Fórum témák
» Több friss téma |
-12,7 V 0,14A . Ez ajapján ez az adapter (mert gondolm az) 1.7 Wattos. Ezzel bizony nem lehet semmit kihajtani.
Vagy csak elírtad, és 1400mA-es?? -"az ic ami 6w-ot tud az van az elő részben" előfokban. Az az IC egy müveleti erősítő, ami a végfokhoz képest nagyon kicsi erősítést hajt végre. néhány miliwattot. A TDA IC-d tud 6Wattot. De 12V-ról hajtva már nem tud annyit. Mekkora bordát használsz? Mert melegednie kell de ennyire nem. Vagy valamit félrakötötted vagy csak egyszerüen tulmelegedett az IC és ezért nem jön ki rajta semi teljesítmény. Milyen nyákterv alapján csináltad meg?? [off] Ne küldj új hozzászólást hanem használd a hozzászólás módosítását. 1 perced van még rá. Légyszí! Isa!
Hali
Van egy problémám:ha nincs az erősítőmön bemeneti egység akkor búg (az összes amit eddig csináltam, de szerintem ez természetes dolog). Hogy oldják meg ezt a discman-ekbem mp3-lejátszókban? Rövidre zárják a bemenetet a testtel? (kipróbáltam és elhallgatott csak félek ettől a megoldástól)
Hi
Valószínű földelés probléma... Csillagpont helyes kialakítása szükséges...
Az erősítőnek semmi baja , ha rádugok egy bemeneti egységet nem búg, csak ha nincs rádugva semmi, a drótot minél közelebb tartom a padlóhoz annál jobban. Ha erősen megmarkolom a drótót(szigetelt), vagy leteszem a padlóra, nagyon búg. Az összes erősítőm ezt csinálja. A lényeg hogy testre köthetem-e a bemenetet ha nincs rádugva semmi?
Holl laksz?
Földszinten?? Én megvizsgálnám egy Geiger-Müller számlálóval mi van ott... Lehet hülyeség de tudod mi jutott eszembe? Hogy rádióaktív anyag van a padló közelében. Annak ideján a suliban felporszívóztuk az alagsort és bizony volt benne az a fajta cucc ami rádóaktiv és leszál a mély részekre... Na jó ez tök hülyeség... Szerintem ne kössd össze öket. Akár el is szálhat szerintem, Amugy meg minek van rajt a drót ha nics bedugva, Ki kell kapcsolni olyankor.
na ja.. előszőr össze állítjuk a rendszert, majd utána helyezük áram alá...
de ez minden készüléknél így van, ha jót akkarsz szerintem
Egészen nyugodtam a földpontra kötheted a bemenetet, ha nincs rajta jel.
Persze ellenőrizd a helyes belső földelést, mert nem szabadna búgnia emiatt! Hacsak nem az van, hogy rádugod a kábelt, de annak a végére semmit sem kötsz.Ilyenkor ugyanis antennaként működik a kábel. Discmanek meg azért sem búgnak mert az elemről nem kerül be a hálózati 50 Hz.
Uhu!
Van a végfok bemenetén párhuzamosan egy 47~100k ellenállás? Az esetek nagyrészében ez adja az illesztést is.
Köszönöm a sok hozzászólást! Szerintem az a baj amit ChoozLee írt (pillanatnyilag a bemenethez a nyákból kivezetett fülgallgatózsinór adja jelet, mert egyik végén van dugó, a másik vége nyákra forrasztva), és valószínüleg antennaként működik vagy hasonló. (ha kész lesz a dobozolás, normálisan meg lesz persze csinálva).
"Discmanek meg azért sem búgnak mert az elemről nem kerül be a hálózati 50 Hz." Nem erre gondoltam, hanem ha rádugom a discmant, akkor elhalgat a búgás. (talán valahogy az is árnyékolja? Nah majd lemérem én azt ! Jahh és utólag is boldog karácsonyt!! [off]igaz még tart
sziasztok!!
Kellemes ünnepeket, meg minden! Az lenne a kérdésem, hogy építette már valaki házimozi erősítőt? És egy kisebb, szobai cuccot akkarok építeni, elég lenne 1 pár (bal, jobb) és egy szub. Esetleg 2 pár és szub. A kérdés csak az hogy a sztereót azt miről hajtsam? két külön csatorna, vagy inkább rendezzem le egy sztereó IC-vel? és ha igen akkor Milyen IC-t ajánlotok? Én egy sima PC hangszóró végfokjára gondoltam, hangerőre elég lenne, csak megkérdzem hogy lenne e jobb. A szubnak pedig egy TDA2030 lenne...Az bőven elég szerintem (bár az lehet hogy hidalva lesz!) Köszi sziasztok, egyetek sok bejglit!!! én már kipukkadok!! Peti.
Hello! Nekem nem erősítővel hanem védelemmel lenne gondom megépítettem a 97 es Rádiótecnika évkönyben lévő urbán féle 300W os erősítő védelmét, de valami gyíkja van. Arra rájöttem hogy az a baj hogy, a T1-es tranyó nyitva van állandóan annak ellenére hogy megkapja a trafóról a ~feszt. Ha kiiktatom akkor megy a kapcsolás azon része ami időzítve bekapcsol. Megtudjátok mondani hogy mi lehet a gyíkja?
Na meglett a probléma. Fél napi szívásom oka, hogy a netről leszedett doksiban rosszul volt megadva a lábkiosztás.
sziasztok! Nem nagyon értek az erősítőkhöz, ezért kérem, hogy segítsetek, ha tudtok! Sansui AU717-es erősítőm van, és az a gondom, hogy zavaróan búg, és hamar felmelegszik. hűtésről már gondoskodtam, de nem elég. Már beszéltem kissé hozzáértő emberkékkel., és a meghajtott hangfalakat elvileg simán kéne hajtania. a búgás nem szűnik meg, ha kihúzom a számítógépből, csak ha kikapcsolom. úgy pedig ugye nem nagyon használható! kérlek, segítsetek, ha tudtok. ha van valakinek valami ötlete, tanácsa, írjatok nekem légyszi az e-mail címemre: koljanator@gmail.com
mert már így érzem magam: :no: :eek2: előre is köszi!
hali!
Én megnézném a tápegységét. Azon belül is a diódákat(graetz) éa a pufferkondit. Mérj rá műszerrel, hogy nem-e kap váltót...
az is a baj, hogy nekem semmim nincs, és nem is ismerek egy épkézláb embert, akivel meg lehetne csináltatni. nógrád megye minden civilizációtól mentes. de köszi a tanácsot. valamivel közelebb kerültem a megoldáshoz. good bye!
CSŐ
Meg kéne tudnom hogy egy pa erősítőre rá lehet-e kötni sima hangfalat pl amit én otthon osszeraktam hagszóroó hangváltó...??? vagy ink venni kéne hozzá pa hangfalat is?
Erre az erősítőre gondoltam!
http://www.zaj.hu/page2/termek.php?id=1693
bocs nem akarok bunkó lenni de gyorsan kéne a válasz a kérdésemre mert tulajdonképpen nm nkem kell!
Hát szerintem igen... (ha persze meg van a teljesítmény..)
De nem szentírás az én szavam. Én a philips discman-be se mindig philips elemeket teszek... és megy azzal is
tehát ahány wattos pa hangfalat lehet rákötni az erölködőre és monnyuk 8 ohmosta akkor nyolc ohmost sima hangfalból is ugyanannyi wattot kéne rákötni?
vagy ha többet?
Üdv ,
A kérdezési mód kicsit sántít, na mind1. Arra legalább 400w-os , 4R-os, vagy 300w-os 8R-os-hangfalat köss. Ez meg hogy Pa-Nem Pa mind1 mert csak rövidítés asszem Power Audio.
Üdv!
Egy Lm1875-tel készített GainClone-nal kapcsolatban lenne egy kérdésem. Szerintetek normális a végfok kimenetén 6.5 volt maximális hangerőnél? (Panasonic SL-SX428-as discman-ről hajtom)
attól is függ, hogy hangszóróval, vagy anélkül mérted, hangszóróval nyílván kevesebb feszt lehet mérni, és az is számít, hogy digitális vagy mutatós műszert használsz
szerintem a mutatós ilyen szituban jobb, mert a digitális kicsit lassab... Az a lényeg, hogy jól szól a cucc vagy sem, ha jól megy akkor minden ok... Van otthon egy régi Unitra erősítő(3 részes cucckazi magnó erősítő) ezen hangfal nélkül mértem 35-38 voltot is(nagyon max hangerőn) a kapcsrajzában pedíg ha jól emlékszem +,- 37 voltról megy a végfok(ehez még adtak teljes kapcs rajzot)
Tök jól szól meg nem is melegszik, nem is torzít. Szóval minden OK csak én eddig azt hittem hogy milivoltok, max 1-2 volt szaladgál a dróton. Digitálissal mértem mert az analógomnak rossz a zsinórja (megtört a drót benne). Ráadom a kakaót és a kimeneti fesz felugrik kb 1-6,5V-ra. Kicsit elképedtem
Szóval van ilyen más erölködőknél is, megnyugodtam.
elég érdekesen méricskéltek... adj rá tiszta színuszt, mivel gondolom nem valós RMS-t mér a műszered.
egyébként ez teljesen normális, ennél sokkal nagyobb feszültségek is fellépnek, léteznek több 100V-os rendszerek is. üdv szerk.: najó a tiszta szinusz egy pöttyet talán sántít, mivel max kivezérlésnél az erősítőből már minden jön csak tiszta szinusz nem... ha nagyon mérni akarod, akkor használj szkópot, vagy egy valós RMS multimétert
azt hittem, hogy kevesled a feszültséget, eszembe se jutott, hogy sokallod
ajé, itt is igaz volt*amper=teljesítmény gondolj bele, pl egy quad405 100 wattos cumó nem adhat le 2 voltot, mert akkor 50 amper kellene ahoz a száz vatthoz...
BoLdOgÚjÉvEt minden kedves hobbielektronikásnak....
A történet a következő: Van otthon egy házilag barkácsolt erősítőnk, (még fater egyik ismerőse csinálta...) és sajna kb. 30 perc után elkezd torzítani... azt már sikeresen megállapítottuk, hogy a Baloldali végfok a rossz, mert a jobboldalin nem torzít akármennyit használtuk. Az erősítő ha jól tudom akkor az R.T. 1989/12. és H.E. 1991/6. száma alapján lett elkészítve. ... előre is köszi a segítséget.... cooler
ez aztán bő információ...
tranyós? ic-s? miből van? és tulképp mi a kérdés?
Ha csak annyi, hogy 30 perc után torzít, akkor a nyugalmi áram beállításával lesz valszeg gond. De további segítséget csak rajzzal együtt tudunk adni.
Hali mindenkinek!
azt szeretném megkérdezni hogy van egy 120W-os mély nyomóm és két 20w-os közép-magas hanfalam. szerintetek hány wattos erősítő illene hozzá? |
Bejelentkezés
Hirdetés |