Fórum témák
» Több friss téma |
Ok
A mozgásérzékelőnél 1 hurokra van a jelzés és a tampere fűzve vagy kettőre. ( nyilván a tápellátás külön kör)
Kettős ellenállás (DEOL) esetén egy zónán van a riasztás és a tamper is, mivel ilyenkor 4 állapot van:
5k6=nyugalmi helyzet 11k= nyitott áramkör (riasztás) szakadás (tamper) zárlat (tamper) Ebben az esetben nem kell külön kiépíteni még egy szabotázs kört, sőt a hibakeresés is egyszerűbb, ugyanis zónára lebontva látod, melyik eszközön van szakadás, vagy zárlat. Szakadásnál: *2 6 (a zóna led jelzi, hogy melyik érzékelőn van szakadás) Zárlat: *2 5 (a zóna led jelzi a zárlatos zónát)
Ezt hogy érted, hogy egy hurokra?
A tamper mindíg külön zóna! Kérdés, hogy érzékelőnként akarsz-e tampert(minden tamper külön zóna), vagy csak egy szabotázs(tamper) zónát akarsz? Én általában kettő szabotázszónát szoktam használni. -Érzékelők stb -Hang-fény(sziréna) Így ha a hang-fény szabotázsa riaszt, az tuti betörési szándék! A többit meg szerintem felesleges külön választani!
Ok
Akkor tehát - bemenet T2 - T2 és C ellenállással párhuzamos - C és az(üres) EOL pont közé ellenállás - EOL kimenet
Konkrétan milyen érzékelő és milyen bekötési pontok vannak rajta?
A tamper-körrel sorba kell kötni az egyik ellenállást, az érzékelővel meg párhuzamosan. A leírásodból ez nem egyértelmű... Valószínüleg a T-ből 2 is van, ez a tamper, a C-ből is lesz ott még egy N, vagy NC, NO esetleg COM? ez meg az érzékelő.
Syn7h37ic szerint ha jól értem csak 1 zóna van érzékelőnként ami a tamper és a riasztás egybe szerepel, de ennek vannak az alábbi állapotai:
- nyugalmi helyzetben 5600 Ohm - vezetékvágásnál ellenállás végtelen, eredmény riasztás - mozgásnál 11200 Ohm redmény riasztás - tamperszabotázs 11200 Ohm eredmény riasztás Érintkezők DSC LC 100 PI T1;T2;NC;C;EOL;-;+ Mielőtt bárki leszólná a típust; idővel cserélni fogom őket ![]()
Mi bajod az LC 100-al? Nagyon jó kis érzékelő, ne zavarjon meg az ára...
Igen, jól értetted... Neked csak a t1, t2 Nc és C kell. Mondjuk: Z1-től vezeték t2-be, t1-ből ellenállás c-be, innen a c-ből még egy ellenállás nc-be és nc-ből szintén vezeték a paneli com-ra. Tehát t2-be egy vezeték, t1-be egy ellenállás egyik lába, a másik lába az ellenállásnak közösen a másik ellenállás lábával a c-be és a második ellenállás másik lába az nc-be a második szállal együtt a központ felé... Az EOL nem kell.
Bajom még nincs vele, csak egyik másik fórumon leszólták. Tapasztalat híján így a közvéleményre tudok csak hagyatkozni.
Egy alap infra, ami kisállattvédett, négy érzékelőfej van egybe integrálva, maga alá lát, impulzusszámlálós, 15 méterig fokozatmentesen állítható az érzékenysége, stb. ha kiismeri az ember és jól beállítja, meghálálja a törődést...
Az első sorozatokban volt sok hibás, mostanában már nagyon ritka a beteg... ![]()
Ezt megyugtatva hallom, mert egy kicsi blöki (7-8 kg) is van a lakásban aki tudja ördög mit művel ha nem vagyunk otthon.
Ezzel kapcsolatban nem lehet gondod, ha megfelelő magasságra teszed az infrát és a kutya nem fog hintázni a függönyön meg ugrálni a zongorán vagy szekrényen...
![]()
Egérragasztó és egy nagy kartonpapír már képes a mozgását valamelyest korlátozni, így szobadíszként sem kutya.
![]() Köszönöm a segítséget! Még biztosan jelentkezem. / a cimbinél nem akarom teljesen szétdobni a rendszerét/
Nem a magasság a lényeg. Jumperelni kell!!
Ennyi erővel bekúszhatok alatta, bár 2,4m belmagasságú háztól nagyobb ma már nem nagyon épül. ajánlom az utolsó oldalt!!
A kezelő és a központ távolsága mindegy, vagy van egy max távolság pl. ahogy az érzékelőknél is írja max 305 métera vezetékhossz.
HELO. Kédésem a köv. pc1616 központon 1 hónap után 1-es zóna hiba.....
csill 2 vel megnézve nyitott zónát ir. Mi a teendö,hogy tudom szüntetni.mit nézzek megí,,,? A pir LC100..... köszi ![]()
Ha lehet ne legyen 500 méternél hosszabb
![]()
Keresd meg az érzékelőt ami a nyitott kontaktust adja, ha megvan tegyél bele egy rövid zárat és szerezz be egy másik érzékelőt.
Sziasztok!
Miután átolvastam a fórumot nem kaptam választ a felmerülő kérdésemre, ezért szeretnék arra választ kapni. Érdeklődnék, hogy egy mezei DSC LC100 PI (NC) mozgásérzékelő tud-e működtetni fogyasztót, ha az mozgást érzékel központ nélkül. Ha igen akkor, hogyan kell bekötnöm, mert sehogy sem tudok rájönni. T2,T1,NC,C,EOL,-12+ az ézékelő kiosztása. Előre is köszönöm a segítséget! Tisztelettel Dredd
Szerintem adsz neki 12V + - egyentápot és az NC és C lesz a kapcsolókör amire akár egy relét is tudsz kötni (aminek modjuk ha megszakad az előfeszítő kisfesz köre akkor bekapcsol egy 220-as fogyasztót) amivel akármit kapcsolgathatsz. A központ is ezt csinálja, csak kicsit bonyolultabban.
Ha csak erre van szükséged miért nem veszel egy sima 220-as mozgásérzékelőt, azon be lehet állítani az érzékenységen kívül a bekapcsolási időt is, így egy lépcsőházi világítást vagy egy mozgásérzékeny ajtócsengőt is simán tudsz működtetni. üdv mgs
AZ LC100, és az összes vagyonvédelmi mozgásérzékelő kontaktusaira maximum 100mA terhelést lehet kötni, maximum 24V feszültségen. A mozgásérzékelő tápfeszültsége pedig 12V
Tehát a 12V + - pontra a tápfeszt kötöd, a NC-C pont egy alapesetben zárt kontakt, ezzel egy 12voltos relét már tudsz kapcsolni, a relével pedig már tudsz akármit kapcsolni. Ha mozgás van, akkor a mozgás időtartama alatt, de minimum 2mp-re nyit az infra NC-C pontja, ha nincs mozgás, akkor visszazár. Max 100mA terhelésnél akármit tudsz vele kapcsolni. Persze csak a megengedett max feszültségig. Ha 220V-os eszközt akarsz kapcsolni, akkor jobban jársz, ha direkt 220-as kapcsolásra készített mozgásérzékelőt veszel.
Hali
szerintem így is jó. Azért valaki láttamozza ![]()
Köszönöm a hozzászólásokat, de sajnos nem működik.
Próbáltam az NC és C között multival is mérni, de semmit nem jelez. A relét is rákötöttem de meg sem nyikkan. (a relé két bemenő pontját kötöttem az NC és C pontokra)
Valaki meg tudja mondani hogy hogy lehet letölteni dls szoftwert pc1565-öthöh vagy másfajtához??
Csak akkor fog az NC pont rövidzárba állni, ha bemelegedett a PIR, ami kb. 2 perc.
Addig nyitott a kontakt. De már itt be lett linkelve az infra magyar nyelvű útmutatója, abban le van írva röviden a működése.
nem jó egyik sem
Javítva. Ha a piros szaggatott vonallal jelölt részt bekötöd, akkor a COM vezeték nem kell, csak a plusz, mínusz, és Z
Köszönöm a javítást.
![]() Az EOL kapcsolásnál az ellenállás és a Zona is az NC-n van? Én a C-re kötöttem volna a Zonát.
ÁÁÁÁÁÁ
Igazad van, a C-re kell ![]() Javítva
Nem tudom Neked mi a megfelelő magasság, nekem semmiképpen sem 2,4 fölött. Egy 8 kg-s zsebcirkálónak mit akarsz jumperelni??? Alapból és mindent legérzékenyebbre téve sem látja...
![]()
Gyakorlatilag a DSC által ajánlott 305m fölé is el lehet menni, nagyobb keresztmetszetű vezetékeket alkalmazva, de az adat vezetékek Y, G kommunikációja olyan mértékű torzulást és csillapítást szenved, hogy a gyártó nem ajánlja nagyobb távolság áthidalását...
Megnézed *2-vel mi a hiba, ha a 6-ost mutatja akkor rányomsz a 6-os gombra és ha deollal kötötted, megmutatja melyik az a zóna. Ezután megnézed azt az érzékelőt és megpróbálod megtalálni a hibát. Ha deol-t használtál, lehet a központnál a hiba, a vezetékben, az érzékelőnél. Érzékelőnél nem volt rendesen rögzítve a zónához tartozó vezeték (ek), érzékelőben szintén a rögzítés vagy a tamper kapcsoló (ez a leggyakrabban a hiba) nem zár, esetleg megszakadt az ellenállás - ilyennel még nem találkoztam...
Áthidalni lehet *1 zóna áthidalással programból vagy fizikailag, ahogyan a többiek már korábban megírták... Nem feltétlen kell cserélni az érzékelőt, csak ha meghibásodott ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |