Fórum témák
» Több friss téma |
Most aztán van szél!
A videón a felső szám a pillanatnyi, az alsó a max sebesség. Meglepődtem reggel amikor 99,9-et mutatott. :eek2: ![]()
Ebben az elrendezésben mekkora távolság van a tekercsek között?
Nem mértem le, de este megmérem és mondom. Most melóban vagyok.
Szóval azt mondjátok hogy túl közel vannak a mágnesek egymáshoz?
Ha a darabszámot leveszem 12-re akkor a tekercsekét is le kell vennem? Így viszont visszaesik a teljesítmény nem? Hogy tudnék ebből jól kijönni?
A tekercseket nem kell, azokat a lehető legsűrűbbe kell rakni. A mágneseket nem szabad túl közel tenni, mert akkor az erővonalak inkább az egymás melletti mágneseken keresztül záródnak, nem az egymással szemben lévőkkel.
Kevesebb mágnessel kicsit kisebb lesz a teljesítmény de ez van, vagy nagyobb átmérőt választasz, több tekercsel..
Mókus kerékkel probálkozott már valaki?Ma ki tettem 8m magasra egy 15cm átmérőjű,20cm magasat tán egyszer állt meg.A nagy kerék egyszer sem.Azért kérdezem van egy nagyobb 40x 40 es csak sajnálnám szétvágní ha nincs értelme.
Lemértem a tekercsek közti távolságot. 19mm ott ahol a legközelebb vannak egymáshoz. Így a mágnesek közti távolság a belső sarkaiknál - a tervek szerint - kb 28mm lesz. Vagyis egy és fél szerese mint egy mágnes szélessége.
Ezen a képen jól látszik, hogy a mágnesek milyen távol kerülnek egymáshoz. Itt is kb egy és fél mágnes férne el a kettő között.
Az ideális távolság egy tekercs magnyi, ami megegyezik a mágnes szélességével. Magyarul amilyen széles a mágnes, olyan széles hely maradjon a mágnesek közt a tárcsán.
A légrést, (a két tárcsán lévő mágnesek távolságát) minél kissebbre 5-6mm-nél nagyobbra ne hagyd. Inkább legyen nagy és lapos a tekercs. Én még a mágneseket is kiemelném a tárcsától 4-5mm-rel. Esztergálnák a mágnesek alá 1-1 a mágnessal megegyező átmérőjű korongot.
Még mindíg azon gondolkodom mi lenne jobb 10000 ért 400w-os inverter vagy 24v 500w-os tápegység(állítolag bírja a folyamatos üzemet).
Azonos áron a kettő?
Mert használt UPS-t feléért is kapsz. Ellenben ha 500 van ráírva, az általában VA (voltamper) ami nem a tartós igénybevételt jelenti. Az legfeljebb 400, de inkább 350W. De az 500-asok nagy részében 1 db 12 voltos akku van. Ha valóban 24-es, az jobb.
12V-osban 500VA körüli vagy feletti csak négyszögjeles szokott lenni... szinuszos min. 24V-os lesz ....nekem van pl. 22-ért 1400VA-es (900W körüli) tiszta szinusos, ennél nagyobban már csak min. 48V-os pakkra szokott lenni tiszta szinuszos UPS, főleg ha még hidegindulós is...
![]()
Nem a tápegység 7000ft és 750va-res plusz hütéssel.
Ha beírod a tipusát szivesen megírom neked, valószínűleg alkalmas lesz-e folyamatos üzemre ... a plussz hűtés jó dolog, de nem mindegy mit hűtesz illetve, hogy gyárilag hűtéses-e és az lett tuningolva-e...
![]() Én már mostanra elég jól körberágtam a témát hasonló megoldás miatt ... ![]()
Huh, visszavonom előző kijelntésem, ez valami iszonyat régi és (nekem) Noname dolog,
![]() ![]()
Megkérdeznéd meg van-e?Nekem keringető szivattyúkhoz kéne.
Nem is olyan borzasztó régi az, ráadásul a kinézete alapján Smart UPS. Nagyon valószínű, hogy szinuszos. Az LCD kijelző is valószínűsíti hogy nem alsó kategória, mint az egykori kapcsolós APC Back-UPS-ek. Pedig azok is kibírnak néhány évtizedet.
Üdv mindenkinek. Még a hozzászólásoknak nagyon az elején vagyok, 60 oldalt olvastam el a 319 ből. Amit eddig összegzésképpen leszűrtem, hogy az autógenerátor felejtős bár már szereztem ikarus busz 24 voltos generátort is. Találtam állandómágneses generátor gyártásának lépéseit a neten. Nekem sokat segített. Elektronikával kapcsolatban vannak kérdéseim mert, de ezeket majd fel teszem annak idején amikor kell. Tekercseléssel kapcsolatos, bekötések milyen elven kell összekötni mit mivel. De ez még odébb lesz.
http://www.youtube.com/watch?v=4bihfmaJTwY&feature=related Itt elég kisipari körülmények közt csinálnak mindent, remélem segítek ezzel valakinek.
Persze, rákérdezek! Keringetőnek tényleg érdemes a tiszta szinusz, meghálálja...
![]()
Bocs közben meg szereztem, újból feltették és valódi szinusos ez is.
Semmi gond! Ha igazi szinuszos akkor nem lesz vele baj! Ha keringetőt teszel rá, akkor ez a lényeg úgyis!
![]()
Sziasztok!
Valaki tudna egy tippet adni, hogy miért nem termel semmit az átalakított állandó mágneses alternátorom. Az alternátor Bosch 90amp és a forgórészét kicseréltem mágnesre 10db neodym 40x20x10. Akar mennyire forgatom, csak 0,1 s valami voltot ad le. Lehet hogy a tekercselést is ki kellene cserélni a mágnesek után? A tekercsből 6 pár drót szál jön ki. Remélem valaki tud hasznos tippet mondani, már egy ideje kínlódok vele. Koszi
Képeket kérünk az állórészről és az átalakított forgórészről. Lehet, hogy a mágnesek elhelyezkedése nem jó?
Mekkora fordulattal pörgetted? 2000, 5000, 10000???
hagyományos autógenerátort alakitasz át?Abba 40x20x10 neobol 10 darab nem jó.Nekem van átalakított autogenerátorom több kisebb mágnessel.Képed van?Ha jol emlékszem a Bosch generátorban 36 polus van ehhez 10 mbazi nagy mágnes?
Nem 36 pólus, hanem 36 horony!
Ebből lehet 3 fázison 12 pólus, 6 póluspár. Ahhoz viszont biztos hogy nem jó a 10 mágnes. Ha a forgórész eredetileg 10 körmű volt, akkor a mágneseket is annak megfelelően kell elhelyezni. Nem lehetetlen, de nem is megszokott. Ezért kellene róla többet megtudni a véleményalkotáshoz.
igen igazad van horony nem polus ,lényeg hogy érted mire gondolok.De mágnes nyagsága is roppant gyanus ,az autogenerátor vasmagos ,és nem valami nagy a forgórész.
Elég nagy a forgórész, az se baj, ha vasmagos. A 40*20*10-es mágnes mérete is használható. Csupán a darabszámmal lehetnek gondok.
Sajnos nagyon sokan az elektromos szakma és a mágneses tér viselkedésének minimális ismerete nélkül állnak neki "légmagos tárcsagenerátort" építeni. Stb. |
Bejelentkezés
Hirdetés |