Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD kijelző PC-re
Lapozás: OK   4 / 52
(#) G-Lex válasza tbence3 hozzászólására (») Szept 6, 2006 /

köszi még 1x
(#) tbence3 válasza G-Lex hozzászólására (») Szept 6, 2006 /

Örülök hogy tudtam segíteni!:yes:
(#) tbence3 válasza G-Lex hozzászólására (») Szept 16, 2006 /

Helló!
Na készítettem nyákot az egyiknek!
Mégpedig annak amelyiknek lehet a kontrasztját szabályozni.Mielött valkai elkészíteni arra kérem hogy ellenőrizze le mert lehet hogy valahol valamit elkötöttem.Egy korábbi hozzószólásomba csatoltam a kapcsarjzott.(nem biztos lehet hogy van hiba nem tom)
Sok sikert az utánépítéshez.Majd még készítek eg y másiket de nem nagyon van mostanában időm
Ödv

lcd.lay

(#) Latya hozzászólása Jan 1, 2007 /

Hello! Lenne egy nagy problémám... Van egy SED1520F tipusú lcd kijelzőm ill. vezérlőm de nem tudom bekötni mert nem tudom melyik lába mi! Tudnátok segíteni? Teszek fel képet is ha az segít...
(#) tbence3 válasza Latya hozzászólására (») Jan 1, 2007 /

Ajánlom figyelmedbe a googlet
Ezt találtam http://www.topwaydisplay.com/Pub/IC_DataSheet/SED1520.pdf
Nincs "linkfül"?

Javítva, mellesleg URL lett a LINK -ből szabi83
(#) source2 válasza tbence3 hozzászólására (») Jan 2, 2007 /

hi

és ebből szépen kiméred a lábkiosztást, grafikusoknál sajna nicns meg az a szabvány mint a karakteresnél.

de az lCd is lenni kell egy számnak, pl cgm12232 ilyesmi, azt írd be a google és keress rá.

üdv
(#) Latya válasza tbence3 hozzászólására (») Jan 4, 2007 /

Sajna azzal nem sokra megyek, ugyanis semmiféle jelölés nincs a panelen, csak ennyi:
SED1520
EW004
REV1
35-3604-1540

A fekete filces jelöléseket már én írtam rá.(A szerintem logikus lábkiosztás )
A földet sikerült beazonosítanom a készűlékből, amiből kiszedtem.
És nincs háttérvilágítása!!!
(#) pbalazs válasza Latya hozzászólására (») Jan 4, 2007 /

A meghajtó IC adatlapjában van egy chip rajz a 4. oldalon.
Na arról próbáld meg beazonosítani a lábakat úgy, hogy leveszed a kijelzőt a panelról és látod a tokozatlan IC-t (az a fekete folt az üveg alatta panelen).
Elindulsz valahonnan és mész körbe. A chipen jól csoportosítva vannak a lábak, talán ki lehet találni.
(#) source2 válasza pbalazs hozzászólására (») Jan 4, 2007 /

hi

szerintem mivel 1 IC van rajta 12x2 karakteres LCD lehet, az előső nyolc láb sztem az adatlábak, hagyományos LCD hez ne is hasonlítsd mert tuti nem az lábkiosztása! van rajta RES és CS láb is ami a karakteres LCd nem szokot lenni. ha tokozott az IC, akkor mint az előző kollega is mondtott azt kell csinálnod, ha nem akkor nehézkesebb a dolog.

üdv
(#) Latya hozzászólása Jan 5, 2007 /

Igenis! Értettem! Ööö... Aaa... 12X2 karaktert rögtön kizárnám mert amire emlékszem a készülék működéséből rajzolni is lehetett vele, meg minden szar... De a chipet megpróbálom bemérni! Köszi! Egyébként tényleg egy tokozatlan ic van rajt, csak nem gondoltam erre, Mármint hogy le kéne venni a kijelzőt! Sory!:yes:
(#) source2 válasza Latya hozzászólására (») Jan 6, 2007 /

akkor is ki lehet, szkóppal, már ha van

nem lesz semmi baja, ha leszeded a kijelzőt, a gumicsík a NYÁKról jöjjön le!!!

ha IC van rajta, akkor 61x16 pixelnél nem lehet nagyobb!

ha nem szeded le, akkor nem sok esélyed van, hogy kitaláld, a lábkiosztást. kivéve, ha megvan a másik része!, miből van??

üdv
(#) Latya hozzászólása Jan 6, 2007 /

Hát szkópom az nincs, de megpróbálom, azt majd beszámolok az eredményekről.
A panelon meg nem ic van, hanem műanyagba öntött áramkör...
A legszarabb!!! És ha jobban megnézed a képet elég nagy kijelző.
A háttérben egy billentyűzet van, ahoz hasonlíthatod! Tényleg! Segített valamit a kép?
(#) source2 válasza Latya hozzászólására (») Jan 7, 2007 /

egy Vonalzát mindig rakj ilyen kép mellé , egyébként nem feltétlenül a méret adja a kijező pixelszámát, nekem van 2x24 karakteres, baromi nagy (18x5 CM), meg van 2x24 (9x2,5 CM) nagyon kicsi.

""A panelon meg nem ic van, hanem műanyagba öntött áramkör..."" EZ milyen? egy fekete paca? MERT AZ IC csak nincs TOKba öntve

nem szeretem kétszer megkérdezni uagyazt, de miből van (ez sokat segíthet, főleg ha megvan a másik része!)?

üdv
(#) Latya hozzászólása Jan 9, 2007 /

Ja... azzz azzz...! Egy fekete paca!
Persze, megvan a másik fele, de lehet, hogy hülyén fog hangzani:
Egy játék LapTop-ból van!!! :yes:
Valami német "szar"...
(#) source2 válasza Latya hozzászólására (») Jan 9, 2007 /

másikon van értelmes IC? pl 74ls244 (ls244 is lehet) ls245 ? vagy vlami 74xxxxx sorozatű IC? vagy valmi spec? (4xxx sorozat is lehet) fényképet rakhatnál!

üdv
(#) Latya hozzászólása Jan 11, 2007 /

Sajna nincs! :no:
Azon is fekete paca van...
De majd teszek föl képet róla...
(#) source2 válasza Latya hozzászólására (») Jan 11, 2007 /

az pech :S, ha szétszeded, akkor 70% ( ha van már benne tapasztalod) hogy megtod fejteni melyik láb melyik!

üdv
(#) Latya hozzászólása Jan 12, 2007 /

És ha nem működik???
(#) Sutty hozzászólása Jan 13, 2007 /

Sziasztok!
Kérdéssel fordulok hozzátok.
Csináltam Én is ilyen kijelzőt a pc-re. Nagyon frankó, meg minden. Egy bajom van vele, mégpedig az, hogy nem tud magyar ékezeteket. Szerintetek lehet változtatni ezen?
(#) source2 válasza Sutty hozzászólására (») Jan 13, 2007 /

hi

ha egyénileg definiálsz karaktereket, ajánlom, a cikekk között, LCD modulok c cikket (kétrészes) olvasd el abba benne van hogy kell , vagy a neten

http://www.geocities.com/dinceraydin/djlcdsim/djlcdsim.html

url
(#) source2 válasza Latya hozzászólására (») Jan 13, 2007 /

hi

mi az hogy nem működik(én is szedtem már szét LCD és mégis mőködött utánna, annyi hogy a gumi a nyákról jöjjön le ne az LCD-ről!)?

üdv
(#) Sutty válasza source2 hozzászólására (») Jan 13, 2007 /

Ó nagyon köszi, sokat okosodtam
(#) Latya hozzászólása Jan 13, 2007 /

Mármint a másik fele... A játék lap-top -nak...
(#) source2 válasza Latya hozzászólására (») Jan 13, 2007 /

hi

mostmár nem értem, fényképzd már le!

üdv
(#) n0nam3 hozzászólása Jan 19, 2007 /

Sziasztok!

1 Nokia 3310es kijelzőt LPT porton szeretnék használni!
Ez sikerült is de a kijelző néha "szétcsúszik"
Video: http://mgg.atw.hu/3310LCD.wmv

Mi lehet a baj?

LCDHyppal vezéreltem.

Még 1 kérdés ezzel kapcsolatban:
Hogyan lehet ebben a programban használni a Spectrum Analyzert?

Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) tbence3 válasza n0nam3 hozzászólására (») Jan 19, 2007 /

Egy kapcsrajzot tudnál mutatni mert nekem is van egy ilyen kijelzőm de még nem találtam jó kapcsot. Képet tudnál feltenni, hogy hogyan forrasztottad az lcd hez a vezetéket? ( azokhoz a fölekhez)
(#) MaSTeRFoXX válasza n0nam3 hozzászólására (») Jan 19, 2007 /

Milyen hosszú vezetéket használsz? Megfelelően van-e szűrve a táp? (100nF a kijelző körül) Ugye 3.3V-ról járatod? (max3.6 min 2.8V)
(#) n0nam3 válasza tbence3 hozzászólására (») Jan 19, 2007 /

http://julius-dexter-.extra.hu/

Itt mindent megtalálhatsz!

Én is ez alapján csináltam meg mindent!

annyi külömbséggel hogy én leszedtem az LCD keretét is!

kb 20 cm vezeték van

és ez az elcsúszás csak akkor van ha úgymond mozgókép van a kijelzőn ha állandó képet rakok ki akkor nem csúszik szét
(#) tbence3 válasza n0nam3 hozzászólására (») Jan 20, 2007 /

Köszi
(#) Slope válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Jan 20, 2007 /

A kijelző lazán elviseli az 5V-ot is. Én pl. PIC-el használtam, de nem csináltam szintillesztést.

Egyébként jól láttam a video végén, hogy leszedted a chip tetejéről a fekete fóliát? Ha igen sürgösen tegyél rá valami nem átlátszó fóliát.
Ilyen hibát egyébként nem tapasztaltam sem zajos táp, sem hosszú kábel esetén. Ez valami szoftverhiba, rosz a címzés (6 cella van függőlegesen, cellánként 8bit, és 84 oszlop van), időzítés...
Következő: »»   4 / 52
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem