Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Modulrendszerű, grafikus PIC programozás
Lapozás: OK   55 / 177
(#) kaqkk hozzászólása Dec 19, 2009 /

Ma újra terveztem a 3x6 játékot (mert a program elveszett egy újratelepítésnél ) Ha valakit érdekel
kész nyáktervet is tudok küldeni (szuperflux ledhez)

3x6kész.PIC

(#) kaqkk hozzászólása Dec 19, 2009 /

Rajzoltam egy napkollektor vezérlőt , (hő külömbség kapcsoló) pvm el vezérelné a szivattyút . Életképes lehet
szerintetek ?

solarkb.PIC

(#) Peti.Janka válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Hali! Te a ledkijelző meghajtását hogy szoktad megoldani? Az érdekelne, hogy tranzisztorral, vagy simán direktbe a picröl?
(#) kaqkk válasza Peti.Janka hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Ez attól függ milyen kijelzőt használok :
ha kisáramú kisméretű kijelző elég , akkor közvetlenül meghajtható a picről is . DE mondjuk a kingbrite 57mm
es kijelzőnél már érdemes a szegmenseket uln2003 -al
a digiteket meg tranyókkal 12v ról meghajtani .
(#) baloghzoli1 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Én is rajzoltam egyet,nézd meg ezt is

diff.PIC

(#) kaqkk válasza baloghzoli1 hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Ügyes ! Tetszik a differencia beállítás megoldása .
(#) baloghzoli1 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 20, 2009 /

Azt nem tudom müködik-e de lefordult rendesen,egyszer még unalmamban csináltam
(#) baloghzoli1 hozzászólása Dec 20, 2009 /

Az miért van hogy egy pl:7 oldalas rajznál elmentem,és amikor megnyitom utánna nem 7 oldalasként nyitja meg hanem csak egy oldalt nyit meg belöle?
(#) Peti.Janka válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 20, 2009 /

Hali! Küldöm az adatlapját annak a kijelzőnek amit használni szeretnék. Az érdekelne, hogy ezt, hogy hajtsam meg, direktbe a pic-röl vagy tranyókkal, ic-vel? Előre is köszi a választ!Datasheet
(#) kaqkk válasza Peti.Janka hozzászólására (») Dec 20, 2009 /

Ezt nyugodtan meghajthatod a picről közvetlenül

Összeraktam dugaszolós probapanelen, és azt tapasztaltam, hogy be is lehet álítani, meg el is kezd számolni vissza, de a sebessége össze vissza változott. Ki szedtem belőle az összes felesleges TR-t És beált egyenletesre a sebesség, csak az a baja, hogy halányan világít olyan led is aminek nem kellene. Az mitöl lehet? ha pl mindenhol ugyan az a szám van akkor tökéletes.

Pedd fel a "kész" progit megnézzük , valószínűleg a digit meghajtást kell negálni . Próbáld meg az examplesben
lévő digitmeghajtót használni

Itt a progi. Még van benne egykét felesleges rész, de attol a kijelzésnek jól kéne mennie.

LEVI7s1.PIC

(#) Peti.Janka válasza Peti.Janka hozzászólására (») Dec 20, 2009 /

Még kitöröltem egy felesleges részt!

LEVI7s1.PIC

Hasonlítsd össze evvel ! A tiedből csináltam . Ja és a digitmeghajtásnál nem érdemes változtatni a 4 mS es alapon mert villogni kezd

LEVIL2.PIC

(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 20, 2009 /

Vagy a tied amit még jobban kigyomláltam .

LEVIl7.PIC

Ezzel a progival is ugyan azt csinálja. Ha 8 alá megyek akkor erősödik a nemkivánatos ledek fénye. Így nagyon minimálisat vibrál, de nem olyan erősek a zavaró ledek.

Most látom mi a hiba ! A digitmeghajtásnál az OS7 elé tegyél még egy OS-t ugyanúgy invertált bemenettel
és állítsd 4 ms re az időt !

KÖSZI! Így tökéletes!

Örülök hogy sikerült . Szivesen
(#) Peti.Janka válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Szia! Felrakom azt a progit ami mostmár marad végleg a levilágítómba. A TR1 et át írtam 6-ra így még jobb a kijelzés, 4el picit hullámos volt, de így szuper. A kevés lábszám végett kellet egy olyat csinálnom, hogy ha két bemenet egyszerre van magas szinten akkor egy 3. funkciót csinál. Ah kész lessz teljesen a levilágító akkor teszek majd fel róla képet! Mégegyszer KÖSZI a segítséget!

LEVI7s1.PIC

(#) kaqkk válasza Peti.Janka hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Egy picit még belekontárkodtam : és tettem egy vagykaput az os6 elé . Nézd így nem üti egymást az os6
és az lg18 kimenete Üdv

LEVI7s1.PIC

(#) herzsolt hozzászólása Dec 26, 2009 /

Lenne egy nagy kérdésem.
Lehet, hogy nem csak nekem, de más parsic ismerkedőnek jönne jól, ha valaki leírná, hogy mi mire jó, és egy pár egyszerű példaprogival rávilágítana a parsic lényegére. Kezdéshez, és tanuláshoz lenne nagyon jó.
Tudom, hogy itt sok ilyen progi van, de összeszedve is jó volna, hogy egyben legyen meg.
Köszönöm előre is segítséget.
(#) kaqkk válasza herzsolt hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Ilyen kérés már volt itt a témában :sajnos senki nem vállalta a cikkírást (talán időhiány miatt??)
(#) dcsabi válasza herzsolt hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Tartozik a programhoz "HELP", ebben mindent ismertetnek...
Hogy mi mire jó, az legjobban úgy értitek meg ha visszamentek a TTL áramköri elemekig.
Kapuk(és, vagy ex-or) számlálók, flip-flop-ok, stb...
Össze kell kötni mintha a néhai logikai IC-k belső elemeiből építenénk áramkört.
Ki kell próbálni a gyakorlatban , venni kell néhány db PIC-et, PL: 16F628A-t és nekilátni.
Egy-két egyszerűbb dologgal kezdeni (Pl:led villogtatás...) és ha megtapasztaljuk, akkor tovább haladhatunk...
Ennél egyszerűbb módon nem tudom elmondani, sok mindent összeszedhetsz ezen topic hozzászólásaiból is.
A gyakorlat nem helyettesíthető semmivel!!! A mikrovezérlőket egy konkrét feladat (feladatok) megoldására használhatjuk. A parsic nagyon jó segítség ebben, szinte minden elsőre müködik, de ne feledjük a "a rajzolgatás" az kevés, az eredményt a gyakorlati használattal mérhetjük.
(#) sniperx válasza herzsolt hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Üdv!

Ezt a topicot olvasd az elejétől, és nézegesd meg a példaprogikat. Parsic 3.56-ot tedd fel és rögtön nézd meg a feltett programokat, így gyorsan ragad a dolog.
Keresd dcsabi hozzászólásait, ő sok hasznos példaprogit tett fel az elején pont a kezdőknek, hogy legyen mivel elindulni.
(#) Peti.Janka hozzászólása Jan 7, 2010 /

Sziasztok! Elkészült a levilágító aminek az időzítőjében annyi segítséget kaptam! Mégegyszer Köszönöm!
(#) kaqkk válasza Peti.Janka hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Nagyon pofis lett ! ügyes szép munka ! A javított programot tetted bele ? 585795 hsz ?
(#) Ferkógyerek válasza Peti.Janka hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Gratulálok! A kivitelezés is nagyon szép lett.
(#) Peti.Janka válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Köszi mindketőtöknek a dicséretet! Nem még nem tettem bele a javított progit, lehet meg fogom probálni. Bár így is tökéletesen azt csilja amit szerettem volna tőle. kb 10 perc a levilágítási idő. Nagyon örülök neki!
Következő: »»   55 / 177
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem