Fórum témák
» Több friss téma |
Bővebben: Link
Erről van szó. Zsolti, nekem nem volt lehetőségem válogatni feteket, de jó hangú motyó lett ![]()
Hello
Én is 3,9 el építettem meg, azzal jobbnak tűnt, bár igazából már az 1,8k-k is nagyon lineárisra állítják be a jfetet, nem nagyon marad meg a görbületi karakterisztika. Érdemes próbálkozni a source ellenállatok csökkentésével, kísérletező kedvűeknek ajánlom ![]() ![]() Zsolti
Holla, jó lett! nem dobnál fel egy hangmintát?
![]()
Zsíííír a cucc :taps:, én is megépítem valamikor, Szép az az oranzs cr10 es!
Szia!
Jól hangzik, szuper lett! Klafa az orange is! Én is dolgozgatok most egy hi-gain j201 dizájnon, ha elkészül ,dobok majd fel mintát, ha érdekel valakit ![]() Előkotortam én is egy boogey mintát még anno, amikor kísérleteztem vele, sajna próbapaneles, úgyhogy max génen gerjedt kicsit, de az a kialakításnak volt köszönhető. Utólag leárnyékoltam a vezetékeket, aztán jó is lett. Amiben más az alapkapcsolástól, 3ik fokozat kapac mod, 4ik fokozat után nincs imped illesztő fet, egyből megy a drain körből kicsatoló kondival a tone stack ra,nincs presenc sönt, volume után imped illesztés (gate féltápon, kondival becsatolás, source körben 10k, kondival kicsatolás...alap), meg erősítésre válogatott jFetek a maximális hatás elérése érdekében ![]() ![]() Epiphone sg-g400 -al löktem meg felvételen. Játékot nem kritizálni, nem vagyok gitáros,pláne nem metál gitáros, inkább a gitárelektronika a hobbim ![]() Bővebben: Link Sziasztok Zsolti
Uhh, jól szól a mintád!! A jutubos videóm, egy fényképezőgéppel készült, orange cr10, gain1 2 állás, gain 2 nullára , annak ellenére szerintem elfogadható
![]() Még valami, gondolom az epi SG ben hambi hangszedők vannak, na ez egytekercsessel van felvéve :S , majd megpróbálok alkotni valamit gityóval (olcsó hambi) ![]() ![]()
Hell!
Jah, hát az sg az humbuckeres, nyílván nagyobbat lök a hangon, mint egy single coil. Egyébként jó torzító ez, sima alternatíva az olyan zsizsi torzítóval, mint az mt-2 például. Érdekes kísérletezési támadási pont a tone stackban a 47k-s ellenálás is, oda beteszel egy 10k-s ellenállást sorba egy 100k potival és azt finomhangolva lehet ám aztán scoop-olni a közepet ![]() Állatira nagy lehetőségek vannak benne, tulajdonképpen a source bypass kondikkal és a csatoló elemekkel mindenféle hangzást be lehet lőni. Most is hasonló topológiával próbálkozok, csöves végen egész jól szól, még egy zajgátat csináltam hozzá LDR el,így elég hasznáható ![]() Grats mégegyszer a torzítóhoz! Zsolti
Köszi még egyszer. Holnap úgy néz ki lesz időm, lehet levasalok még egy nyákot, kísérletezni
![]()
Szia!
Nézdd, mivel elég nagy a szórás a fetek között, ahogy említettem, nyílvánvalóan lehet változás. Nem kell nagy változásra gondolni, max nüanszokra. De a legjobban én azt hiszem a fetek erősítése számít. Nem a legjobb persze, ha mind a legerősebb, ilyen szinten nem mélyedtem bele. (valóban csak lusta voltam újra biasolni a fokozatokat ![]() Zsolti
Értem, munkapont állítást vágom, hisz először fülre lőttem be
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pats
Okioki!
Csak nyugodtam, szívesen segítek, ha tudok! Jó éjt, Zsolti
Szia!
Régi jó Running Wild-os korszakomra emlékeztet. ![]() A torzítónak jó hangja van, viszont a hangminta teteje egy picit szőrös, gondolom a digitalizálás meg stb. miatt.
Hello!
Köszi, de attól tartok ez a kis szőrösség alapvetően jellemzi ezt a torzítót. legalábbis az én adott rendszeremben mindenképpen így szól. Mondjuk ez a full tilt állapot, szóval gén maxon, olyankor hajlamos "befuzzosodni". De persze nem stúdióban lett felvéve...sőt...alaplapi hangkártya....sajnos ennyit tud, biztos lehetne még pár nüansznyit javítani ,de alapból maximumon azt kell mondjam kicsit fuzzos. Zsolti
Én is csak a hifin hallgattam meg
![]() Egy gitáralappal, nagyon jól szólhat.
Szia!
Valóban, úgy szól dögösen. Igazából nem nagyon vagyok híve a metálnak, de tényleg dögösen tud szólni. Azt kell mondjam ,egyes engl erősítőkkel felveszik a jfetes torzítók a versenyt hi-gain -en. Persze sokan kérdezik, jaa, ez fet, akkro az csőhang, nem? Nem. Ez jfet hang, ami szerintem nagyságrendekkel muzikálisabb torzítás mint a műveleti erősítők, meg diódák. Ezután jöhet a cső... Mesterem egyik erősítőjén kihajtottuk rendesen, gitár - effekt - be a loop return- jébe, hogy a véget hajtsam vele, aztán szóljon a 4db 6L6 os, ereszd el a hajam,4x12 jcm900 ládán. Meg kell mondjam, elég jól szól, meg ki is hajtja jól a véget, persze ebből csak pár V jön ki, nem pár 10, tehát a véget nem nagyon viszi torzításba, de ekkora torzítás mellett úgy érzem felesleges is. Egy LDR es zajgát még és atom frankó. Mehet a dzs dzs. ![]() Zsolti
Sziasztok!
Erősítőt építek, és az előerősítő áramkört EZ ALAPJÁN a kapcsolás alapján fogom elkészíteni. Az op-amp IC-t +- 15 voltról szeretném táplálni szimmetrikusan. Igen ám, de itt a rajzon az IC bemenetére rá van kötve egy fél tápfeszültség (4.5V) is. Hogy lenne célszerű ezt megvalósítani? Adjak az IC-nek simán +15V aszimmetrikus tápfeszt, és egyszerűen feszültségosztóval felezzem meg a 15 voltot? Vagy kössek az IC-re szimmetrikus +-15 voltot, és kössem a testpontot a bemeneti ágra? (Elég hülyén hangzik.) Teljesen tanácstalan vagyok, segítsetek, ha tudtok!
Szia!
A 4,5v DC az a féltápfeszültség, azért kell mert csak egy +9Vod van meg egy földed. Attól az IC "felfelé" lát +4,5V ot, meg lefelé -4,5V ot.(így csinálsz neki +/- feszt...) Tehát ahol eddig 4,5V volt a régi rajzon, ott +/- táplálás esetén kösd csak a földre. Ami meg GND volt, az maradhat is. Ha elfogadsz egy tanácsot - nem okoskodni akarok csak mondom - a hangerő után még egy IC-s fokozat, egy imped illesztő elférne, mert ugyan nem tudom milyen véget hajtasz vele, de a végfokozatok bemeneti ellenállása kisebb szokott lenni, pár 10kóm, az meg elhúzhatja a hangszínt (szűrőt táplálni kis impedanciával, terhelni naggyal alapszabály miatt). Milyen végfokozatot teszel mögé? Zsolti
Ez egy torzito kapcsolas , persze eloerosit is.Ellemes taplalasra van tervezve azert 9V a tap , a +4,5V az U/2 referencia feszultseget egy feszultsegosztoval lehet eloallittani ket mondjuk 1KOhm-os ellenallasbol es egy 100µF -os hidegito kondenzatort kotve a +4,5V es a "Nulla"-ra . 15V-rol ugyanenyi eleg .
A +/- 15 V csak akkor erdemes hasznalni ha magvan es az eloerosito stb. is avval mukodik. Szimetrikus tap eseten kapocsolas igy valtozik : A rajz alatt az egy tapfeszultseg eseten hasznalhato feszultsegoszto kapcsolas.Ekkor az eredeti kapcs-rajzot kell hasznalni.
Üdv!
Köszönöm a tanácsokat, elég amatőr vagyok, minden alapszabály jól jön. ![]() A konkrét kapcsolás egyébként ÍGY néz ki. Ez után jön még egy ILYEN hangszínszabályzó kapcsolás. Így már rendben van a végerősítő terhelése, hogy egy IC-ről kapja a jelet, igaz? A végfok nem más, mint egy TDA2050, lényegében alapkapcsolásban, szimmetrikus +-25 voltról táplálva. Ezért is erőltetem annyira ezt a szimmetrikus táplálást, mert ha már a TDA-nak úgyis az kell, érdemes lenne felhasználni a műverősítő IC-knél is. Majdnem elfelejtettem, még egy kérdés: szeretnék egy MP3-bemenetet is az erősítőre, hogy rá tudjak kötni dobgépet, mp3-lejátszót, telefont, stb. Hogy tudom ezt megoldani? Simán rákötöm a TDA bemenetére a jelet, vagy inkább a hangszínszabályzó kapcsolás IC-jének a bemenetére kapcsoljam ENNEK a mintájára? karpi: szuper a rajz, nagyon szépen köszönöm! Ennek fényében + amit Zsolti kolléga írt, szépen átrajzolom a kapcsolást!
Szerintem meg hagyd el ezt a kapcsolást GGG ről építs meg pl egy Tube screamert vagy valami hasonló cuccost, aminek van hangszín-szabályzója! Bár ez csak az én véleményem, de sokat tud segíteni!
Sziasztok!
Nekem még annyi felvetésem lenne, hogy az elé a fránya c5 10µF es kondi elé lehet kéne egy 1k-10k partizán is, mert így elég durván vágnak a diófák, nem? Ha teszel utána hangszínt, akkor azt az R6-C6 söntöt akár el is hagyhatod, meg a 100k hangerő potit is inkább a hangszín kimenetére tedd, oda már rakhatsz akár 10k-s potit is... Én sem értek egyet ezzel a kapcsolással, de ki lehet próbálni, csodát semmi esetre nem szabad tőle várni, talán az OD szekciója muzikálisabb lesz, mint a dist. De minden ízlés kérdése. IC-nek a TL072..4.. simán jó, attól függ mennyi opamp kell. Jó kapcsolás még a bluesbreaker meg a guv' nor, bár azok csak torzítani tudnak, itt lehet tisztázni is....Naja, nem könnyű dolog. Én ilyet építettem ![]() A látszat senkit meg ne csaljon, élőben még kaotikusabb ![]() Bővebben: Link Sziasztok! Zsolti
Bocs de a marshall Guv'nor ba van hangszínszabályzás!
![]()
Ezen már én is gondolkodtam, de aztán láttam, hogy a TS-9 lényegében ugyanazon az elven működik (mínusz két vágódióda, plusz egy pár tranzisztor, ellenállás, és kondi), és inkább ennél az egyszerűbb változatnál maradtam.
![]() ![]() ![]() Más: Van ennek hangszín-szabályzója, csak az külön rajzon van az egyszerűség kedvéért. ![]() Zsolti: a partizán az egy mezei sorba kötött ellenállás akar lenni? ![]() A potis ötlet jól hangzik, lehet, hogy tényleg átpakolom az EQ-fokozatba. A linkelt projektről meg csak annyit: nem kispályás a cucc! ![]() Idézet: Á nágy túrót, van ez is olyannyira jó, sőt láttam már profibban, pontosabb alkatrészekből összeszerelt ts9 est aminek jobb hangja volt mint az eredetinek! Ezeket is kínában gyártják, kis odafigyeléssel, meg ráfordítással könnyedén lehet hozni ugyanazt a minőséget, egyedül a dobozt nem könnyű home-madbe megcsinálni, tisztelet az otthon öntögetőknek, ők megoldják, amúgy is kínában gyártják ezen márkás cumókat, kínai alkatrészekkel. De ez az én véleményem, üssetek meg ha nem így van! „Nyilván akusztikailag nem lehet összehasonlítani egy BOSS pedállal vagy egy Marshall torzító kapcsolással, de nekem tökéletesen megfelel.” ![]()
Most őszintén, mi az, amit nem Kínában gyártanak?
![]() ![]() Dobozt (fémből, műanyagból) tényleg elég komplikált otthon összeeszkábálni, viszont a BOSS-féle rálépős-mechanikus cumót tökéletesen ki lehet váltani egy normál, 500 forintos, DPDT-lábkapcsolóval, aztán már csak egy alu-dobozt kell szermányolni a HEStore-ból és kész. ![]() ![]()
Hello!
magitor: Jó kapcsolás még a bluesbreaker meg a guv' nor, bár azok csak torzítani tudnak, itt lehet tisztázni is Bocs de a marshall Guv'nor ba van hangszínszabályzás! , Egyébbiránt azt énsem tenném gityó előfoknak Ennek mi köze a tisztához??? Gitár előfoknak max akkor jó, ha torzantós előt akar, itt meg van kapcsolható dióda. Ott meg max lehúzza a gitáron a volt, meg leveszi a gént. Nem téma, csak mondom. Én betenném, mert én abban gondolkozom, hogy van a gitár meg az erősítő, aztán semmi kapcsoló, lábkapcsoló sztepptánc, csak tekered a hangerőt a gitáron, aztán játszol... Minden szubjektív. A hangminőséget nem a kapcsolás határozza meg, ezzel egyet értünk. De nem is az, hogy JRC IC-t teszek bele, vagy Burr Brown IC-t, ez a misztikum, meghagyom ezt az audió teknikát túlmisztifizáló társadalomnak. Más más slew rate, ez az, ami egy JRC meg egy TL Ic között meghozza a tonalitás beli különbséget, meg max a bemeneti fokozat vagy tranyós és kis bemeneti ellenállású vagy fetes és nagy... Kedvencem ,mikor "én tl072 helyett NE5532-t tettem bele, mert kisebb a zaja...Ha már az IC alapzaja bejátszik valahol, akkor rég kuka az egész. De ez is netes misztikum, ezt is meghagyom a misztifizálóknak. Szénréteg/fémréteg dolgot sem szabad túlreagálni az ellenállások esetében, én azért választom a fémet, mert eleve olcsóbb, kisebb ugyanakkora teljesítmény mellett, meg még olcsóbb is nabumm. Itt jön a hájend: a fémréteg felmágneseződik, ezért nem mindegy milyen irányban áll... Szerintem fémréteg ellenálló, wima kondi ha low cost akarsz kijönni, vagy valami mkt, ha drágát akarsz de jót és vintage-t akkor szénréteg ellenálló, darabja 100 pengő, meg mallory kondi, esetleg orange drops. Igaz az effekt fizikai méretei sem lesznek kicsik ![]() Házilag már megint nem kell öntögetni, e-tronic parts- nál elfogadható áron szuper alu doboz van, akár feketére eloxált is, de a lomexnél is barátságosak az árak ,egy kis projekt doboz már 800 pengőből megáll. Az tény, hogy a boss-ra ráverni nem nehéz, mert tulajdonképpen hulladékalkatrészből van és tömegcucc. Ebben egyetértünk ![]() ![]() Sony: a partizán valóban ellenállás nálam, bocs a terminuszért ![]() Más: Van ennek hangszín-szabályzója, csak az külön rajzon van az egyszerűség kedvéért. Ezt én is észrevettem, de a torzító rajzon is van, a soros Poti - kondi a diófák után, tompít a hangon, amolyan presence, de ha van egyszer egy magas potid...namindegy, nem okoskodok. Az erőlködőről: kb 3 hónap, szakértő mesterem felügyelete alatt, nála csináltam, sajna nem midnen nap jutottam ki hozzá, egy hétn max 3X, de az nagyon max, inkább csak 1-2 nap. Akkor is csak 3-4 max 5 óra ![]() ![]() Még egy kép az összképről ![]() ![]() Bővebben: Link Sziasztok! Zsolti
Csao, annyit szeretnék megosztani veled alakult a boogey kicsit, egy 1 nanos poliészterkondit a kimenetre párhuzamosan , kapcsolóval, vágja a magasat, egyfajta kapcsolható presence, "nagyonmaszek" eljárás ellenére, meglepően jól használható
![]()
Hello!
Tök jó, magam is úgy használnám csak, hogy végállásokban, szal a potis történet így kapcsolóval kiüthető, egy kapcsoló mégis olcsóbb, mint egy poti. Így lehet darkosítani a hangzáson ![]() Fasza, majd csinálj hangot! ![]() Zsolti |
Bejelentkezés
Hirdetés |