Fórum témák
» Több friss téma |
Szia
szerintem az lcd vagy az alaplap lesz hibás. A kérdésem a többiekhez az lenne hogy hol a fenében lehet beszerzni oz965g ic-t mert van itt egy 15" compaq om és tüz forró az ic. nem is villan a cső, de az ic re ráég az ujjam ha hozzáérek.
Ha bekapcsolod, akkor egybol nem szabad vilagitania, illetve modvaltaskor (mondjuk windows boot alatt joparszor elo kell adnia) elsotetul egy pillanatra. Ha ez nem teljesul, akkor mar az elektronikaja (velhetoen a mikrovezerlo) doglott.
Ha eloadja, akkor sajnos magara az LCD-re tippelek, az azon levo aramkorok segedfesz-eloallito resze szokott kuka lenni. Ha magat a kijelzo hatan levo femet leveszed, alatta ott az elektronika, azt nyalas ujjal tapogatva szokott csikozni meg bevillanni, ott is van egy 3.3V-os stabIC, az is szokott tonkremenni. Azt a reszt tapogasd, ahol a sok kondi van egymas mellett. Ez nem a nagyfesz, nem kell felned. Talan meg megprobalhatod vegigmerni a labakat,hogy a kabelben nincs-e szakadas, de az nem szokott... A szelen legyen meg a tapfesz (olyan 5V korul).
Notebook meghajtokban szokott lenni.
Egyebkent szerintem is beszerezhetetlen.
Hát az lcd áramkörnél lehet valami,mert feszültséget kap kimértem multiméterrel.
Azóta megoldottam a problémát,betörtem a kijelzőt Az invertert meg a ccl csőt meghagyom majd egy másikba jobb időkre. Inkább kihasználom most a válságot és szerzek olcsón tft minitort.Hali
Sziasztok!
Engem is utolért a tft átok. Készenléti üzemmódra kapcsoltam a gépem 2 monitorral, pár óra múlva hazaértem visszakapcsoltam, de az egyik viewsonic vp930-asom nem kapcsol vissza. Vagyis próbálkozik zöldre vált a led, beindul a háttérvilágítás(beszűrődik a sarkokon), pár másodperc után kikapcsol. Ugyan ez mind a 3 bemeneten. Próbáltam másik géppel is. Az OSD se jön fel. Mi lehet a gond. PLZ help me. Vagy marad a szervíz...
bocs nem kapcsol ki, világít a zöld led, és megy a háttérvilágítás, de ezen kívül semmi..
Céges gépemen ugyanez van; szétszedni nem szabad, de rájöttem, hogy ha kikapcsolom a gépet, és fullra leáramtalanítok pár percre, utána jó. Vagy inicializáláskor ront el valamit, vagy túlmelegszik benne valami, a fene tudja.
Helló! Problémám volna, kaptam egy Benq T705 moncsit de semmit nem hajlandó csinálni, sajnos rajzom sincs hozzá fogalmam sincs hogy kezdjek hozzá a javitáshoz, ha valaki tudna segíteni egy rajzzal és tanáccsal azt nagyon köszönném!
Üdv minden olvasónak!
A bibi a szokásos 1 mp felvillan a háttér van kép és lesz sötét . Az invertert egy Tl1451 vezérli , ez egy dual pwm .Az egyik cső nem gyújt be mert kiégett egy fél marék alkatrész OK ez idáig nem gond 2 6 amperes npn tranyó egy P-MosFEt két .. na várjunk csak ! A P-Mos-t sajnos nem tudom mivel lehet helyettesíteni !Valahogy a sima P-mos nem jó helyette ! Az eredeti típusa D10PF06 amit tettem helyette az 2SK525 megy a pilács megy de nem kapcsol le sohasem ! Ez igy nem jó azt tudom valami ötlet ? Vélemény ?
Sziasztok. lelkes amatőr vagyok, és a segítségeteket kérném.
Van egy Fujitsu lcd-m. Egyik este bekapcsoltam, látom tölt a win. kimentem cigizni, mire visszajöttem a monitoron nem volt kép, de még a power led sem világított. Valahol olvastam, hogy az inverteren lévő fetek szoktak elszállni. BS4606 volt ráírva, de ilyet nem találtam, de elvileg AS4606. Beszereztem helyette IRF7319-et. Kicseréltem mind a négyet, valamint az elko kondikat, mert 2db púpos is volt. Monitort bekapcsoltam, de csak halvány kép volt, az is villogott. 1-2 perc után fokozatosan felerősödött a kép, egészen a normális értékre, majd eltűnt. A power led folyamatosan zölden világit. Azóta, ha bekapcsolom kb 1mp-ig van kép. Ha felbontást változtatok akkor mindig kb 1mp-ig van kép. Mi okozhatja a hibát?
Szia!
Látod, a dohányzás árt a monitornak is! Esélyes, hogy a fénycsövek betegeskednek. Zárlatos fénycsőkábel is szokott érdekes eseteket produkálni. A FET-ek lehet, hogy nem is voltak rosszak, csak a csövek döglődnek. Valószínű kiment valamelyik FET, mert rögtön szétszedtem és éreztem az amperszagot a panelon. Mellékesen, egyáltalán nem működött, most már legalább a zöld led világít. Ja és nézhetem 1 mp-ig. van még egy érdekes dolog. Akármelyik fénycsövet kötöm be, mindig normál fényerővel világít addig az 1 mp-ig. Szerinted kuka a monitor?
Mennyi idös a moncsi? Valszeg az inverter védelme tilt le az 1 mp erre utal nézz utánna az IC-nek keress hozzá adatlapot a neten! Azon lesz pár használható infó pl mintakpcsolás amin el tudsz indulni! A FET amiket cseréltél zárlatosak voltak ? Lehet ki se kelett volna dobni öket.
Igen, a védelem szokott tiltani akkor is, ha nagy áramot vesznek fel a csövek, akkor is, ha keveset. Mi a típusa a monitornak? Egyelőre ne dobd ki!
huh
említettem, hogy lelkes amatőr vagyok, de lehet még ez is túlzás. kb 6 éves a kép nem az én panelemről készült, de légyszi jelöld be rajta a védelemért felelős IC-t Nem tudom, hogy zárlatosak voltak-e, de már kidobtam ezért nem tudom megnézni.
Fujitsu Siemens C19-4. A panel száma:860-ALZ-M713W-F
ok még megtartom. :yes:
Itt egy hasonló típussal küzdenek:Bővebben: Link A képen bejelöltem a vezérlőt és a proci vezérlésének nyomvonalát
Hoppá! Ez elég nyilvánvaló ami kiégett az kiégett ! Persze ritkán csak ugy meg magától! Amugy itt az IC is kisült innentöl nem érdemes játszani vele! Állítólag van univerzális inverter panellel együtt csak a bszerzéséröl én sok mindent nem tudok de az ára elég borsos...
Szia!
Ez nem az Ő panelja, csak illusztráció.
Tényleg csak illusztráció. Sajnos telefonnal nem tudok jó képet csinálni.
Az IC BIT31936 ahogy nézem az egyik sarkánál van egy kis elszineződés. Lehet meghalt? Szinte semmit nem találtam a neten, csak egy sérült pdf-et. Az ügye nem okozhatott problémát, hogy FET-ek melletti a 150 micro-s kondik helyett 220-ast raktam
Vágom, OK.Az ic-nek semmiféle elszinezödése nem jelent jót sajnos ez tapasztalat.A kondi OK a fetek is ok a csövek vagy az ic marad sajna Fudjicuk nem a tartósságról híresek bár én is azt használom éppen ....
Találtam adatlapot ehhez az IC-hez:Bővebben: Link
Köszi
ezt találtam én is, de 2-5 oldal hibás, és nem jelenik meg rajta semmi. (Amúgy sem értek belőle sokat) Még teszek egy kisérletet beszerezni ezt az IC-t, ha nem sikerül hagyom a csudába az egészet. Más nem okozhatja ezt a hibát?
Csőhiba, a cső kábelszigetelésének sérülése okozhat még ilyen kikapcsolgatást. Nálam a PDF tökéletesen nézhető. Vegyél egy univerzális CFL-invertert. Próbáld ki azzal, ha másképpen nem megy.
Lehet megtaláltam a bűnöst?
A képen bekarikázott Zener dióda mindkét irényba átereszt különböző értékeken. Ez okozhatja a hibát?
Mar kezdtem örülni, de nem ő a hibás.
Azért köszi a segítséget. Jövőhéten megpróbálom beszerezni a vezérlő IC-t.
Szerintem vegyél egy inverter elektronikát jobban jársz...Tapasztalat! De sok sikert! Mond ám el mi az ábra!
Szasztok,
nekem is egy FuSi monitor ugyanilyen tápja (860-ALZ-M713W-F) ment ki, épp ma. Se kép, se hang, se led. Kicseréltem két púpos kondit, aztán asztalon összedugtam. Egy pukkanással és némi büdösséggel kiment a a 4db 4606-os ic-ből egy, meg is pörkölődött, azóta megy a monitor :-O Mind a két fénycső, meg a monitor is. Szerintetek? eik, ivicz |
Bejelentkezés
Hirdetés |