni.
Én is PVC csőből készítettem a lapátokat. Viszont érdemes kicsit megcsiszolni a felületét majd fehér festékkel lefesteni. Így növelhető az UV sugárzás elleni védelem. Festés nélkül a sugárzás el kezdi lebontani.
Ez pontosan milyen felépítésű lehet? Illetve szerintetek érdemes lenne házilag megpróbálni utánépíteni?
Generátor honlap Illetve itt egy adatlap a teljesítményéről is a kisebbnek: Generátor adatlap
Szia. Igen az. Amikor erős szél fúj hátrahajlik a lapát és elforditja a farokrészt. Ezáltal kifordul szélirányból. Most állitólag 12km/h szél van és kb 200-230fordulaton megyen, de már a viharvédő lapát már táncoltatja. Eszméletlen ahogy néha felpörög.
Üdv:rossman.
Riggs. Köszi a gratulációt. Egyébként amit irtál a feszkapcsolásról, engem is érdekelne. Jöhet a rajz szivesen fogadjuk.
A pvc cső 125mm átm. a szélkerék pedig 2.15m átm. Igen jól számoltad 12 lapát van rajta. A videó nem igazán sikerült jóra, mert már majdnem sötét volt mire lejöttem az oszlopról. Én is lefestettem az egészet csak pont az előbbi miatt nem látszik. A lapát zöld lenne, a többi meg barna, ha látszana.
Valamikor réges-régen... ugyanezekre a generátorokra hívtam fel a figyelmet az index hasonló fórumán. Azóta is mindenkit inkább ehhez hasonló építésére próbálok rábeszélni tárcsagenerátor helyett.
Hasonló!!! Mert pont ilyet elég nehéz lenne házilag barkácsolni. A kapható kínai változatok is hasonlóak, annyi különbséggel, hogy felébe-harmadába kerülnek. "Ez pontosan milyen felépítésű lehet?" Hiszen látni! Normál kisfordulatú motorállórész és "üresbelű" állandó mágneses forgórész. Ez áll egy vastag vasgyűrűből, aminek a külseje körbe van ragasztgatva állandó mágnesekkel. Már csak jó pontosan föl kell fogatni, hogy forgás közben bele ne verjen az állórészbe. És időben csapágyat cserélni!
Szia erde. Na szóval hagyom magam rádumálni csak azt mond meg akkor mit keressek /motornak/.
Mekkora teljesítményt szeretnél mekkora fordulaton. Mostanában láttam neki 1,7 KW-os 1440 fordulatú motor átalakításának. 200 fordulaton ~270 wattot fog leadni, max teljesítménye 1 KW körül lesz.
Ha látsz valahol egy motort, osszad el a fordulatát az általad elvárttal, majd ezzel az értékkel osszad el a teljesítményét. A kapott értéket garantáltan kiveheted belőle, jó esetben kicsit többet.
Szia. Ezek szerint bármilyen tipusú mtorból lehet csinálni állandó mágneses generátort? Épp tegnap lett felrakva a kicsike és közepes szélben forog 300 at kb.
Köszi a választ! Akkor ezek szerint egy ügyes esztergályossal jó eséllyel lehetne ilyet csinálni? tekercsekről mit kellene tudni tervezéskor?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |