Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
A belső tört le méghozzá a tövénél, muszáj újratekernem mert több kimenőm nincs, és hasonló méretű vasam se, primerre való huzalról nem is beszélve.
Nekem egy 120VA-es toroid viszi a stereo 6P14P PP-t. (igaz melegszik is de bírja) Akkor neked el kell bírnia a PCL86 PP-t a 114VA-es trafónak.
...legközelebb szólsz....veszek neked
Sokan írjátok, hogy van 6P14P pp-tek. Jövőre az első csövesem az lesz. Melyik kapcsolást érdemes megépíteni? Mit ajánlotok?
A héten befejezem a GU50SE-t, majd teszek fel képeket.
Ezt neked kell eldöntened. Van az oldalon a fájlmellékletek között egy pár. Azért egy picit mindenki elfogult a sajátjával kapcsolatban Várjuk a GU-s képeket.
Én a tiéddel vagyok elfogult. Annak hihetetlen hangja van, meg a piccolonak is, de az SE .
Akkor már most szóltam.
Kezdem egyre jobban megszeretni ezt a csövet... Sajnos ez sem egy "long life" cső, így nem árt belöle itthon némi tartalék...
Sziasztok,
Na..., MOST van kész a Loctal Project. Belevarázsoltam az SM65 kimenőket! Az ingyen vasakért ezúton köszönet djhans-nak, a maximálisan méltányos díjszabásért és a tekercselésért fleta1-nek, a doboz készítéséért és a képességért hogy tud velem együtt gondolkozni a dizájn terén pedig CIROKL-nek! Hogy milyen a hangja? Nagy hangerőn torz mint az állat, de hogy értsétek miért nem vagyok elkeseredve, lemértem a nyomorék Tannoy-ok "mélynyomóját" és kereken 10cm Fog az még szépen szólni az otthoni Vidi-ken Nem beszélve arról hogy most még szedett-vedett használt csövek vannak benne. ECH21-ből van 6 vagy 8 darab vadi új amit csak ebben a projectben fogok használni, semmi sem indokolja hogy agyonhasználtakat hallgassak üdv
Azért remélem jobb hangminőséget produkál majd mint a ZK kimenőkkel.
A ZK-hoz képest olyan mintha koppanásig feltekertem volna a nem létező BASS potmétert, túlzás nélkül állítom :yes:
Beállok azoknak a táborába akik ha más nem legalább a néhány watt-os SE-knél istenítik a csöves egyenirányítást. Persze belátom hogy 20-30-... watt-os PP-knél már nem egyszerű és szívesebben váltja ki az ember Si-vel.
Azért erre lehetett számítani. Nagyobb vaskeresztmetszet, jobb minőségű vas meghozza a mélyeket (csúnya lenne ha nem) Az osztatlanságból eredő magashiány nem olyan szembetűnő ilyen kis méretekben.
Azért ezeknek a kis ZK-knak már gondolatban megvan a helyük egy EZ81-PCL86x2-EM84x2 projectecskében :yes:
Egyszerű-látványos-kompakt, többet majd a premieren jövő év májusa felé a "nagy" EBL project után.
Sőt a piccoloban (PCL86 SE) lévő tv kimenő 30Khz-en még 0dB-t tudott az 1Khz-hez képest. Az más kérdés, hogy lefelé 50Hz-től meredeken esett. Nekem már maradnak mert nem férnek bele nagyobbak
Nem is igazán koncentráltam oda, de nem hallok külömbséget magasban a ZK és az SM65 három részre osztott kimenője között.
Egyébként ha nem tartanám méltó párosításnak a ZK kimenőkét a PCL86-okkal akkor az új "Piccolo" nem is születne meg, de meg fog
Ismeri valaki ezeket a kondikat? Az apróban azt mondta valaki, olajpapír, én úgy tudom hogy csillám kondi.
De hátha tévedtem....
Szerintem ezek olajpapír kondik mind egy szálig…
(holnap kiméregetem a PP-met, és beszámolok róla, végre lett egy kis szabad időm ebben a nagy hajtásban )
Szerintem meg gyanúsan alacsony a kapacitása ahhoz, hogy olajpapír kondi legyen, amúgy a neten "Russian mica capacitor" néven számtalan ehhez hasonló kinézetű csillámkondit találni. Valószínüleg mégis Te tudod jól.
Talán Sturbi ha előkerül többet tud mondani róla...
Találtam egy oldalt ami segítségül szolgálhat az orosz kondik beazonosításában (betüjelekkel).
Itt A "fordító" segít, azoknak, akik hozzám hasonlóan már sokat felejtettek oroszból...
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy tudjátok-e esetleg, hogy egy hálózati trafót hogyan kell méretezni, ha csöves egyenirányítást szeretnék használni? A másik amit nem értek, az, hogy az EAG erősítők hálózati trafójában van egy olyan furmány, hogy árnyékoló tekercs. Onnan jutott eszembe ez a kérdés, hogy Kocos kolléga volt olyan kedves, és megadta nekem a TH-211-es hálózati trafó adatait, menetszámait, és abban van két ilyen tekercs. Ennek csak az egyik vége van kivezetve, és a földelésre kell kötni. Ezt miért építették be anno a BEAG mérnökei? Mi az amit le kell leárnyékolni egy hálózati trafóban? Mi a különbség, ha beépítem ezt az árnyékoló tekercset, és mi történik akkor, ha nem építem be? Milyen hatása van ennek a kapott hangra? Üdv: Geri
Szia Doncso!
Szerintem elég lesz az SM85a, hogyha 114VA-es az a mag. Az EAG AE211-nek 90VA-es a teljesítményfelvétele teljes kivezérlésnél, és ebben nem csak ECL86 csövek vannak, hanem mások is. Szerintem a varázsszemet is kibírná, ha a többi cső helyett a PCL86-ok mellé beteszed a varázsszemet. Van hozzá a gyári leírás, ebben találtam meg az infót. A PDF fájl jelszóval védett: elektroncso.hu Szóval szerintem jó lesz az a trafó. Remélem tudtam neked segíteni. Szia: Geri
Szia, lehet én vagyok vaksi, de a PDF-be azt írja, hogy a hálózati az M102 és a kimenő M85. Viszont jó, mert vannak menetszámok és huzalvastagságok is, de sajnos az is M102-re van.
Azért nagyon köszi a segítséget. Szerk : Jóó, bocsi, reggel van még, elnéztem a lényeget, arra akartál kilukadni, hogy az EA felvétele 90W így az én 114-es magom elég lesz. Oké, már leesett, csak épp most keltem és még a kávémat szürcsölöm. Üdv és köszi.
Szia!
Jól van, örülök, ha tudtam segíteni! Hát igen a reggeli kávé nekem is elengedhetetlen momentum az ébredéshez. Tudod ahogy Garfield mondja: Nincs kávé, nincs munka... Én is gondolkodom, hogy átalakítom az EAG EA-782/a-kat sztereora, és olyan kapcsolásra, mint a 211-ben van. Akkor nekem is kelleni fog egy új hálózati, ami az eredeti vasra fog menni. Ezért is néztem utána a teljesítményeknek, hogy rá fog-e férni az eredeti vasra, és a 211-es is ECL86-tal működik. Aztán eszembe jutott hogy néhány oldallal előrébb olvastam, hogy Te is ezzel küzdesz, hogy PCL-lel szeretnél építeni erőlködőt, és gondoltam megörvendeztetlek a jó hírrel. Még a Kandón mondta egy előadáson Dőring tanár Úr, hogy ha nincs otthon olyan alkatrész ami a kapcsoláshoz kell akkor ott rohad el az egész... Úgyhogy hál' Istennek jó mindkettőnk trafója, és van is itthon... Szia Geri.
GU50 SE
Az alj lemez most van lefestve, szép pirosra, befejezettnek tekintem.
Eszméletlen jól néz ki, gratulálok. Milyen a hangja?
Üdv.
Köszi, nincs összehasonlítási alapom , ez az "első" csöves amit hallottam. Nekem tetszik. Nincs az az érzékeny fülem, erőműben dolgozom.
Szép lett, gratula!
A toroidon az a panel kettős szerepű? (Azzal is fogatod le?) Az a műszer ott áramot mér? Vagy kivezjelző? Anódfesz mekkora, a csöveken hány mA-t állítottál be?
Köszönöm a Zoltánoknak is. Köszi Márk, nem kettős szerepű, van alatta egy erősebb bakelit lemez is. 300VA-es a hálózati trafó, elég nehéz.A műszer anódfeszültséget mér, 60mA az anódáram.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |