Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   876 / 3607
(#) zolee1209 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

De ezt az értéket nem a monitoron lógó multival mérted, ugye? Ha igen, akkor nekem is kell egy olyan! :yes:
(#) zolee1209 válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

MéréstechnikaII a soros, és a pesti HQ lesz a helyszín!
(#) bankimajki válasza zolee1209 hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Ott lesz koli társam is

Te nem jössz el? Akkor megleshetném a kártyát is...
(#) _ampervadasz_ válasza zolee1209 hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Pontosan azzal a multival mértem.

Maxwell MX-25 304 a típusa. Persze léteznek ettől sokkal nagyobb tudású műszerek is. A lomexben vettem, viszont abban a pillanatban más műszerük nem volt, csak gagyibb, és megvoltam szorulva, mint a törött csapágyas mosógépmotor, így megvettem.
Szerintem most még olcsóbb is, ha pont ez a típus kellene.
(#) bankimajki válasza zolee1209 hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Én épp akkor indulok haza. Amúgy az NI 6034-re gondolsz? Mert az az otthoni asztali PC-ben van
(#) _ampervadasz_ válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Az a NI PCI-6034E kártyával, miket lehet művelni?

Különféle logikai áramköröket lehet vele tesztelni/meghajtani ?

Ha ideadod a SIM kártya árán, akkor elfogadom!
(#) bankimajki válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Van 16 analóg bemenete, és nagyon sok mindenre jó lásd az adatlapját. Zolinak, ja hogy te a turbosimre gondoltál NI-6034E

Hozhatsz egy pakli magyar kártyát is!
(#) _ampervadasz_ válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Főzni, sütni is tud? .mert akkor jöhet!

Pár óra múlva ( reggel 8 -kor), kocsikázni megyek, és 30 kiló krumplit hozok haza ( megnéhány más zöldséget, mind házi).
Szóval sütni kéne pár adagot. Hány bemenetet / kimenetet emésztene fel belőle?

Jó kis kártya, kár hogy egy szabad písziájos helyem nincsen.
(#) zolee1209 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Maga a krumplisütés önmagában két precíziós végrehajtóeszközt igényel, míg ezt a két tagot két kisebb felbontású mozgáskoordinációs egység egészíti ki, mely nagyobb elmozdulások létrehozásában segítik a fentebb említett szerveket. A sütés befejezése után az elfogyasztáshoz szükség van egy inputra. Kisgyermekeknél előfordulhat, hogy a szellőzést biztosító inputba próbálják betuszkolni a sültkrumplit. A kisgyerek igazságtáblája alapján ezt a bemeneti állapotot kerülni kell, nem várt működési zavarokat okozhat! Sikeres energiafelvétel után néhány óra múlva használatba vesszük az output eszközt, eszközöket...
(#) _ampervadasz_ válasza zolee1209 hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Ez nagyon jó volt!
(#) mineral válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Mitől ónos az ónos eső?

Miért nevezik az ónos esőt ónosnak? Ónos vagy ólmos inkább ez a bizonyos eső?

Télen gyakran előfordul, hogy a felső és alsó hideg légréteg közé nulla foknál magasabb hőmérsékletű légréteg szorul. Ilyenkor a felső rétegben keletkezett hó a középső rétegben esőcseppé olvad, majd az alsó fagyos légrétegben jégdaraként vagy ónos esőként érkezik a csapadék, attól függően, hogy a részecskéknek volt-e elég idejük jéggé fagyni.

Az ónos eső olyan víz, amely folyékony halmazállapotú és 0 celsiusnál alacsonyabb hőmérsékletű (túlhűlt víz). Ahhoz, hogy a víz szilárd halmazállapotú legyen, nem elég a fagypont alatti hőmérséklet: hétköznapi esetben a hűlő víz "hibák"mentén, pl szennyeződéseken, vagy pl. az edény falánál, határfelületen kezd kristályosodni.

Az ónos eső a földetéréskor válik szilárd halmazállapotúvá, a halmazállapot-változást az ütközés indítja el, és igen gyorsan, robbanásszerűen lezajlik, megfigyelhető, hogy gyakran még el sem tud símulni a földön, minden csepp helyén kis dombocska keletkezik.

Az ónos vagy ólmos eső a magyar nyelv egyik sajátos kifejezése, amelyet már a legelső magyar nyelvű meteorológiai tankönyv (Berde Áron Kolozsvárott 1847-ben kiadott Légtüneménytana) is használ. A germán és a latin nyelvekben „fagyott”, „darás” vagy „túlhűtött esőnek” nevezik.

Az ón, illetve ónos szavunk ősi, finnugor eredetű, s egy 1138-ból származó írásos emlékben fordul elő először. Feltehetően az ősi onu, olnu szóból alakult át.

Az ólom újabb keletű szó, 1490-től szerepel oklevelekben, de a kettő jelentése csak a XIX. században különült el egymástól. Ettől kezdve jelöli az ólom az úgynevezett fekete ónt, az ón pedig az akkor még fehér ónnak nevezett fémet.

Az ónos és az ólmos jelzőt is régóta használjuk. Három olyan jelentésük van, amelyek indokolják az ónos/ólmos eső elnevezést. Egyrészt a szín, másrészt a tárgyak fémmel való befuttatása, harmadrészt e fémek nagy fajsúlya. Mindhárom jelentés jól tükröződik az ónos eső, ónos szitálás vagy az ónos idő kifejezésekben.

Bővebben: Link
(#) zolee1209 válasza mineral hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Szia!
Bővebben: Link
Akkor végül is a linken látható "csoda" is ez alapján keletkezik. Viszont ez hogyan érik el a hűtőben?
(#) mineral válasza zolee1209 hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Láttam egy kísérletet amit én magam is elvégeztem otthon. Persze kellő óvatossággal. Egy pohár desztillált vizet a mikróban "kis" teljesítménnyel melegítettem. Elérte ugyan a 100 fokot de még nem forrt. Csak amikor egy kanalat beleraktam. De akkor hirtelen kicsapott az egész.

Gondolom itt is az lehet, hogy a vizet lassan hűtik fagypont környékére vagy alá. És az ütés hatására kezd megfagyni.

Nagy tudora nem vagyok a témának de valami ilyesmire gondolok.

Víz forralás
(#) beton cipő válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Melyik koliban laksz?
(#) radocziandras hozzászólása Dec 22, 2009 /

Sziasztok! Nincsen valakinek valami ötlete,mit tudnék készíteni a csaléádnak karácsonyra?Én hülye vagyok az ilyesmmihez, és itt pedíg sok kreatív és segítőkész ember van...ha valaki tudna segíten, azt nagyon megköszönném!

Sajnos elektrós ötletek nem nyerők, mert csak 1 férfi van, akinek ajándékot kel adni, de ő nem ért hozzá, a nők meg nemnagyon értékelik az ilyen dolgokat...
(#) Ricsi89 hozzászólása Dec 22, 2009 /

Na a hóesés után elért ide az eső is. Reggel óta esik szép csendesen az eső. Kint még nem jártam, nem is áll szándékomban, majd csak estére a vizsgára menni. Annyira hideg sem lehet kint, mert kinyitottam az ablakot és nem igazán csapott meg a hideg levegő.
(#) DuMatyi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Holnap gyönyörűen rá fog fagyni az útra. Ugye vittél Debrecenbe korcsolyát ? :hide:
(#) tungsram válasza mex hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

It van nem messze tőlünk a területi májgondozó illetve becsületsüllyesztő:na ez az a hely ahol a zárórára mindenki egyforma hülye lesz. Az itt oldott álapotban levő etil-alkohol azért megteszi a hatását. Egyébként ide csak elszállt agyúak járnak ami helyén is van, mert a búnkó az menjen máshová. A dopping neve pedig Diósgyőr-koktél ami áll egyszer 2deci borból és még 2deci borból: Na ezt a kettőt összekeverjük és mehet a buli.
(#) mineral válasza radocziandras hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Szia!

Ezt így picit nehéz megmondani mert nem tudom, hogy milyen eszközökkel, szerszámokkal, lehetőségekkel vagy felvértezve.

Mi az amihez értesz. Fém -> gyertya tartó, fa ->képkeret, elektronika vezeték nélküli gyertya, informatika -> kedvenc zene gyűjtemény, film ritkaságok gyűjteménye stb.. Én például készítettem fotó cd-t. Beletúrtam a fotós dobozba az újabb képekhez a fotós cd-k jöttek segítségül. És Csináltam olyan lemezt amin személyes képek vannak egy 10-20 évet átfogva. Készítesz egy borítót hozzá és kész. Pénzben nem kifejezhető mert szinte ingyen összelehet hozni. Viszont a családdal megnézve történeteket mesélve, emlékeket felelevenítve azt gondolom nem össze hasonlítható egy kínai megvettem mert olcsó volt termékkel.
(#) vicsys válasza mineral hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Én tökre nem értem, miért szidja mindenki a kínai termékeket?! Meg, hogy olcsó...mi? Tegnap vettem bambusz vágódeszkát a Tescoban. Sajnos nem találtam magyar gyártmányt , csak kínait.... és egyáltalán nem mondható olcsónak a 3000 Ft. Most akkor hol az occó kínai??
(#) DuMatyi válasza vicsys hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Az occó kínai de kritkán aluli minőség megszűnt. Helyette van drága kínai de kritikán aluli minőség... mivel nincs konkurrenciájuk, mindenkit tönkretettek. Megveszik az emberek mert nincs más. Lásd Ikarus autóbusz nincs, helyette lesz kínai autóbusz. Abból nem egy-kettő fog kigyulladni, hanem mind.
(#) radocziandras válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Nem,ezekről csak a kerékanyák röpködnek el.
(#) vicsys válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Ja, ezt majdnem elfelejtettem: Itt a karácsonyi leárazások ideje. Nálam a -17%, valahogy mást jelent. Inkább vennék LCD TV-t eredeti áron! (életkép a tescoból)

DSC00083.JPG

(#) SALáta válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Nekem még van evig (tengelye igaz szériahibás) fúrógépem. 400w os, de ereje nagyon nagy, nem ütvefúró de simán fúrom vele a falat. Kaptam volt munkahelyen egy bosh játékfúrót, magyar gyártmány súlya semmi ereje mint a kínai 1000 w társának, simán felcsavart. Anno 9900 ért lehetett venni az egyik áruházban. A kínai 1000 w sem olcsóbb de ezt jóval könnyebb tartani.
(#) DuMatyi válasza vicsys hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Elgépelések márpedig vannak. Legjobb sztory az anekdótázós magyartanárunktól származik: A cocializmusban valamelyik úttörőtáborban (Csillebérc, Zánka...) az volt a szokás, hogy a kiemelkedő úttörők a kis kék vagy vörös nyakkendőjüket egy szarufára akasztották ki, ráírva a nevüket, és a várost, ahonnan jöttek Anyuci örült, hogy vehetett újat a csemetének Elfogyott a fa, mert sok jó úttörő volt. Erre levél ide-oda, hogy küldjenek szarófákat [sic!] - elgépelés. A táborvezető meg csodálkozott, hogy kapott 3 wcdeszkát... A történet igazságtartalmáért nem tudok felelősséget vállalni, mivel én is csak hallottam...
(#) vicsys válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Ezt sem tudom megerősíteni, de történt, hogy:
Koszorúzást tartottak Vereb településen, ahol is nyakkendős-öltönyös urak is jöttek Pestről. Az egyik odaszólt a polgármester úrnak: Lemaradt a helységtábláról az ékezet... (Veréb-re gondolt). Mire a polgármester: Nem, csak kölcsön adtuk Szár-nak, mert nekik nagyobb szükségük volt rá...
(#) mineral válasza vicsys hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Na igen! nem lenne rossz 19990-ért.

De ha hozzá adjuk az akciós árhoz a leárazást. 17 % akkor cirka 117 ezerbe kerülne. De az egész országba nem kapni ennyiért sehol.

Tíví
Következő: »»   876 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem