Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Jól néz ki, tetszik. A dvd lézer mennyire égeti a fát? 16x os íróm van ami meghalt de a dióda még jó. Nem veszélyes a visszaverődő fény?
DVD író, és egyéb látható fényű lézerek nem alkalmasak fa gravírozáshoz. Meg itt 1W-ról van szó, nem 100mW-ról. A visszaverődő fény veszélyes, ezért megfelelő szemüveg kell annak, aki dolgozni akar vele. Legtöbb esetben ez fel van szerelve valamilyen cnc gépre, és senki sem nézegeti, így nincs belőle gond.
Kapcsolás a legkisebb probléma, stabil DC táp + áramgenerátor.
Ez nagyon kemény, ez már a buher csúcsa! Ha már dolgoztál vele megérdemelt volna még egy kis munkát.
Első hozzászólás... Azt nézted, hogy egy 2006, februári hozzászólásra válaszoltál? Reméljük azóta bedobozolta rendesen...
Ki,milyen karácsonyi fényforrással rukkol elő?
(jól írom? ) Én épp egy kínai,színes rizsszemizzós,150 db-os fényfűzért szedtem szét Minden egyes darab rizsszemről leforrasztottam a vezetéket,és karácsonyfa alakban helyezem el őket egy műanyag karácsonyfa alakban... Így újra sorbakötöm,csak kicsit türelmetlen vagyok hozzá,de a végeredmény nagyon szép lesz. Ha kész van jövök képekkel(max szerda este) Jó Éjszakát
Üdv!
Lehet megcsinálom a LED-es karácsonyfát ami egyben az első vasalásos nyákkészítés is lesz persze ha megjön a héten a papír! Meg talán csinálok egy vezeték nélküli gyertyát! üdv
Erről a vasalós módszerröl még csak hallottam de ha működik tolj már át egy E-mailt. Köszi:Tóni
Szia nagyon tuti.
Én is régóta gondolkodom egy ilyen órában de dátum nélkűl van egy régi KÍNAI de nagyon pontos órás rádióm ennek a kijelzőjét nagyítanám fel. Ez lehetséges?
Na, kész lett végre a spektrum-analizátorom (audio frekvenciára). Illetve majdnem kész, még rá kell jönnöm, hogy a sávszűrők által szétválogatott jel miért együtt jelenik meg az összes sávon, mint ha szét se lenne válogatva… A kijelző panel hátulja elég gáz, de majd kap újat, ha mégegy emeletet építek hozzá (csak a kivezérlés-jelzőnek kell egy hidat építenem, meg új kijelzőpanelt, egyelőre ennyi is elég).
Ja, és a végleges tápja azért valamivel izmosabb lesz
A baj hogy a KÍNAI órákban általában elég
csúnyán kevert digit - szegmens kivezetések vannak a kijelzőn és egy direkt ehhez tervezett meghajtó áramkör A normál 7 szegmenses kijelzőket elég nehéz úgy bekötni ahogy ezeket a "spec" kijelzőket .
Huh ez elég jól néz ki. Ilyen kijelzővel könnyű szépen elrendezni a ledeket (nincs szomorúbb látvány mint mikor szanaszét áll egy kupac led) Milyen kapcsolással hajtasz meg ennyit ?
Sok ronda (de tökéletesen működő!) cuccot tettem már fel - ha más nem elrettentő példának jó volt - és most ez meghozta a gyümölcsét Volt vele rengeteg meló, mert a gyári paneltervek nem tetszettek, teljesen át kellett alakítanom az egészet (és megdupláznom), ami plusz, hogy filccel van megrajzolva az egész, és a próbapanelen a függőleges oszlopokat még nem is, de a vízszintes sorokat összekábelezni is elég durva volt… Mégegy szintet teszek majd alá, csak az LM3914-et kell behidalni egy másikkal, a kijelzőnek meg szerintem egy olyan kétoldalas panel lenne jó, amit csak a hátulján kell forrasztani (a LEDsorok miatt így lenne megoldható, és megmaradnának a tökéletes sorok-oszlopok-magasságok) 200 LED (csaltam, 20 LEDsort használtam), 100 alkatrész látszik felülről, és még 190 van az alján. Kb ennyi. Ha rájövök, mi a problémája, majd teszek fel videót róla. Csak azért ilyen fél-SMD, mert nem akartam egy ajtótáblányi nyákot csinálni neki… Ja, és azért választottam az analóg kivitelt, mert így tényleg real-time, és nekem nem csak dísznek fog kelleni, ezért az fontos. Amúgy LED-mániás vagyok
(az eredeti kerek LED-ekkel tök béna lenne, szeretem ha összefolyik a csík, és mivel itt nem élében megy, elég rövidkékszerintem, ezért szeretnék mégegy szintet alá)
Köszönöm
Ja, és ezekben a LEDsorokban az a jó, hogy sokkal homogénebb fénye van a sima 5×2mm-es LEDhez képest.
Helló! Nekem tetszik! Esetleg a 100 nF-ok a forrasztási oldalon, SMD talán jobb lenne de tök jó így is. Ez valami PIC-es kapcsolás mert akkor nem olyan "kis időzítő"EZ.
Én egyszer próbáltam a labortápom nyákját vasalni, csináltam vagy négy nyákot de nekem nem sikerült aztán feladtam, de hála SALátának Ő vasalt nekem egyet.
Elkészültem a „bázisóra” teszt változatával.
Airsoft játékhoz lesz, és azt fogja mérni, hogy melyik csapat mennyi ideig tartott egy pontot. Még kell neki valami military stílusú dobozolás és mehet is próbára.
Elképesztően szép, és igényes munka! Csak gratulálni tudok hozzá.
Milyen nyáktervezővel tervezted?
Köszönöm!
Eagle nyáktervezőt használtam (és ez életem első foto eljárással készült nyák lemeze).
Csak azért kérdeztem, mert a vezetősávokban nem volt benne - vagy legalább is a nagy részében - a 45 fokos "törés" -és azokból való kiágazások stb.
Az az 5 lábas IC -t, illetve a tranzisztort, mi alapján tudod azonosítani? Csak azért kérdezem, mert nekem egy vödör kitermelt SMD alkatrészem van ( szó szerint ) amit vagy 50 alaplapból nyertem ki. További jó pákaforgatást. Amper.
Azannyaaaa!
Nagyon jó lett! Megkérdezhetem, hogy a viákat mivel töltötted fel? Szépen eldolgoztad a tetejüket!
Nagyon pofás lett, a kézzel rajzolt panelért meg külön elismerésem! üdv. Abu
Köszönöm! Itt döntöttem el, hogy ezentúl a legkisebb panelt is fotózni fogom
Küld el nyugodtan amit kell vasalni, már van vasalóm és hoztam papírt is. Csak az "új" nyomtatót még nem próbáltam.
Vzoole, Hp41C köszönöm mind a kettőtöknek!
Megértelek, amúgy én is gondolkodom egy spektrum analizátor építésében, de kezdő létemre lehet, hogy nagy falat lenne...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |