Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   335 / 1386
(#) gulasoft válasza kábé hozzászólására (») Dec 7, 2009 /
 
Az gáz ha le tudod törölni.
Mielőtt belemennénk Te lakkoztad, vagy gyári nyák?
Egyébként meg Én mikor még nem fóliát használtam, tömény szititbe mártottam 1-2mp-ig utána langyos vízben lögyböltem 20-30mp-ig és ezt ismételtem amíg a véglén már nem jött a sima vízbe több festék. Érdemes az utolsó adagot tiszta vízbe csinálni. A gyári nagyon bírja, a saját lakkozás kevésbé.
(#) kábé válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 7, 2009 /
 
Wolffal lakkoztam. Mennyi a szavideje ennek, mert 2006-os a gyártási ideje és nincs rajt meddig jó. Vagy nem számít?
(#) kábé válasza kábé hozzászólására (») Dec 7, 2009 /
 
Úgy gondolom a lakkot szépen felfújom. A rajz írásvetítő fólián van és 3 mm-es üveglap fogja le. A levilágítást összetört HGLI-vel végzem 10 cm-ről 3-5 percig (próbaként volt 10 és 20 is.), de nem jó feladom.
(#) gulasoft válasza kábé hozzászólására (») Dec 7, 2009 /
 
Ha fényfelé tartod átvilágít a maszkon?
(#) kábé válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 7, 2009 /
 
Most, hogy a felhők mögött van a nap, de azért látszik és felé fordítom akkor nemcsak a napot hanem a felhőket is látom. Akkor ez így nem jó gondolom.
(#) Frankye válasza kábé hozzászólására (») Dec 7, 2009 /
 
Bizony, hogy nem. Teljesen átlátszatlannak kell lennie a maszknak, mintha ott sem lenne mögötte semmi. Valószínűleg kevés festékanyagot vitt fel a nyomtató. Próbáld ki, hogy a kevésbé tonertakarékos/festéktakarékos opcióval nyomtatsz rá, lehetőleg foto minőségben. (A lézernyomtatók e szempontból jobbak, a tintapatronosokból általában két réteget egymásra kell rakni. Azonban a fólia egyikbe sem olcsó, sajnos.)
Ja, és a Wolf lakk minősége... hmmm, hogy is fogalmazzam finoman? Szóval "meglehetősen változó". Inkább válaszd a német P20 lakkot. (Igaz, hogy drágább, de nem pazarolod el a sikertelen kísérletekre.) Vagy, ha "biztosra" akarsz menni, válassz (vásárolj) gyárilag lakkozott NYÁK lemezt! (Ennél a kék védőfóliát levilágítás előtt le kell húzni! Elnézést, ha triviális a felvetésem, de volt már, aki nem tudta, azután panaszkodott...)
(#) kábé válasza Frankye hozzászólására (») Dec 7, 2009 /
 
Az írásvetítő fólia nem volt drága 50 Ft. Viszont a wolfot majdnem annyiért vettem mint amennyiért a hestorén a 200 ml-s P20-at árulják. Ha a postát veszem még akkor is olcsóbban megkapnám onnan mintha itt venném. De ha félredobom azt és rendelek akkor meg már 7000 Ft elmegy csak lakkra így meg sok. Nehéz az élet felénk . Megpróbálom dupla rétegben.
(#) gulasoft válasza kábé hozzászólására (») Dec 7, 2009 /
 
A másik lehetőség, hogy 360Ft-ért megcsináltatsz egy a4-es profi maszkot nyomdában, linket már adtam rá egy régebbi hozzászólásban keress rá. Wolfot meg felejtsd el gyorsan.
(#) kábé válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 7, 2009 /
 
Láttam azt az oldalt, csak attól 230 km-re vagyok. Viszont talán olyan cég van aki pólóra nyomtat akkor talán ők is tudnak ilyet csinálni. A nyákrajzot pendrive-on viszed vagy papíron? A fóliát ott adják?
(#) gulasoft válasza kábé hozzászólására (») Dec 7, 2009 /
 
A nyákrajzot pdf-be konvertálom és elküldöm emailban. A többi az ő dolguk. Nem fóliára dolgoznak, egy speckó anyagra amit lézerrel olyan 9000dpi körül világítanak le, és teljesen fekete marad ahol nem éri fény (vagy éri, most ezt már nem tudom, de lényegtelen) ennél feketébb fekete fólára nem létezik.
(#) emmzolee válasza kábé hozzászólására (») Dec 7, 2009 /
 
A Wolf lakk nem bírja a durva sűrűségű előhívót. Én ahhoz 15-20%-osat használok. A gyárilag lakkozott az bírja, azt 70%-os előhívóban szoktam előhívni.
A Wolfos nyákot kb 40mp alatt hívom így elő, a gyárit a sűrű előhívóval 7-8mp. :yes:

Lehet túl sűrű a cucc. De az is lehet, hogy a lakkod kezdi feladni magát.
(#) c27 hozzászólása Dec 14, 2009 /
 
Sziasztok. Most készítek először nyákot. Lenne pár kérdésem.
Úgy döntöttem a vasalásos módszert használom.
1. Van itthon pár fólia, de nem tudom pontosan milyen hasonló az írásvetítő fóliához, de nem biztos, hogy az. Honnan tudhatom, meg, hogy jó e erre a célra? (Hőálló e vagy nem?)
2. Ha elkezdek vasalni milyen hőmérsékleten kell, hogy a fólia ne olvadjon meg? Mennyi ideig? Milyen vasaló jó? (Bármilyen?)
3. Milyen maratóanyagot használjak, ha max. 1 órán belül be szeretném fejezni a maratást? Mennyi ideig legyen a maróanyagban?
4. Szükség esetén jónak tartjátok e a rácínezést? (Kisebb hibák eltűntetése, jobb vezetés, nagyobb vezetési keresztmetszet.)
Van esetleg valami jó tanács? Vagy amire ügyeljek?
Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) gulasoft válasza c27 hozzászólására (») Dec 14, 2009 /
 
Nem tudunk az egészről semmit. Az előző 655 oldal viccmeséléssel van megtöltve. Ne is keress a keresővel, nem érdemes.
(#) c27 válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 15, 2009 /
 
Kerestem a keresővel és ezt a topicot adta ki. Nem tudom mind a 655 oldalt elolvasni. Főleg a fototechnikás nyákkészítésről volt itt szó ahogy eddig olvastam, de mint írtam nem olvastam el a 655 oldalt(elnézést érte). Azért kösz, hogy ilyen segítőkész vagy.
(#) gulasoft válasza c27 hozzászólására (») Dec 15, 2009 /
 
Itt a topic keresőbe beírtam hogy vasalás és rögtön 10 oldal lett csak, de ezek is biztos vasalásos viccek.
(#) vicsys válasza c27 hozzászólására (») Dec 15, 2009 /
 
(#) c27 válasza vicsys hozzászólására (») Dec 15, 2009 /
 
Nagyon szépen kösz.
(#) p0pp12 hozzászólása Dec 19, 2009 /
 
Sziasztok!

Nem igazán nyák készítési kérdést tennék fel, de azért témába vág. Szóval most gyártattam le egy fr4-es lemezt, de van egy kis bibi. Először is van 2 furatom, ami köré (illetve sajnos bele is folyt a festék) "véletlen" szitarajz(beültési rajz) került. Ez azért baj, mert gondolom ez valami szigetelő réteg és így nem vezet a 2 furatom, megnéztem. Orvosolható lenne ez a probléma valahogy, vagy esélytelen a furatból eltávolítani? Másik kérdésem is hasonló baki, ott az a gond, hogy forrasztásgátó került 3 furatra, ezek szerencsére vezetnek, de le lehet kaparni (és mivel?) ezt a lakk réteget, hogy be tudjam forrasztani az alkatrészlábakat? Előre is köszönöm, ha valaki válaszol.
(#) gulasoft válasza p0pp12 hozzászólására (») Dec 19, 2009 /
 
Kapard le egy éles késsel, a belefolyt furatnál is kapard meg a forrszemet fúrd meg és egy egy dróttal a két oldalon forraszd meg.
(#) p0pp12 válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 19, 2009 /
 
Megkapartam, úgy néz ki király, fúrni nem is kellett. Köszi az ötletmorzsát.
(#) gulasoft hozzászólása Dec 19, 2009 /
 
Itt az új nyákom, kb 5cm*5cm-es. Lehet véleményezni.

saját029.jpg
    
(#) Ricsi89 válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 19, 2009 /
 
Már majdnem olyan, mint a gyári.
(#) vicsys válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 19, 2009 /
 
Szép munka, gratula! :kalap:
(#) kaqkk válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 19, 2009 /
 
Ha vállalsz másnak is nyák készítést , én elhajítom a levilágítómat !
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 20, 2009 /
 
Hello

Nem rossz. Milyen az ic lábtávolsága, és a vezetősávok szélessége?

A zöld az micsoda? Lötstop szitázva (vagy mi?)?
Az eléggé rücsi lett.
(#) gulasoft válasza emmzolee hozzászólására (») Dec 20, 2009 /
 
Fólia van rajta, csak hideg volt az előhívó, és nem sikerült jól leszedni. Ez a -1 fok nem tesz jót a vegyszereknek Majd csinálok valamikor egy másikat. Az ic amire készült a PIC24FJ128GA008-as. A lábtávolságot most nem tudom 1cm-en belül van 20 láb az 20 lábat és 19 lábközt jelent, azaz kötel 40 részre van osztva az 1 cm, akkor az 0.025cm körül vanegy egy láb és egy egy osztás azaz 0.25mm
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 20, 2009 /
 
Csak nem?! Vettél fóliát a netről az Octamextől?

0,25mm vonal, és hézag? Én is kb. ennyit tudok kihozni a saját fotózási technikámmal.
Nálad is látszik, hogy a vonalak szélei nem egyenesek, hanem girbegurbák.

A fólia használata hogy ment? Könnyű volt, vagy szívás.
(#) gulasoft válasza emmzolee hozzászólására (») Dec 20, 2009 /
 
Ó már nagyon régen vettem. 2*10 darab még az egyik zacsit sem használtam el. Szabad szemmel nem ilyen csúnya, azért ez egy elég durva nagyítás, és a scanner lámpájának a működése miatt vet árnyékot némelyik vonal, hiszen azért ez nem kétdimenziós. A fólia használata könnyebb mint a nyákfólia, mert vastagabb sokkal, csak az előhívás volt szívás, mert -1 fok van a sufniban, és kásás lesz az előhívó
Most akarok egy másikat csinálni úgy hogy viszek ki meleg vizet. De az is olyan gyorsan hűl, hogy kétséges sikerül e. Lehet hogy behozom a cuccost.
(#) ferencz istván hozzászólása Dec 20, 2009 /
 
Üdv mindenkinek
A nyákokat vasalással próbálom elkészíteni.Végre összejött. Szépen rajtamarad a lenyomat, de még mindig nem tökéletes. Szerintem több festék kellene a maszkra.
Kérdésem,hogyan tudnám a nyomtatót rábírni, hogy több festéket nyomjon.
A nyomtatóm samsung ML-1640-es.
A beállításoknál kikapcsoltam a takarékos üzemmódot de még így is kevés.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
üdv:István
(#) hapro válasza ferencz istván hozzászólására (») Dec 20, 2009 /
 
Ha töltött vagy után gyártott a toner akkor az a baj, ha nem töltött, akkor nincs megfelelően lezsírtalanítva/csiszolva a felület, nem megfelelő a vasaló hőfoka, nem nyomod rá megfelelően a nyomatot a rézfóliára. Ezeket mind magadnak kell ki kisérletezni miből mennyi az elég.
Következő: »»   335 / 1386
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem