Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LC mérő
Sziasztok!
Én is meg szeretném építeni deguss-féle LCM3-at. Azt szeretném kérdezni,hogy melyik panel rajzot nyomtathatom vasaláshoz? Ti melyiket használjátok?
Sziasztok!
Most szeretnék vásárolni egy ESR-méröt,a kérdésem az lenne hogy LCM3-at vagy Nippur 16 ESR mérőt. Melyik lehet a jobb ? LCM3 a rendeléstől számítót hány nap múlva tudja szállítani? Köszike!
Helló.
Én is vasaltam, vigyázz a méretaránnyal, és fordítani kell! Én is itt szúrtam el, és tükörképe lett. Mindent be tudtam forrasztani, csak az PIC került a túlsó oldalra. Megy csak körülményesebb. Üdv.
A szoftvert mindenkinek elküldöm, aki küldi a nyilatkozatot. Átalában 1 nap alatt válaszolok, de sokszor sokkal hamarabb is.
Per pillanat a nagy kereslet miatt nagyobb a várakozási idő, ma adtam fel az utolsót az első szériából a postára, valószínű karácsonyig nem lesz már elérető... Az árról azt gondol mindenki amit akar, de közel 100db eladott műszer után talán elmondható, hogy reális. Egyszer vegye valaki a fáradtságot, és számolja össze az alkatrészlista alapján, hogy mennyibe jön ki az a sok-sok apró alkatrész, és hogy mennyi munka lenne kézzel kivagdosni a műszerdobozt, meg fóliát nyomtatni... Akkor döbben majd rá... Aki nyákot akar készíteni, ott van a dokumentációban (PDF fájl), az utolsó oldalon. 79*50mm-re méretezzétek. Sendinek: Kapacitást ne mérj L állásban. Ahhoz válts C-re!
Helló Deguss.
Természetesen, "C" állásban van. Csak arra utaltam, hogy odacsatlakozok, ahova az induktivitást. Azt méri. (tehát nem az elkó helyére) És hogy az a bemenet "aktiv" (induktivitásnál) Kapacitásnál meg ezt írja ki , hogy Cx = 0 pF És nem érzékeli a mérendő kapacitást. Tudsz valamit javasolni, hogy mit ellenőrizzek le? Köszönettel.
Egyébként nem annyira akarok kötekedni de mégis, hogy ez az 'anyagi haszonszerzés nélkül használom fel' ezt kicsit aggályosnak tartom, mert pl a pénzkereső használata a műszernek vajon minek minősülhet, talán az éppen az aláírt papírt utólag értelmező, akárki is legyen, szándékától függ
illetve főleg hogy a hex file-ből az assembly forráskód visszanyerhető így, ha valaki tényleg rosszindulattal áll hozzá, és presze ért is hozzá tetszése szerint átalakíthatja a kódot, egy """saját""" kódot adhat el.... Idézet: „és presze ért is hozzá tetszése szerint átalakíthatja a kódot, egy """saját""" kódot adhat el...” Az az igazság, ez már tuti nem LED-villogtató kategória. Ami annyit jelent, hogy nem 20 sor a program, hanem van vagy 3-4 ezer minimum. És feltehetően nem assembly nyelven lett megírva, hanem valamelyik magasabb szintű nyelven. Ha ezt valaki ennek ellenére képes visszafejteni 100%-ban, akkor neki se fog kezdeni, mert belátja, hogy jobban jár, ha az elejéről elkezdi megírni önmaga...
Igen, nézdd meg a váltókapcsolót és környékét!
A saját készítésű nyákokon sokszor előfordul szakadás, esetleg zárlat. A Te esetedben hiányos forrasztást sejtek, hogy ha az induktivitásmérés ugyan azon a csatalkozón keresztül működik. Nézd meg ohmmérővel a GND és a jobb oldali csatlakozót kikapcsolt állapotban az LC váltókapcsoló állásaitól függően!
Helló Deguss.
Igen, én is erre jutottam (az éjszaka). Egyébként én úgy gondolom, hogy csak köszönettel tartozunk neked, hogy megosztottad velünk a műszeredet. És nyilván rosszul esne, neked, ha más próbálna hasznot húzni belőle, a te munkádból. Köszönettel.
Helló Deguss.
Már meg is oldódott. A váltókapcsolótól elmenő fólia volt szakadt, úgy hogy még nagyítóval sem látszott. Most már tökéletes. Köszönettel.
Örülök a sikeres javításnak.
Igen, sok munka van a háttérben egyrészt István részéről a program miatt, másrészt az eladási és adminisztrációs dolgokkal, amiket meg én intézek... Minden jót, használd sokáig! Üdv. deguss
heló
kezdő vagyok és meg szeretném rendelni a műszert. csak tapasztalt szakmabeliektől azt halottam hogy a pic es műszerek nem túl hosszú életartalmúak. mármint elfelejtik a programot. volt akinek az álástól, volt akinek hogy szikra keletkezett melette. eről szeretnék pontosabban érdeklődni hogy menyire kell etől félni?? vagy ez nem minden picre vonatkozik??
Butaság. A pices készülékekből sem hal el több az átlagnál. Azért gondolom nem egy szikraforgácsoló működik tőled 20cm-re. Persze ipari környezetben komoly zavarszűrésekről kell gondoskodni.
Sziasztok!
Elkészültem az LCFesR mérőműszeremmel. Az előző műszerhez képest újdonság a kondik (ellenállások) egymagában vagy áramtalanított áramkörben (kiszerelés nélkül) történő ESR-mérése. Erről cikket írtam a HE-ra. Amíg a cikk elérhető nem lesz, addig itt olvashat, akit érdekel. http://members.upc.hu/lethanh.hung/LCFESRmero/
Sziasztok Én is most kezdem az LCM 3 at összerakni .Az lenne a kérdésem,hogy kijelzőnek 2x20-ast használhatom -e a 2x16 helyett. köszönöm szepi003
Szervusz!
Ha HD44780 kompatibilis, akkor valószínű igen. De én nem teszteltem. (Az adatlapjában a második sor címének 0x40 -nek kellene lennie) Üdv. P István
Sziasztok!
Az LCFesR mérőm esR méréseinek teszteléséhez vettem néhány új kondit. A méréseim eredménye megközelíti a nippur WEB lapon ( http://nippur.hu/letoltesek.htm) letölthető ESR táblázatban megadottakét. Egy keveset módosítottam a nyákterven is (kritikus vezetősávok eltolása egymástól és Pad-től) és kicsit finomítottam a szoftveren. Akit érdekel itt megnézheti: http://members.upc.hu/lethanh.hung/LCFESRmero/
Én gyorsan végigfutottam a leíráson és így elsőre a következő kérdések merültek fel bennem:
Megoldható-e egy olyan beállítási folyamat, hogy a nyomógomb bizonyos idejű nyomvatartásával egyfajta beállító menübe jut a felhasználó és a gomb további nyomkodásával a menüpontok közül választhatna?. Hosszabb idejű gombnyomásra aktiválódna az adott menüpont. Ez a fajta eljárás lehetőséget adhat olyanra, hogy ha véletlenül tévedett a kezelő a kalibrációs folyamatba, onnan változtatások nélkül ki tudjon keveredni. Vagy, ami egyszerűbb megoldás esetleg, hogy a kijelzőről le lehetne olvasni, hogy az adott állapotban a nyomógombot elengedve melyik kalibráló funkció indul? A műszer mennyire érzékeny a környezeti hőmérsékletre? Történt-e olyan kísérlet, hogy hideg-en illetve melegen mekkora eltéréssel méri ugyanazokat az alkatrészeket?
Szia!
Megoldható a menü-s beállítás, amit írsz (sok elektronikai, számítástechnikai berendezés beállítási módja). Szerintem ez a megoldás nagyon jó, ha bonyolult beállításokat kell elvégezni, viszont nagyobb EPROM kell hozzá a sok üzenet, választási lehetőség miatt és több nyomógomb is szükséges a könnyebb kezelés érdekében. Azért választottam az egy gombos megoldást, mert a megfelelő módból belépve a kalibrációs módba, csak 1 (max. 2) értéket kell módosítani, és ez könnyen történik. Ugyanakkor egy másik módnak az értéke véletlenül sem módosítható. Ha a szoftver nem érzékel gomb-nyomást, a program kilép. Végül is csak 4 érték módosításáról van szó. A hideg-meleg környezetben történő mérést is teszteltem. Kis értékű méréseknél vannak eltérések, azonban egy gyors (3-4 mp gombnyomás) nullázással a mérés pontosabbá tehető.
Nos akkor az egyszerűbb megoldás felé indulva. Ad a készülék olyan tájékoztatást, hogy mennyi ideje nyomom a gombot?
Szia!
Sajnos nem. Nyomom a gombot és számolok 1, ,2, ,3, ... A szoftver sok mindent mát csinál, tájékoztat, ezt viszont nem csinálja. Egy, két kényelmi funkció pl.: kiírja, hogy melyik módnál szükséges a kalibráció; kalibráció, mérés előtt tájékoztatás (ESR mérés előtt viszont nem, mivel az folyamatosan történik); kezeli, kiírja a time-out-ot, kalibrációról nyugtázás, stb. Arról van szó, hogy az EPROM-méret szabja a korlátot (a lebegőpontos alap-számításokhoz elég sok memória kell. Igyekszem takarékoskodni is vele. Egy példa: szám-string konvertáló beépített függvényt nem használok, hanem saját függvényt írok). Néhány adat a programról: 1200 soros C program a fordítás során a 8 KB At-Mega8-ból a leghatékonyabban optimalizált CODE memóriára: 7.2 KB-t, adat memóriára: 522 byte-t foglal.
Jól láttam a fotón, hogy a vezetősávok az egyik oldalról a másikra csak külön furaton mennek át és alkatrészlábnál nem?
Idézet: „A vezetősávok az egyik oldalról a másikra csak külön furaton mennek át és alkatrészlábnál nem? ” Igen, a könnyebb otthoni megépítés miatt direkt plusz munkával terveztem így (a dokumentációban írtam róla): - Otthoni 2 oldalas nyák-készítés esetén ne kelljen a galvanizálást megcsinálni, se kelljen a TOP oldalon az alkatrészek lábait forrasztani (CHIP-ek, nagyobb kondik lábait nagyon nehéz forrasztani a TOP oldalon). Ezen megoldással elég a 2 oldal VIA-iat összekötni kis darab vezetékekkel. Nekem könnyen sikerült. - Aki csak 1 oldalas nyákot szeretne vagy tudna elkészíteni, az is tudja megépíteni a készüléket (ilyenkor elég néhány szigetelt légvezetéket beforrasztani a BOTTOM oldalon a TOP oldalon talált vezetősávok helyett). - Nyák-gyártatás esetén olcsóbb az 1 oldalas, vagy a galvanizálás nélküli 2 oldalas. Természetesen a galvanizált 2-oldalas (drágább) nyák is kérhető.
kis javítás: ... VIA-it összeforrasztani ...
Megépítettem az LCM3 műszert,csak a panelt és a mikrovezérlőt vettem,a többi alkatrészt magam szedtem össze,tökéletesen működik.Köszönet degussnak és p_istvannak a kifejlesztésért s,hogy megosztották velünk ezt az értéket,nagy hasznát fogom venni! Még egy apróság,én HDM16216-2A típusú 2x16 karakteres LCD kijelzőt építettem be,ez HD44780 (KS0066) kompatibilis,de a fent nevezett kijelzőnél a kettes láb a +5V (Vdd) és az egyes láb a GND (Vss) és nincs háttér világítás,míg a "sima" HDM16216 kijelzőnél az egyes láb a +5V és a kettes a GND.Figyeljetek rá,ha ilyet használtok!
Nagyszerű, de a hegesztőid előtt meg én tisztelgek!
köszi a választ.
de akkor mi okozhatja hogy a gagyi olcsó pic es műszerek hamar tönkremennek?? a pic lenne olcsó fajta?
mit jelent a "gagyi" nálad?
továbbra is fenntartom, hogy normálisan megtervezett áramkörben, nem hal el több pic mint egyéb kontroller. Milyen pices műszerre gondolsz? A piceket (is) széles körben használják. Ha olyat hallasz 3 embertől, hogy elromlott a pices készülékük, másik 1 embertől meg hogy a ??? procis cucca ment el, nem jelenti azt hogy a pic 3* rosszabb a másik procitól, lehet hogy sokkal elterjedtebb, akár 100* annyi van forgalomban, igy a hibaaránya akár sokkal jobb is. Arról nem is beszélve hogy sok barkácsoló használja, utánépít, esetleg nem figyel oda, zárlat stb, a proci meg nem bírja, persze ilyenkor a proc a hibás, nem aki nem vette észre "". Nekem nincsenek rossz tapasztalatom a picekkel, és pár db ment is már tönkre, de volt ami a fordított tápfeszt is kibírta.
Most megleptél,Te tudsz a hegesztőimről (?) ,köszönöm az elismerést!
Bocsánat az off-ért!
A múltkor nem voltak képeim az elkészült LCM3 műszeremről,most pótolom engedelmetekkel.A doboz kicsit nagy lett,ez volt kéznél,a lényeg,hogy az én asztalomon férjen el.A képen látható 0,0pF kijelzést még 1 óra múlva is tartja.Sajnos, nem a legjobbak a képek,bocs.Egy lakatostól így sikeredett a masina.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |