Fórum témák
» Több friss téma |
Ma újra terveztem a 3x6 játékot (mert a program elveszett egy újratelepítésnél ) Ha valakit érdekel
kész nyáktervet is tudok küldeni (szuperflux ledhez)
Rajzoltam egy napkollektor vezérlőt , (hő külömbség kapcsoló) pvm el vezérelné a szivattyút . Életképes lehet
szerintetek ?
Hali! Te a ledkijelző meghajtását hogy szoktad megoldani? Az érdekelne, hogy tranzisztorral, vagy simán direktbe a picröl?
Ez attól függ milyen kijelzőt használok :
ha kisáramú kisméretű kijelző elég , akkor közvetlenül meghajtható a picről is . DE mondjuk a kingbrite 57mm es kijelzőnél már érdemes a szegmenseket uln2003 -al a digiteket meg tranyókkal 12v ról meghajtani .
Én is rajzoltam egyet,nézd meg ezt is
Ügyes ! Tetszik a differencia beállítás megoldása .
Azt nem tudom müködik-e de lefordult rendesen,egyszer még unalmamban csináltam
Az miért van hogy egy pl:7 oldalas rajznál elmentem,és amikor megnyitom utánna nem 7 oldalasként nyitja meg hanem csak egy oldalt nyit meg belöle?
Hali! Küldöm az adatlapját annak a kijelzőnek amit használni szeretnék. Az érdekelne, hogy ezt, hogy hajtsam meg, direktbe a pic-röl vagy tranyókkal, ic-vel? Előre is köszi a választ!Datasheet
Ezt nyugodtan meghajthatod a picről közvetlenül
Összeraktam dugaszolós probapanelen, és azt tapasztaltam, hogy be is lehet álítani, meg el is kezd számolni vissza, de a sebessége össze vissza változott. Ki szedtem belőle az összes felesleges TR-t És beált egyenletesre a sebesség, csak az a baja, hogy halányan világít olyan led is aminek nem kellene. Az mitöl lehet? ha pl mindenhol ugyan az a szám van akkor tökéletes.
Pedd fel a "kész" progit megnézzük , valószínűleg a digit meghajtást kell negálni . Próbáld meg az examplesben
lévő digitmeghajtót használni
Itt a progi. Még van benne egykét felesleges rész, de attol a kijelzésnek jól kéne mennie.
Még kitöröltem egy felesleges részt!
Hasonlítsd össze evvel ! A tiedből csináltam . Ja és a digitmeghajtásnál nem érdemes változtatni a 4 mS es alapon mert villogni kezd
Vagy a tied amit még jobban kigyomláltam .
Ezzel a progival is ugyan azt csinálja. Ha 8 alá megyek akkor erősödik a nemkivánatos ledek fénye. Így nagyon minimálisat vibrál, de nem olyan erősek a zavaró ledek.
Most látom mi a hiba ! A digitmeghajtásnál az OS7 elé tegyél még egy OS-t ugyanúgy invertált bemenettel
és állítsd 4 ms re az időt !
KÖSZI! Így tökéletes!
Örülök hogy sikerült . Szivesen
Szia! Felrakom azt a progit ami mostmár marad végleg a levilágítómba. A TR1 et át írtam 6-ra így még jobb a kijelzés, 4el picit hullámos volt, de így szuper. A kevés lábszám végett kellet egy olyat csinálnom, hogy ha két bemenet egyszerre van magas szinten akkor egy 3. funkciót csinál. Ah kész lessz teljesen a levilágító akkor teszek majd fel róla képet! Mégegyszer KÖSZI a segítséget!
Egy picit még belekontárkodtam : és tettem egy vagykaput az os6 elé . Nézd így nem üti egymást az os6
és az lg18 kimenete Üdv
Lenne egy nagy kérdésem.
Lehet, hogy nem csak nekem, de más parsic ismerkedőnek jönne jól, ha valaki leírná, hogy mi mire jó, és egy pár egyszerű példaprogival rávilágítana a parsic lényegére. Kezdéshez, és tanuláshoz lenne nagyon jó. Tudom, hogy itt sok ilyen progi van, de összeszedve is jó volna, hogy egyben legyen meg. Köszönöm előre is segítséget.
Ilyen kérés már volt itt a témában :sajnos senki nem vállalta a cikkírást (talán időhiány miatt??)
Tartozik a programhoz "HELP", ebben mindent ismertetnek...
Hogy mi mire jó, az legjobban úgy értitek meg ha visszamentek a TTL áramköri elemekig. Kapuk(és, vagy ex-or) számlálók, flip-flop-ok, stb... Össze kell kötni mintha a néhai logikai IC-k belső elemeiből építenénk áramkört. Ki kell próbálni a gyakorlatban , venni kell néhány db PIC-et, PL: 16F628A-t és nekilátni. Egy-két egyszerűbb dologgal kezdeni (Pl:led villogtatás...) és ha megtapasztaljuk, akkor tovább haladhatunk... Ennél egyszerűbb módon nem tudom elmondani, sok mindent összeszedhetsz ezen topic hozzászólásaiból is. A gyakorlat nem helyettesíthető semmivel!!! A mikrovezérlőket egy konkrét feladat (feladatok) megoldására használhatjuk. A parsic nagyon jó segítség ebben, szinte minden elsőre müködik, de ne feledjük a "a rajzolgatás" az kevés, az eredményt a gyakorlati használattal mérhetjük.
Üdv!
Ezt a topicot olvasd az elejétől, és nézegesd meg a példaprogikat. Parsic 3.56-ot tedd fel és rögtön nézd meg a feltett programokat, így gyorsan ragad a dolog. Keresd dcsabi hozzászólásait, ő sok hasznos példaprogit tett fel az elején pont a kezdőknek, hogy legyen mivel elindulni.
Sziasztok! Elkészült a levilágító aminek az időzítőjében annyi segítséget kaptam! Mégegyszer Köszönöm!
Nagyon pofis lett ! ügyes szép munka ! A javított programot tetted bele ? 585795 hsz ?
Gratulálok! A kivitelezés is nagyon szép lett.
Köszi mindketőtöknek a dicséretet! Nem még nem tettem bele a javított progit, lehet meg fogom probálni. Bár így is tökéletesen azt csilja amit szerettem volna tőle. kb 10 perc a levilágítási idő. Nagyon örülök neki!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |