Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Nem mondtam, hogy nem jó a DC, meg egyébként is, mindenki esküszik jó megoldásokra. Én csak azt mondom, hogy elvileg AC val is hasonlóan jó eredményt lehet elérni. A nyáktrafók az tény, hogy jobban szórnak, az tuti. A stab IC és a nyákmódosítás kapcsolatát nem igazán értem, ha más a lábkiosztás akkor mindegy, hogy ac vagy dc nem? Meg egyébként is, a fűtést gyári cuccokban is általában kanócon adják, még ha nyákos is a cucc. Jól összesodorva nem lehet gebasz, bár vannak, akik szerint felesleges összesodorni stb stb ![]() Várjuk a képeket! Zsolt
szevasztok
valaki nem tudja hogy hol lehet PT2399 ésTA7136P IC-t venni? a pedálomhoz kellene de sehol nem találtam Ja és Boldog karácsonyt mindenkinek ![]()
Hello!
Bővebben: Link A TA ha jól emlékszem SIL tokos IC, ha minden igaz, a DS-1 ekben volt ,még a japán verziókban. Annyit találtam róla neten, hogy single opamp, tehát helyettesítheted bármilyen single opamppal, ajánlom a TLC22XX IC-ket, a bekötésnél meg légy kreatív! Én a diy metál zónomat úgy szereltem, hogy szépen kiegyenesítettem a DIP tokos IC lábait, egyik sort beültettem, így merőlegesen állt a panelra (függőlegesen) a másik sor lábat meg bekanócoztam vékony, rövid dróttal. ha minden kötél szakad...ilyen IC-t nem fogsz találni egykönnyen, max e-bay vagy hasonlón, esetleg használtat, de azt is csak ott... Remélem tudtam kicsit segíteni! Zsolti
Hello!
Csináltam felvételt a délelőtt elkészített előfokozatomról, erre jön majd egy IC-s vég, a koncepció egy marshall hangzásvilág volt, amolyan "vintage erősítő crank-elt hangzás" tolerálható hangerőn. gitár - előfokozat - pc alaplpapi - guitar rig 3 ( 4X12, greenback, off-axis+on-axis mikrofonozás) - kevés reverb. Mp3 -ba konvertálva Cool Edit pro- val. Még kell rajta húzni, hangolni, nem az igazi, lehet kicsit tisztítani kell. Alkatrészben semmi extra, fémréteg 0,6W osok ,anód ellenállások 2db 0,6W 220k párhuzamban. Wima csatolókondérok, olcsó kerámia kondérok...semmi extra. Csövek: 12ax7wc sov-tek, ez azért kicsit jobb fajta cső ![]() ![]() Gitárjátékomért elnézést kívánok! ![]() Bővebben: Link Vélemény? Zsolti
Valaki tudna nekem egy csöves torzító kapcsolást felrakni, mert amit gugli kiad abba nem merek belekezdeni kitudja jó e.
Előre is köszönöm ![]()
Vissza egy oldalt, ott van a hozzászólásomban a link pont ilyenhez!
Hali, hát nem is tudom mit mondjak
![]() Képeket csináltam, bocs a minőségért a család még mindig a fényképezőn ül!
Köszi
Ez pont jó lenne. ecc 83-mal is megy ?
Google a te barátod! amúgy pont hogy arra van tervezve mert az a 12ax7 amerikaiban! most nekem e88cc muzsikál ugyanebben a kapcsolásban de ott a fűtés 6.3V kötelezően. Csöves dolgokhoz mennyire értesz? Én ezen gyakoroltam, eléggé jól ismerem ezt a kapcsolást, bármiben tudok segíteni!
Nemrég kezdtem vele foglalkozni (fél éve)
![]() Holnap már maratom is a nyákot. ![]()
Helyes, az hogy 100 ezret kiadjak egy egycsöves torzítóért amiben ráadásuk kínai alkatrészek vannak naa azt nem. Viszont talán 1 hóna se kell már és saját fejlesztésű csöves reverbemet, illetve echómat fel is fogom tenni. Viszont olcsón nem lehet megúszni egy jó csöves ládát, ha egy komolyabbat akarsz összetenni elő- és végfokkal, csak maga trafókkal a dolog egy jó 50 ezer forint, egy jó 30centis celestion hozzá centinként 1100 forint illetve egy jó minőségű faláda, bőrözve, ellenálló fém sarkokkal megint csak vagy 15 ezer...
Pl a linkelt kapcsolás egy zsír új electro-harmoix csővel (3600 ft és ez kicsit drága) megáll trafóval dobozzal 12-15 ezerbe és akkor ha fordítasz rá időt, akkor egy komoly minőségű torzítót raksz össze!
Csak ujj alkatrészeket használsz?
![]() Azért én sokallom a 12-15 ezret , mondjuk egy valamirevaló doboz is nagyon drága kb az összeg fele.
Ennyit ki kell adni érte,a pénz nagyja a cső, ileltve a trafó l aha myrra nyáktafót tezsel bele, újat akkor az legalább 5000 pénz erre jö a cső, illetve a foglalat, ami ha jó csövet veszel 3-4000 forint a dobozt meg meg lehet oldani 2-4000 ből, ez a legkényesebb mert mit hol lehet kapni. Bontott alkatrészt nem használok, max ha olyan minőségű, pl philips mkp fóliakondik, és hasolnókat, trafót is csak óvatosan, most speciel teszt üzem miatt építete be, de amit lesz rá keretem cserélem toroidra, meg meg is emelem az anódfeszt 130V ra
Jol szol . amit nem tudok kihallani a feltett hangmintabol az az hogy milyen a dinamikaja , hogy viselkedik a jatek szempontjabol.
Csoves torzitoba az a plane hogy kicsi az IMD es igy szelesebb korben lehet torzitasal jatszani ,nem csak powerchord-ok szolnak jol hanem kihallatszanak szepen szolozaskor a kettos vagy harmashangzatok. Ezen kivul kell egy megfelelo hangszinszabalyozas is hogy a kozep tartomanyt lehuzhasuk kivant frekvencian hogy megjelenjenek a mely es a magas hangok. Eb probaltam IC-s EQ-val utannakotve nem OK.Az EQ furcsa fazistorzitasokat vissz be amik direkt "lefogjak" a hangot .megvan a kivant hangszin de a hang "sustain"-je oda van .A legjobban a passziv hangszinszabalyozo szol amit a tozrito /eloerosito utan koheto.
Hello!
Köszi az észrevételt, amit tudni kell, hogy ez csak láda szimmel megy, alaplapi hangkártyával, sokat nem kell a felvételtől várni. Igazából nem a mélye kevés, hanem sok a magasa. A katód byp kondik értéke meg a csatolók miatt, meg az utolsó csőnél van 3-4dB prezenc emelés. Nomeg a gain potin is elég agresszív a bright kapac, szóval egyszerűen ordít már nagyon kis gain állásban is. Hangolok majd rajta. Kapcsolása saját, egyelőre nem publikus, még javítgatok rajta. Elvileg egy hibrid fej előfokozatának szánom. Majd meglátom. Ha elkészül, csináltatok vele normális hangmintát, mikrofonnal, mindennel ![]() Jó fejet össze lehet dobni 100-ból azért, az már nagyon nagyon komoly, ha megtalálod a megfelelő mestereket hozzá. A láda ami fájó pont, pontosan a 30ezres hangszórók miatt...Remélem jövőre nekem is összejön egy 4X12, mester most csinálja a sajátját, ha beválik ,akkor nekem is csinálunk. 3600 egy ecc83 ért nem drága, de ahhoz képest, hogy EH, ahhoz már igen ![]() ![]() karpi, a dinamikáról ne beszéljünk, állati pocsék a felvétel, elvileg úgy csináltam, hogy gain poti negyed/fél/3\4/max állás és mindenhol előbb a gitár vol félen aztán maxon, majd a végén van egy mod 2:50 körül, ami a gén poti csatolóját váltja át nagyobb kapacitásra. Szóval ez a fél és max hangerő választ adhat tendenciában a dinamika kérdésre. Hangolok még rajta, beépítek egy presence- potit is. köfi! Zsolti
Belehallgattam, szerintem ígéretes a torzító. Tetszik a hangja, még így hangkártyáról is.
![]() A gitár és a piköpök milyenek?
Hello!
Köfi,a gityó epiphone sg-g400, eredeti pikuppal. A nyakpikupot jó magasra állítottam, így elég jól szaturált hang jön ki belőle. Van némi hangerő különbség a pikupok között, de ki tudom trimmelni a hangerő potikkal ![]() A húrok viszont iszonyat régiek, már már minden játék után ki kell pucolni löttyel, mert száraz, mint a legjobb martini. Azok Ernie Ball super szlinkik, 9es szett. Hali Zsolti
Akkor jól sejtettem, hogy humbuckerek szólnak
![]() A hangerőkülönbség az nem probléma. A húrok egyenként kb egyforma hangerőt adnak, mindkét piköpnél feltekert potikkal? Ha igen, akkor semmi gáz nincs a gityóval.
Üdv urak, immáron az új gépemmel a képem a Real McTubomról!
Illetve a "barebone" e88cc változat.
hello!
pöpec nagyon ![]() ![]() Hangot is tégy fel, ha tudsz ![]() Zsolti
Köszi, holnap rakok fel ma már nem csapok bele a lecsóba, mert lusta vagyok
![]()
Szép ez a cső, de kívül egy kicsit veszélyben van. Valami burkolat lesz rajta?
Nem tudom Te hol vásárolsz ilyen drága dolgokat, de 1/3-ad részéből meg lehet oldani. Bocsi hogy beleokoskodom lehet hogy meg is is fognak szólni a modik, ezért a pénzért már újat adnak, még ha kínában is szerelték össze de rajta van a márkanév, ami az árnak legalább a fele. Ne felejtsük el hogy kínában már történelmet írtak, mikor mi még hátrafelé nyilaztunk.
![]() ![]() ![]()
Most alkatrészre gondolsz vagy komplett dologra? Nem sértődök meg dehogy, nekem is jó kapcsolatom van kínai exporttal
![]()
Hát igen, a csövekért annyit kérnek amennyit csak akarnak, de van alternatív megoldás, én elég sok csovest építek, javítok, és utbbi időben rászoktam az ecc83 orosz megfelelőjére, a 6n2p csőre. Ezt be tudom szerezni újan!
12ax7 és e-között nem hallottam különbséget, csak azt a pár ezer forintot.Elektoharmonix, sovtek tung-sol, mind mind oroszországban készülnek, az orosz vákumtechonológia világhírű. Jó tapasztalataim vannak a kínai SINO végcsövekkel is, fele annyiba kerül mint egy tung-sol, és szól úgy. Nagyon jól tudom ha nem a csillógónevű csövek vannak az erősítőben, nem veszi meg zenésznek képzelő gyerek, mert szerinte az szar. Az amerikai kölöknek sem kell a számítógáp, ha nincs benne legalább 3 TURBÓHŰTÉS, mert az a dögös. Én slo. marshall előfokokat utánozok ezekkel a csövekkel, és tapasztalt zenész nem érezte a külömbséget. Igen vannak gagyi kímai alkatrészek, szó sem róla, de ezek mind hamisítványok. Multkor hoztak javításra egy marshall AVT 150 fejet, azt mondták hogy ez angliában készült, nem kínában. A marshall már tizenvalhány éve kínában gyártat. A belseje rendesen meg volt csinálva, egy forrasztási hiba volt benne, Jackon. A méregdrága orange drops meg malory kondik helyett Wimát is lehet használni, és csak töredéke az árnak, és szintén nem hallható a külömbség.A potikért viszon adok 500 ft-ot, mert az ALPH jó cucc. De ha hangszerboltban veszed, akkor már 1700 ft ugyanaz.Bővebben: Link Lehet hogy ismered ezt a boltot, én innen szoktam venni egy-két dolgot.Korrektek gyorsak, csak kicsit drágák. Ha olcsóbb kell, ott a lomex, ennél olcsóbban még a börzén sem kasz használtan semmit. Kicsit hosszú lettem, bocsi ![]() ![]()
Hello!
E-tronic jó bolt és tényleg nagyon korrektek. Cső és cső között mi a különbség azt bárki ellenőrizheti, kezdjen játszadozni az erősítőjében/pedáljában cserélgetni. Mesterem jóvoltából egyszer egyik hi-gain fejét volt alkalmam lőni, ki kellett sakkozni, hogy milyen konfigban szól jól. Adott volt 6-7 féle 12ax7, ha jól emlékszem 4 előcső volt a loop-al együtt, mindegyikbe más más cső került. Miért? Nekem, az én ízlésemnek úgy szólt jól. JA! és mindezt úgy, hogy én háttal ültem a cuccnak és úgy pengettem. Szóval látni nem láttam. De ha betettünk egy groove tubes-t oda, ahol azelőtt JJ volt, hallani lehetett a különbséget(persze hozzá kell tenni, minél előrébb volt a cső a láncban, a végén már kevés volt a hallásom ahhoz, hogy az utsó preampcsőnél meghalljam ![]() Új marshallok meg mind kuka ![]() Hali Zsolti
Szerencsés ember vagy, jó a hallásod. Nekem sajnos 29 év a műanyagiparban tönkretette a magas hangok érzékelését, de a mélyeket jól hallom. Biztosan van külömbség, én nem hallom, ígyhát megelékszem az olcsóbb csövekel is. Egyszer bajkeverő/biztosan ismered/
Mutatott néhány csövet, folyamatosan cserélgette, és neki az ECC83 tetszett a legjobban, tungsram, én biz isten nem éreztem külömbséget, hacsk azt nem hogy karcosabb volt egy kicsit, de annál a műfajnál amivel Ő próbált, /totál metál/ nem is nagyon van külömbség, én jobban szeretem a szolídabb erősebb Clan, vagy Közepes churc hangzást. Pl az AC/DC hangzás a kedvencem. Ezt a hangzást az én fülem, és egy-két zenészhaver is felismeri az orosz csövekben. Természetesen mindenki pénztárcája szerint épít. Tegyük hozzá hogy nem mindegy ki fogja a gitár nyakát!
Szia!
Teljesen egyetértünk! Ízlésben nekem is a karcosabb crunch áll közelebb, mintsem az über háj gén metál. Az sem rossz néha napján. ![]() Egy hangzás indul onnan, hogy a gitáros tehetsége, játéka, a gitár anyaga, mennyi idős a gitár, milyen a test, húrok, kábel, csatlakozók, erősítőben bármi amit el lehet képzelni, pl van- e félvezető a jelútban, nagyon szigorúan nézve az egyenirányító is az, hiszen a tápból rajzolja ki hangot, igaz a kimenőtrafó "leválasztja" a hangzást a táprészről, de akkor is ott van, a hangszóró anyaga, milyen öreg, a láda anyaga, milyen öreg, a szövet a szóró előtt, a hely ahol hallgatjuk, amekkora hangerővel hallgatjuk és végül akik hallgatják...és szerintem a felsorolás nem is teljes. Amit mondasz, hogy a nagy gain-nél nem számít, ez részben szerintem igaz. Annyira nem számít. Ezért vannak pl az általam látott hájgén engl fejek tele hulladék alkatrészekkel, komolyan ránéz az ember és sír, de mégis malacul szól. Szerintem azért, mert a nagy gén egyszerűen elmaszkolja a nüanszokat. Ott nem számít, pár fillérrel többe kerülő cső+ alkatrészek (a gyárnak, ami az egyszerű felhasználónak több ezer ft.- t jelent ) nem éri meg egyszerűen ,mert nem hoz akkora változást. Itt van a kutya elásva szerintem. A marshall is anno kihozta a vintage jtm45 reissue-t, érdekes módon kézzel drótozva és vintage alkatrészekkel. Ettől a szériától felfelé már nyákoznak, csak nagyon régi típusok készültek turret board-on. Szerintem itt jön az be, hogy növekedett a gén, a véget kevésbé fogták vissza, harsányabb bright kapacok is jellemzik a plexi erősítőket, egyszóval torzabbak (leglaábbis bizonyos frekvenciákon) és ide már jobbak a kevésbé hang-színezésre alkalmas alkatrészek(mármint a gyárnak anyagilag). A nyák /turret kérdés meg vicc, hogy azért nyák, mert sorozatban csinálják, a vezetékezés meg drága. Baromság, kínában egy részleg egy tál rízsért megcsinálná, de ,ha jól tudom a brit gyáraikban is nők pákáznak, ami a kézzel huzalozottakat illeti, nem hiszem, hogy túl nagy honoráriumért... Pontosan itt jön be, amit mondasz, el kell dönteni, hogy kondinként/ellenállásokként az a pár száz ft.- többlet befektetés megéri -e. Nyilván ízlés- és igény kérdése minden. Barátnők tipikus esete az, hogy "minek már megint ez a szar erősítő, ez ugyanolyan, mint az előző". Neki nincs rá igénye, nem hallja vagy nem akarja hallani a különbséget. Ízlésről meg nem lehet vitatkozni. Itt meg is ragadnám a lehetőséget és megkérdezném tőled, mi a véleményed a 2W -os metál - oxid ellenállókról? beszereztem pár gyakori értéket, szeretném majd kipróbálni. ![]() ![]() Bocs, hogy ilyen hosszú agymenéssel fárasztalak benneteket. Zsolti |
Bejelentkezés
Hirdetés |