Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Először is gratulálok!
Lehet nagyon közhelynek tűnik de én azt mondom mind1 hogy fiú vagy lány. Egészsége legyen. Az mindennél fontosabb. "Azt hiszem akkor féltem, attól, hogy mi is lesz velem, csupa önző dolgok miatt." Közel a tripla x felé már én is úgy érzem, hogy már ideje lenne az utódnak. De én is úgy éreztem ahogy te. December 25.-én hanyatt fekve egy száguldó mentőautóban elgondolkodtam azon hogy vajon ennyi volt? Hisz még annyi fontos dolgot kellene ez életben elintéznem... Ez egy igen nagy forduló pont volt az életemben. Azóta nem félek és nem vagyok önző. Mert csak egy életünk van. Azt használjuk ki. Így kívánok nektek: Békés, Boldog új évet. Pannának pedig jó egészséget!
Kis fáziskéséssel olvasom ezt a topicot mindig
Csak ismerősom telepít és azért érdeklődtem de valószínűleg akkor sikerült neki... De úgy hallom nehéz hozzáférni a hardverekhez (mármint programozás terén) ez a szemét XP is alig engedi, igaz mrár rengeteg DLL meg komponens meg minden kín van mindenre. Na reménykedjünk benne hogy a Win8 jobb lesz
Köszi mindenkinek.
Ilyen fordulópontok vannak mindenki életében. Bolond az aki nem veszi észre, és nem tanul belőle. Sajnos a legtöbb ember valami krízis kapcsán hajlandó csak elgondolkodni a saját életén. Szerintem nagyon a kevés azok száma akiknek nem kell krízis, úgy is hajlandók fejlődni, és nagyon sok azok száma, akiket csak sodor az élet, és krízist krízis hátán élnek meg, és szét tárák a karjuk, hogy húúú de szar az én életem, hááát nem tehetek róla, ilyen a formám, stb... Ez tök jó amit átéltél. És tök jó a tapasztalat is amit magaddal hoztál belőle. Hasonlón estem át én is most tavasszal lesz 2 éve. Egyik napról a másikra én is az intenzívre kerültem, és talán hülyén hangzik, de olyan jól még soha nem éreztem magam mint ott a kórházban az a rövid idő alatt. Éreztem a biztonságot, a fantasztikusan hozzáértő orvosoktól, a nyugalmat, ami szintén a csodás orvosoktól jött, és teljes elfogadást és segítést ami szintén tőlük jött. Szokatlan állapot volt így VIII kerületi lakosként. Olyan volt ott mint királyként létezni. Azt csinálhattam amit akartam, persze a korlátaimat figyelembe véve, mert járni nemigen tudtam, és végtelen csönd volt, nem volt mozgás, járkálás. Néha egy-egy vizsgálat, és annyi. Akkor voltam életemben először kórházban, és nagyon jó élményekkel jöttem el onnan. Én is szintén elgondolkodtam az addigi életemen, és onnantól máshogy életem. Egy ideig... Mostanra ismét elkapott a saját hévem, és ugyan közel se annyira mint régebben, de ismét mókuskerékben vagyok, és hajtom magam. Aggyal felfogom, hogy tök fölöslegesen, és ha felismerem az adott pillanatban ezt az állapotot akkor le tudom állítani magam, de ritkán csípem fülön magam. Ez a véglet amit leírtam, többnyire nem ennyire drasztikus a helyzet, de van ilyen állapot is. Azóta úgy intézem az életemet, hogy igenis legyen időm magamra! Mert megérdemlem, és igenis kell annyira magamat is szeretnem, hogy adjak időt arra amitől jól érzem magam. Így gondolkodok többnyire, mióta az orvos látott. Azóta sokszor voltam agyvizsgálaton
Gratulálok! Ha az asszony is úgy akarja akkor lesz gyerkóc itt is .
Sziasztok!
Előszöris gratulálok hapro kolegának. Aztán van egy olyan problémám, hogy nvan egy filmem avi-ban, ami 2 cd-s.ezt a 2 cd-t kéne összeforrasztani.Hogyan kell az ilyent csinálni? Aztán van mégegy:ki tud egy igazán ijesztős, durva horrorfilmet? én nem találtam még idáig normálisat.Volt már olyan hogy végigröhögtem a horrorfilmet.Többet ért egy kabarénál.
Az utóbbi -ban tudok segíteni!
Nézd meg a *** filmet, az megteszi majd a hatását! Csak saját felelősségre!
Ugyan, évjáratot nem írtál a filmhez, de ha még nem láttad, ajánlom A kör című művet.
A kedvencek temetője (az eredeti - nekem megvan), a kaptár, - ezeket láttam, és állítólag jó a fehér zaj című is - ezt nem.
Amióta láttad a kör című filmet, feltételezem nem mersz enni körözöttet :hide:
Most az egyszer tévedtél, Matyi!
Azóta csak úgy habzsolom befelé! :yes:
A VirtualDub-al meg lehet oldani a két video állomány egyesítését, vagy ha ezzel nem menne, akkor az Ultra Video Joiner vagy az Easy Video Joiner is alkalmas erre a feleadatra.
Ha már horrorfilm: megláttam tíz másodpercet véletlenül a hírekből, most mehetek reggel tankolni.
Pedig már ezerszer megfogadtam, hogy nem nézem ezt a műsort, nem elég erős hozzá az idegrendszerem :zavart2:
Ha még aktuális a téma:
Én VirtualDub-bal tömörítek, nem tudom ismered-e. Mert elsőre bonyolult használni. A hangot valóban MP3-ba érdemes tömöríteni, használd a Lame codec-et. És mindenképp konstans bitrátát állíts be (CBR). Nálam nem szokott jó eredményt adni, ha a mintavételezési frekvenciát megváltoztatom, úgyhogy az maradjon a forrás frekijén. Video formátum: Szerintem ez mindenkinek saját szubjektív döntése. Amiket figyelembe lehet venni a kiválasztáskor: - betömörítéshez szükséges idő, - képminőség, - keletkező file mérete, - megcélzott lejátszó platform (számítógép, asztali lejátszó). Szerintem vágj egy 5-10 perces részt a videóból és nézegesd végig a 3 említett codec-et a fenti szempontok szerint, aztán dönts. Én a DivX-et használom, ennél 1000 körüli bitrátával érdemes tömöríteni, két menetben. Ha meghatározott méretű kell legyen az eredmény, elvileg az is kikalkuláltatható a programon belül, de nálam nem adott pontos eredményt (igaz, régen használtam ezt a funkciót). hapro: Gratulálok a születendő újabb csöppséghez.
Köszi a választ, akkor próbálkozni fogok egy kisebb "szeleten" és kiválasztom a nekem legjobban tetsző módszert. :yes:
Időközben egyébként arra jutottam én is, hogy a VirtualDub-ot kéne alkalmaznom (halvány sejtéseim voltak ezirányba, de sosem használtam még ezt a programot élesben, pláne 10-12 GB-os anyagokat tekintve). Egyetlen probléma, hogy a megfelelő kodekek, tömörítési módszerek kiválasztása után hiába akarnám elkezdeni a programmal a konvertálást, hibaüzenetet ad. Most a saját gépemről írok, nem a "nagy" asztaliról, tehát nem tudom szó szerint idézni, de valami problémája van a hangsávval az említett programnak. "A hanganyag 0 pontjától kezdve nem ismert a zenei formátum." Vagy valami ehhez hasonló szöveget nyomott, persze angolul... és mindezt úgy volt képes megtenni, hogy közben az avi-k lazán lejátszhatóak bármelyik tetszőleges programmal. Tehát nem gondolnék audio kodek hibára, hiszen hang mindig is van lejátszóprogramok alkalmazásakor. Egyébként a VirtualDub-ot megnyitva, és mind video, mind audio füleknél Direct stream-ot választva, tehát konvertálás nélküli módot választva sem képes a lejátszást elindítani, akkor is ugyanezt a hibaüzenetet dobta ki a hanggal kapcsolatban. Magyarul a VirtualDub csak simán lejátszani sem volt képes az avi fájlt. Egyébként az avi fájlok, amikkel foglalkoznom kell majd, DV-kameráról importált anyagok. Van esetleg mód olyasmire, hogy pl. plug-in-t vagy beállítást adjak meg a VirtualDub-ban, hogy kényszerűen alkalmazni tudjak bizonyos, program által használandó kodekeket? Mondjuk, az audio hangsáv olvasásához...
A VirtualDub ACM audio és VfW video codec-ekkel dolgozik. Sajnos nem mind ilyen. A DV kamerák hajlamosak spéci codec-eket használni. Ki kellene deríteni, milyen codec kell a hanghoz (GSpot-tal pl.), mert a PCM az sima WAV emlékeim szerint, amivel semmi gond nem lehetne. Ha megvan a codec neve, akkor kell találni belőle egy ACM változatot.
De mielőtt ennek nekiesnél, próbáld meg, hogy a VirtualDubMod megeszi-e ezt az AVI-t.
Azt a programváltozatot is próbáltam késő délután, de az sem ette meg sajnos.
Az audiosáv típusára sajnos nem emlékszem.
Az előbb néztem meg egy elég érdekes filmet, alkotást.
Úgy gondolom, mindenkinek érdemes lenne megnéznie, legalább egyszer. A mű címe pedig: A hülyeség kora
Nálam mostanában a Tükrök c. film viszi a prímet. (elég durca egy film...)
Azt már én is láttam. Elég elmebeteg elgondolása van. :gonosz2:
Idézet: „Mi lesz veled szilveszter éjjelén” Mondjuk végigalszom, ahogy szétrobbantják a fővárost?!?
Ottan nincs is semmi néznivaló.
Mit ártott neked ez a szegény árva kis csaj? Minek küldenéd te őt "oda"? Megszorítanám, összetörne...
Üdv mindenkinek, tegnap már irtam, hogy ma nem leszek, de még idehúz a szívem.
Lenne egy kérdésem, 1 hete be lett húzva az optikai net, routerrel van elosztva, de a modemen 4 hely van LAN-al jelölve, ha a routert kikötöm, és a másik gépet átteszem a LAN 2 be akkor szerintetek a modem routerként is fog működni? (Csak azért kérdem mert a router 10megánál már lekorlátoz, a net meg 20as)
Zolikám!
Főiskolára jár, megszokta. Menet közben, buszon, metrón alszik. Meg jegyzetelés közben. Képes már úgy fürdeni, öltözni, enni és inni, menni és jönni...
Azért egy ilyen melléklet mellett amit a z3 linkelt, ha főiskolás is, elővenné a ceruzáját, és bőszen jegyzetelne.
Az tuti! Nem aludna el mellette! (Ennyire már ismerem Norberto barátomat! )
Mi a kérdés? Bedugod, kipróbálod. Amúgy ha a szolgáltató nem tiltotta le ezt a lehetőséget, akkor minden további nélkül működni fog.
Szerintem amit oda tettek dobozkát (aminek elárulhattad volna a típusát) egy sima kábelmodem, amiben 4 portos HUB van, tehát a 4 LAN lehet akár 4 gép is. De hogy az a 4 kimenet 4*10, vagy 4*100-as az már kérdéses. Tudod, típus nélkül?
Szia Georgee, és jó reggelt mindenkinek!
Ha Action2K -nak igaza van, akkor semmi mást nem kell tenned, minthogy fogod, és a router WAN portját bekötöd a modem 1-es LAN portjára ( teljesen mindegy melyikbe, mert voltaképp az a része egy egyszerű switch), és a routerrel "dobálod" szét az internetet, és osztod meg a helyi hálózatot. A modemed szabadon maradt portjaival meg ne is törődj.
Off -olok megint ahogy eddig is szoktam, így belevágnék a közepébe.
JS/trojanDownloader.Agent.NRL vírus tulajdonképpen mibe nyúl bele az áldozat gépében? Korábban szamóca rakott fel egy linket, ahol egy milliónyi zeneszám van fenn ami nagyon tetszik, de legalább 70 -et már kivillantott a nod, hogy meg van fertőzve. Azt tudom idáig, hogy ez egy olyan vírus ami implementálódik fájlban, és elsősorban weben keresztül, (letöltéssel) fertőz, a többit meg nevéből vettem ki, vagy is további trójait szed le az áldozat gépére. Ehhez mindenképp nyitnia kell egy portot, de melyiket(-et), mert akkor blokkolni tudnám. |
Bejelentkezés
Hirdetés |